Japan
Onomichi

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Top 10 Travel Destinations Onomichi
Show all
Travelers at this place
  • Day 96

   Ōmishima & Onomichi

   September 22, 2023 in Japan ⋅ ☁️ 28 °C

   Früh am Morgen gehe ich als erstes zum Tempelkomplex nebenan. Hier sollen Samurai Waffen und Rüstungen ausgestellt sein, doch leider ist das Museum dafür erst spät am Nachmittag geöffnet. Anschließend gehe ich im künstlichen Onsen baden und mache mich danach auf den Weg zum Okonomiyaki Laden, den mir der Amerikaner empfohlen hat. Zunächst bin ich der einzige Gast, kurz danach kommt noch eine ältere japanische Frau dazu und spricht mich an. Mit einer Mischung aus meinem gebrochenen Japanisch und Google Übersetzer unterhalten wir uns zusammen mit der Besitzerin fast 1,5h. Beide meinten sie hätten noch nie einen Deutschen getroffen, was ich für unmöglich halte. Trotzdem war es sehr lustig und am Ende bezahlt mir die Frau sogar das Essen. Wir verabschieden uns und ich mache mich auf den Weg zurück nach Onomichi.Read more

  • Day 10–12

   Bomen, tempels en een heel mooi uitzicht

   November 20, 2023 in Japan ⋅ ☀️ 10 °C

   Karin gaat maandag alvast een dagje naar Shikoku, onze volgende bestemming, om voor haar werk een distilleerderij te bezoeken. Ze moet 's ochtends behoorlijk vroeg al de trein pakken en vraagt of ik mee wil lopen naar het station. Ja hoor, ik wilde sowieso een wandeling doen zoals beschreven in mijn reisgids, die ik eindelijk heb weten te bemachtigen. Het gaat langs de meeste voorname tempels in Onomichi, waarvan er nogal veel zijn.

   Het begint boven op de heuvel midden in de stad. Daar is een park, maar om daar te komen moet ik wat flink steile steegjes oplopen. Ik kom onderweg wel negen katten tegen, waarvan er drie samen in de ochtendzon zitten te chillen (foto 2). Bijna boven valt er tussen de herfstbladeren door al wat van het binnenkort spectaculaire uitzicht zich te ontwaren (foto 1). Ik pak een blikje warme koffie uit de automaat en loop door het park naar het uitzichtsplatform dat als een soort brug die twee stukken lucht met elkaar verbind bovenop de heuvel is geplompt. Goed idee geweest om dat daar neer te zetten want het is een wonderbaarlijk uitzicht (filmpje en foto's 5 en 6). Je kunt hier goed de herfstige bergen van het vasteland bewonderen en als je je omdraait wordt je geconfronteerd door de reflectie van de rijzende zon die via de stukken zee tussen de eilanden je ogen betovert. Die zee is de Seto-Naikai, de binnenlandse zee tussen Shikoku en Honshu en zorgt, net zoals de Middellandse Zee in Europa, voor een bijzonder warm, gematigd klimaat in deze omgeving.

   Ik daal af via het pad van de literatuur. Er staan veel stenen met poëzie erin gegrift en ook wat bijzondere bomen (foto's 6 en 7). Mijn Japans is helaas nog niet goed genoeg om de dichtkunst te kunnen waarderen, of überhaupt een snars van te begrijpen (al vertelt Karin later dat zij dat waarschijnlijk ook niet zou doen), maar het ziet er mooi uit. Zo kom ik bij de eerste tempel, die wederom wat fantastisch gevormde bomen heeft en het is niet te geloven, maar ik kom wéér die Française en Hollander tegen die ik twee dagen eerder op een berg 500km hiervandaan ook al tot driemaal toe tegen het lijf ben gelopen. Zij blijken om dezelfde reden naar Onomichi gegaan te zijn als wij: het is in één dag vanaf Nagasaki te bereiken en een goede ingang om Shikoku te bezoeken.

   Versteld daal ik verder af, loop langs een prachtige houten pagoda met idioot veel balken in de dakconstructie (foto 11) en kom zelfs door "cat-alley" (foto 12). Dan kom ik bij een mooie Jinja (Shinto heiligdom) met wederom een prachtig grote kamferboom en een stenen koe met mondkapje (13, 14), want tja, corona ofzo? Hierna door naar de grootste boeddhistische tempel in de stad, die dicht is, maar wel weer een hele vette boom in de tuin heeft waarvan de takken met een heel bos aan granieten pilaren worden ondersteund (15). Door naar de volgende tempel, die wat verderop op een andere heuvel ligt. De gebouwen zijn ook hier dicht, maar dat maakt niet uit want de weidse tuinen eromheen zijn prachtig. Daarnaast kan ik gewoon genieten van het exterieur van het oudste houten gebouw in de stad, maarliefst 825 jaar, en in de verte nog de pagoda bewonderen (16, 17). Teruglopend naar de binnenstad wil ik nog één laatste tempel bezoeken. Ook dicht.

   Op de terugweg loop ik door de voornaamste winkelstraat van Onomichi, die praktisch uitgestorven is op maandagochtend en ga ik nog langs de kade. Ik geniet van het zonnetje en de kleur van de zee en kom daarnaast wat prachtig door de zee aangetastte ijzeren trappen tegen (18). Ik sluit af met een foto van de kranen in de haven aan de overkant en keer weder tot ons te krappe appartement om met laptop op schoot de werkweek door te brengen.
   Read more

  • Day 7

   Chatponais et poèmes d'Onomichi

   June 15, 2023 in Japan ⋅ ☀️ 26 °C

   Premières larmes de pluie ce matin, juste le temps de rafraîchir l'air.
   J'entreprends le chemin de la littérature.
   Indéchiffrable, mais très inspirant.
   Le temps est un grand sculpteur...

   Départ pour la jolie Kurashiki et ses canaux.
   Read more

  • Day 6

   Miyajima-Onomichat

   June 14, 2023 in Japan ⋅ ☁️ 25 °C

   Somptueux Daisho-in et son armée de petits bonnets rouges qui viendra marcher jusque dans mes cauchemars 😉.
   Départ pour Onomichi, son chemin de la littérature, et son allée des chats.
   Mais...le COVID est passé par là, les humains ont déserté l'allée, les chats ont suivi les humains. Ne reste qu'un sentiment d'étrangeté devant toutes ces ruines...
   Le COVID a dû frapper fort ici, l'hôtel est équipé de plusieurs caméras thermiques !
   Read more

  • Day 62

   Shimanami Kaido and Onomichi

   November 28, 2023 in Japan ⋅ ☀️ 13 °C

   We took the rope way to reach the well-known temple Senkō-ji in the hills of Onomichi. The views were spectacular.
   The Shimanami Kaido (70 kms long) connects Onomichi in the Hiroshima Prefecture to Imabari in the Ehime Prefecture via a chain of 6 islands linked by impressive bridges with dedicated bike lanes. Pretty amazing infrastructure and an incredible bicycle riding experience!!!Read more

  • Day 6

   Roadtrip - første overnatning 😌🌛

   May 12 in Japan ⋅ 🌧 18 °C

   Så er vi nået frem til vores første overnatning på vores lille roadtrip 🚐🛌🛌

   Det har været en køretur på ca. 285 km. fyldt med store mængder regn, blæst, og venstreside kørsel 😅🤞

   Det er gået over alt forventning, og nu hvor vi har lært køretøjet lidt bedre at kende, ser vi frem til en formidabel tur til det sydlige Japan 😇🗾
   Read more

  • Day 9

   Shinkansen

   November 19, 2023 in Japan ⋅ ☀️ 16 °C

   Tijd om naar Honshu te gaan, het grootste eiland van Japan en thuis voor meer dan honderd miljoen mensen. Daarmee is het op Java na het meest bevolkte eiland ter wereld. Vanaf Taira, Nagasaki-ken is het bijna 500km naar Onomichi, Hiroshima-ken en zo'n afstand afleggen in Japan betekent één ding: de Shinkansen. Japans bullet train was de eerste hogesnelheidslijn toen deze in 1964 opende met de lijn tussen Tokyo en Osaka. Inmiddels is het netwerk door bijna het hele land uitgebreid, van Hokkaido in het Noorden tot Kyushu in het zuiden.

   De diversiteit en wijdverspreidheid van Japans treinnetwerk is om jaloers op te zijn. Zelfs in vergelijking met de vanuit internationaal oogpunt toch bovengemiddeld functionele NS. Onze reis is daar een goed voorbeeld van:
   We beginnen in Taira, een dorp van iets meer dan drieduizend inwoners met welgeteld één restaurant. Er is desondanks een frequente treinverbinding met een een-of-twee-wagons dieseltreintje. Punctueler, sneller en comfortabeler dan de bus.
   Een klein uurtje later komen we aan in Isahaya. Hier stappen we over op de nieuwste Shinkansen in het netwerk, die tussen Nagasaki en Takeo-Onsen. Binnen no-time zijn we in Takeo-Onsen en moeten we overstappen op de verbindende Huis ten Bosch-intercity naar Fukuoka-Hakata. Er zijn plannen om de Shinkansen door te trekken, maar de bouw moet nog beginnen. Deze trein lijkt nog het meest op de treinen in Nederland. Redelijke snelheid, stopt ook in grotere buitenwijken en gaat van stad tot stad.
   In Hakata haalt Karin een Bento (Japanse lunchbox) voor onderweg en pakken we de "stop-Shinkansen" richting Osaka. Er is ook een intercity-Shinkansen die ons bij een paar stations van kleinere steden (alles onder een half miljoen inwoners) passeert, maar die stopt niet in Onomichi.

   Het moet gezegd worden dat, integendeel tot de rest van Japans treinen, de Shinkansen wel prijzig is. Het is vaak nog iets goedkoper om te vliegen. De Shinkansen is alleen wel makkelijker, comfortabeler, milieuvriendelijker en meestal ook sneller. De Shinkansen kan het zich met zijn gebrek aan moeten opstijgen en landen veroorloven om in steden te stoppen die bij lange na geen vliegveld waard zijn, er gaat zelfs op zondag zo om de 10 minuten een trein en je hoeft ook niet twee uur van te voren op het station te zijn om je bagage in te checken en bij aankomst een half uur te wachten op een door het grondpersoneel gesloopte koffer, want die neem je gewoon zelf mee. Daarnaast is het station meestal midden in de stad en is het zo een fluitje van een cent om zelfs vanuit de uithoeken van de provincie een directe aansluiting te krijgen. De treinen zelf zijn stiller dan een gewone intercity, hebben bijzonder comfortabele stoelen, een ruim gangpad en veel beenruimte. Ultieme reiservaring.

   Na goed genoten te hebben van de uitzichten uit de trein (die overigens wel heel vaak door tunnels worden onderbroken) komen we aan in Onomichi. We moeten de bus pakken naar onze AirBnB, want die is vlakbij het station in het centrum, de Shinkansen stopt aan de rand van de stad omdat even een omweggetje maken met 200km/u toch wat lastig is. Even zoeken later komen we bij ons krappe, maar wel schone en moderne appartement. Die avond eten we in de stad de Hiroshima-variant van Okonomichi. Dat maak je door eerst een pannekoekje te bakken, dan een flinke stapel groente (vooral kool) en andere toppings erop te gooien, rustig door laten garen, Soba (boekweit) noedels erop en dan een ei erover. Ff omdraaien om de boel af te bakken, speciale saus erover en aanvallen maar. Echt goed schransvoer.
   Read more

  • Day 13

   Insel Hopping

   September 14, 2019 in Japan ⋅ ☀️ 26 °C

   Heute klingelt um viertel vor sieben der Wecker. Schnell zum Frühstück und dann zur Leihrad-Station. So der Plan.
   Das Frühstück dauert etwas länger, als gedacht. So schnell bekommen wir Sushi, Reis, frischen Fisch und für uns nicht identifizierbare Meeresfrüchte um die Uhrzeit doch nicht runter. Es ist wirklich hervorragend - aber zum Frühstück für Europäer doch gewöhnungsbedürftig.

   Jedenfalls leihen wir uns dann zwei Räder und nehmen die Fähre um 09:15 Uhr in südliche Richtung, auf eine Insel der Seto Inlandsee. Auf der Fähre ist viel los, das Radfahren hier ist sehr beliebt.
   Räder und Wetter sind perfekt. Wir radeln ca. 50 KM über mehrere Inseln hinweg zurück in Richtung Onomichi. Dee gesamte Weg ist mit einer blauen Markierung und Kilometerangaben gekennzeichnet.
   Die Inseln sind per Brücke miteinander verbunden. Hier gibt es immer eine gesonderte Spur für Radfahrer. Eine eigene Auffahrt für Radfahrer führt auf jede Brücke rauf und auch wieder herunter auf die nächste Insel. Perfekt gelöst und ein Paradies für Rennradfahrer, denke ich.

   Nach Ankunft und Rückgabe der Räder und Frischmachen im Hotel schlendern wir durch die Stadt und landen in einem kleinen Yakitori Restaurant, das für ca. 15 Leute Platz bietet. Wir sitzen an der Theke direkt vorm Koch. Man bestellt hier Tapas-artig kleine Häppchen nacheinander. Glücklicherweise gibt es eine englische Karte...
   Neben uns eine japanische Frau, ca. unser Alter, und ein älterer japanischer Herr.
   Der ältere Herr freut sich darüber, dass wir deutsch sind und reicht uns in einem kleinen Schälchen eine kleine Probierportion von seinem Essen. Der Koch guckt irgendwie nervös... Wir probieren und finden es eigentlich ganz gut. Der Koch erklärt uns, dass es rohe Leber war und ist vermutlich erleichtert, dass die Touristen ihm nicht vor die Theke gebrochen haben... :)
   Zum Schluss versuche ich auf japanisch die Rechnung zu bestellen. Klappt nicht so gut. Alle lachen, als ich Ihnen auf dem Handy zeige, was ich wollte. Gutes Restaurant. Das ist Japan.
   Read more

  • Day 8

   Onomichi I

   June 9, 2023 in Japan ⋅ ☁️ 25 °C

   Während Beate und Philipp Mihara ansteuern, komme ich am Vormittag in Onomichi an. Ich stelle mein Gepäck am Guesthouse ab, laufe ein bisschen umher und reserviere mir für die kommenden 3 Tage ein Fahrrad.Read more

  • Day 41

   Katzen in Onomichi, nichts los in Takeha

   November 18, 2023 in Japan ⋅ ⛅ 7 °C

   Das Städtchen Onomichi gefällt mir gut: Morgens bin ich wieder in einem kleinen Restaurant, in dem eine Omi liebevoll Frühstück zubereitet, das für japanische Verhältnisse erstaunlich gesund ist. Hier in der Stadt gibt es gepflegte Straßenkatzen, viele kleine Gassen und als ich auf den Hügel hinter der Stadt wandere, entdecke ich einen tollen Schrein und einen Aussichtspunkt.

   Später laufe ich zum Bahnhof und verpasse den Zug leider um eine Minute. Mein Zeitmanagement ist noch verbesserungsfähig. Die Kure Line bietet eine phänomenale Aussicht über das Meer, fährt allerdings nicht so oft. Hier kommt man an der Rabbit Island vorbei, für deren Besichtigung mir allerdings keine Zeit bleibt. In Onomichi und Mehara, wo ich Tonkatsu esse, verbringe ich insgesamt 90 min Wartezeit. Im Restaurant denken alle, dass ich japanisch kann, weil ich mich mit japanischen Schriftzeichen in die Warteliste eingetragen habe, die Schriftzeichen für eine Person sind allerdings nicht schwer und ich bekomme sie gerade noch hin.

   Auf Empfehlung eines Freundes schaue ich mir das Städtchen Takehara an, das auf den ersten Blick sehr verschlafen wirkt. Auf den zweiten Blick immer noch, wie ich nach einem kleinen Stadtrundgang und einem Besuch des Schreins feststelle. In der Altstadt kann man einiges über die 350-jährige Geschichte der Stadt erfahren, als die Händler in der Edo-Periode führend in der Salz- und Sakeproduktion in Japan waren und die Stadt dadurch reich wurde. Heute findet ein Kunsthandwerkermarkt in den alten Gebäuden statt, der bereits am Schließen ist, aber bei dem ich hübsche Stempel in meinem Notizbuch sammeln kann. Nachmittags probiere ich in einem Café zum ersten Mal Matchapudding, zu dem Tee gereicht wird, bevor ich mich auf die Weiterreise nach Ondo mache. Eigentlich hatte ich geplant auf dem Weg nach Hiroshima direkt in Kure zu übernachten, allerdings finde ich eine Unterkunft in Ondo mit sehr guten Bewertungen.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Onomichi-shi, Onomichi, 尾道市

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android