Hungary
Heves megye

Here you’ll find travel reports about Heves megye. Discover travel destinations in Hungary of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

7 travelers at this place:

 • Day1

  Jo reggelt Szilvasvarad!

  October 15, 2016 in Hungary

  Hétvége a La Contessa kastelyszalloban, Szilvasvaradon- ajándék Marcus szüleitől meg tavaly karácsonyra, ezúton is köszönjük nekik! :)
  Gyönyörű hely, meg sötétben is, tényleg egy igazi felújított kastély hatalmas rendezett parkkal. Az Almási Kitti fele "Királylány önismereti kurzus" után itt tényleg kiralylanynak érezhetem magam.:)
  És az igazi döbbenet: superior szobank van, és ennek köszönhetően van egy privát szaunank a furdoben!!! Juhuuuuu! Este fel is avatjuk egy üveg pezsivel.:)
  Reggel minden gyönyörű napfényben úszik- isteni reggeli, majd én délelőtt meló, de meg az is elviselheto ebben a környezetben.
  Read more

 • Day1

  A csermely halkan zugott...

  October 15, 2016 in Hungary

  Hűs melyen pisztráng úszott...;)

  PISZTRÁNGot enni itt az egy must have...annyiféle van, mint Gombóc Artúr csokijai a PomPomban- füstölt, sült, fokhagymás, vajas-mandulás, rántott és sorolhatnám;)
  A hely, amit kiválasztunk, egyszerűen zseniális: Fenyő etterem, a pisztrangos soron. És az a fokhagymás pisztrang szinte megszólal! Megállapítjuk, h két hetes francia olasz utunk során egyszer nem ettünk ilyet déli barátainknál!
  Zárásaként túrós pali és somlói...maga a tökély.
  Read more

 • Day1

  Szalajka volgy

  October 15, 2016 in Hungary

  Kirandulunk. Itt annyi minden van, Bob pályátol es pisztráng sutodektol kezdve, Fátyol vízesésen keresztül, Lipicai menesig és Istallosko barlangig bezarolag! El kell jönni, nagyon ajánlom.

  3 órát (10 km!!!) sétálunk a csodálatos őszi erdőben, csillog a napfeny a rozsdabarna faleveleken és a vizesesen- tényleg elkepeszto látvány!

 • Day2

  Zuzmo

  October 16, 2016 in Hungary

  A hétvége zárásaként délelőtt meg kihasználjuk a szállodai wellnesst és relaxalunk egy jót, majd irány Eger. Az idő borús, de ez sem szegi kedvünket/ nagy kávézó keresésében vagyunk de közben rájövünk h meg is éheztünk és találunk a vár aljában egy Zuzmo
  nevu BBQ bart (olyan mint az Orhaz), ahol jól behambizunk.
  Tökéletes hétvége!

 • Day1

  BrumBrum

  October 6, 2017 in Hungary

  KataGeri egész hetveges wedding- pre-dinnerrel a BrumBrumban. Egy tulaj a Macokkal egyébként, a túrós palacsintajuk pedig mennyei. :)
  Amugy ez az elővacsi nekem nagy like- tali a párral és get together a naszneppel, kis eszem/iszom, tetszik!

 • Day2

  Egri vár meghódítása

  October 7, 2017 in Hungary

  Mivel a vár tövében lakunk és a lagzi csak délután kezdődik, ezért meg délelőtt verőfényes napsütésben egy hetnyelven beszélő Macok reggeli és egy Depresszo (Csernus hely) kávé után megmasszuk a várat.
  Nem is gondoltam h ilyen jó lesz- nagyon jó állapotban van és ráadásul tele van gyerekkel és interaktív programmal mert iskolák közötti csapatverseny zajlik.

 • Day238

  Day 239: Holloko

  October 11, 2017 in Hungary

  Back on the road! Quick breakfast at the same joint as yesterday, then packed up the car and headed eastwards out of Budapest. Our first destination was about 2 hours away, the tiny village of Holloko. This is a world heritage site because it's basically a great example of traditional Hungarian peasant life, still preserved here in a narrow valley.

  Very small town, only about 50 houses and a permanent population of less than 300. Almost every house seemed to be involved in some sort of traditional occupation (eg cheesemaking, ironworking, farming, pub etc), though there were of course cars and street lights etc. All the houses were very uniform as well, built in the traditional style though not actually that old since a fire devastated the village in 1910 after the residents ignored the "don't build with wood" guidelines.

  Had a poke around, did our filming and then headed up to the ruined castle on the hill over the village. Nice view back to the town, but ultimately it was a pretty small and brief world heritage site visit.

  Picked one of the town restaurants essentially at random and got very tasty meals, though very hearty and stodgy as seems to be the case.

  From here we drove a couple of hours eastwards again to the medium-sized city of Eger, not for any particular reason other than we'd heard a few good things, it was near our accommodation, and we had an hour to kill before checking in. Had a look at a few buildings, grabbed some supplies for dinner and breakfast, then headed off to our accommodation.

  Nice little guesthouse above a winery, out on the outskirts of a village 20 minutes from Eger. I'd been steadily feeling worse and worse all day with my developing cold, so once we arrived I basically just crashed in bed and had a nap for an hour. Eventually woke up enough to have some dinner, but then straight back to bed. Unfortunately I didn't sleep very well and neither did Shandos, since I'm a heavy snorer at the best of times and the cold makes it even worse - she can't sleep, so she wakes me up to stop snoring.
  Read more

 • Day2

  Demjén fürdő

  July 1, 2017 in Hungary

  Rossz időben tökéletes program a wellness.
  Annyira hogy mire odaértünk már sütött is a nap. Így gyönyörű napsütésben tudtam úszni. Annyira örültem ennek hogy másfél órát úsztam végül.

 • Day3

  Siroki vár

  July 2, 2017 in Hungary

  Kisnánáról átmentünk Sirokra, ahonnan indítottuk a kis turánkat.
  Rögtön a túra elején bementünk a siroki várba, így már nem voltunk kötve a nyitva tartási idejéhez. Annyit túrázhattunk amennyit csak szerettünk volna.
  A var nagyon szép állapotban van, és a legszebb talán a legmagasabb pontjáról a kilátás a környező hegyekre, dombokra.

 • Day3

  Macok bisztro

  July 2, 2017 in Hungary

  Nem telhet úgy el hétvége, hogy nincs gasztroélmény. Nagy dilemmában voltunk, hogy a közelebbinek vélt Bori Mami vagy az egri Macok bisztro legyen ezúttal a nyertes. De az étlap rövid tanulmányozása után egyértelművé vált hogy irány Eger.

  A hely már első pillanattól szimpatikus volt a sok színes dekor elem miatt (hordók, üvegtartók, prnák, virágok stb).

  A választás nem volt egyszerű, de annál jobban vártuk hogy mi sül ki belőle.

  Előételnek feleztünk egy kacsamáj brüléet, mit lilahagymalekvárral sült kaláccsal tálaltak. A kacsamáj felülete szépen ropogott ahogy kell, tökéletes.

  Az erős kezdet után jötte a levesek, egy karalábé leves kacsamáj ropogóssal valamint egy vargányagombás vadragu leves áfonyával. Ez utóbbi már csak így leírva is sejteti, hogy ez csak egy csoda lehet, és így is lett. Sokat sejtető illat és mennyei íz. A karalábé is finom volt, főleg a májropogóssal együtt. Önmagában kicsit jellegtelen, talán még kicsit sós is volt.

  A főételeket illetően kicsit bajban voltam , mert több tétel is volt ami tetszett, de végül egy supreme csirke lett retekkel, salátával amihez kértem extra füstölt zeller pürét, ami kellemesen megbolondította a csirke unalmas ízét. A másik főétel pedig bikavérben párolt marhapofa, amit szintén a füstölt zeller pürével valamint sült salott hagymával kínáltak. Finom omlós volt, pont ahogy kell.

  Desszertnek addig nyomtam hogy meg kéne kóstolni azért azt a citromos tortát, hogy végül tényleg két desszertet rendeltünk, csak hogy meg tudjam azt is kóstolni… Szerintem senki sem bánta meg ezt a döntést! Mennyei volt citrom édesen fanyar íze a keserédes tömény csoki torta mellé.

  A citromtortához mangó sorbet-et, a csoki tortához pedig málnásat adtak.

  A kiszolgálás nagyon kedves volt, de kicsit lassú. Mindemellett nagyon jól éreztük magunkat, máskor is szívesen megyünk! Köszönjük
  Read more

You might also know this place by the following names:

Heves megye, 헤베시 주

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now