Abbaye Notre-Dame
May 26, 2019 in France ⋅ 16 °C
Vlak voor onze bestemming bezoeken we de Abbaye Notre-Dame (onze-lieve-vrouwen-abdij). Bij de entree voor een toegangsbewijs krijgen we ook een stempel. Twee erg aardige mensen die ons verzekeren datRead more
Wat te eten?
May 26, 2019 in France
De man van wie we de studio gehuurd hebben is er zelf niet. De deur staat op, sleutel in het slot, even een kort berichtje heen en weer, en we kunnen ons installeren. Klein, eenvoudig, maar van alleRead more
Chiry Ourscamp
May 26, 2019 in France
Het bed voelt goed, lekker dik matras, straks vroeg slapen.
Welterusten xxx
dag 8 - vanaf Chiry-Ourscamp
May 27, 2019 in France
Heerlijk geslapen. Half 7 op, inpakken, optuigen en ontbijten. We willen beetje km's maken vandaag aangezien er morgen regen is voorspeld. Kwart voor 8 vertrekken we. Er staat een stevig windje,Read more
Hondainville
May 27, 2019 in France ⋅ 19 °C
Aangekomen is de campingbaas druk aan de klus in zijn receptie. Hij herinnert zich het gesprek en vraagt hoe we willen betalen, per kaart of contant. Contant is prima hoor, zeggen we. Prima, zegt hij,Read more
dag 9 - vanaf Hondainville
May 28, 2019 in France ⋅ 10 °C
Goedemorgen
Nat 😅, goed matras, eerst maar koffie ☕
Ook al was het bed wat kort, we hebben prima geslapen en worden uit ons zelf net voor half zeven wakker. Er was voorspeld dat het 's nachtsRead more
Uitgebreide lunch
May 28, 2019 in France ⋅ 13 °C
Redelijk opgedroogd rijden we Meru uit, richting Hénonville. 'Route barrée à 900 m', hmmm, de afgelopen week hebben we geleerd deze afsluitingen te negeren zijn omdat we als fietsers er eigenlijkRead more
Buon Camino
May 28, 2019 in France ⋅ 15 °C
Zoekend op internet naar een fietsenmaker heeft geen resultaat. Navraag bij de serveerster heeft ook geen resultaat, 'een fietsenmaker, hier? Neee' Op internet vinden we wel een brommer en motorzaak,Read more
Théméricourt
May 28, 2019 in France ⋅ 15 °C
We zijn iets aan de vroege kant bij de gîte die voor voor vannacht geboekt hebben. Bij de kassa van het Maison du Parc Naturel Régional du Vexin' gaan we daarom maar om een stempel vragen, dieRead more
dag 10 - vanaf Théméricourt
May 29, 2019 in France ⋅ 7 °C
We worden allebei half 4 wakker. Dat is wel erg vroeg om te gaan fietsen. Het is nog pikkedonker. Nog maar weer wat proberen te slapen. Half 7 staan we op. Lekker relaxed alle schone kleding opruimen.Read more
Fred en Marga
May 29, 2019 in France ⋅ 17 °C
De afgelopen 2 dagen zijn we 'stuivertje aan het wisselen' met 2 pelgrimgangers uit Den Haag. Als we tussen de middag een soort van kruidenier bezoeken voor wat fruit (eindelijk een winkel die openRead more
Villiers-le-Morhier
May 29, 2019 in France ⋅ 20 °C
Omdat het misschien wel gezellig is meer mensen te ontmoeten en omdat de weersverwachtingen goed zijn, besluiten we om 6 km ten westen van Maintenon een camping te nemen. Het is een 3 sterrencamping,Read more
dag 11 - vanaf Villiers-le-Morhier
May 30, 2019 in France ⋅ 14 °C
Het is afgelopen nacht niet zo koud geworden als we gisteravond dachten. En we slapen een stuk beter dan gedacht. Tent heeft wel heel veel last van condens. Zowel wij als onze medepelgrim Frans hebbenRead more
Chartre
May 30, 2019 in France ⋅ 16 °C
Zo rond kwart voor twaalf bereiken we Chartre, de Kathedraal Notre Dame ligt bovenop de berg/heuvel, ernstig pittig met fietsen. Turbostand echt nodig. Bij de Kathedraal gekomen blijkt er een dienstRead more
Bonneval (toch andere slaapplek)
May 30, 2019 in France ⋅ 18 °C
Vanaf Chartre is het nog zo'n 40 km naar Bonneval. Weinig echte klim maar helaas wel heel veel saaie Franse 'polderwegen', rechttoe rechtaan met links en rechts graan, koolzaad, tuinbonen ofRead more
dag 12 - vanaf Bonneval
May 31, 2019 in France ⋅ 8 °C
Alweer zijn we voor de wekker wakker, redelijk bijzonder. Het is behoorlijk fris maar prachtig weer, dus alleen in korte broek. In Bonneval nog even een lekker broodje kopen. We rijden wel tussenRead more
Châteaudun
May 31, 2019 in France ⋅ 19 °C
Een mooie stempel en van drie man complimenten, dat is toch ook wel heel bijzonder. Voor we verder fietsen nog even koffie. Wanneer weer verder en zien ook nog de achterzijde van het inmense kasteel.Read more
Cloy sur le Loir
May 31, 2019 in France ⋅ 20 °C
In Cloy sur le Loir kunnen we nog een mooie stempel halen bij het Office de Tourism en hebben nog een uitgebreid gesprek met een stel Belgen die een heel eind met ons oprijden. De weg blijftRead more
Vendôme
May 31, 2019 in France ⋅ 23 °C
Even na 3 uur arriveren we op de camping. 71 km gefietst, het was een heerlijke dag. Op de site had ik gelezen dat de goedkoopste accommodatie 39 euro per nacht is, die daarop volgt 49 euro. Bij onzeRead more
dag 13 - vanaf Vendôme
June 1, 2019 in France ⋅ 11 °C
De wekker staat om kwart over 6. Veertien over zes zijn we wakker. Lijkt wel of we geen wekker meer nodig hebben. Ondanks dat we vinden dat we alles snel doen vertrekken rijden we toch pas om halfRead more
Op zoek naar plekkie in Tours
June 1, 2019 in France ⋅ 14 °C
Tussendoor hebben we gezocht naar goede overnachtingsplek, het blijkt gigantisch druk in Tours vandaag. Ons oog valt op een camping in Tours-Zuid. Even, terwijl we in de schaduw staan, bellen leertRead more
Naar kathedraal in Tours
June 1, 2019 in France ⋅ 29 °C
. Tegen drie uur gaan we betalen. Nog weg meer uitrusten, al lijkt het of het minder zwaar is om te fietsen dan om aan zo'n picknicktafel te zitten. Tegen vijf uur Tours in, er is eenRead more
Lekker eten
June 1, 2019 in France ⋅ 30 °C
We besluiten bij de bistro vlak bij de camping te willen eten en bellen voor het reserveren van een tafeltje. Nadat dat gelukt is gaan we, via een andere route, terug naar de camping. Deze route isRead more
dag 14 - vanaf Tours
June 2, 2019 in France ⋅ 17 °C
Geen wekker, maar gewoon allebei om kwart over zes wakker. Wel ernstig sloom, we merken onze vermoeidheid en de hoge temperatuur doet daar nog een schepje bovenop. Gisteravond wilden we nog een stukRead more
lunch & wijnvelden
June 2, 2019 in France ⋅ 29 °C
In Amboise willen we lekker lunchen. We komen binnen op een enorme markt die zelfs het fietspad blokkeert. In het stadje is het enorm druk. Alle terrassen van de restaurants zijn afgeladen. Wij vindenRead more