United Kingdom
Corfe Castle

Here you’ll find travel reports about Corfe Castle. Discover travel destinations in the United Kingdom of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

15 travelers at this place:

 • Day13

  2-8 Corfe Castle: Lulworth Cove

  August 2 in the United Kingdom ⋅ ☀️ 19 °C

  De dag begint goed met een boomklever en een boomkruiper. Met veel moeite eindelijk iets raar piepends in het vizier: puttertje. Maar wel ideaal vogelen zo zeg, op mijn stoeltje, kopje koffie in mijn ene hand, fototoestel in de andere.
  De baai blijkt maar 15 km. te zijn. Doe ik dat, ga ik met tent enz. een wat minder op en neer route. Goed idee: je moet de Purbeck Range over, al snap ik niet helemaal waarom. Raar hoor, aan de ene kant de zee en aan de andere kant een bijna platte pannekoek met wat meertjes. Lulworth Castle is dicht, daar kom ik makkelijk van af. Lulworth Cove is lang niet zo specta als ik dacht, maar duidelijk een uitje voor veel mensen hier. Laat ik daar dan maar van genieten. Ik boek een boottochtje naar de amazing Duddle Door en trakteer mezelf op een ijs om de tijd te vullen. Helemaal prima. Duddle Door is een natuurlijke brug die er met een beetje fantasie uitziet als een drinkende draak. Erg leuk om een praatje te krijgen over de rotsformaties en om de Jurasic Coast vanuit zee te zien. Er wordt druk gewandeld, het lijkt de Chinese Muur wel!
  Op de terugweg naar de camping naar Tyneham (vooral gelopen omdat ik geen zin had om die Range voor de derde keer te beklimmen). Tyneham is een dorpje dat in 1943 is geëvacueerd omdat ze voor Dday moesten oefenen. Na de oorlog heeft het leger het gehouden en hier een groot oefen-en schietterrein gemaakt. Na protesten is het nu een beetje toegankelijk en het dorp een soort museum. Raar idee, beetje naar.
  Ik mis de laatste pub en denk dat ik nog een stuk moet klimmen, maar dat is alleen de 300 m naar de camping. Toch te moe/lui om 10 min. naar het dorp te lopen voor een biertje. Ik drink hier een koude limonade en zit op de fish and ships te wachten die hier om 7 uur komt. Ik blijf morgen nog een dag. Dan ga ik naar het dorp en kasteel wandelen. (en de pub denk ik! 😉)
  Read more

 • Day14

  2-8 Corfe Castle 's avonds

  August 3 in the United Kingdom ⋅ ⛅ 19 °C

  Ik dacht: ik ga vroeg, anders staat er misschien een rij. Stond er al🙂. Maar niet zo erg als om 7 uur! Maar het ging prima snel.
  Heb ik het bijna op, opeens allemaal blaffende honden: hert op de camping. Echt geen normaal gedrag, ze viel zelfs iemand aan!
  En er slaapt een kip op het aanrecht, die foto volgt nog.Read more

 • Day14

  3-8 Corfe Castle: Corfe Castle

  August 3 in the United Kingdom ⋅ ⛅ 19 °C

  Op mijn gemakje via het voetpad naar dorp en kasteel. Kost wat, maar dan hebbie wat. Er is ook een "middeleeuws dorp" met demonstraties en een cursus "hoe word ik ridder", gegeven door een gekke vent die zelfs schilmesjes leuk zou kunnen verkopen volgens mij. Ik heb iig in een deuk gelegen. Die maliënkolder krijg je trouwens niet uit door er aan te trekken, dan wordt het smaller. Kan alleen met zwaartekracht.
  Raar idee dat hier al 1000 jaar een kasteel staat. Er schijnen ook grafheuvels te zijn, maar ze zeiden niet waar. Na mijn lunch met maaltijdsalade en wifi loop ik nog door het leuke en oude dorp. Ik heb het ff moeilijk bij een stoomtrein, voor wie maak ik die foto nu? Mijn biertje heeft die trein op het etiket.
  Op weg naar de camping neem ik me voor om nog een stuk te wandelen, dat wordt 2 minuten, dan vind ik het wel best. Boekje, puzzel, spelletje en eekhoorns.
  Ik denk trouwens niet dat ze hier bramen in de winkel hebben straks. Héggen vol. Helaas zijn ze lang zo ver nog niet als bij mij thuis.
  Read more

 • Day58

  Corfe Caste

  October 20, 2016 in the United Kingdom ⋅ ⛅ 9 °C

  I feel I haven't done much to write about today.
  I went to Corfe Castle, both the village and the castle which is about an hour from where I am staying. As I got to the car park the serial I have been listening to on radio 4 "Man at the Helm" came on so I sat and listened to that while I wrote some postcards.

  I started with the village, it is very grey, a lot is built from scavenged castle. I visited the miniature village display, along with several classes of about 9 year olds. It was amusing to watch them discover the various hidden bits in the village. I don't know if they saw it but in the grounds of the model castle was a blue police box!
  I visited "Ginger Pop" the Enid Blyton shop. It is very small but has a wonderful collection of wartime memorabilia and games of that era as well as all of Enid Blyton's in print and a second hand collection.

  After some lunch I went up to the castle. It was apparently the inspiration for Kirran Castle in the famous five series but is not on an island. There are great views of the countryside from the castle.
  I then went down to Knoll beach which is apparently a very popular beach. There were quite a few people and dogs there, even though it was cold and overcast.

  I had some dinner in Bridport and then came back to the B&B, I'm tired and the bed is soo comfortable!

  Photos
  Corfe Castle village
  Miniature village
  Wishing Chair outside Ginger Pop
  View from castle
  Beach hits
  Knoll beach
  Read more

 • Day4

  Corfe Castle

  May 25, 2018 in the United Kingdom ⋅ 🌙 13 °C

  Corfe Castle ist die Ruine einer Burg im englischen Ort Corfe in der Grafschaft Dorset. Die als Kulturdenkmal der Kategorie Grade klassifizierte und als Scheduled Monument geschützte Ruine liegt in den Purbeck Hills auf der Isle of Purbeck. Die Bezeichnung Corfe kommt aus dem Angelsächsischen und bezeichnet das Tal, in dem sich das Dorf und die Burgruine befindet. Corfe Castle bedeutet übersetzt also ungefähr Burg im Tal.Read more

You might also know this place by the following names:

Corfe Castle, Corfe

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now