Heldag t sjöss
Torsdag 2/11
Magsmittan är tydligen inte utrotad. Kaptenen rekommenderade 20 sekunders tvätt med tvål och vatten och påpekade vikten av den eviga handspriten. Vi kan bara hålla med och hoppas viLue lisää
Vardagsliv ombord
Fredag 3/11
Livet på en kryssningsbåt.
Dagar till havs händer inte särskilt mycket egentligen. Det är sådana dagar man går på olika seminarier eller workshops.
Det finns varje morgon enLue lisää
Äntligen NZ
Lördag 4/11
Nu är vi i Nya Zeeland! Dags att byta valuta i plånboken. Vi är också två timmar österut från Australien. Det fattade till slut även våra iPhones.
Dagens stora begivenhetLue lisää
Dunedin
Söndag 5/11
Dags för tågutflykt i Dunedin. Vi hade marschorder 09:00 för att stiga av båten. Och vad händer?
Köer som inte är av denna världen! Vi stod i kö i över en timme för att fåLue lisää
Akaroa
6. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 16 °C
Måndag 6/11
Båten la till på redden utanför Akaroa, en söt turiststad. Och vi skulle äntligen få tillgång till internet!
Det är därför det formligen exploderar av inlägg justLue lisää
Wellington
7. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ⛅ 15 °C
Tisdag 7/11
Idag var det buss från båten till centrum och det var betydligt enklare än gårdagens livbåtsåkande.
En kuperad stad och vi tog Cable Car upp på berget och botaniska trädgården.Lue lisää
Soldag till havs
9. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 11 °C
Onsdag 8/11
Åter en heldag till sjöss. Framåt eftermiddagen blev solsken och varmt. För första gången kunde vi sitta i våra stolar på vår balkong och läsa. Det blev t.o.m för varmt efterLue lisää
Tauranga
9. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 20 °C
Torsdag 9/11
I dag åkte vi med en utflykt anordnad av Eriks, Rotoruas höjdpunkter.
Liten buss bara för oss och en intensivt pratande chaufför. Han hade tidigare arbetat i brandkåren och körtLue lisää
Bay of Islands
10. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 15 °C
Fredag 10/11
Sista strandhugget för den här resan, i morgon stiger vi av för gott i Auckland.
Lugn morgon för oss innan vi tog livbåten in till Paihia, huvudort i Bay of Islands. Bay ofLue lisää
Auckland
11. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 14 °C
Lördag 11/11
Avstigningsdags. Fullt i frukostmatsalen så min taktik var att ta mat där det var korta köer, inga flingor till frukost idag, fler pancakes i stället.
Att lämna båten och hämtaLue lisää
Waiheke - Island of Wine
12. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 17 °C
Söndag 12/11
Dags för utflykt med färja till den närbelägna ön Waiheke. Båtfärden tog 40 minuter och det var lite blåsigt men också en strålande sol så vi satt på övre däck och njöt.Lue lisää
Dags för hemfärd
12. marraskuuta 2017, Uusi Seelanti ⋅ ⛅ 14 °C
Måndag 13/11
Gårdagens eftermiddagsvila blev lång. Min kropp signalerade att den inte ville ha mer mat så jag drack en kopp te på rummet och läste ut ytterligare en bok.
Henriks mageLue lisää
Emirates
13. marraskuuta 2017, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat ⋅ 🌙 26 °C
Måndag 13/11
Drygt halvvägs mellan Auckland och Dubai, total flygtid 17 1/2 timmar.
Vi satt loungen i Auckland tills dess att planet ropades upp, försenat med 1 timme och 20 minuter. Vi kom inLue lisää
Dubai - Stockholm
14. marraskuuta 2017, Ruotsi ⋅ ☀️ 0 °C
Tisdag 14/11
Nu är snart resan slut och den här sista flygresan förlöpte utan några problem.
Mer mat givetvis, förmiddagsfika m både muffins och bulle och senare en tre rätters lunch medLue lisää