Ngapali sunset

Soms moet je gewoon niks zeggen...
Soms moet je gewoon niks zeggen...
Na een 14 uur durende busrit, eindelijk weer terug in Yangon. Morgen vlieg ik via Kunming naar Chengdu (China).
Nog nooit gebeurt, maar nu wel. Vanwege vertraging op de eerste vlucht miste ik mijn aansluitende vlucht. Totaal niet mijn fout maar wel irritant!
Nu zit ik op kosten van China Eastern een nacht inЧитать далее
Nu dan eindelijk aangekomen in het Nova Travellers Lodge in Chengdu. De vlucht van vanochtend heb ik wel gehaald... In het hostel waren ze erg schappelijk door de nacht die ik gemist had, niet teЧитать далее
Chengdu heeft zo'n 10 miljoen inwoners, maar het voelt niet enorm druk aan. Genoeg ruimte op de straat en bijv. ook in de metro.
Het is dus vooral de stad van de reuzen panda. Vanochtend dan ook hetЧитать далее
Vanochtend vroeg vanaf Chengdu de trein gepakt naar Chongqing. Hier ben ik overgestapt op de trein naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. De totale spoorlijn loopt van Beijing naar Lhasa over 2000Читать далее
Na 2 dagen in de trein reden we zondag ochtend het Tibetaanse gebied binnen. Erg mooi om al die besneeuwde bergtoppen te zien.
Mooi op tijd (10:00 uur) kwamen we aan in Lhasa waar ik opgewacht werdЧитать далее
De andere drie personen in de groep waren een Amerikaanse familie. Aardige mensen waar ik de komende dagen dus mee te maken heb.
Vandaag gingen we twee kloosters bezoeken, Drepung en Sera monastery.Читать далее
Ook vandaag gingen we twee plekken bezoeken. Als eerste het Potala paleis. Dit enorme gebouw bestaat uit een religieus gedeelte en een politiek gedeelte. Het is het winter paleis van de Dalai Lama.Читать далее
Er stond een redelijk drukke reisdag op het programma richting het westen van Tibet, Shigatse.
De eerste stop was bij een mooi uitzichtpunt over de Nyangchu vallei. Vervolgens reden we naar een vanЧитать далее