India
Chhatarpur

Here you’ll find travel reports about Chhatarpur. Discover travel destinations in India of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

10 travelers at this place:

 • Day9

  Ont-moeten in India....

  December 19, 2016 in India

  Ont-moeten staat centraal deze reis. Ontmoetingen met reizigers en locals ontstaan vaak spontaan en ze komen en gaan. Dat is leuk omdat dit in het Nederlandse dagelijks leven eigenlijk zelden voorkomt. Daar volgt een ieder zijn of haar ritme en gaat op in eigen sociale kring en werk-thuis afspraken. Heel gesloten. Dit is dus echt iets voor op reis. Aan de andere kant moet je niets (ont-moeten) en heb je zelf de regie.

  Zo sprak ik de afgelopen week onder andere een reizende schrijver uit Texas USA , een kledingontwerpster uit San Francisco, een wereldreiziger die al 3.5 jaar van huis was, een hippie-barman uit Australië en een militair koppel uit Engeland. Daarnaast reizigers uit landen als Mexico, Canada, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en India. Grappig.

  Toen ik vanuit Orchha uit de trein stapte was er een Indiase student die zijn tas had laten vallen. Ik hielp hem in de chaos (Indieers stappen de trein al in, voordat de andere passagiers er uit zijn) en al pratend liepen we samen richting de uitgang van het hectische station. Bij de uitgang vroeg ik zijn hulp bij het regelen van vervoer. Een lokaal 'sleeptouw' is in de hectiek fijn. Dat was geen probleem, Na afdingen kon ik met de door hem uitgekozen auto-riksja op pad. Mijn tijdelijke Indiase vriend gaf nog even zijn telefoonnummer voor als er problemen zouden zijn onderweg (safety-borging). In een half uur over een aantal verlaten wegen in het donker in een auto-riskja op naar het guesthouse. En trotseren van de kou - tijdens de rit in de open auto-riksja heb ik een aantal kledingstukken uit mijn backpack gehaald en over mijn vest aan getrokken. Moet er grappig hebben uitgezien.

  In het guesthouse in Orchha schuif ik later op de avond aan bij een Zwitererse gepensioneerde vrouw op het dakterras. Zij blijkt hier al zeven weken te verblijven en komt al 40 jaar in India. Onder het genot van een glas whiskey praten we over de Indiase cultuur en hoe moeilijke die te begrijpen is als je maar een paar weken bent. Veel zaken in India leven onder de oppervlakte en zijn maar moeilijk te zien. Onder ander het kastensysteem, wat op het oog voor een toerist lastig zichtbaar is, nog zeer actief is. Een dag later vertrekt zij weer voor een aantal maanden naar Goa, Zuid-India.

  Op de laatse dag in Orchha kom ik in de ochtend toevallig in gesprek met een Frans koppel, dertigers, op de binnenplaats van het guesthouse. Na een kort gesprek blijken ze op het punt een taxi te nemen naar dezelfde bestemming waar ik veel later die middag met de trein heen ga. Ze bieden me aan met hun mee te reizen. Dat klinkt goed. Ongepland en tien minuten later zit ik voor de komende uren samen met de Fransen in een taxi over hobbelige wegen op weg naar de volgende bestemming. Mijn trein heb ik maar laten gaan...

  In het hostel in Khajuraho loop ik die avond vervolgens Josh, een voormalig business consultant uit Londen, tegen het lijf. Hem had eerder ontmoet ik het hostel in Delhi. Hoe is het mogelijk. Met hem en nog twee andere Engelse reizigers hebben we een mooie avond. De wereld is klein, ook in India.
  Read more

 • Day13

  Der 13. Tag

  October 3 in India

  Heute sind wir um 05:00 Uhr zu einer Safari aufgebrochen. Im Sonnenaufgang. Sehr schön, ruhig und mal ohne den typischen Geruch von Indien.
  Jetzt ein wenig ausruhen um 13:00 Uhr gets zum Flieger. Heute Abend dann zum Ganges.

 • Day46

  קוג'אראאו

  February 29, 2016 in India

  קבוצת מקדשים מהמאה ה11 שדי נשכחו עד שקצין בריטי במאה ה19 מצא אותם, חלק מהפריטים הם אירוטים שאמורים להראות את החתונה של שיווה אבל אין הסבר למה בועלים שם סוס.

 • Day179

  Sexy tempels van Khajuraho

  January 5, 2016 in India

  Om 6.00 uur komen we - na een onrustige treinrit - aan in Khajuraho. Rond 1050 AD zijn er hier tientallen tempels gebouwd, waarvan er tegenwoordig nog een handjevol bewaard zijn gebleven. Pas in 1838 zijn de tempels herontdekt door een Engelsman en wereldberoemd geworden als de "kama sutra tempels".
  Met rode konen lopen we door de tempels en genieten we van het ordelijk aangelegde park. De diverse beeltenissen op de tempelmuren zijn... uhhm.. avontuurlijk. Laten we zeggen; don't try this at home ;) Wat een verschil met het chaotische Varanasi.Read more

 • Day180

  Dagje dakterras

  January 6, 2016 in India

  Het hotel heeft een overdekt dakterras met lounge kussentjes. Het blijkt precies te zijn wat we nodig hebben vandaag. We hangen hier rustig rond tot halverwege de middag. Als de temperatuur wat over zijn hoogtepunt heen is, gaan nog even op pad. Er zijn namelijk nog meer tempels rond het stadje. Onderweg spreekt iedereen je aan en loopt ongevraagd rustig twee uur met je mee. We lopen door de oude stad van tempel naar tempel. Tussendoor worden we nog even - wederom ongevraagd - rondgeleid door een plaatselijk schooltje. Omdat ze toch wel goed bezig zijn, doneren we een kleinigheidje (en poetsen we onze karma weer even op). Als de laatste tempel vol blijkt te hangen met afbeeldingen van naakte mannen waar weinig mensen warm van worden, besluiten we onze tempeltoer voor vandaag af te sluiten en gaan we weer terug naar ons dakterras :)Read more

 • Day9

  King's Palace

  January 26 in India

  Woke up very early left to catch train at 06:45, was supposed leave at 08:00 but left on Indian time 09:45

  Had breakfast on the train, South Indian food, 3 hours later arrived in Jhasi and transferred to the little bus and went for a lovely lunch before heading to the Kings Palace in Alipura. Watched the sunset in tandem with a rum and coke followed by watching Ash cook Gunli Mas in the kitchen , a Mutton dish for those not in the know.

  We then learned how to make Marsala Chai ourselves and drank it, now its time for dinner
  Read more

You might also know this place by the following names:

Chhatarpur

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now