Japan
Dōgenzaka

Here you’ll find travel reports about Dōgenzaka. Discover travel destinations in Japan of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

11 travelers at this place:

 • Day7

  Shibuya sushi

  July 16, 2016 in Japan

  Agasei took me to a place where the sushi is ordered electronically and delivered to your seats on a sort of train system. It was really great fun choosing the dishes using the touchscreen. It's so easy for people who are not so good at ordering in Japanese or if you don't want to be bothered by waitresses or waiters. There was even a roulette game when you ordered certain dishes. Agasei won it twice and got two 10% discount vouchers and I won a 5% discount. Lucky us but also unlucky because we couldn't use them on that day. Oh well. The frozen beers we got were interesting. The heads were iced. I don't know how that would go down in a Wetherspoons like.Read more

 • Day10

  En shibuya

  March 2, 2016 in Japan

  Hemos pasado por el mítico cruce y después hemos subido a un bar que se llama living room cafe donde ponen música en directo.
  Hemos encontrado el mismo restaurante de sushi que había en el puerto pero hemos visto que el aspecto del pescado no es el mismo pero aún así estaba tremendo. Antes del sushi nos hemos comido unos takoyakis con salsa barbacoa y con otra cosa extraña que no estaban nada malos aunque a mi me empalagaron demasiado.Read more

 • Day3

  Night at love hotel

  September 5, 2017 in Japan

  Not exactly the ideal first meal since we were worried about getting a room. Our first choice was full slash ripoff. Went to get some food from convenience store, then went after a neighbouring hotel. Waited five minutes while they cleaned the room after a high school looking pair exited, and got this for 7000yen:)quite nice! Refurbished. TV channels a bit random... Dodgy dodgy then suddenly maths.

  Also Danny was silly.. We were eating in the room for ten minutes wondering why it was warm even though the aircon was set to 20deg. When I had a look I realised Danny had forgotten to turn it on...

  It also had no wifi so that's why all the updates are coming at once. XD
  Read more

 • Day7

  Tokyo rustdag 2

  April 11, 2015 in Japan

  Mijn laaste dag in Tokyo besloot ik rustig aan te doen, gezien ik weer had blijven liggen tot 9u. Mijn eerste doel was een boekenwinkel die niet ver van mijn hotel lag en ook een engelstalige afdeling had. Het 'winkeltje' was 8 verdiepingen, en op iedere verdieping kunt ge gemakkelijk een winkel als de fnac in gent verstoppen. Ze hadden wat ik zocht (natuurlijk), nen manga die ik niet kon krijgen om amazon. Het blijft mij verbazen hoe gigantisch groot de department store's hier zijn.


  Nog even rondgelopen in het skyscraper district om foto's te nemen van de grote wolkenkrabbers en dan richting Ikebukuro, waar het hoofdkwartier is van de Animate winkelketen. Een winkel van 9 verdiepingen met alles manga en anime gerelateerd, maar wel in het manga centrum voor de vrouwen, en dat was,meer dan duidelijk. Rijen schoolmeisjes stonden aan te schuiven aan de kassas en overal manga posters met stoere venten op, en zeer veel 'boy's love'. Japanse vrouwen zijn dol op romantische verhalen tussen homo's, er waren hele rekken van dat spul. Leuk om eens te zien maar ben er niet lang gebleven.
  

Mijn volgende doel was om eens shibuya te zien overdag, maar ik heb een tussenstop gemaakt in harajuku om eens te zien hoe het daar is de zaterdag en een hapje te eten. In takeshita-dori, de winkelstraat voor de jongeren was het over de koppen lopen, maar op het moment dat ik een zijstraatje insloeg in de hoop wat eten te vinden kwam ik een pita kot tegen en een britisch pub. De pita was lekker en ongeveer de helft van wat je krijgt in belgie. In de britisch pub sprak niemand van het personeel engels. Ik werd naar mijn tafel begeleid door een meisje die mij dan duidelijk probeerde te maken dat ik aan de toog moest bestellen. Ik wilde gewoon een guinness, maar mocht niet wachten aan de toog tot ie getapt was, ik moest terug naar mijn plaats met een nummer op een vlaggetje zodat ze wisten waar ze mijn bestelling konden brengen. Het meisje kwam een paar seconden later achtergelopen met mijn guinness. Het interieur was wel brits.


  Op de valreep besloten om eens in het yoyogi park rond te wandelen, en dat bleek een zeer mooi en vooral levendig park te zijn. De zon kwam ondertussen af en toe piepen. Het is de gewoonte van de jeugd om in een club te gaan, en ik vermoed dat vele hun activiteiten in dat park hielden. Groepen meisjes die stonden te dansen, hopen joggers, mensen die hun muziekinstrument aan het oefenen waren, of gewoon aan het picnicken. Moest ik in tokyo wonen dan zou ik dit park uitkiezen om te joggen, je had niet meer de indruk van in een stad te zijn.


  Als afsluiter nog even naar shibuya, maar twee minuten met de trein verder. Ik wilde eens zien hoe druk het daar was op een zaterdag namiddag met mooi weer. De gentse feesten zijn rustiger. Na een half uurtje rondlopen toch erin geslaagd om lekker te eten. Ik heb weer voor ramen gekozen en was daar de enige tourist. Waarschijnlijk is dit omdat ramen restaurants meestal zeer smal zijn met een lange toog waar iedereen naast elkaar zit. Ideaal voor de werkmens die snel wat wil eten, maar niet voor groepjes touristen. Ze missen wat, want het was zeer lekker. En ik heb geprobeerd van zo luid mogelijk te slurpen, om beleefd te zijn, maar dat blijft moeilijk.
  

Nu ga ik de dag vroeg afsluiten, mijn zetel voor de trein naar kyoto heb ik vandaag al gereserveerd, en die vertrekt morgen om 10u33 in tokyo centraal. Ik moet vroeg op dus want dat is een half uur met de trein van shinjuku + nog een half uur verdwalen in dat station daar.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Dōgenzaka, Dogenzaka, 道玄坂

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now