Úvodné slovo
4. oktober 2014, Slovakia ⋅ ⛅ 13 °C
Už zopár týždňov so mnou šije. Potrebujem vypadnúť zo systému, odpojiť sa od reality a byť úplne mimo. Splní môj plán splaviť sa od slovensko-ukrajinskej hranice na rieke Latorica aLes mer
Prvé zážitky
5. oktober 2014, Slovakia ⋅ ⛅ 12 °C
Sedím v kajaku a užívam si prvé kilometre. Lenivo tečúca riečka pôsobila lenivo len z brehu. Na vode v kajaku mojej veľkostnej kategórie určenom skôr na more ako na rieky prúdi dosťLes mer
Nepríjemné zistenie
5. oktober 2014, Slovakia ⋅ ⛅ 14 °C
Pomaličky sa plavím úzkou Latoricou a desím sa každého v diaľke spadnutého stromu. Našťastie po priblížení vždy zistím, že je nejaká možnosť preplaviť sa... Malú obavu mám ešteLes mer
Prvý motorový čln
5. oktober 2014, Slovakia ⋅ ⛅ 15 °C
Plavím sa po rieke, kde prúd vyhĺbil v zákrutách takmer kolmé brehy v pieskovom podklade vysoké aj zopár metrov. Užívam si tie pohľady. Po pieskových plážach, ktoré sa tu maliLes mer
Prvá noc
5. oktober 2014, Ungarn ⋅ ⛅ 11 °C
Preplavím sa hranicou a postupne sa približujem k prvej Maďarskej dedine na Bodrogu (Felsoberecki), kde na miestnej pieskovej pláži plánujem zakotviť.
Breh je strmý. Vytiahnuť plne naloženýLes mer
Deň druhý, komplikácie na dosah
6. oktober 2014, Ungarn ⋅ ⛅ 15 °C
Dnes preplavím väčšinu Maďarského Bodrogu. Amazonská húština rieky Bodrog sa strieda s občas obývanými územiami. Sárospatak so všetkými mólami, lodičkami a loďami, domčekmi aLes mer
Nemám si čo obliecť
7. oktober 2014, Ungarn ⋅ 12 °C
Okrem nohavíc, v ktorých spím a ktoré považujem za poslednú možnosť záchrany v prípade vážnych problémov už žiadne nohavice nemám. Tie zo včera sú stále mokré. Stále mámLes mer
Plavebná komora na dohľad
7. oktober 2014, Ungarn ⋅ 15 °C
Pozerám do mapy, ktorú mám v mobile, že po troch zákrutách má vodnú cestu Tisza prehradiť vodné dielo Tiszalok. Zákruty na rieke Tisza sú však tak veľké, že jedna má dĺžku aj zopárLes mer
Nemám kde pristáť, spím na vode?
7. oktober 2014, Ungarn ⋅ 13 °C
Po tom ako som preplavil komoru bol čas niekde pristáť, lebo noc sa pomaly blížila. Povedal som si, že ešte nejaký ten kilometer zapádlujem a to bola chyba. Drastická chyba. Po komore saLes mer
Pádlujem, až kým rekord nezlomím...
8. oktober 2014, Ungarn ⋅ 17 °C
Keďže neviem spať a vonku je riadna zima, zase mi kvapčí na hlavu rozhodujem sa už o šiestej ráno začať baliť. Nohavice mi čiastočne vyschli. Zvyšok z pádu do vody je úplne mokrýLes mer
Blížim sa k vodnému raju Tisza-Tó
9. oktober 2014, Ungarn ⋅ 17 °C
Dochádza mi energia na mobile. Mám samozrejme solárnu nabíjačku. Za celú doterajšiu plavbu však svietilo slnko natoľko, že mi to dobilo len 10% baterky, no nejaké 2% denne :). CestouLes mer
Jazero Tisza
10. oktober 2014, Ungarn ⋅ 19 °C
Celý ďalší deň križujem jazero Tisza. Plavím sa po úzkych kanálikoch v húštinách lesa, pomedzi neprehliadnuteľnú trstinu. Striedavo vyplávavam na väčšie časti jazera, aby som zasLes mer