Spanien
Getaria

Oplev andre rejsendes rejsedestinationer, som skriver en rejsedagbog på FindPenguins.
Rejsende på dette sted
    • Dag 4

Harder & hotter than we thought

8. september 2019, Spanien ⋅ ⛅ 15 °C

Today’s KMs - 32kms
      Total KMs - 38kms
      Total blisters - 0

Officially started our Camino today, leaving San Sebastián for Orio followed by Zarautz and finally Gertaria.

Such a varied walk with beaches, vineyards, orchards, forest, cobbled paths and lots of hills and valleys. We saw horses, donkeys, bulls, cows, dogs and 2 kittens along the way. Much cuter than the oversized slugs we kept running into yesterday. It was much harder and hotter than we thought, almost 7 hours of walking.

We made it to our first albergue which is an experience in itself. At least we are in the same room this time but with 28 other people. With only one room we were relieved to get a bed otherwise we would need to walk another 5kms to the next town.

A welcome flatter walk tomorrow!

San Seb. -> Orio -> Zarautz -> Getaria

13. september 2024, Spanien ⋅ ☁️ 14 °C

Heute bin ich recht früh gegen 8 Uhr los Richtung Getaria. Es war ein schöner Tag mit vielen Ausblicken aufs Meer 🌊, aber auch die ländliche Gegend war sehr schön. Aufgefallen ist auf jeden Fall, dass hier sehr viel Wein angebaut wird und durch den schönen klaren Himmel, konnte ich heute auch sehr weit ins Landesinnere schauen. Auf dem Weg habe ich dieses Mal Lucie und Theresa getroffen, mit denen ich die meiste Zeit gemeinsam gelaufen bin. Lucie kommt aus Tschechien und Theresa ebenfalls aus Deutschland. Durch den ersten Ort Orio sind wir nur mit kurzen Fotopausen durchgelaufen. Hier fließt der Fluss Oria, der unmittelbar danach im Meer mündet. In Zarautz habe ich bei der Strandpromenade eine Pause gemacht und ein lokales Bier getrunken. Anschließend bin ich dann nochmal über die Weinberge nach Getaria gewandert. Auf der einen Seite sehr schön, aber auch sehr anstrengend, da es die letzte Etappe für den Tag war und mir meine Schultern ziemlich weh tun 🙈. Gegen 18 Uhr bin ich dann bei der Herberge angekommen und mit Theresa noch kurz zum Meer gegangen.
      Morgen früh geht's dann weiter in eine Herberge, die laut Reiseführer einige Tiere im Garten hat, ich bin gespannt 🤗

• Dag 5

14. august 2024, Spanien ⋅ ⛅ 22 °C

Bel itinéraire entre San Sebastian et Getaria : paysages de campagne et de mer. Getaria est la patrie du premier circumnavigateur (Elkano) et de Balenciaga.
      A Zumaïa on peut voir la ligne KT mais je n'ai pas eu le courage de faire le détour !Læs mere

• Dag 23

Wat een rotdag

24. maj 2022, Spanien ⋅ ☁️ 14 °C

We hebben eerst km's heerlijk op het fietspad langs de kustlijn kunnen fietsen. Maar sinds we aangekomen zijn in heeft het allemaal behoorlijk tegen gezeten. Uiteindelijk is alles goedgekomen maar ik schrijf nu wel even alles van me af. We komen goed in Deba aan. Zowel Google maps, als de Garmin, als de Camino del Norte van de Belgen zegt dat we daar over de berg moeten en dat het steil is. De (drukke) weg gaat om een soort kaap geen, zo'n 8 km om én een drukke weg. Omdat alle navigatie dat zo vindt, nemen we koffie met een muffin voor moed om dan tegen twaalf uur de berg op te gaan. Al vrij snel te steil om te fietsen. Dan nog steiler zodat we zelfs om en om met z'n tweeën één fiets naar boven moeten duwen. We hopen dat het toch echt maar een klein stukje is dat het zo idioot steil is. Zo steil hebben we het nog niet gehad. Dan wordt het iets vlakker, we gaan weer fietsen, laagste versnelling, turbo en rustig omhoog. Weg wordt weer steiler, ik stap van mijn fiets, weg loopt ook nog eens in de breedte scheef en mij fiets steigert als een paard. Ik val, weet wel mijn fiets te houden. Bagger! Dan maar weer samen een fiets duwen, weinig alternatieven. Er komt een Spanjaard met hond ons tegemoet. Heel gesprek, zonder een woord Engels maar met heel veel handen en voeten geeft hij aan dat we met de fiets toch echt beter de N-route kunnen nemen, dat kan prima zegt hij. Deze ellende houdt nog een km aan en gaat aan de andere kant nóg steiler naar beneden dan dat we hier omhoog gegaan zijn. Dus teruggelopen. Weer beneden in Deba komen we in een hoosbui terecht. We kunnen schuilen onder een overkapping. Als de bui min of meer stopt kruizen we onze vingers en gaan de hoofdweg op. Rond 8 km 7% omhoog, en inderdaad dat valt reuze mee. Geeft wel aan hoe extreem die andere route was. Een waarschuwingsbord zou wel op zijn plaats zijn. Door de motregen zijn we behoorlijk nat en wanneer we na die 8 km weer naar beneden gaan is dat behoorlijk koud. Extra kleding aan helpt. Om kwart over twee besluiten we geen camping te zoeken maar een hotelkamer. We vinden er een in Getaria, net van de weg. We kunnen er vanaf 16.00 uur in dus wanneer we rond half vier Getaria binnenrijden gaan we eerst koffie doen. Even over vieren komen we aan bij de bed & breakfast. Niemand daar, bellen: 'Ik ben er zo, maar ik ben volgeboekt hoor!' 'Maar wij hebben geboekt' Het blijkt dat zij niet op tijd onze boeking heeft gezien, er zijn mensen langsgekomen en zij heeft haar overgebleven kamer verhuurd. Kak, kak en nog een KAK. Op een hol op zoek naar een alternatief. Mede met haar hulp vinden we die, een heuvel verder. Nog even hoop gedoe moet hoe of wat annulering Booking.com maar ze is heel lief, behulpzaam dus kwaad worden lukt niet. We krijgen thee en wanneer de reservering op de andere heuvel gelukt is, wijst ze ons de weg en krijgen we een fles wijn mee. Natuurlijk ligt die andere locatie hoger, hoe kan het ook anders. We hebben het helemaal gehad. En wanneer we ontvangen worden op de andere locatie en gevraagd wordt of we nog weggaan vanavond zeggen we allebei volmondig nee. Douchen, alles opladen en opeten wat we nog in de tassen hebben. Vroeg slapen. Morgen kan alleen kaar beter zijn, hopen we.Læs mere

• Dag 23

Bidegorri

24. maj 2022, Spanien ⋅ ☁️ 13 °C

We hebben alle restjes in de tas gepakt om als avondeten te gebruiken. Sliertjessoep, nootjes, stukkie brood. We lijden geen honger. Dan wordt er op de deur geklopt. De gastheer en gastvrouw (Miren en Juanjo) staan daar. Ze heeft voor ons gekookt, aardappelomelet, en we krijgen een fles wijn. We komen naar beneden en samen met hen drinken, eten en hebben een heerlijk gesprek. Wat een gastvrijheid, zulke lieverd. Zi had ik niet verwacht dat de avond zou eindigen. Een van de tips die we krijgen is 'Bidegorri', oftewel 'rode weg'. Alom bekend en gebruikt om fietspaden aan te duiden. Zo moeten we morgen prettig door San Sebastian kunnen fietsen.Læs mere

• Dag 118

109. Etappe: Askizu

28. oktober 2018, Spanien ⋅ ⛅ 7 °C

So spät bin ich bisher noch nicht gestartet! Aber wir hatten wohl das Langschläfer-Zimmer im Hostel erwischt, denn vor 9 rührte sich niemand und so war es keine gute Idee, keinen Wecker zu stellen. 😅
      Der Weg war dann wieder sehr abwechslungsreich, die Küste fast immer in Sichtweite. Aber auch der Wetterbericht hielt leider was er versprach, es regnete immer mal wieder.
      Auf der Hälfte des Weges begegneten wir dann einer weiteren Pilgerin aus Kroatien, die uns den restlichen Weg bis zur heutigen Herberge begleitete.
      Kurz vorm Ziel kamen wir noch einmal so richtig in den Regen, sogar mit Hagel und wurden pitschenass. Die eigentlich angepeielte Herberge war leider entgegen aller Auskünfte zu, so dass wir noch 2 km weiterwanderten und pünktlich zum Abendbrot in der Herberge ankamen.
      Morgen gehts in eine kleine Etappe und Dank Zeitumstellung ist Ausschlafen angesagt. 🎉

• Dag 5–6

Endlich in Spanien

20. oktober 2024, Spanien ⋅ ☁️ 23 °C

Nach der ersten Übernachtung in Spanien ging es nach Geratia. Einem Küstendorf mit einer langen Fußgängerpromenade direkt am rauen Meer. Die angrenzende Küstenstraße war durch die Amateurradfahrer auf Sonntagsausfahrt stark frequentiert.

Zurück am Womo konnten wir uns über ein grünes Ticket freuen 😉 Naja, passiert und nicht nochmal.

Weiter geht's zum Playa de Barria und einer kleineren Wanderung am Strand und auf den angrenzenden Berg. Der Strand ist mehrere Kilometer lang und auf dem Berg gab es eine tolle Aussicht. Leni hat währenddessen aufs Womo aufgepasst. Als wir anschließend nochmal mit ihr am Strand waren, hatte die Flut sich einen Großteil des Strands zurückerobert.

Unser Stellplatz für die Nacht lag in Ajo (ca. 30 Minuten entfernt).

• Dag 86

Ulia - Getaria

4. september 2019, Spanien ⋅ ⛅ 22 °C

Die gestrige Euphorie ließ irgendwann in gleichem Maße nach, wie die Schmerzen im Fuß zunahmen. ;) Ein laaanger Tag.
      Gestartet über einen schönen Küstenweg, dann durch San Sebastián über Orio nach Zarautz. Viel Asphalt und sehr viel auf und ab! Da Zarautz hässlich und voll war, ging es noch weiter bis Getaria - ein hübsches Fischerdorf mit einem prima (wenn auch teuren) Hostel. Wenn ihr mal mit speziellem Wissen punkten wollt: Der erste Weltumsegler wurde hier geboren, Juan Sebastian Elkano, der das Kommando von Magellan nach dessen Tod übernahm.
      Ein schönes Tagesziel, aber insgesamt gute 31 Kilometer - und die ganzen An-/Abstiege addierten sich auch zu über 800 Höhenmetern, das unterschätzt man hier ganz fix.
      'Verfolgt' wurde ich von einem älteren Deutschen, der mich als Motivationshilfe betrachtete (O-Ton: 'Es macht mir zu schaffen, wenn eine Frau schneller ist als ich, also habe ich den Ehrgeiz, an dir dranzubleiben.' Keine weiteren Fragen...).
      Die meisten anderen Pilger dürften die Etappe in Zarautz beendet haben, das Hostel war jedenfalls angenehm leer und der Schlaf entsprechend gut. ;)

• Dag 3

Day 3 Getaria

18. juli 2023, Spanien ⋅ ☁️ 24 °C

Day 3: It was hot this morning, the walk from the hostel into San Sebastián felt like hard work… when will I get some easy days? The town is much like any seaside Spanish town: pretty, open plazas, gothic churches and the sea, always the sea. The relentless crashing of waves upon the land is a constant, yet here there is something different… the heavy sky. Bilious clouds slowly drift in, coating the tops of the hills in a blue grey haze, they blanket the land making it humid and sticky.

I left my boy’s image on the road to Getaria and wondered who would look.
      I waited a while but the few who were passed had their own lives in their eyes to look at.

Eier legende Pilger

13. september 2019, Spanien ⋅ ☀️ 21 °C

Nach harten Etappen eine Abkühlung im Meer sind echt der Hammer!
      Die baskischen Hünerfarmer mussten reagiern, weil zu viele Pilger ihr Geschäft kabutt machten weil alle ihre Eier auf die Felder legten.Læs mere

Du kender måske også dette sted med følgende navne:

Bliv medlem:

FindPenguins til iOSFindPenguins til Android