Germany
Triberg im Schwarzwald

Here you’ll find travel reports about Triberg im Schwarzwald. Discover travel destinations in Germany of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

13 travelers at this place:

 • Day7

  Triberg es a vizeses

  June 7, 2017 in Germany ⋅ ⛅ 13 °C

  Baden-Baden után folytattuk utunkat a Fekete erdő belsejébe, hogy megnézzük Németország legmagasabb vízeséset, a Triberg vizesest. Már maga a városka is nagyon cuki, helyes, színes kis házakkal van tele, és a domborzata sem egyhangú, nagyon jó hangulata van. Ráadásul minden harmadik üzlet Kuckuksuhren-t árul, rengeteg fele, típusú, méretű van belole. Így nagyon viccesek, de azért ha otthon kakukkolna minden órában, lehet hogy nem lenne sokaig életben az óra. Miután megtaláltuk a vizeseshez vezeto park főbejáratat, kitaláltuk, hogy megcsináljuk a piros túrát, de előtte, hogy bírjuk ettünk egy jó kis feketeerdo sonkatalat ha már a Fekete erdőben voltunk 😃 így legalább volt mi lemozogni 😉 a vízesés pedig csodaszep, nem szabad kihagyni. Az egész termeszetvedelmi terület szépen gondozott és kialakitott, ha valaki nem csak a vizesesre kiváncsi 3 kulonbozo túra útvonal közül lehet választani, kulonbozo tavokkal. És rengeteg cuki mókus rohangál az útvonalon ami külön remek. A túra útvonalon talalhato egy Bergsee nevű to, aminek az érdekessége hogy 1924ben itt rendeztek meg a műkorcsolya EB-t mert Berlinben nem volt eleg hideg hozza. Szép a to nagyon, de nem mondana meg az ember h kori EB volt itt valaha 😃Read more

 • Day2

  Triberg

  June 3, 2017 in Germany ⋅ ⛅ 22 °C

  Triberg, un villaggio quasi alpino, dove le casette tipiche si alternano a residenze turistiche più moderne e impersonali, ma molto popolare almeno per due motivi:  le cascate e perché vanta la paternità degli orologi a cucù. Nella casa dei miei nonni c’era un cucù e ricordo che da bambina non riuscivo a sottrarmi al fascino kitsch di quella casetta appesa al muro, da cui usciva un rumoroso uccellino.
  Ma l’attrazione top di Triberg sono le cascate,  le più alte di tutta la Germania. Il fiume Gutach fa una serie di balzi fra una massi tondeggianti e una vegetazione fitta e verde e scende verso valle in un paesaggio molto suggestivo. Il percorso è a pagamento anche il biglietto costa 3 euro.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Triberg im Schwarzwald, تريبرغ, Горад Трыберг-ім-Шварцвальд, تریبرگ ایم شوارزوالد, Триберг, Триберг-им-Шварцвальд, Триберг им Шварцвалд, Тріберг-ім-Шварцвальд, 黑林山区特里贝格

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now