New Zealand
Wairoa Stream

Here you’ll find travel reports about Wairoa Stream. Discover travel destinations in New Zealand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

30 travelers at this place:

 • Day65

  29-3 Ahipara

  March 29 in New Zealand ⋅ ☁️ 22 °C

  Ik neem afscheid van iedereen en ga nog even langs de supermarkt. Zodoende rijd ik Fiona en Anthony achterop op het moment dat ze net willen gaan liften. Ik steek mijn duim op en wijs naar hen; eerste auto: bingo! Nou ja. Lachen!
  Daarna het "hele eind" naar de camping, wel 18 km totaal. De weg is geel, maar toch druk. Wel redelijk vlak voor de verandering. Op de super rustige en mooie camping lees ik lekker een boekje in een overdekte stoel omdat het af en toe drupt. Nog even op het strand gefietst. 's Avonds strijken hier in wel 10 bomen en de bamboe, ontelbare vogels neer. Door het geluid en gedrag verwacht ik spreeuwen, maar het zijn mussen! Héél bijzonder. Het lijkt wel of alle mussen van NZ zich hier verzameld hebben.
  Naast mij staat Frederich, hij spreekt alleen Duits en hij praat alleen maar, ik krijg er geen woord tussen. Ik ontloop hem nu, ik was al niet heel vrolijk, het ging net weer een beetje en dit helpt niet.
  Read more

 • Day6

  Verder richting noorden

  March 16, 2017 in New Zealand ⋅ ☁️ 10 °C

  Vandaag verhuizen we weer. We willen verder richting noorden. We maken onderweg nog een stop in Kerikeri bij het Missie Station. Een historische plek waar o.a. het oudste huis van steen staat in Nieuw-Zeeland en waar de geschiedenis over de opbouw van een Maori dorp en hun verdedigingsmethoden en vesting uitgelegd wordt. We nehmen de tijd voor een korte picknick onder een fantastisch mooie en oude boom en dan gaan we weer. Voordat we in Ahipara aan komen, maken we ook nog een strandwandeling in een prachtige baai. Dan tijd om in te checken in een Holiday Park, wat hier Staat voor een campingplaats met hutten en lodges. Wij hebben een kamer in een lodge, waar nog 5 andere kamers zijn, en waar we de keuken en het eetgedeelte delen met de andere bewoners. Tevens is er ook een BBQ bereik… joehoe, het kan niet op… een keuken en een BBQ!? Dat nodigt toch uit om eindelijk weer eens zelf te kokkerellen na meerdere dagen eenvoudig „snackbar“ gerechten. Dus eerst naar de supermarkt. De kleine lokale supermarktjes in de voorgaande plaatsen waren extreem duur. 1,5 l water of melk kostte 4 NZ$ (1 NZ$ = 0,68 EUR). Gelukkig zijn de prijzen in de grote Supermarkt ietwat beter, maar nog altijd is het veel duurder dan bij ons. We wisten van te voren dat het duur was, Maar 3x zo veel… zo ook groenten en fruit. 300 gr sla 6 NZ$, een bakje champions 6 NZ$, druiven 8 NZ$. Maar, we vinden ook enkele dingen die minder duur zijn: alles van zeedieren, rundvlees, NZ appel… hm…dat was het dan ook wel… Maar goed, daar moeten we doorheen. In onze kar, BBQ voor morgenavond, voor vandaag alles voor een lekkere maaltijdsalade met krabvlees, wat voor het ontbijt, wijn… lekker!
  ‘s Avonds tijdens het eten krijgen we nog een tips van andere reizigers. Dat is wel practisch als je met z’n allen samen zit.
  Read more

 • Day7

  Ahipara

  March 17, 2017 in New Zealand ⋅ ☁️ 10 °C

  De dag begint met een lekker ontbijtje op ons terras :o) Alhoewel het weer er niet echt geweldig uitziet, en in de verte donkere wolken op komst zijn, gaan we toch een kijkje nemen op het strand. Als we teruglopen, worden we aangesproken door een oudere man in een soort van golfkarretje. Hij heeft aangespoeld zeewier verzameld, wat hij gebruikt als compost in de tuin. Hij nodigt ons zeer spontaan uit voor een bakje koffie bij hem thuis, bijna om de hoek. Hij heeft een mooie tuin, waar de verschillende rozen pronken en vele varens en Palmen voor het nodige groen zorgen. De paden liggen bezaaid met schelpen. Willy, zo heet hij, is een gepensioneerde leraar kunst, en nodigt sindsdien graag reizigers uit bij zich thuis. Zo heeft hij al met velen kennis gemaakt en zijn de nodige vriendschappen ontstaan. Zelf is hij vaak in Europa geweest. Maar sinds hij gepensioneerd is niet meer. Hij geeft ons nog einige tips voor het noord- en zuid eiland en als we willen gaan, nodigt hij ons ook nog uit voor morgenavond om te komen eten. We kunnen slecht nee zeggen…
  We rijden ietwat later dan gedacht ;-) richting noorden, naar het begin van het beroemde 90 Miles Beach. Daar vindt nl ook een groot vissersevent paats, startgeld 300 NZ$ met een hoofdpreis van 30,000 NZ$. Maar, geen visser te zien dus we zullen wel te laat zijn. Hun dag is natuurlijk ook al in de vroege uurtjes begonnen. Nou ja… We brengen enkele uren aan het strand door en ik neem mijn eerste duik in het niet echt warme water, maar de hoge golven hebben me over de streep getrokken :o)
  Dan ineens komen er vele auto’s, waarvan de meeste SUV’s, uit noordelijke richting... blijkbaar de vissers?! We gaan onze auto halen, want nu willen we ook! Ja, hier mag je met je auto over het strand rijden! We rijden de vele auto’s tegemoet en na enkele mijlen zien we dan toch ook nog de een of de andere visser in actie… Maar wat is het super om zo over het strand te crossen! ;o)
  Read more

 • Day12

  Ahipara

  August 21, 2016 in New Zealand ⋅ ☁️ 15 °C

  Bin jetzt für 3 Nächte auf einem sehr schönen Campingplatz. Gut ausgestattet mit Toiletten, Duschen, Küche etc. Bin ganz hinter gefahren und hab jetzt eine ganz große Wiese nur für mich. 😁😊
  Der Platz ist direkt am Anfang des 90 Mile Beach. Hab mir den schonmal angeschaut, kleinen Strandspaziergang gemacht. Ist aber sehr windig da. Aber wunderschön. Ein unglaublich breiter Strand und da fahren die wirklich einfach mit dem Auto lang...
  Das probiere ich dann morgen auch mal aus 😏
  Hab mein Auto jetzt auf jeden Fall so eingerichtet, dass ich kuschelig drin schlafen kann. 😊
  Read more

 • Day5

  Ahipara sunset

  December 1, 2016 in New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C

  Here is our night camp and after so much driving in curvy hilly streets I was longing not only for a car with gears (!!!), but also a good bed :-)

  ...still time for a nice walk to the (famous surfer) beach and take some sunset pics....

 • Day6

  Mishas Geburtstag

  December 18, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 11 °C

  Heute hatte Misha seinen 16. Geburtstag. Wir fuhren von Ahipara, am südlichen Ende der Ninety Mile Beach, bis Cape Reinga, an der Nordspitze der Nordinsel gelegen. Unterwegs machten wir noch an einer großen Sanddüne halt, wo wir etwas „Dunesurfing“ machten.

You might also know this place by the following names:

Wairoa Stream

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now