- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Aug 6, 2024, 7:53 PM
- 🌙 -2 °C
- Altitude: 4,688 m
- PeruCuscoSanta TeresaNevado Salcantay13°20’12” S 72°32’40” W
Salkantay Trek dag 2
August 6 in Peru ⋅ 🌙 -2 °CDe wekker ging veel te vroeg: 05:00. In de kou en donker rillend in onze slaapzakken werden we wakker. We pakten snel onze spullen weer in en gingen naar het ontbijt. Het begon al licht te worden dus we hadden prachtig uitzicht. Rond 7 begonnen we met de hike, maar wij deden het stuk omhoog te paard en muilezel omdat het gister best pittig was met de kortademigheid door de hoogte. Deze dag word door het lange stuk omhoog lopen ook wel de gringo killer genoemd. Gringo is een scheldwoord voor een wit persoon. Na een uur of 2 kwamen we aan bij de salkantay pass waar we de salkantay berg goed konden bewonderen. Salkantay mountain betekent savage mountain, hij word zo genoemd omdat het super stijl is en erg gevaarlijk is omtrent lawines. Bij de salkantay pass deden we een ritueel met Julio. We hielden ieder 6 coca bladeren omhoog en na een wens te doen begraafde we ze voor Pachamama. Pachamama is moeder aarde en is heel belangrijk voor de Quechua bevolking. Bij het offer deed Julio ook nog snoepjes, tabak en wijn. Ook vertelde Julio over de rangorde van het Inca volk. Peru staat natuurlijk bekend om "de inca's", maar er blijkt maar 1 inca te zijn: dat is de koning de inca's die wij leren op school zijn deel van het Tawantinsuyu . Onder de Inca heb je de familie van de Inca en de Andes priesters. daaronder het normale volk: de Quechuas. Na het ritueel was het tijd voor een groepsfoto en liepen we verder. Het was nog zo'n 6 uur naar beneden lopen tot het volgende kamp. We liepen een stuk met Julio waarin hij ons vertelde over zijn ayuhuasca trips. Hij zei dat het hem had geholpen bij het verwerken van zijn moeders dood en dat hij zijn spirit animal leerde kennen. Zijn spirit animal is een grote mug, het staat voor hem voor overleden mensen, geesten. Na een uur of drie kwamen we aan bij de lunchplek waar we aten en wat honden knuffelde. We begonnen weer aan de wandeling: de laatste drie uur van vandaag. Tijdens de wandeling vandaag zijn we van besneeuwde bergen naar het begin van de amazone gelopen, gek om zo'n overgang te zien. Eenmaal bij het kamp aangekomen deden we onze spullen in de hut en gingen we weer wat kaarten met de medehikers. Na het eten en wat biertjes was het tijd om te slapen: weer om 05:00 op.Read more
Traveler ❤️
Traveler Wow, wat gaaf dit!
Traveler Om jaloers van te worden!