Nantes er en af Frankrigs førende byer, hvad angår cykling i trafikken, til og fra og rundt i byen, så vi havde besluttet, vi ville opleve Nantes på cykel. Det var måske en lidt hovedkulds start om morgenen fra vores parkeringsplads i den sydlige del af byen ind mod centrum. Det var første hverdag efter to ugers efterårsferie, og det virkede som om alle forældre var på vej ind for at aflevere deres børn i institutioner og så på arbejde - på cykel! Derudover var der de øvrige løbehjul, biler og sporvogne, så det var med at holde tungen lige i munden, når vi også skulle stoppe op, og se om vi var på rette vej ind i mellem! Men det gik! Det vildeste var nok en stor gennemgående vej midt i centrum, hvor de havde lagt cykelstien inde på midten af vejen, med biler og sporvogne på hver side, og en masse rundkørsler! Heldigvis skulle vi lige ud hele vejen, og ikke af i en rundkørsel! Og der var jo også andre cyklister!
Nå, men det var sjovt. Og inde i centrum ville vi så følge sådan et grønt spor, der skulle være malet på asfalten som en cykelrute rundt forbi byens attraktioner. Det er skam en fin idé. Det er nok et par år siden, at ruten er blevet malet, så den var ikke lige tydelig alle steder, og der var også kommet opgravninger og afspærringer til siden, men vi kom faktisk forbi både det gamle slot og katedralen (der ligner en lille udgave af Notre Dame i Paris).
Vi blev ledt ind i den botaniske have, som var et dejligt grønt afbræk med en masse kunstværker rundt omkring. Drak kaffe på en cafe udenfor togstationen. Kørte langs husbåde på den lille sideflod Erdre, der løber ned i Loire her i Nantes, og endelig kørte vi tilbage over broerne til øen Ile de Nantes (der ligger som en del af byen i floden Loire), hvor bl.a. det tidligere store skibsværft og handelskaj-område er lavet om til et stort friluftsområde; Parc des Chantiers, med en masse forskellig gadekunst, legepladser, cafeer og byhaver. Det er holdt i et lidt industrielt udtryk, så der står stadig et par af de oprindelige kraner og dele af de gamle skibsbeddinger er også intakte endnu, men det er virkelig flot at cykle rundt i, også selvom det i dag var tåget, og alle cafeer mm var lukket ned nu efterårsferien er slut, og så mange turister kommer der nok trods alt ikke til Nantes om vinteren. Men vi havde en sjov og spændende formiddag og ca 20 km cykling rundt i byen, og følte os helt som indfødte, da vi fandt tilbage til Passepartout uden et eneste kig på kortet!
Og så kørte vi ellers videre i tågen, på tværs af Bretagne, på motorvej op til Saint-Malo ved nordkysten. Motorvejene er jo gratis i Bretagne, så det benyttede vi os af, og vi nåede frem til en parkering lige uden for Saint-Malo, som vi har holdt på før. Herfra kan man også meget nemt cykle ind til havnen, den gamle bydel med bymuren, og - ved lavvande - stranden med det gule sand og de sorte klipper. Vi benyttede os også af, at vi var kommet til en by i pandekagernes hjemland (Bretagne), og var ude og spise på et creperie om aftenen.Read more
Traveler Zut pour la condensation.
YAPAQUECA Câest les joies de vivre en permanence en camping-car đ
Traveler JâespĂšre que vous allez rĂ©soudre votre problĂšmeđ€đđ
YAPAQUECA Maintenant quâon sait, on a nettoyĂ© toute les parois oĂč il y avait de la moisissure et on essuie rĂ©guliĂšrement tout en aĂ©rant plus. Jâai testĂ© une isolation dans un caisson. Si ça marche on Ă©tendra lâisolation.