France

Travelers at this place
    • Day 18

November 13 in France ⋅ 🌬 11 °C

Visited Orange, a small city close to Avignon
      Arc du Triomphe, built under Tiberius in homage to the veterans of Caesar's 2nd Gallic Legion
      Notre Dame du Nazareth
      Coliseum built in the 1st century
      Lunch at Le Parvis - a lovely french restaurant - porc filet with pureed carrots and parsnips
      Parc de la Colline Saint-Eutrope overlooking the city of Orange

• Day 3

Mysiga byar, vinprovningar och långlunch

September 27 in France ⋅ ☁️ 19 °C

En halvtimme från Orange ligger Seguret, en mysig liten sömning by där vi tog en kort promenad. Sedan vidare till Sablet där vi besökte vingården Domaine du Piauguier. En liten vingård med hög standard på viner. Vi provade 3 vita och 5 röda viner. Särskilt kul att höra Sophie berätta om generationsskiftet till dottern som hade nya idéer om vinframställningen med en ungdomligare framtoning, inte så mycket ekat, inte så mycket tanniner osv. Mamma lät skeptisk men klok nog att låta dottern välja.

Därefter till Les Florets, en restaurang där vi åt en helt fantastisk 3-rätters lunch. Fyra olika viner, en cremant till att börja med, därefter utvalt vin till varje rätt. Otroligt gott och allt vackert komponerat.

Efter det kände vi oss väldigt nöjda, men nu åkte vi vidare till Domaine la Garrigue i Vacqueras för ytterligare en provning!
      Vinmakaren här var farbror till ägaren till Les Florets. Så vi fick smaka de viner som vi nyss druckit till lunch, plus 9 (!) till. 🥳

På varje vingård kan vi beställa vin och får det sedan hemleverat av Henrik och Catharina efter ett par månader, väldigt smidigt! Henrik och Catharina brukar dessutom köra ut och leverera vinet personligen. Vi betalar vinets pris plus ca 50kr/flaska för skatt och frakt.

Lunchen utomhus på Les Florets var dagens höjdpunkt, så trevligt med alla vänner och riktig gourmetklass på maten!

Lunchviner:
      • Aperitif: Crémant de Die Cuvée Brut, Jean-Claude Raspail
      • Förrätt. Parfym d’Orgine Vacqureas Blanc 2023, Domaine la Garrigue
      • Huvudrätt: Cantarelle Vacqureas Rouge 2022, Domaine la Garrigue
      • Dessert: La Péché d’Émilie Muscat de Beaumes de Venise Rouge, Vignoble Alain

• Day 5

En härlig lunch i Rasteau

September 29 in France ⋅ ⛅ 20 °C

Söndag och sovmorgon! 10.30 åkte vi till Rasteau, en liten by nordost om Orange, till Domaine Bressy-Masson. Vingården har ett otroligt fint läge med milsvid utsikt över vinodlingarna och bergen. Rasteau är en av de 17 utvalda byar som tillhör samma kvalitetsnivå som Châteauneuf-du-Pape.

Marie France Bressy-Masson och hennes son Paul Emile guidade oss på gården och under provningen. Druvorna som odlas är främst Grenache och Mourvedre, vinerna är varma, fruktiga och kryddiga. Man gör även ett par söta viner.

Vi bjöds på mat från en foodtruck som rullade in på gården, olika smakbitar med mycket tryffel, ravioli, även den med tryffel och en chokladfondant till dessert. Gott till de söta dessertvinerna.
      Ett trivsamt besök med lunch på gården och med den fantastiska utsikten.

Lunchviner hos Domaine Bressy-Masson, Rasteau
      • Aperitif och förrätt: Rasteau 2021, Domaine Bressy-Masson
      • Huvudrätt: Paul-Emile Rasteau 2021, Domaine Bressy-Masson samt Le Jaz Rasteau 2020, Domaine Bressy-Masson
      • Dessert: Rasteau Grenat VDN, Domaine Bressy-Masson samt Rasteau Ambre VDN, Domaine Bressy-Masson

Så en halvtimme norrut till nästa vinprovning på vingården Domaine de Montine.
      Här görs goda prisvärda viner av mestadels Grenache och Syrah. Vi provade 11 viner, 3 vita, 2 rosé och 6 röda. Man köper även in vin på fat från norra Rhône och blandar och lagrar.

Sen var vi helt nöjda även med denna dag! Middag på egen hand i Orange.

Imorgon är det utcheckning och avfärd söderut för en sista lunch tillsammans på väg mot Marseille.

• Malade

October 10, 2023 in France ⋅ 🌙 21 °C

Am Morgen will Lanyu gar nicht aufwachen, was ihm nicht ähnlich sieht. Als er aufsteht wird klar: jetzt hat es auch ihn erwischt. Völlig matt liegt er den ganzen Tag flach. Ich bin wieder etwas beweglicher, lasse Lanyus Gepäckträger reparieren und kaufe ein, nehme mir auch Zeit für einen Café vor dem antiken Theater und trödle ein biẞchen durch die Stadt.
      Am Abend hat Lanyu leichtes Fieber, macht aber tapfer Hausaufgaben. Mal sehen, was der Morgen bringt...

• Orange

October 11, 2023 in France ⋅ 🌙 20 °C

Lanyu geht es am Morgen zwar besser, aber er hat noch erhöhte Temperatur, fühlt sich schwach. Trotzdem Rafft er sich auf und fährt mit mir ins nahe Zentrum. Wir besuchen das Amphitheater und ein kleines Museum und gehen zum Frisör, ein junger Mann, der sich mit einem abgelegenen kleinen Laden selbständig gemacht hat, freundlich und zugewandt plaudert er mit uns, wir warten fast eine Stunde. Aber das Warten lohnt, denn er gibt sich liebevolle Mühe, wie ein Künstler arbeitet er konzentriert, bis vor allem Lanyu zufrieden strahlt. Jetzt darf sich keine Strähne seines gewachsten Hauptes mehr quer legen um das perfekte Ergebnis nicht zu beeinträchtigen!
      Mit dem Sonnenuntergang erreichen wir das Hotel und ich bereite alles für den morgigen Abmarsch vor.

• Day 2–3

Laddar batterierna

September 26 in France ⋅ 🌬 27 °C

En lugn dag. Mycket egen tid. Henrik och Catharina mötte utanför hotellet iklädda en fransk outfit med basker och allt!

En timmes bussresa norrut till Orange som nu är vårt hem i fem dagar. Marknad precis utanför vårt hotell när vi kom fram, kul att titta på. Sedan en promenad på stan. Det visade sig att många av oss fastnade på restaurant Pigalle, eller om det var Café Richard, lite oklart… Men trevligt och gott var det.

Så småningom fick vi också våra rum och kunde checka in för en välbehövlig siesta.

Ikväll blir det gemensam middag på Au Petit Patio som ligger hela 50m från hotellet. Nära hem 🥳

Skönt med en lugn start, imorgon börjar vinresan! 🍷🍷🍷

Middagen blev helt fantastiskt god! En trerätters med huvudrätten bestående av vaktel som höjdpunkt, allt serverat med passande och väldigt goda viner. Vilken start på resan!

Viner till middagen på Au Petit Patio:
      • Aperitif: Lérecit Blanc, Leschangel, Cotes du Ventoux
      • Förrätt. Chateauneuf-du-Pape Blanc 2023, Bosquet des Papes
      • Huvudrätt: Rasteau 2021, Domaine la Soumade
      • Dessert: Muscat de Beaumes de Venise, Origine 1348

• Day 43

July 27 in France ⋅ ☀️ 32 °C

Das Amphitheater von Orange ist noch sehr gut erhalten und wird auch heute noch genutzt, leider. So hat es nämlich aufgrund einer Kickboxing Veranstaltung eine Stunde früher zugemacht, so daß ich es nur von außen gesehen habe. Aber auch sehr schön genau so wie Orange selber. Einen antiken Triumphbogen gibt's auch noch, sieht ähnlich aus wie der am Kollosseum.Read more

• Day 11

Maussane tag 4: Orange

July 19 in France ⋅ ☁️ 32 °C

Heute fuhren wir nach Orange und besichtigten dort das von den Römern er baute und gwnoch am besten erhaltene antike Theater. Es wurde im ersten Jahrhundert n. Chr. erbaut und kann bis zu 9000 Zuschauer fassen. Die Bühne ist rund 60 m lang und es sind an der Rückwand noch einige Reste der alten Verzierungen Sowie eine 3 m hohe Augustus Statue erhalten geblieben. Die Zuschauer sitzen dann im Halbkreis auf Rängen. ebenfalls kamen wir an einem Triumphbogen vorbei, der anlässlich der Gründung der Stadt im ersten Jahrhundert v. Chr. erbaut wurde.Read more

• Day 10–12

8.Über Orange nach Arles

June 12 in France ⋅ 🌬 16 °C

Die ehemalige römische Stadt Orange in der Provence ist eine Stadt der Vaucluse mit reicher Geschichte. Sie besitzt zunächst zwei herausragende antike Gebäude, die auf das erste Jahrhundert unserer Zeitrechnung zurückgehen und heute zum UNESCO-Weltkulturerbe gehören. Das unter der Herrschaft von Kaiser Augustus errichtete römische Theater ist wunderbar erhalten und besitzt eine ganz erstaunliche Bühnenwand: Sie ist 103 Meter lang und 37 Meter hoch! Diese Hochburg für Spektakel zur Zeit der Römer ist mit ihrer unglaublich guten Akustik heute noch sehr beliebt. Auch der Triumpfbogen an der Nordeinfahrt zur Stadt ist wirklich besonders. Dieses Monument, ein Symbol für den römischen Imperialismus, ist eine Ehrerweisung an die Stadtbegründer (die Veteranen der zweiten gallischen Legion), und an Kaiser Tiberius. Er ist ein bemerkenswerter Zeuge für die römische Kunst in der Provence.

2000 Jahre altes Theater in Orange....über schönen Umwegen nach Arles.Luma und Vincent v. Gogh, insgesamt eine wunderschöne Stadt.Campingplatz 1km vom Centrum ....

• Day 2

Orange, France

August 7 in France ⋅ ☀️ 35 °C

▪️ 🇩🇪
      Orange begeistert mich durch zwei geschichtsträchtige Epochen, die die Stadt geprägt haben: die Römer und die Herrschaft der Prinzen von Orange, der Familie, die heute das niederländische Königshaus stellt. Die römische Vergangenheit zeigt sich dabei vorallem durch einen Triumphbogen und ein sehr gut erhaltenes Theater, in dem bis heute Aufführungen stattfinden.
      Doppelter Spass also - und das bei heissen 35 Grad und strahlender Sonne am Himmel. Aber das ist ja alles Teil des Abenteuers!

▪️ 🇬🇧
      Orange inspires me with two historical eras that have shaped the city: the Romans and the reign of the Princes of Orange, the family that today makes up the Dutch royal family. The Roman past is particularly evident in the triumphal arch and a very well-preserved theatre, where performances are still held today.
      So double the fun - and all this in hot 35 degree weather with the sun shining brightly in the sky. But that's all part of the adventure!

You might also know this place by the following names:

Orange, Aurenja, اورانژ، ووکلوز, אורנז, Օրանժ, オランジュ, 오랑주, Arausio, Oranžas, 84100, Оранж, ออร็องฌ์, اورنج، ووکلوز, 奥朗日

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android