Malaysia

George Town

Here you’ll find travel reports about George Town. Discover travel destinations in Malaysia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

95 travelers at this place:

Get the app!

Post offline and never miss updates of friends with our free app.

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

New to FindPenguins?

Sign up free

 • Day7

  Mijn dag begon vroeg met wat gesukkel, ik wilde goed op tijd aan het busstation staan om zeker een ticket te hebben naar Penang, en had dus gevraagd om rond 7u uit te checken en een taxi te hebben. Maar er was niemand te zien en geen taxi, wel ging er gelukkig een telefoonnummer uit en al met al ben ik nog op tijd bij de bus geraakt. Jammer genoeg moest de buschauffeur zo nodig een andere auto rammen, waardoor ik met een uur vertraging aankwam op het hotel, rond 14u.

  Ik had nog niets gegeten die dag, dus dat was mijn eerste doel. Het centrum in getrokken en het duurde nog zeker een uur tot ik eten had want ik werd continu afgeleid door de mooie tempels die ik op mijn weg tegen kwam. De stad staat er vol van en van alle soorten godsdiensten. Wat ook onmiddellijk opviel was de hitte, het is terug boven de 30 graden en stalende zon. Ik heb de namiddag gevuld met het verkennen van de stad met af en toe wat stoppen om een thee te drinken in een plaats met airco.
  Read more

 • Day8

  Vroeg opgestaan vandaag, een beetje te vroeg eigenlijk want rond 8u is er nog niet veel open. Taxi's reden er gelukkig wel al, en ik heb er ene genomen in plaats van uit te pluizen hoe het bussysteem werkt. Het was 7€ voor die taxi om mij te voeren naar de kek lok si tempel die een goed eind uit het centrum ligt. Vroeg opstaan helpt niet tegen de warmte, het was al snikheet. De tempel is prachtig, zeer groot, en ik was vrijwel de enige toerist op dat uur. Het is een van de grootste boeddhistische tempels van zuidoost Azië en ze bouwen nog altijd bij. De stijl is chinees, dus veel pracht en praal en overal souvenirwinkeltjes want bij chinezen draait alles om commerce. De tempel was wel gratis inkom, enkel om de pagode te beklimmen moest ge 40 cent betalen.

  Naeen uur in de tempel rondgelopen te hebben ben ik te voet naar de kabelbaan gelopen die daar niet ver van lag, om naar de top van de heuvel te gaan, zo'n 830m. Het uitzicht is daar mooi, maar wat mistig. Eerst moest ik iets eten en ik merkte dat daar een chic restaurant was waar enkel touristen naartoe gingen vanwege de prijs. Ik dus ook en het was rond de 16€ voor het lunch menu, waarvan 5€ alleen al voor een pint. Behalve het bier dus niet zo duur voor drie gangen, maar in de straat eet je gemakkelijk voor max 3€. Na het eten heb ik een aantal uur de vele wandelroutes geprobeerd door de getemde jungle op die heuvels, en dat was zeer aangenaam gezien het een fractie koeler was, maar het zweer stroomde toch in rivieren van mij. De wandelpaden waren mooi aangelegd, en af en toe zag ik een aapje of zeer mooie vlinder, maar wat ik vrijwel niet zag waren andere touristen. Langs de asfalt wegen passeerden wel continue chinezen in golfkarretjes.

  Na het wandelen verplicht nog eens in een bar gezeten om nog wat te drinken want ik had al meer dan twee liter gedronken en moest nog altijd niet naar wc, allemaal uitgezweet. Alle hotels hier geven gelukkig elke dag gratis pullekes water. Na het wandelen had ik weer wat last van mijn rug, dus was het tijd om de kabelbaan naar beneden te nemen en dan taxi naar hotel om daar wat op het dakterras te chillen. Tijdens dat chillen wat recherch gedaan naar de beste restaurants en zo deze avond de straten ontdekt die vol staan met bars en restaurants, met airco. Het eerste restaurant gaf wel wat te kleine porties, dus ik heb er twee moeten doen, met wat rondkijken tussendoor. Dit heeft als voordeel dat ik eens niet te vroeg in bed ga liggen en wat later ga opstaan.
  Read more

 • Day9

  Met veel moeite is het mij gelukt om ietsje langer in bed te blijven liggen, tot 8u, en niet veel later was ik al op weg naar ontbijt. Gezien het hotel gaan ontbijt geeft, heb ik onderweg wat gegeten toen ik richting botanische tuin wandelde. Die lag maar 6 km van het hotel dus dacht ik van te voet te gaan. Het ontbijt was bij nen chinees, een berg rijst dus en van die rare dim sum bollekes die wel lekker waren, ik had die nog nooit gezien bij een chinees in België. Nadat ik goed vol zat verder gewandeld, en onderweg wat last minute besloten om een burmese tempel te bezoeken die ongeveer op de baan lag. Dit bleek een voltreffer te zijn, de tempel was prachtig en deed kwa stijl denken aan die in Thailand. En net aan de overkant van de straat lag een Thaise tempel, het is hier zware concurrentie. Het viel mij ook op tijdens mijn wandeling dat er chinese scholen zijn en volgens mij praat de helft hier chinees.

  De botanische tuin, waar ik na meer dan een uur wandelen aankwam is mooi maar niet zo speciaal. Wel leuk waren de vele aapjes. Gezien de zon weer op volle kracht straalde wilde ik wat in het regenwoud wandelen en ik zag op mijn kaart dat er vele wandelpaden waren. Wat ik niet zag op die kaart is hoogtelijnen, want dan zou ik er nooit aan begonnen zijn. Het pad begon met trappen en ik dacht dat die na een tijdje wel zouden stoppen, maar na een goed half uur zag ik het einde nog altijd niet. Uiteindelijk, ergens rond 15u, kwam ik aan op penang hill, waar ik gisteren was. Ik had dus 830 meter geklommen, en was bekaf en kletsnat van het zweet. De wandeling was gelukkig niet altijd trappen en zeer mooi in dat regenwoud. Mocht ik het nog eens doen dan zou ik toch wel meer water meenemen, twee pullekes is te weinig, en een handdoek voor het zweet. Daarboven vlug drie pullekes sportdrank gekocht en ook eindelijk wat gegeten, kip met frieten voor 3€. Ik heb natuurlijk de kabelbaan naar beneden genomen en een taxi naar het hotel, diezelfde taxi als gisteren, hij herkende mij en wist nog waar ik moest zijn.

  Niet veel meer uitgespookt deze avond, enkel een bankcontact opgezocht in een shoppingcenter en dan gaan eten in een plaats waar ik al eerder geweest was en waar ze airco en hoeghaarden hebben. Morgen zal waarschijnlijk een rustdagje worden als laatste dag in Maleisië, met misschien hier en daar nog een tempel bezoek, er zijn er hier genoeg.
  Read more

 • Day10

  Ik had niet veel goesting om nog ver te gaan vandaag gezien ik wat vermoeid was, dus besloot ik om rustig door stad te kuieren en de vele koffie huizen te proberen. De eerste koos ik op basis van reviews en het zat er goed vol. Rond de middag nog eens een tempel binnengewandeld en dan gaan eten in een klein restaurantje in een steegje achter die tempel. Een drie gangen menu voor 6€, traditioneel Maleisisch.
  Daarna rap terug naar hotel want de regen kwam eraan, tegen de middag was het stortregen en dat is blijven doorgaan voor de rest van de dag. Veel heb ik dus niet gedaan die namiddag, enkel een boek lezen aan de bar van het hotel. Enkel voor avondeten moest ik mij door de regen wagen, die zo erg was dat zelfs mensen met een paraplu schuilden. Ik ben niet verder geraakt dan een pitta tent en was goed nat.
  Read more

 • Day29

  We have arrived in Georgetown!!! I have been chomping at the bit to get here .... And it has not disappointed. You know that feeling you get, when you just feel so comfortable, relaxed and excited at the same time... I feel it here. I think my mum gets it in Brighton, I've had it before in Lisbon.
  Anyway, we are staying in an amazing hostel in the old town, right in amongst it. Our room is basic but stylish and the shutters make me feel like I'm in a French colonial villa in the Far East.

  We dropped our bags and headed straight out to mooch around the lanes, with our heads in the sky gawking at the architecture, the street art and the FOOD!

  It's only been 6 hours and I'm already considering a job/flat situation.

  Roll on day two in Georgetown!
  Read more

 • Day28

  Used their equivalent of Boris bikes to get around again today. The Northam Road Protestant Cemetery was created soon after the British East India Company established a settlement in Penang in 1786. Tropical diseases, like malaria, cholera and hepatitis were leading causes of death, with frequent outbreaks of diseases, it is ironic that the island was regarded as a 'change of air' for British civil servants and military personnel based in India. The majority of people buried are aged between 18-30! It closed in the late 19th century and was left untouched although suffered badly from Japanese bombing in WW2. We visited an old bus depot that hasn't been altered much but is now used as an art gallery.Read more

 • Day31

  So by now we had more dirty clothes than clean. And on our mooch yesterday, we spotted a dazzling, all singing and all dancing launderette!!!! Ha! After that was all done.. We got ourselves freshened up and did a walking tour around Georgetown, that incorporated all the street art highlights and some good food too.

  We had a very smiley afternoon of taking photographs and slurping on ice balls!

  When we found the swing street art, I instantly remembered a photo my friend has had taken when she was here... see photo.

  After all the walk in the heat, we decided to go to a bar for a G and T. B@92 is a retro american bar run by a Serbian man and a Thai lady, who rustled us up some wild boar Thai stew with mash.... It. Was. Incredible.

  After our second gin, I was looking up at the buildings and saw two swallows flying in unison, (they seem to everywhere on this trip so far) and they made me think of me and Tam on this adventure... So without any time for thinking, we heading to a tattoo parlour and I had them tattoo'd on my left middle and index fingers. It was agony but totally worth it. Something to remind me of this adventure.

  Another memorable day, one of the best.

  (Mum please don't kill me)
  Read more

You might also know this place by the following names:

George Town, Ĝorĝtaŭno, جرج تاون پنانگ, Khiâu-chhṳ-sṳ, גורג טאון, PEN, Georgetown, ジョージタウン, ჯორჯტაუნი, 조지타운, Džordžtaunas, Džordžtauna, Џорџ Таун, ജോർജ്ജ് ടൗൺ, ပီနန်မြို့, जर्ज टाउन, Penang, Джорджтаун, ஜார்ஜ் டவுன், จอร์จทาวน์, جارج ٹاؤن، پینانگ, 乔治市, 喬治市

Sign up now