Lithuania
Jurgaičiai

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

70 travelers at this place

 • Day14

  Berg der Kreuze

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 16 °C

  Wir haben den Berg der Kreuze in Litauen gefunden und unser eigenes Blümchen-Kreuz aus zwei Stöckern und zwei Gummibändern gebastelt und natürlich auch auf dem Berg aufgestellt. Die heutige Tagesaufgabe ist somit erledigt. 😎Read more

  enzie MXfive

  Starker Ort ...andächtig und verwunschen zugleich...🙄👍

  6/28/19Reply
  Andreas Müller

  bestimmt sehenswert,besonders wenn die sonne scheint. gute reise,ihr habt es bald geschafft!!

  6/28/19Reply
  Emil Post

  Sehr gut ausgedrückt, enzie! Und ein bisschen Heimat für Doreana!?

  6/28/19Reply
  Cornelia Zeißig

  Das Kreuz aus Blumen sieht so schön aus was ihr gebunden habt,und überhaupt eine Sehenswürdigkeit da toll.Ihr beide nehmt so schöne Erinnerungen mit die ihr auf der gesamten Strecke eurer Rally Tour bewältigt habt. Und die kann euch keiner nehmen. Ich wünsche euch noch eine gute Weiterfahrt und ihr habt es es fast geschafft. 😎👍🚘

  6/28/19Reply
   
 • Day15

  Niemand kan ons stoppen!

  June 20, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 28 °C

  Niemand kan ons stoppen, vol gas knallen we door en rijden we inmiddels in Litouwen.

  De afgelopen dagen waren absolute hoogtepunten, maar ook intensief. Na de problemen met de Jeep hebben we maandag pas aan het eind van de middag St Petersburg bereikt. Na het armoedige Moermansk, de horrorwegen en grote stukken niemandsland rijden we een Russich pareltje binnen. 20min rijden we door de stad en genieten van de uitzichten. Een trein die halverwege de weg stil blijft staan zorgt nog voor de nodige vertraging en chaos, het blijft toch Rusland.

  Het inchecken in het hotel is een ervaring, de dame achter de receptie spreekt precies 0,0 Engels, waarop Kim besluit dat ze het wel zal snappen als je steeds harder gaat praten. Met handen, voeten en Google translate lukt het toch. Een kleine kamer met een intiem bedje waarop het deken als een soort plakje kaas is dat niet het hele broodje bestrijkt mogen wij samen delen.

  Even opfrissen en de stad in, na een uurtje of 2 slenteren en een korte metro tocht vinden we een restaurantje waar men net zoveel Engels spreekt als in het hotel. Na het eten doen we nog een toeristisch rondje door de stad en lopen we richting een "beachbar" waar we van het roadbook langs moeten voor punten. We komen in een soort hippietent binnen vol met mafkezen. We zien alle kleuren van de regenboog voorbij komen als haarkleur. De DJ draait muziek, nou ja muziek. Hij heeft ongeveer 10 toontjes, die hij elk 10min afspeelt. Nee niet door elkaar, gewoon toontje voor toontje. Veel hippies zitten de dj aan te kijken alsof ze in een soort hypnose zitten, ze zullen vast iets anders hebben genuttigd dan een biertje. We drinken ons biertje op en sluiten aan bij andere rallyrijders op een rooftop bar waar wij de avond afsluiten.

  Dinsdag vertrekken we vanuit St Petersburg naar Estland, vanavond het 2de feest van de organisatie. De Jeep moet nog even gas tanken, benzine lust hij nog steeds niet. Geert heeft een tankstation gevonden aan de andere kant van de stad. De Audi heeft ook dorst maar wij denken dit nog wel te halen. Al na 2min zijn we de jeep kwijt en rijden we solo naar het tankstation. We rijden door de binnenstad van St Petersburg over bruggetjes en door mooie straten. Net op het moment dat we nog even op de benzinemeter kijken stopt de Audi ermee. Staan we dan zonder benzine midden in St Petersburg 🤦‍♂️ Gelukkig hebben we nog een tankje op het dak staan met ongeveer 15 liter. We springen de auto uit en alsof we de pitcrew zijn van Max Verstappen gaan we razendsnel aan de slag. Binnen 5min zijn we weer op weg.

  Bij het tankstation zijn we weer herenigd met de Jeep en rijden we richting Estland. De grensovergang met Estland duurt lang, vooral Rusland uit. Een lange rij en weinig tempo bij de Russen. De douane van Estland ontvangt ons vrolijk en kijkt met bewondering naar de Audi, we zijn weer in de EU.

  We knallen Estland in, het weer is goed en de wegen een verademing vergeleken met de obstacle Run die we door Rusland hebben gereden. Het plafond van de Audi is inmiddels weer gaan zakken en hangt als een soort dekentje over ons heen, maar verder doet ze het fantastisch (afkloppen).

  Aan het begin van de avond bereiken we het feestterrein waar de BMW boys ons opwachten. De organisatie heeft een prachtige plek uitgezocht in de Estlandse bossen. Er staan sauna's, hottubs, douches en prachtige tippi tenten. De biertjes smaken goed en we worden vermaakt met Estlandse volksdansen waarin we zelfs nog even meedoen. Er zijn veel teams aanwezig en in de grote tippi tent is het gezellig, het zal wel laat worden of vroeg, het is maar hoe je het bekijkt.

  Woensdagochtend ontwaken we langzaam allemaal en bakken we eitjes, goed tegen de kater. Even koppen tellen, 1,2,3,4 en 5. Huh 5? Waar is Robert Jan? Even in zijn tent kijken... die is leeg🤷‍♂️. We draaien ons om en hij komt aan waggelen. "Ja, ik weet ook niet hoe, maar ik heb ergens in een grote schuur wakker geworden. Er lagen allemaal matrassen en ik ben maar gaan liggen". Misschien toch een wodka 7up te veel.

  Als een van de laatste teams verlaten we de camping en geven gas richting Riga, Letland! Onderweg nog even langs een meertje met een oude gevangenis, moest van het roadbook. Even lekker gezwommen en daarna weer op weg. We hebben de samenstellingen van de auto's even om gegooid. Iedereen heeft ander gezelschap en een andere auto, even wat anders. Beetje elkaars auto sabboteren, zo heeft de BMW zelf even voor wat wisselgeld te koop gestaan online. Later wisselen we nog een keer en glijden over de wegen naar Riga. Vannacht slapen we in een goed hotel in het centrum. Met de lokale uber taxi's komen we in het centrum terecht. Riga heeft een mooi en historisch centrum en we genieten van de pandjes, kerkjes en terrasjes. Lekker gegeten en daarna even de kroeg in. Het is rustig in Riga en vanavond is er geen uitgaansleven. We drinken met ze zessen wat en gaan naar het hotel, een blik op een horloge leert dat het toch weer half 3 is.

  Vanmorgen lekker uitgeslapen en rond 12h00 willen we vertrekken vanuit Riga. Vandaag Kalinigrad, opnieuw naar Rusland of Klein Rusland zoals men het noemt!
  Maar wat nu! Problemen met de Audi😥.
  Al een paar nachten horen wij de centrale deurvergrendeling brommen en soms midden in de nacht staat opeens de achterbak open. Nu heeft de centrale deurvergrendeling het begeven. Geen ramp denken we, gewoon iedere deur apart open doen. Nog even wat in de achterbak leggen, he! die wil niet open. Beetje kloten eraan, maar nee hij wil echt niet. Daar gaat ons plan voor vandaag. Als de achterbak niet open kan, komen we Rusland niet binnen. Die moeten we namelijk laten zien bij de grenscontroles.

  We leggen ons erbij neer, dan maar via Litouwen naar Polen.
  Onderweg bedenken we dat het misschien een zekering is. Even stoppen en kijken, maar nee dit is niet het geval. We rijden verder en stoppen bij "The hill of the Crosses" een heuveltje vol met kruisen. Het verhaal is dat je hier zelf een kruis moet neerleggen en een wens doen, dan komt deze uit. Op de heuvel realiseren we dat we niks hebben om een kruis te maken. Ohja toch wel! Nog wat Russichse Roebels, we gaan nu toch niet meer Rusland in. 2 briefjes, beetje knutselen en we hebben een kruis. We leggen deze in een bijbel die er nog lag zodat ons kruis niet direct weg waait. Doen een wens en gaan verder. We zullen zien of Ajax volgend jaar de Champions League wel wint.

  Nu richting een camping ergens in het grensgebied van Litouwen met Polen. Vanavond proberen we de achterbak open te maken en misschien het probleem te verhelpen, iemand tips??

  Morgen richting Polen, Gdansk. Het einde komt inzicht, Groningen lonkt!
  Read more

  Rie, Prachtig verhaal weer. Succes met de kofferbak. En veel plezier.

  6/20/19Reply
  Monique Frank

  Oh nee, niet de kofferbak! Sterkte

  6/20/19Reply
  Jan Palma

  Bijzonder plekje. Geniet nog eventjes van de laatste kilometers

  6/21/19Reply
   
 • Day14

  Holy and surely - Hill of Crosses

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 20 °C

  Moin .. kurze Nacht im unserem Alice in Wonderland Wald - einmal schön um Riga herum gefahren (wäre durch die Stadt wahrscheinlich schneller gewesen haha)! Serdar bleibt diese Stadt verborgen und auf der Liste für mögliche Reiseziele.
  Henry und Fenna haben die Hood und Umgebung vor einigen Jahren, ja sogar gemeinsam erkundet.

  Sind wir froh!! Das wir dieses ominöse Roadbook abfahren. Task of the Day .. nördlich von Siaulial den Hügel mit Kreuzen finden!

  Haben wir (Bild 1 roter Punkt am Horizont!) mit Lui locker geschafft! Da wir aber, vorbereitet wie wir immer sind, lediglich ein Kreuz aus Plastikflaschen auf die Schnelle geklöppelt haben... haben wir unsere 0,75€ (Bild 2) wieder mitgenommen. Sind ja gut erzogen und gegen Schulaufgaben haben wir schon immer rebelliert ne ;)

  Irre! Strahlender Sonnenschein (Bild 3) und die Masse ist mal wieder nicht zu begreifen! Von Hoch Kreuz bis Fingernagel, sind alle Großen vertreten (Bild 4) und das Material Metall und Holz. Das wundervolle Naturprodukt Holz gibt preis wie lange das Kreuz ca steht und wann die Person Ihre Wünsche hier gepflanzt hat. Nach Jahren.. liegt, steht, fällt alles Kreuz und Queer (Bild 5).

  Wir tuten weiter Richtung Polnische Grenze :)
  Read more

  Ronald Riehl

  Starkes Kreuz. Echt kreativ ‼️🤡‼️

  6/28/19Reply
   
 • Day14

  14. Tag, Litauen -> Masuren

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 17 °C

  Wir sind gut erholt mit gemütlichem Frühstück gegen 10 Uhr losgefahren.
  Erster Stop für heute, Kryžių kalnas, der Hügel der Kreuze. Ein katholischer Wallfahrtsort.
  Sehr beeindruckend. Wir haben jedoch entgegen der Tagesaufgabe kein eigenes Kreuz aufgestellt. Wir sind weder katholisch, noch wirklich fromm.
  Anschließend ging es über möglichst kleine, kurvenreiche, LKW freie Straßen, mit reichlich Zeit im Gepäck Richtung polnischer Grenze.
  Der aufmerksame Beobachter merkt sofort, daß wir Kaliningrad auslassen.
  Zwei bis drei Gründe.
  Erstens meldet die WhatsApp-Schnattergruppe knappe 4-5 Stunden Wartezeit, zweitens haben wir beide beschlossen, dass wir eigentlich genug Russland gesehen haben und drittens verbringen wir gern mehr Zeit in Masuren.
  Litauen ist wirklich schön, da fahren wir dann lieber noch ein wenig Richtung Süden.
  Ich weiß jetzt, warum Störche bei uns so selten sind. Die sind alle in Litauen. Zum Teil stehen sie in 10-er Gruppen auf den Wiesen. Wirklich an jeder Ecke. Litauische Frösche haben es schwer.
  Grenzübergang Podwojponie.
  Als erstes haben wir festgestellt, dass es in Polen keinen Brennspiritus gibt. Begründung: wegen Missbrauchs. Na dann mal Prost. Also wird heute gegrillt.
  Read more

  enzie MXfive

  Ich mache mir eher um euer Mäxchen Sorgen als um die litauschen Frösche..! 😁🤣

  6/28/19Reply
  Anja Struckmeier

  Toll toll toll😍

  6/29/19Reply
   
 • Day14

  Der Berg der Kreuze (Kryžių kalnas)

  March 6, 2020 in Lithuania ⋅ ⛅ 7 °C

  zwei Legenden:

  Ein Vater schlief am Lager seiner kranken Tochter ein; im Traum erschien ihm eine weiße Frauengestalt, die ihm aufgab, ein Kreuz auf dem Hügel aufzustellen. Der Mann tat, wie ihm von der Frauengestalt geheißen und stellte ein Kreuz auf eben jenem Hügel auf. Bei seiner Rückkehr nach Hause war seine Tochter wieder gesund.
  Eine weitere Legende erzählt von einem Fürsten aus Vilnius. Dieser habe vor 300 Jahren gegen einen anderen Fürsten prozessiert und sei an dem Berg vorbei zum Gericht nach Riga gereist. Seinen Bediensteten habe er dabei gesagt: „Wenn ich den Prozess gewinne, werde ich auf dem Berg ein Kreuz aufstellen.“ Nachdem der Fürst den Prozess gewonnen hatte, befahl er auf dem Rückweg, auf dem Berg das Kreuz zu errichten. Bald habe sich der Ruf vom Gelübde des Fürsten im ganzen Lande verbreitet.

  Anfang der 1990er Jahre wurde von Studenten der Universität Vilnius ein Versuch unternommen, die Zahl der Kreuze, die sich inzwischen auf einer Fläche von einem Hektar neben dem Hügel ausbreiten, zu bestimmen. Bei 50.000 Kreuzen haben sie zu zählen aufgehört.

  Quelle: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Berg_der_Kreuze
  Read more

  Marc Haberstumpf

  Sieht sehr imposant aus 👍🏼

  3/6/20Reply
   
 • Day14

  Litouwen - Kruisenheuvel

  March 8, 2019 in Lithuania ⋅ 🌬 9 °C

  Voor Litouwen staat er geen overnachting op de planning, wel een bezoek aan de Kruisenheuvel ‘ryžių Kalnas’.

  Niemand weet precies hoe de ‘ryžių Kalnas’ of Kruisenheuvel in Litouwen is ontstaan. Op de heuvel, even buiten het noordelijke stadje Šiauliai, trekken duizenden metalen en houten kruisen al bijna tweehonderd jaar een gestaag groeiende menigte pelgrims aan. Tussen de houten kruisen en foto’s van aanbeden plaatselijke patriotten is het gerinkel van rozenkransen in de wind te horen. Ondanks talloze pogingen om de plek te ontruimen blijft deze heuvel een krachtig symbool voor vrome toewijding.Read more

 • Day14

  Tagesaufgabe-Tag 14

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 17 °C

  "Pünktlich" um zehn ging es heute los und als erstes zur Tagesaufgabe. Zuvor wurde ordentlich gefrühstückt und ich trug das Team im Gästebuch ein. Einer unserer Plüschfüchse blieb auch dort und die Biker-Jungs bekamen Teamaufkleber. Vladi...der 77er...ist von der BSC übrigens total begeistert und will nächstes Jahr mitfahren.

  Tagesaufgabe: Baue selbst ein Kreuz und stelle es am Kreuzhügel auf. Dann wünsche Dir etwas und es wird in Erfüllung gehen. Unser Kreuz war fertig (siehe gestern) und somit war der Rest der Aufgabe einfach. 90 Cent fürs Parkticket löhnen, zum Hügel laufen, Platz finden, Kreuz einschlagen und Beweisfoto machen. Der Ort ist für mitteldeutsche Atteisten schon skurril, aber Sachsen hatten kein Zutrittsverbot und Vampire haben wir auch nicht gesehen.
  Danach ging es bei schönstem Wetter Richtung Polen. Man beachte diesen wahnsinnig tollen Himmel. Litauen fetzt und bekommt ein Sternchen 🌟
  Read more

  Christiane Beckert

  Ein echt abgefahrener Ort. Ich hoffe, eure Wünsche gehen in Erfüllung ☺️

  6/28/19Reply
  Heike Gräf

  Der Kreuzberg wirkt unheimlich. Brr.😑

  6/29/19Reply
   
 • Day15

  Länder Hopping...Lettland/Litauen/Polen

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 19 °C

  Etappe 14

  Tagesdistanz ca. 550km

  Heute haben wir Riga und somit Lettland 🇱🇻 wieder verlassen und sind über Litauen 🇱🇹 nach Polen 🇵🇱 eingereist. Ca. 80km liegen heute noch vor uns, da wir vorhaben, die Nacht in Wydminy zu verbringen 🙂

  Unterwegs, haben wir den „Hill of Crosses“ in Litauen 🇱🇹 besucht. Eine auf einem Hügel gelegene Pilgerstätte, an der Besucher schon seit 600Jahren christliche Symbole (überwiegend Kreuze) zurücklassen und sich dabei etwas wünschen/erbitten. So auch wir 😉
  Sollte jemand von euch auch einmal dort sein, könnt ihr ja mal kucken ob ihr es zwischen den über 100.000 anderen Kreuzen entdeckt 🧐
  Read more

 • Day11

  Berg der Kreuze

  June 25, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 26 °C

  Wir waren heute ca 12 km nördlich von Šiauliai (Litauen) am Berg der Kreuze.
  Pilger pflegen Kreuze auf diesen Hügel zu stellen, häufig verbunden mit einem Wunsch oder Dank.

  Auch wir haben uns fix selbst ein Kreuz gebastelt und dies vor Ort platziert.Read more

You might also know this place by the following names:

Jurgaičiai, Jurgaiciai