China
Guoluyan

Here you’ll find travel reports about Guoluyan. Discover travel destinations in China of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

13 travelers at this place:

 • Day10

  Panda

  July 14, 2017 in China ⋅

  Schon um 8:30Uhr waren wir heute bei den Pandas, weil diese ab mittags schlafen und somit nur in der Früh aktiv sind. Es gibt hier Pandas in allen Altersgruppen. Auch einen paar Tage alten Babypanda haben wir gesehen. Außerdem gibt es hier auch die roten Panda. Der Park ist sehr schön und es gibt auch viele unterschiedliche Vögel zusehen.Read more

 • Day119

  Kein Sex - viel Arsch, Chengdu, China

  September 1, 2014 in China ⋅

  Kein Sex, viel Arsch. Klingt wie die staatliche Anweisung für die chinesische Pornofilm-Industrie.
  Ist aber die Essenz meines Besuchs bei der Pandaaufzucht-Station in Chengdu. Es gibt so wenig Panda, weil diese Sex-Muffel sind. Und wenn ich sie fotografieren will drehen sie mir alle den Arsch zu.

 • Day119

  Panda Breeding Research Center, Chengdu

  September 1, 2014 in China ⋅

  Nach einer guten Taxifahrt bin ich hier angekommen. Der Eintritt ist erstaunlich günstig (knapp 10 Franken) und der Park, in dem die Panda leben, riesengross. Er besteht fast nur aus verschiedenen Bambus und ich bekomme das Gefühl, hinter jeder Ecke lauert ein Panda.
  Ziel des Parks ist es, die hier lebenden 50 Pandas zur Paarung zu animieren.
  Der Park ist eigentlich sehr gut ausgeschildert und trotzdem verlaufe ich mich dreimal!
  Read more

 • Day119

  Panda Breeding Research Center, Chengdu

  September 1, 2014 in China ⋅

  Viele der Pandabären sind gerade etwas träge und haben es sich auf den Bäumen oder im Schatten bequem gemacht. Dort liegen sie und dösen und lassen sich von den Touristen nicht stören.
  Einige fangen aber Streitereien untereinander an, es sieht fast wie Ringkämpfe aus.

 • Day119

  Panda Breeding Research Center, Chengdu

  September 1, 2014 in China ⋅

  ACHTUNG: Jetzt kommt der "Sind-die-süss"-Teil. Oder der Beweis, das Pandas doch Sex haben.
  Und bevor jemand fragte. Ja, es sind lebendige, kleine Pandabären, die gerade zum Teil von der Mutter, zum Teil mit menschlicher Muttermilch, gestillt wurden.

 • Day55

  55. nap: Pandááááák!

  November 28, 2017 in China ⋅

  Chengduba első-, de még másodsorban is azért jöttünk, hogy találkozzunk Kína legismertebb arcaival.

  Judit nagy panda rajongó, amikor még csak beszéltünk erről az utazásról, Kínát is azzal próbáltam meg eladni neki, hogy itt aztán sehol máshol nem tapasztalható panda-népsűrűség van! Még az is lehet, hogy mi is látunk egyet út közben! (Arról nem is beszélve, hogy micsoda motivációs ereje volt a nehéz pillanatokban “A pandákért!” felkiáltásnak!)

  Magyarországról ha az ember igazi pandát (egészen pontosan óriáspandát, mert létezik sokkal kisebb társa is vöröspanda néven) szeretne látni, minimum Bécsig kell érte utaznia. A pandák a veszélyeztetett állatok közé tartoznak, 1600 egyedre becsülik a teljes populációt. Természetes körülmények között már csak Kínában élnek, így a kínai államnak “monopóliuma” van a pandák fölött. Minden állat (beleértve az állatkertben élő példányokat is) a kínai állam tulajdona, kivinni őket az országból szigorúan tilos. Az egyetlen lehetőség pandák “beszerzésére”, hogy a kínai állam bérbe ad pandapárokat állatkerteknek, évi 1 millió dolláros bérleti díjért azzal a megkötéssel, hogy az állatkert besegít a tudományos kutatásokba. Természetesen az ily’ módon fogságban született pandák is mind a kínai állam tulajdonát képezik.

  Chengdu (amellett, hogy a tartomány a pandák élőhelye) azért is különleges, mert a városban müködő Giant Panda Research Base a legnagyobb kutatóközpont illetve pandakert a világon. Több, mint harminc éve alapították, ma már nevetségesnek tűnő 6 óriáspandával. Ma 146 óriáspanda él a központban, főleg az eredményes szaporításuknak köszönhetően.

  Ez persze többszörösen is megsüvegelendő teljesítmény, de az egész nem érdemelne chengdui látogatást az egyszeri földi halandónak, ha nem lehetne helyben megnézni fent nevezett állatok jelentős részét. Szerencsére Kínában is szeretik a biztos bevételi forrásokat, a pandák pedig stabilan vonzák ide a látogatókat.

  Mi nyitásra mentünk és ez többszörösen is kifizetődő döntés volt: reggel van az (első) etetés, az állatok ilyenkor még kifejezetten aktívak és a legkisebb tömeg is ekkor van. Már maga az állatkert is fantasztikus, gyönyörűen kiépítették az egész parkot és látszik, hogy nagyon szépen gondozzák is. Mindenhol bambusz nő, az ösvényeken az ember lépten-nyomon pávákba botlik amik itt szabadon mászkálnak a látogatók között.

  A főszereplőket több kisebb-nagyobb kifutóban lehet megcsodálni. A kifejlett példányok magányosan élnek a természetben, így itt is egyedül tartják őket. A fiatalabb példányokat nagyjából két korosztályra osztották: tinik és kölykök. Ők hárman-hatan is elvannak egy kifutón, az alvás és evés mellett játszanak is egymással vagy a játékaikkal (az idei év slágere a fonott kosár/hinta). És volt egy egészen pici pandabocs is, aki szintén magányosan szórakoztatta a közönséget.

  Az állatok a napjuk jelentős részét evéssel és alvással töltik, nagyjából fele-fele arányban. Az a jó Chengduban, hogy ennyi állatnál mindig volt egy, amelyik éppen nem aludt és így lehetett nézni mivel foglalatoskodik.

  Gyakorlatilag az egész napot azzal töltöttük, hogy mászkáltunk az parkban és lestük az állatokat. Igyekeztünk mindegyik kifutóhoz elmenni, hátha éppen akkor sikerült meglesni őket táplálkozás vagy egy kiadós játék közben.Végül egy percig nem unatkoztunk, mindig volt valami, ami lekötötte a figyelmünket. Elképesztően jó hely ez az állatkert!

  JEGYZETEK
  A látogatás végére azért az is kiderült, hogy úgy istenigazából a pandák az emberi közbeavatkozás nélkül is minden bizonnyal maguktól kihaltak volna, mert hát hogy is mondjam... nem könnyítik meg a saját dolgukat.

  Eleve már az mekkora baromság, hogy csak bambuszon élnek, miközben a többi medvéhez hasonlóan mindenevő a felépítésük? A tudomány mai állása szerint a jégkorszakban, a szűkös táplálékforrások miatt “szoktak rá” a bambuszra, aminek viszont annyira alacsony az energiatartalma, hogy kénytelenek napi 10-12 órát evéssel tölteni. Azt már meg sem említem, hogy mindennek a tetejébe még válogatósak is, mert az ismert bambuszfajok közül csak párat szeretnek...

  Aztán ott van az is, hogy a nőstények évente 1-2 napig (!) képesek teherbe esni, de akkor is igazán csak egy pár órás (!!!!) ablakban termékenyek. Add ezt össze azzal, hogy magányosan élnek (mert ugye bambuszból sokat esznek amihez hatalmas terület kell) és még abban is válogatósak, hogy kivel párosodnak! Nem vagy szimpi? Sorry, akkor majd jövőre valaki mással megnézzük. Ami még ennél is viccesebb, hogy a nőstény vemhessége 11 héttől 11 hónapig tarthat, nincsenek külső jelei, de még a hormonjaiból sem lehet kimutatni, mert ugyanazokat az értékeket produkálják, mintha izgatottak lennének.

  És ha még ez sem lenne elég, természetesen van folytatás is. A pandák kb. 50%-ban ikreket hoznak világra, de az anya csak egy utódot fog felnevelni. Az utódok születéskor alig 100 g-ot nyomnak és nyilván mondanom sem kell: maguktól teljesen életképtelenek (a zsiráfbébik születés után pár órával már járnak).

  Az persze, hogy mindezek ellenére a pandák a mai napig itt vannak közöttünk, kisebb fajta csoda. (És persze rengeteg munka az ehhez hasonló állatkertek részéről.)
  Read more

 • Day2

  Day 1: Chengdu - 7/23/17

  July 26, 2017 in China ⋅

  Today, we went to the biggest Panda facility in the world! There are 80 pandas reside here. We went there early enough to see many pandas playing outside (pandas have to go inside once the temperature passes 26 C).

  The whole facility is well build and maintained, lots of green space for pandas to play and for humans to walk around. We've seen 2 weeks old panda, 2 months old pandas, 2 years old pandas, and many adult ones. It's so clear how well they are being cared for. The caretaker was feeding a baby panda when we passed by. Our guide told us that there were twins, and panda mom chose the stronger one, so the weaker one was being cared for by the caretakers. They would feed it and then rub its tummy gently, to help it digest the milk.

  He also told us that the panda population was thriving in the wild as well. So much so that panda is no longer listed as endangered animal.

  Afternoon, we went to a huge city park called People's Park. Many locals were spending their leisure time here. Today is matching making day, so we saw many ads for singers laying on the ground, Abdul many people (mostly mothers) were sitting around waiting for inquiries. Very unique thing to see in China.

  As we passed by an amusement park, Evan really wanted to play bumping cars, since he is finally old enough to drive one by himself. I insisted that my father join him as well. Watching my dad laughing like crazy on the bumping car made me extremely happy!

  We ended our active day at Sichuan Opera theater. This opera is known for a technique called face change. The actors can change their face masks in the blink of an eye! The whole show was very authentic and very enjoyable!
  Read more

 • Day284

  Chengdu

  November 29, 2017 in China ⋅

  Im Rahmen einer Geschaeftsreise blieb in Chengdu noch Zeit fuer ein paar tolle Erlebnisse. Die groesste Panda-Zuchtstation der Welt wusste zu beeindrucken. Das Nachtleben von Chengdu von exotischen Speisen (u.a. Entenzungen), einer Gesichtswechselshow und dem traditionellem Ohrenputzen in der Region.Read more

You might also know this place by the following names:

Guoluyan, 过路堰

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now