Zmena posádky... O 4 dni odchádzame...

Mínus 5 dní pred našou najdlhšou dovolenkou sa veci konečne dali do pohybu!
Ťažko chorý Tomčo po tom, ako sme do našej výletníckej zostavy pridali Ňaňa, povolil a v túto chvíľuもっと詳しく
Vyrazili sme

To že Ňaňo s Milanom už prichádzajú ku mne domov som počul už z diaľky. Veselý Ňaňo od strachu a z cestovnej horúčky od rána dezinfikuje domácou aby náhodou niečo nechytil. Milan sもっと詳しく
Nepríjemné ftípky Ňaňa a Tomča

Cesta vlakom sa pre mňa začala nočnou morou. Najprv ma Tomčo oboznámil s informáciou, že miniklávesničku, ktorú som si len včera kúpil na písanie príspevkov som si vraj nezbalil a žeもっと詳しく
Letisko Praha

Tomčova hláška večera: "s tou spacou miestnosťou mi to teda nejako nevyšlo".
No ale uznajte, že nakoniec sme sa po sprivatizovaní sedačiek miestneho Burger kingu upelešili celkom kvalitneもっと詳しく
Smer Frankfurt

Po hrôzostrašnej 4 hodinovej noci, keď všetky bolestivé príznaky môjho tela neboli v súlade s tým, že sme mali jednoznačne najkvalitejšie pelešteky v rámci dostupnej časti letiska, smeもっと詳しく
Smer Omán

Frankfurtské letisko je svojou veľkosťou naozaj veľkolepé, presun autobusom od lietadla trvá pekne dlho.
Kontrola je extra prísna, navyše všetci prechádzame cez "röntgen" a ešte si z násもっと詳しく
Smer Bangkok

Posledný let do Bangkoku potvrdil, že Oman Air je spoločnosť, ktorá s pompéznosťou na začiatku letu dodá jedálny lístok s ponukou 3-och hlavných jedál, aby aj pri prvom aj druhom leteもっと詳しく
Smer Sloní ostrov

Ráno, po vystúpení z lietadla a prejdení všetkých potrebných úloh na letisku, tesne pred ôsmou len o 5 minút zmeškáme autobus na ostrov.
Musíme tak čakať až do 11tej na zvonku skveloもっと詳しく
Tomčov zdravotný stav

Tomčo zvládol celú cestu a stále žije. Aj keď ja už odpadávam, on ešte zvládal večer ísť s Ňaňom na pivo (kde presne skončili netuším)...
Vyzerá to tak, že hlavnou atrakciou tohtoもっと詳しく
Prvá noc na Ko Chang (Sloní ostrov)

Dotrepali sme sa na ostrov dosť ďaleko od Bangkoku , či Pattaye, hlavných miest thajského nočného života a sexturizmu a navyše si vybrali miesta v časti ostrova, ktoré sú vrajもっと詳しく
Porn's bar

Ráno dáme opraviť svetlo na motorke a vyrážame hľadať nejaké pláže. Prvé kúpanie je pred luxusnejším rezortom, pod rezortom, na ktorý chodí zubačka.
Zisťujeme, že predchádzajúcuもっと詳しく
Nikdy never žene

Tesne vedľa Al Jihad požičiavame od moslimky kajaky (Ňaňo tomu ešte nerozumie, čo je to za kajak, tak súhlasí). Vyberáme sa na vedľajší ostrov s plážou. Už cestou Ňaňo neskutočneもっと詳しく
Ranený člen týmu...

Z bezpečnostných dôvodov si Ňaňo požičiava moje šlapky, aby do vody nešiel bosý a s Tomčom vyrážajú na radu ŽENY na druhú stranu ostrova. Po chvíli sa však vracajú. Ňaňo sa hneďもっと詳しく
Thajka v Ňaňovom rozkroku

Ňaňo ako správny hrdina odmietne nemocnicu (išlo skôr o tú srandu, mysleli sme si, že zranenie nie je snáď až tak vážne).
S motorkami sa teda presunieme o dosť ďalej na nočný trh.もっと詳しく
Prieskum Ko Chang

Celodenný motorkový výlet sme začali návštevou White sand beach (pláže s bielym pieskom, ktorý bol v skutočnosti hnedý).
Parádna plážička, ku ktorej sme sa dostávali takým klesaním,もっと詳しく
Koh Chang po zotmení

Len po zopár km na motorke po krabej večeri už zasa s prehladnutým Tomčom končíme na nočnom trhu a tlačíme do seba rôzne ražniči, kokosové koláčiky, mangovo-medovo-čokoládovú aもっと詳しく
"Oddychový" deň na Ko Chang

Hneď ráno sa Ňaňovi podarí opraviť kameru, takže mu padá záložný plán, že si kúpi novú (samozrejme vyšší model) a poobede po trojdňovom zháňaní mikrošrubováčiku rozoberá ajもっと詳しく
Foto a video z masáže

Gradujúca sa slonia fotosága

Posledná foto je taký malý bonus nad 18 rokov. Treba si ju priblížiť a poriadne prezrieť. Škoda, že to je tak zle odfotené.
Ten sloník mal taký blažený výraz...
Foto nášho "resortu"

Chatky sme dokázali (ako cigáni) za zopár dní vybývať a zanechávame ich v takomto neutešivom stave pre upratovačky, ktoré ich za celé 4 dni ani raz nenavštívili.
Posielam teda zopárもっと詳しく
Ostrov Mak

Dvojhodinový výlet na veľkej drevenej lodi a sme na ostrove Maak. Vo fotkách si dobre všimnite nášho lodného stewarda a jeho opasok s trofejami, koľko žien mu už padlo za obeť...
Ňaňoもっと詳しく
Dankina pomsta

Úžasne tichá noc prerušovaná osviežujúcim dažďom a stálymi zvukmi mora je ráno vystriedaná tzv. Dankinou pomstou (odvodené od egyptskej terminológie tzv. "faraónovej pomsty").
Okoloもっと詳しく
Kajakom do NP ostrovov Rayang

S Ňaňom požičiavame kajak na preskúmanie morského národného parku okolo ostrovov Koh Rayang. Vybavení nepremokavým púzdrom sme s kajakom zatopení už pri štarte z pláže (veľké vlny),もっと詳しく
Traja teplí bratia

Tomčo je posledné dva dni chorý (teplota 37 a kašle) takže jeho aktivity sa obmedzujú na vylihovanie na pláži a jedenie. Čo sa týka jedenia, už im bolo naznačené, že to trochuもっと詳しく
Denná idylka na Ko Mak

Tomčo zahlásil, že bacily umierajú pri vyšších teplotách ako 37st., takže vonku je na umretie a v našej búdke s nainštalovanou klímou so zákazom používania ešte horšie.
Časもっと詳しく