Lithuania
Šiauliai County

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

Top 10 Travel Destinations Šiauliai County

Show all

178 travelers at this place

 • Mar6

  Driving to kaliningrad russia

  March 6, 2020 in Lithuania ⋅ ⛅ 1 °C

  Exactly 10 years ago I woke up in Dubai, and now we are driving to Kaliningrad Russia.Traveling and Exploring the world is nice.. I need to get start thinking what the special destination will be over 10 years. The last two weeks where excellent for enough inspirations and a lot of creative ideas already crossed my mind.I will keep you informed 😉Read more

  Anne Baukje De Jong

  Happy Birthday🎉

  3/6/20Reply
  Kitty Kok

  Hieperdepiephoera Thijs 🤩

  3/6/20Reply

  ton en marianne: leuke verjaardagsreis! Gefeliciteerd

  3/6/20Reply
  2 more comments
   
 • Day14

  Berg der Kreuze

  March 8, 2019 in Lithuania ⋅ 🌬 8 °C

  Der Geschichte nach hat das 1.Kreuz ein Vater aufgestellt damit sein Tochter gesund wird. Als er zurück kam war sie geheilt. Mittlerweile sind es über 100000. Wir haben uns da jetzt auch verewigt und Euch in unsere Wünsche eingeschlossen.
  Puh hab gerade ne Gänsehaut magischer Ort.
  Read more

  Anna Reh

  Wow!

  3/8/19Reply
  Marco Hundertmark

  Beeindruckend

  3/8/19Reply
  Anna Pfützenreuter

  Wir denken an Euch und wünschen Euch allen eine gute,spaßige und sichere Heimreise. Danke dass Ihr uns an dieser einmaligen Reise teilhaben lasst- Die New Yorker (Deine Trauzeugin)😘❤️😘

  3/8/19Reply
  Birgit Ruland

  Kommt gut nach Hause ❄️☃️

  3/9/19Reply
   
 • Day14

  Auto check

  March 8, 2019 in Lithuania ⋅ 🌬 9 °C

  De auto trok steeds naar rechts alsof het wiel of rem blokkeerde. Toch maar even nalaten kijken. Uiteindelijk niets gevonden, maar hebben we de uitlaat wel weer vast laten zetten. Daarvoor maakte de auto het geluid van een Ferrari.Read more

  Peter Timmer

  Jongens, een prachtige reis met schitterende beelden! Vooral met de drone vind ik geweldig ! De auto verdiend wel een klopje op zijn kap 😜

  3/9/19Reply
  Onno Wiseguy

  Bedankt Peter; is/ was idd top! En we geven de auto een extra wasbeurtje als we thuis zijn

  3/9/19Reply
  Peter Timmer

  🤣

  3/9/19Reply
   
 • Day14

  Berg der Kreuze

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 16 °C

  Wir haben den Berg der Kreuze in Litauen gefunden und unser eigenes Blümchen-Kreuz aus zwei Stöckern und zwei Gummibändern gebastelt und natürlich auch auf dem Berg aufgestellt. Die heutige Tagesaufgabe ist somit erledigt. 😎Read more

  enzie MXfive

  Starker Ort ...andächtig und verwunschen zugleich...🙄👍

  6/28/19Reply
  Andreas Müller

  bestimmt sehenswert,besonders wenn die sonne scheint. gute reise,ihr habt es bald geschafft!!

  6/28/19Reply
  Emil Post

  Sehr gut ausgedrückt, enzie! Und ein bisschen Heimat für Doreana!?

  6/28/19Reply
  Cornelia Zeißig

  Das Kreuz aus Blumen sieht so schön aus was ihr gebunden habt,und überhaupt eine Sehenswürdigkeit da toll.Ihr beide nehmt so schöne Erinnerungen mit die ihr auf der gesamten Strecke eurer Rally Tour bewältigt habt. Und die kann euch keiner nehmen. Ich wünsche euch noch eine gute Weiterfahrt und ihr habt es es fast geschafft. 😎👍🚘

  6/28/19Reply
   
 • Day14

  Der Berg der Kreuze

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 18 °C

  Ein weiteres Highlight unserer Reise, der „Berg der Kreuze“, ein katholisch und touristisch geprägter Wallfahrtsort in Litauen.

  Ein Ort der Legenden, des Glaubens und des Widerstandes, von dem eine ganz besondere Magie ausgeht. Schon sehr beeindruckend hier vor Ort.

  Natürlich haben auch wir hier heute ein Kreuz - gebaut aus dem Bettgestell unseres Busses - aufgestellt. War ja schließlich auch unsere Tagesaufgabe für heute...
  Read more

  Sonja Plautz

  Der Wahnsinn 😳

  6/28/19Reply
  Roger Luff

  Ein Kreuz mehr oder weniger fällt da ja nicht mehr auf 😍

  6/28/19Reply
  Ulli Rieke

  Euer Kreuz ist herausstechend das Schönste!

  6/30/19Reply
  Thorsten Plautz

  👍😁

  6/30/19Reply
   
 • Day14

  Hügel der 100.000 Kreuze

  March 8, 2019 in Lithuania ⋅ 🌬 6 °C

  Mitten zwischen Wald und Feldern ist plötzlich ein religiöser Wallfahrtsort dem positive Energie zugesprochen wird... Auf einem Hügel und mittlerweile um ihn herum, da der Platz nicht ausreicht, ein Meer aus Kreuzen von klein bis sehr groß.
  Überwältigend wieviele Menschen hier ihr Kreuz hergetragen haben um auf Besserung zu hoffen.
  Unsere Aufgabe war es auch uns hier zu verewigen.
  Naja ob es ewig hält?? aber mit den Mitteln wird es wohl für‘s erste reichen....

  Weiter nach Kaliningrad....
  Read more

  Kai Sche

  Whow, abseits der Polarszenen äußerst beeindruckende Bilder! Freuen uns auf Euch!

  3/8/19Reply
   
 • Day15

  Niemand kan ons stoppen!

  June 20, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 28 °C

  Niemand kan ons stoppen, vol gas knallen we door en rijden we inmiddels in Litouwen.

  De afgelopen dagen waren absolute hoogtepunten, maar ook intensief. Na de problemen met de Jeep hebben we maandag pas aan het eind van de middag St Petersburg bereikt. Na het armoedige Moermansk, de horrorwegen en grote stukken niemandsland rijden we een Russich pareltje binnen. 20min rijden we door de stad en genieten van de uitzichten. Een trein die halverwege de weg stil blijft staan zorgt nog voor de nodige vertraging en chaos, het blijft toch Rusland.

  Het inchecken in het hotel is een ervaring, de dame achter de receptie spreekt precies 0,0 Engels, waarop Kim besluit dat ze het wel zal snappen als je steeds harder gaat praten. Met handen, voeten en Google translate lukt het toch. Een kleine kamer met een intiem bedje waarop het deken als een soort plakje kaas is dat niet het hele broodje bestrijkt mogen wij samen delen.

  Even opfrissen en de stad in, na een uurtje of 2 slenteren en een korte metro tocht vinden we een restaurantje waar men net zoveel Engels spreekt als in het hotel. Na het eten doen we nog een toeristisch rondje door de stad en lopen we richting een "beachbar" waar we van het roadbook langs moeten voor punten. We komen in een soort hippietent binnen vol met mafkezen. We zien alle kleuren van de regenboog voorbij komen als haarkleur. De DJ draait muziek, nou ja muziek. Hij heeft ongeveer 10 toontjes, die hij elk 10min afspeelt. Nee niet door elkaar, gewoon toontje voor toontje. Veel hippies zitten de dj aan te kijken alsof ze in een soort hypnose zitten, ze zullen vast iets anders hebben genuttigd dan een biertje. We drinken ons biertje op en sluiten aan bij andere rallyrijders op een rooftop bar waar wij de avond afsluiten.

  Dinsdag vertrekken we vanuit St Petersburg naar Estland, vanavond het 2de feest van de organisatie. De Jeep moet nog even gas tanken, benzine lust hij nog steeds niet. Geert heeft een tankstation gevonden aan de andere kant van de stad. De Audi heeft ook dorst maar wij denken dit nog wel te halen. Al na 2min zijn we de jeep kwijt en rijden we solo naar het tankstation. We rijden door de binnenstad van St Petersburg over bruggetjes en door mooie straten. Net op het moment dat we nog even op de benzinemeter kijken stopt de Audi ermee. Staan we dan zonder benzine midden in St Petersburg 🤦‍♂️ Gelukkig hebben we nog een tankje op het dak staan met ongeveer 15 liter. We springen de auto uit en alsof we de pitcrew zijn van Max Verstappen gaan we razendsnel aan de slag. Binnen 5min zijn we weer op weg.

  Bij het tankstation zijn we weer herenigd met de Jeep en rijden we richting Estland. De grensovergang met Estland duurt lang, vooral Rusland uit. Een lange rij en weinig tempo bij de Russen. De douane van Estland ontvangt ons vrolijk en kijkt met bewondering naar de Audi, we zijn weer in de EU.

  We knallen Estland in, het weer is goed en de wegen een verademing vergeleken met de obstacle Run die we door Rusland hebben gereden. Het plafond van de Audi is inmiddels weer gaan zakken en hangt als een soort dekentje over ons heen, maar verder doet ze het fantastisch (afkloppen).

  Aan het begin van de avond bereiken we het feestterrein waar de BMW boys ons opwachten. De organisatie heeft een prachtige plek uitgezocht in de Estlandse bossen. Er staan sauna's, hottubs, douches en prachtige tippi tenten. De biertjes smaken goed en we worden vermaakt met Estlandse volksdansen waarin we zelfs nog even meedoen. Er zijn veel teams aanwezig en in de grote tippi tent is het gezellig, het zal wel laat worden of vroeg, het is maar hoe je het bekijkt.

  Woensdagochtend ontwaken we langzaam allemaal en bakken we eitjes, goed tegen de kater. Even koppen tellen, 1,2,3,4 en 5. Huh 5? Waar is Robert Jan? Even in zijn tent kijken... die is leeg🤷‍♂️. We draaien ons om en hij komt aan waggelen. "Ja, ik weet ook niet hoe, maar ik heb ergens in een grote schuur wakker geworden. Er lagen allemaal matrassen en ik ben maar gaan liggen". Misschien toch een wodka 7up te veel.

  Als een van de laatste teams verlaten we de camping en geven gas richting Riga, Letland! Onderweg nog even langs een meertje met een oude gevangenis, moest van het roadbook. Even lekker gezwommen en daarna weer op weg. We hebben de samenstellingen van de auto's even om gegooid. Iedereen heeft ander gezelschap en een andere auto, even wat anders. Beetje elkaars auto sabboteren, zo heeft de BMW zelf even voor wat wisselgeld te koop gestaan online. Later wisselen we nog een keer en glijden over de wegen naar Riga. Vannacht slapen we in een goed hotel in het centrum. Met de lokale uber taxi's komen we in het centrum terecht. Riga heeft een mooi en historisch centrum en we genieten van de pandjes, kerkjes en terrasjes. Lekker gegeten en daarna even de kroeg in. Het is rustig in Riga en vanavond is er geen uitgaansleven. We drinken met ze zessen wat en gaan naar het hotel, een blik op een horloge leert dat het toch weer half 3 is.

  Vanmorgen lekker uitgeslapen en rond 12h00 willen we vertrekken vanuit Riga. Vandaag Kalinigrad, opnieuw naar Rusland of Klein Rusland zoals men het noemt!
  Maar wat nu! Problemen met de Audi😥.
  Al een paar nachten horen wij de centrale deurvergrendeling brommen en soms midden in de nacht staat opeens de achterbak open. Nu heeft de centrale deurvergrendeling het begeven. Geen ramp denken we, gewoon iedere deur apart open doen. Nog even wat in de achterbak leggen, he! die wil niet open. Beetje kloten eraan, maar nee hij wil echt niet. Daar gaat ons plan voor vandaag. Als de achterbak niet open kan, komen we Rusland niet binnen. Die moeten we namelijk laten zien bij de grenscontroles.

  We leggen ons erbij neer, dan maar via Litouwen naar Polen.
  Onderweg bedenken we dat het misschien een zekering is. Even stoppen en kijken, maar nee dit is niet het geval. We rijden verder en stoppen bij "The hill of the Crosses" een heuveltje vol met kruisen. Het verhaal is dat je hier zelf een kruis moet neerleggen en een wens doen, dan komt deze uit. Op de heuvel realiseren we dat we niks hebben om een kruis te maken. Ohja toch wel! Nog wat Russichse Roebels, we gaan nu toch niet meer Rusland in. 2 briefjes, beetje knutselen en we hebben een kruis. We leggen deze in een bijbel die er nog lag zodat ons kruis niet direct weg waait. Doen een wens en gaan verder. We zullen zien of Ajax volgend jaar de Champions League wel wint.

  Nu richting een camping ergens in het grensgebied van Litouwen met Polen. Vanavond proberen we de achterbak open te maken en misschien het probleem te verhelpen, iemand tips??

  Morgen richting Polen, Gdansk. Het einde komt inzicht, Groningen lonkt!
  Read more

  Rie, Prachtig verhaal weer. Succes met de kofferbak. En veel plezier.

  6/20/19Reply
  Monique Frank

  Oh nee, niet de kofferbak! Sterkte

  6/20/19Reply
  Jan Palma

  Bijzonder plekje. Geniet nog eventjes van de laatste kilometers

  6/21/19Reply
   
 • Day14

  Holy and surely - Hill of Crosses

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 20 °C

  Moin .. kurze Nacht im unserem Alice in Wonderland Wald - einmal schön um Riga herum gefahren (wäre durch die Stadt wahrscheinlich schneller gewesen haha)! Serdar bleibt diese Stadt verborgen und auf der Liste für mögliche Reiseziele.
  Henry und Fenna haben die Hood und Umgebung vor einigen Jahren, ja sogar gemeinsam erkundet.

  Sind wir froh!! Das wir dieses ominöse Roadbook abfahren. Task of the Day .. nördlich von Siaulial den Hügel mit Kreuzen finden!

  Haben wir (Bild 1 roter Punkt am Horizont!) mit Lui locker geschafft! Da wir aber, vorbereitet wie wir immer sind, lediglich ein Kreuz aus Plastikflaschen auf die Schnelle geklöppelt haben... haben wir unsere 0,75€ (Bild 2) wieder mitgenommen. Sind ja gut erzogen und gegen Schulaufgaben haben wir schon immer rebelliert ne ;)

  Irre! Strahlender Sonnenschein (Bild 3) und die Masse ist mal wieder nicht zu begreifen! Von Hoch Kreuz bis Fingernagel, sind alle Großen vertreten (Bild 4) und das Material Metall und Holz. Das wundervolle Naturprodukt Holz gibt preis wie lange das Kreuz ca steht und wann die Person Ihre Wünsche hier gepflanzt hat. Nach Jahren.. liegt, steht, fällt alles Kreuz und Queer (Bild 5).

  Wir tuten weiter Richtung Polnische Grenze :)
  Read more

  Ronald Riehl

  Starkes Kreuz. Echt kreativ ‼️🤡‼️

  6/28/19Reply
   
 • Day14

  14. Tag, Litauen -> Masuren

  June 28, 2019 in Lithuania ⋅ ⛅ 17 °C

  Wir sind gut erholt mit gemütlichem Frühstück gegen 10 Uhr losgefahren.
  Erster Stop für heute, Kryžių kalnas, der Hügel der Kreuze. Ein katholischer Wallfahrtsort.
  Sehr beeindruckend. Wir haben jedoch entgegen der Tagesaufgabe kein eigenes Kreuz aufgestellt. Wir sind weder katholisch, noch wirklich fromm.
  Anschließend ging es über möglichst kleine, kurvenreiche, LKW freie Straßen, mit reichlich Zeit im Gepäck Richtung polnischer Grenze.
  Der aufmerksame Beobachter merkt sofort, daß wir Kaliningrad auslassen.
  Zwei bis drei Gründe.
  Erstens meldet die WhatsApp-Schnattergruppe knappe 4-5 Stunden Wartezeit, zweitens haben wir beide beschlossen, dass wir eigentlich genug Russland gesehen haben und drittens verbringen wir gern mehr Zeit in Masuren.
  Litauen ist wirklich schön, da fahren wir dann lieber noch ein wenig Richtung Süden.
  Ich weiß jetzt, warum Störche bei uns so selten sind. Die sind alle in Litauen. Zum Teil stehen sie in 10-er Gruppen auf den Wiesen. Wirklich an jeder Ecke. Litauische Frösche haben es schwer.
  Grenzübergang Podwojponie.
  Als erstes haben wir festgestellt, dass es in Polen keinen Brennspiritus gibt. Begründung: wegen Missbrauchs. Na dann mal Prost. Also wird heute gegrillt.
  Read more

  enzie MXfive

  Ich mache mir eher um euer Mäxchen Sorgen als um die litauschen Frösche..! 😁🤣

  6/28/19Reply
  Anja Struckmeier

  Toll toll toll😍

  6/29/19Reply
   
 • Day5

  Berg der Kreuze

  August 26, 2020 in Lithuania ⋅ 🌧 15 °C

  Wir kennen diesen Hügel mit den Kreuzen von unseren bisherigen Fahrten nach Litauen. Sei es BSC oder auch außerhalb der Rallys, wir fahren hier hin und halten kurz an um ein Reisekreuz aufzustellen.

  Wie immer ist es auf gefundenem Holz zusammengesetzt.

  Es möge und Glück und Gesundheit bringen.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Šiauliai County, Siauliai County, Šiaulių apskritis