Medellín - Dag 6

Vanavond vertrekt mijn nachtbus naar Bucaramanga, dus ik heb nog een hele dag in Medellín. Omdat er niet extreem veel te zien is, heb ik veel tijd gespendeerd in de botanische tuinen van de stad. HetBaca selengkapnya
Bucaramanga - Dag 1

Na de chaotische start van de busrit kwam de bus heelhuids om 6:30 in de ochtend. Helaas heb ik geen oog dicht gedaan. Deels omdat dit sowieso onmogelijk is in een bus of vliegtuig naar mijn mening,Baca selengkapnya
Bucaramanga - Dag 2

Een klein beetje tot mijn verbazing was vandaag ontzettend veel dicht. Omdat de Colombianen vooral kerstavond vieren, dacht ik dat vandaag het meeste wel open zou zijn. Nee dus. WaarschijnlijkBaca selengkapnya
Bucaramanga - Dag 3

De dag begon met twee leuke Duisters die op de fiets door het land reizen. Vanmiddag had ik een wandeling in een park gepland in Floridablanca, een klein stadje dat vast zit aan Bucaramanga. Ik gingBaca selengkapnya
San Gil - Dag 1

Vandaag was een korte reisdag van Bucaramanga naar San Gil. Bij het ontbijt bij Roma heb ik een Amerikaanse man ontmoet die 7 jaar geleden naar Bucaramanga is verhuist. Roma was zijn vaste eettentjeBaca selengkapnya
San Gil - Dag 2

Eindelijk weer wandelen! Vandaag heb ik een dagtripje naar Curití gemaakt, een dorpje ten noordoosten van San Gil. Vanuit een kleine busterminal om de hoek (een erg schattige), gaan allerlei busjesBaca selengkapnya
San Gil - Dag 3

Een dag vol hoogtepunten! Letterlijk.
Het begon met Bungee Jumpen! Dit had ik vorige week al geregeld, en vandaag was eindelijk de dag. De sprong wordt gedaan vanaf een kraan, naast de Río Fonce, 70Baca selengkapnya
Barichara - Dag 1

Omdat ik het hele stadje San Gil eigenlijk nog niet eens heb gezien na twee volle dagen, heb ik vandaag daaraan besteed. Het is een erg mooi en levendige plek, met hele (hele) steile straten, mooieBaca selengkapnya
Barichara - Dag 2

Barichara! Wakker geworden door de vogeltjes, heb ik vandaag de Camino Real gelopen. Dit is en pad van Barichara naar Guane, een dorp verderop. Een aantal honderden jaren geleden werd het aangelegdBaca selengkapnya
Barichara - Dag 3

Na uitgerust te zijn van gisteravond, heb ik net als gisteren weer een wandeling gedaan. Deze keer geen route die al bestaat, maar een geïmproviseerde. Vlakbij het dorp zou de El Salto de la ParameraBaca selengkapnya
Barichara - Dag 4

Omdat Barichara zo goed bevalt en het zo ongelooflijk mooi en relaxed is, heb ik besloten een extra nacht te blijven.
De ochtend heb ik met een Nederlands echtpaar doorgebracht, die ik al eerder hebBaca selengkapnya
The never ending story of naar Cali gaan

Vanochtend ben ik, na nog meer Nederlanders te hebben ontmoet (waar komen ze toch steeds vandaan), naar een museumpje in het dorp gegaan. Het is een gratis museum (de entree is gratis, je mag hetBaca selengkapnya
Cali - Dag 1

Wonder boven wonder ben ik vanavond aangekomen in Cali! Na een ontbijt in de busterminal van Bogotá, in een wat vaag, chaotisch cafeetje van twee oudere vrouwen, vertrok de bus naar Cali. Zowaar opBaca selengkapnya
Cali - Dag 2

Vandaag Cali verkend! Cali is de stad van de salsa, maar ook één van de gevaarlijkste steden in Colombia, en misschien daarbuiten. In Cali is niet extreem veel te zien, het is vooral een grote stadBaca selengkapnya
Popayán

Vanochtend heb ik gewandeld door San Antonio, over het algemeen de vriendelijkste wijk van de stad, waarna ik een taxi naar de busterminal heb genomen.
Na door chauffeur Orlando de hele busterminalBaca selengkapnya
San Agustín - Dag 1

In het regenachtige Popayán ging het feest van Driekoningen nog gewoon door, met veel wit schuim, en vandaag ook praalwagens die door de stad reden! Dit was allemaal weer buiten het centrum, dus ikBaca selengkapnya
San Agustín - Dag 2

Gisteravond heb ik een heel leuk en interessant gesprek gehad met een Amerikaan en de man (Harry) die het hostel voor een groot deel beheerd. We hebben voornamelijk gepraat over de ColombiaanseBaca selengkapnya
San Agustín - Dag 3

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan om met vier anderen (een Oostenrijkse, een Fin en twee Zweden) een lange wandeling te maken. We moesten eerst door het dorp heen, waar natuurlijk een hond opmerkteBaca selengkapnya
Popayán

Vandaag was het helaas alweer tijd om San Agustín te verlaten. Via Popayán ga ik naar Pasto, richting de grens met Ecuador. Toevallig heb ik dezelfde bus geboekt als een Brits stel, die wat mijBaca selengkapnya
Ergens met een kop koffie in de regen

Een ticket naar Pasto bleek wat ingewikkelder te liggen dan ik dacht. Er gaan geen bussen, maar alleen groot uitgevallen auto's. Ik had er één gevonden, waarna ik ook de prijs pas begreep. 120.000Baca selengkapnya
Pasto - Dag 1

Na heerlijk geslapen zijn Nolan en ik de hele dag door Pasto gaan struinen. Pasto ligt op 2527 meter hoogte, en gedurende de dag zie je de wolken zich langs het hogergelegen deel van de stad bewegen.Baca selengkapnya
Pasto - Dag 2

Vannacht werd ik wakker met flinke koorts, gepaard met diarree. Meteen denk ik aan de cavia, ik vrees dat hij de boosdoener is geweest. Helaas is het sochtends nog steeds gaande, dus heb ik beslotenBaca selengkapnya
Pasto - Dag 3

Vandaag bestond nog steeds uit veel bezoekjes aan de perskamer.
Ibarra - Dag 1

Na wakker te zijn geworden, heb ik besloten een toilettair risico te nemen, en mijn weg te vervolgen. Om de grens over te gaan moet je eerst in Ipiales komen, een grensstadje een uur hier vandaan.Baca selengkapnya
Ibarra - Dag 2

Vandaag was het tijd om Ecuador te ontdekken! Ibarra is een heel klein stadje met een paar mooie straten en pleinen, en verder een vrij grote markt om het spoor heen. Toeristisch is het bepaald niet,Baca selengkapnya
Pelancong
Jeetje, viel die uit de boom?!!
wat een beest zeg....
Pelancong
Ongelooflijk, dat het werkt. Zijn daar veel reizigers uit Europa?