Thailand
Rajtaevee

Here you’ll find travel reports about Rajtaevee. Discover travel destinations in Thailand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

25 travelers at this place:

 • Day3

  Laundry

  February 7, 2017 in Thailand ⋅

  Traveling is not always just sunrises, sunsets and sightseeing. Sometimes you have to do some laundry and other normal life stuff.

  Today is one of those laundry days for us, but it comes at a good time as we are both extremely exhausted after 20 days of full on traveling in Vietnam and Cambodia and we are both still nursing the bad tummy effects of our last dinner in Cambodia.

  Dryers are not a normal appliance in Asian Airbnb's and hotels, hence we use all the spaces possible to get stuff dry, from the small dry rack provided, to the shower and even inside the wardrobe.

  {Roedolf}
  Read more

 • Day41

  One night in Bangers

  December 13, 2016 in Thailand ⋅

  After a seven night stay on Langkawi, we decided to leave our jungle beach haven and headed to Thailand. We took a boat to Satun and entered Thailand. We made our way to Bangkok and arrived at Cacha Hotel, an industrial, contemporary hotel. We loved it!

  For our day of fun in Bangkok we had the best street food, took part in an art exhibition and mooched around the famous MBK centre.

  Oh and I also cut Tams hair.

  The black and white picture is of the King of Thailand, who recently passed away. Thailand is now in a year of mourning. And everywhere you turn are beautiful tributes to what I can only observe was a great King.
  Read more

 • Day1

  City Safari

  February 5, 2017 in Thailand ⋅

  Our city safari adventure started at 9am. We kicked off with a walk to the skytrain, then a boat ride on the river to the Grand palace, a walk to the temple, a tuk tuk ride ( the tuk-tuks are definitely more advanced and pimped up than those in Cambodia) to another boat to reach Jim Thompson house. After which we took the skytrain back to our apartment.

  {Issy}
  Read more

 • Day3

  Gympie

  February 7, 2017 in Thailand ⋅

  One of the things we found extremely difficult while traveling is staying fit. It was easy on the cruise when we had a running track and gym for 24 days and even in Aus and NZ where you could just strap on some trainers and go run a 5 km or even gym in one of the free outdoor gyms.

  However Asia is a very very different story altogether. Running is not as easy as strapping trainers on and going for a run. 9 times out of 10, we could only run in parks as the roads has no sidewalks and even if they have sidewalks these are considered to be part of the road, like in Ho Chi Minh where bikes will literally run you over on the sidewalk. The roads are just so congested and the lack of road rules makes running on the road super dangerous.

  So every time we have accommodation with facilities like this one we make full use of the facilities and hit the gym everyday. Unfortunately the last time we had a gym was in KL so its been 20 plus days since we really did much exercise except for yoga on the beach in Koh Rong Samloem.

  We both feel unbelievably unfit and it makes us realize that we enjoy feeling fit and healthy. Thats just something we enjoy about having in our routine of normal life.

  After only 2 days in the gym it feels like every muscle in my body hates me, but a good hate. I am definitely looking forward to regular training again.

  {Roedolf}
  Read more

 • Day5

  Time to leave Bangkok.. @ BKK Gate B3

  March 17, 2015 in Thailand ⋅

  Nach 5 unglaublichen Tagen in Bangkok geht's jetzt weiter nach Chiang Mai in den Norden. Habe mich doch gegen den VIP Nachtbus entschieden. Die heißen übrigens alle VIP, Express oder Premium, das heißt nix. Thais übertreiben ganz gerne mal. Ich sag nur: "120 Baht, cheap cheap! Very good price my friend!" Hmh, schon komisch dass ich gestern für die gleiche Strecke 50 bezahlt hab.. :D

  Statt 12 Std. unruhiger Nacht im Bus also nur 1:15 Std. mit Bangkok Airways. Deutlich mehr Komfort für nur 46 Euro. Und die Chance heute Abend noch ein kühles Chang auf dem Night Bazaar in Chiang Mai zu trinken. :P

  Fühle mich einfach super wohl!! Kommt mir auch schon vor wie eine halbe Ewigkeit. Dabei bin ich letzten Freitag erst gelandet. Und stehe ja immer noch am Anfang meiner Reise. Ganze 17 Tage u. 3300 km Strecke liegen noch vor mir. :))

  Aber alleine Bangkok hat noch so viel zu bieten u. zu entdecken. Gut dass ich am Ende meiner Tour noch mal 2 Nächte hier bin.

  By the way.. Ich habe noch nie einen so sauberen u. perfekt organisierten Flughafen wie BKK gesehen! Frankfurt kann da in keinster Weise mithalten.

  Also, auf nach Chiang Mai... -> Boarding for Flight PG 227
  Read more

 • Day154

  153-154. nap: Utazás Bangkokba

  March 7, 2018 in Thailand ⋅ ⛅ 33 °C

  A gyógyszernek és kenőcsnek hála ez már sokkal csendesebb éjszaka volt, mint az előző, Judit is tudott rendesen aludni. Ez volt az utolsó napunk Ko Lantán, vissza kellett utaznunk Bangkokba a negyedik oltásra. Reggel gyorsan összepakoltam a cuccainkat, tettem még egy utolsó kísérletet a recepción a napszemüvegemmel, bár pontosan tudtam, hogy ez azon a ponton már csak halottnak a csók. A korai ébredésnek köszönhetően még egy búcsúfürdésre is maradt időm a tengerparton, aztán gyors zuhany és kicuccoltunk a recepcióra, hogy ott várjuk meg a kisbuszunkat.

  Mivel a búvárkodásra egy talicskányi pénzt elvertünk, úgy döntöttünk a visszaútnak repülő helyett busszal vágunk neki. Szerencsére Ko Lanta volt annyira népszerű a turisták körében, hogy egy kényelmes átszállással el lehetett innen érni a fővárost: először egy kisbusz elvitte az embert Krabiba, ahonnan pár óra várakozás után éjszakai buszok indultak Bangkokba.

  Amikor már a sokadik mikrobusz jött be a resort udvarára, kezdtem kicsit izgulni, hogy minket elegánsan elfelejtettek, de ez szerencsére csak a velem született pesszimizmusom túltengésének bizonyult. Némi késéssel, de minket is felszedett egy meglehetősen koszos és lepusztult kisbusz. Papíron légkondisnak kellett volna lennie, ehhez képest olyan meleg volt benne, hogy még a thai sofőrünkről is ömlött a víz. Aki egyébként ugyanúgy kicsit fogalmatlannak bizonyult, mint drága kollégája aki nem egész egy héttel korábban Krabiból idehozott minket, ugyanis Saladan kettő darab utcáján annyit kóválygott, hogy egy idő után azt hittem körhintára váltottunk jegyet. Persze sikerült azért összeszednie az utasait, úgyhogy spuriztunk a komphoz, majd onnan Krabiba.

  Először a reptéren álltunk meg kidobni pár embert, majd mentünk a buszpályaudvarra. Utóbbi elég rendesen el lett dugva a város határában, gyakorlatilag az erdő szélére vittek ki minket. Az állomáson a sofőrtől kapott papírfecnit jegyre kellett váltanunk, de ilyen előzmények után kicsit sem meglepő módon ez sem ment teljesen simán: a fickó ugyanis összekeverte a jegyeket, a miénket három német lányéval cserélte össze, akik gyors fejszámolás után rájöttek, hogy kicsit sokan lennének két ülésre és elmentek reklamálni. Mivel a pénztáros legalább olyan tanácstalan volt, mint a kisbusz vezetője, úgy döntöttem jófej leszek és szimplán visszacseréltük a jegyeinket (pedig ezúttal nagyon jól jött volna három ülés, hogy Judit ki tudja nyújtani a lábát).

  A busz indulásáig volt még pár óránk, így maradt időnk megebédelni. Az én pad thaiom finom volt, Judit viszont szinte üres levest kapott. Vettünk még egy adag nasit az útra, majd felszálltunk az időközben megérkező buszra.

  Az út a körülményekhez képest egész jó volt. Egy ideig úgy tűnt nem lesz tele a busz, de aztán a rengeteg megálló megtette jótékony hatását és rendesen besűrűsödtünk. Éjszaka pedig tartottunk egy rendes pihenőt is, ahol meglepő módon a buszjegy felmutatása ellenében vacsorát is adtak a megfáradt utazóknak. Judit érthető okokból nem akart ezért leszállni, én viszont beültem egy thai asztaltársaság mellé enni.

  Bangkokba baromi korán megérkeztünk, még reggel 6 sem volt amikor leszálltunk a pályaudvaron. Azt hittem a várostól aránylag távolabbi, Sathai állomásra visznek minket, de szerencsére a központhoz közel dobtak ki minket, a Chatuchak néven is ismert Bangkok Bus Terminalon. Ha már úgyis erre sodort minket az élet, megvettük a buszjegyeket Siem Reapbe, majd egy taxival elvitettük magunkat a legközelebbi metróállomásig.

  Bangkokban a jól bejáratott AirBnb-s szállásunkra mentünk vissza, ott azonban csak reggel 9-kor nyitották ki a kapukat - mi persze már jóval 8 előtt ott toporogtunk volna, úgyhogy a szomszédos plázába költöztünk be elütni az időt. Fáradtak voltunk, mert nem sokat aludtunk az éjszaka, így végtelenül lassan telt az idő. 9-kor szinte percre pontosan a bejáratnál voltunk, és bár a szobánkat még nem tudtuk elfoglalni, nagyon rendesek voltak a srácok és megengedték, hogy lezuhanyozzunk és ott várjuk meg az előző lakó kiköltözését és a takarítást.

  Ha már aludni nem lehetett, úgy döntöttem elintézem most a védőoltást, Judit pedig beköltözött a TV szobába a Kindle-lel és a tablettel. Mire visszaértem a szobánk is elkészült, a csomagjainkat is visszakaptuk, úgyhogy boldogan dőltünk be a négy négyzetméteres, spártai berendezéssel büszkélkedő kis lyukba. Szerintem mire a fejünk leért a párnára már aludtunk is.

  A délutánunk hasonlóan mérsékelt intenzitással telt. Végre erőt vettem magamon és elkezdtem intézni a biztosítóval az orvosi költségeket. Szerencsére volt a közelben egy internet kávézó, úgyhogy rendesen be tudtam szkennelni a dokumentumokat, és ha már ott voltam, a kambodzsai vízumokat is kinyomtattam.

  A korábbi országokhoz hasonlóan szerettünk volna Thaiföldtől is egy emlékezetes vacsorával elbúcsúzni, de ezt végül a térdkimélő program jegyében a szomszédos pláza segítségével oldottam meg. És ha már ott jártam, reggelire vettem egy doboznyi Dunkin Donuts fánkot is (Vietnám óta szemeztünk már vele, Kambodzsában meg ki tudja találunk-e boltot).
  Read more

 • Day3

  I hate VISAS

  February 7, 2017 in Thailand ⋅

  Its official, I hate the fact that we need visas to basically travel anywhere. Yes there are something like 90 countries South Africans can travel to without a visa. Unfortunately almost 85 of those countries are in the top 100 countries nobody wants to visit as a tourist, for example Iraq or Syria are in the 90.

  We have been planning a cruise from Singapore to Dubai to end our trip in style, and stop along the way at the Sri-Lanka, India and Oman. We managed to find out that can travel to both Sri-Lanka and Oman without visas if we travel via cruise-ship. India unfortunately is a different story, we were unable to get hold of anyone to confirm if it was the same for India and we confirmed that e-visas for India only apply for traveling via air and not allow via any coastal entry.

  As a final attempt to clarify this, we set out to be at the India consulate in Bangkok first thing in the morning.

  Now this is the thing that irritates me the most about visas and the process to get visas, for some reason diplomats think the should treat potential visa applicants like criminals and make it as difficult as possible to get the correct information to do the application.

  We arrived at the consulate and firstly the security did not want us to enter the gate. Then they called someone from inside and he was so rude, we could hardly finish a sentence. I wanted to ask: Does SA citizen need a visa if traveling on a cruise-ship? I was only able to get to the word "visa" before he dismissed me and sent me off to some consultant that handles visa applications. Obviously I did not just leave it there, I insisted he answers my question as we did not want to apply for a visa if its not necessary and we know from experience these consultants know just as little as we do as they are merely like a postal service between the applicant and the consulate.

  Again he insisted that they would be able to answer my question. We then made our way to the consultants and surprise surprise they were unable to answer the question and referred us back to the consulate. The only thing they could confirm is that even if we did need a visa we wouldn't be able to apply for one in Bangkok as only Thai citizens or Expat work permit holders in Thailand can apply for visas there.

  Very frustrated and irritated by the fact that we can't really get a straight answer we walk back to out Airbnb to cancel our planned cruise and start planning alternative things to fill the void of the cruise and get us to Dubai.

  India's loss is the Philippines's gain, as the Philippines is one of the few countries we don't need a visa if we travel there for less than 21 days. After Thailand we now head to the Philippines then Singapore and from Singapore we fly to Dubai which is the last stop on our amazing life changing journey.

  {Roedolf}
  Read more

 • Day1

  Rustic Island to Citylife

  February 5, 2017 in Thailand ⋅

  The beauty of South East Asia is that you can get whatever you want. After a wonderful time on the lovely peaceful beaches of Cambodia we find ourselves in Bangkok, Thailand’s capital. Bangkok has about 15million people, around 50% Chinese and loads of other expats too. Bangkok is a city of contrasts with action around every corner, it didn't take us long to realize this is hip and happening. Even driving through the streets past midnight last night made me realize we did the right thing extending our stay to a few extra nights. We need to finalize the last chapter of our adventure and there is no better place to do so.

  After our city safari its time to slip on a dress and embrace the buzz of this world class city.

  {Issy}
  Read more

 • Day2

  Sukhumvit & Chinatown

  March 1, 2017 in Thailand ⋅

  Erster Tag in Bangkok,
  Das erste authentische Thai-Dinner bei sommerlichem Wetter genossen. Danach stolze 10 km Fußmarsch durch die Bezirke Sukhumvit und Chinatown absolviert (welche sehr eigene Gerüche mit sich bringen). Auf dem weg durch die Stadt fühlte man sich von den 60 Stockwerk hohen Wolkenkratzern, sowie von den Einheimischen welche ihre Gerichte in selbst gebauten Küchen am Straßenrand alle 50 Meter anbieten, unauffällig beobachtet. Auf dem Weg sind uns an fast jeder Ecke streunernde Hunde und Katzen entgegen gekommen. Seit Mexiko habe ich so viele Straßentiere nicht gesehen...außerdem wird der verstorbene König sowas von verehrt, man findet überall Gedenkstätten mit goldenen Bildern von ihm. Der Verkehr in Bangkok ist unglaublich, überall Motorräder, keine Fußgänger Ampeln und Linksverkehr...gewöhnungsbedürftig! Sonst war die Armut dieser Stadt anhand von unzähligen Familiengeschäften, welche in kleinen Gassen ihre Ware verkaufen, deutlich zu sehen.
  Trotz der Umstände waren die Menschen die wir begegneten äußerst freundlich und haben uns herzlichst in ihrem Land willkommen geheißen! Jetzt noch einen gemütlichen Absacker und dann ab ins Hotel pennen 😴
  Read more

 • Day3

  Bangkok airport

  December 27, 2015 in Thailand ⋅

  Always the worst transfer only enough time for a loo stop as they make you walk the length of the terminal and back plus go through 2 security checks just to reboard the same plane at the same gate.
  Got talking to a fella who's on his way to Sydney to stay in AU's for a year, he'd had a couple oif weeks in Thailand but wasn't overly impressed.
  Asked Paz if he fancied a stop over in Thailand in the future...? "Nah it's bandit country saint out?"
  On our longest leg now, approx 8.5 hours
  Read more

You might also know this place by the following names:

Rajtaevee

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now