Plán akcie Wisla - Krakow

Plán splaviť cca 100km úsek rieky Wisla v Poľsku mi skrsol v hlave už pred rokom.
Široká naturálna rieka s pieskovými plážami, striedaná úzkymi kanalizovanými úsekmi.
Dlhé nížinnéRead more
Dlhé nížinnéRead more
Čas odchodu nezávisle na počasí, vzhľadom na naše zamestanania naplánujeme asi pol roka dopredu...
Ako to už štandardne pri týchto výletoch býva, tak ako sa blíži deň D, všetko saRead more
Danka balí do výbavy zimné veci a na dve noci, ktoré máme prežiť na loďke balí 4ks perín. Dve sú štandard a dve sú náhradné...
Po celom dome vznikajú záhadné kôpky šiat a jedla...Read more
Pôvodný plán pripraviť loď a auto na odjazd a všetko pobaliť zlyhal po tom, ako ma Ňaňo skoro ráno smskou navnadil nápadom kúpiť do tejto zimy ohrievač.
O siedmej ráno vyrážam obehaťRead more
Ja s Dankou volím cestu cez Bardejovské krkaháje (najkratšiu), keďže odchádzame nazúrení o hodinu a pol neskôr a Ňaňo s Edom zas volia diaľnicu cez Prešov a Poprad.
V domnení, že majúRead more
Ráno sa začína už po piatej zvukom bafkajúcej kompy, ktorá premáva tesne povedľa nás.
Neskôr sú to už klasické raňajky ako inak na lodi a po jeden a pol hodinovej tortúre s presunomRead more
Po čase nás čaká najväčšia atrakcia dnešnej cesty najhlbšia plavebná komora v Poľsku. Keď sa konečne otvoria vstupné vráta vchádzame dnu vysporiadaní s tým, že budeme 45 minútRead more
Plavbu končíme pod scénickou atrakciou kláštorom Tyniec, ktorý sa týči priamo na brehu Wisly na veľkom skalnom brale. Cestou ešte zo vzdialenosti len asi 10m pozorujeme na brehu líšku aRead more
Ráno sa budím na hluk pátracej akcie. Edovi totiž cez noc pes ukradol topánku, ktorú sa však nakoniec počas rannej čuracej akcie podarilo nájsť.
Danka si minútu po zobudení buduje svojRead more