Malaysia
Mount Brinchang

Here you’ll find travel reports about Mount Brinchang. Discover travel destinations in Malaysia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

13 travelers at this place:

 • Day144

  Ein Tag in den Cameron Highlands

  March 20, 2018 in Malaysia ⋅ ⛅ 21 °C

  Nach einem guten Frühstück beim Inder und bei herrlichem Sonnenschein konnte unsere Tour durch die Cameron Highlands starten.
  Zusammen mit einem englischen Pärchen, einer Französin....alles Langzeittraveller mit einer ähnlichen Reiseroute durch Südostasien wie unsere und beim Ziel Gili Islands bekamen alle leuchtende Augen....und einem Jeminiten ging es zuerst zum Gunung Brinchang, dem mit ca. 2000 m höchsten Berg der Highlands. Er ist auch die Grenze zwischen den Bundesstaaten Pahang und Perak.
  http://www.cameronhighlandsinfo.com/attraction/Gunung_Brinchang/
  Auf dem ausgebauten Weg zur Bergspitze entlang am mossy forest,
  http://www.cameronhighland.net/mossy-forest.htm
  dem Mooswald zeigte uns unser Guide verschiedene Pflanzen, wie zum Beispiel eine, deren Blätter zerrieben zwischen den Fingern gut gegen Mückenstiche ist, eine andere deren Blätter nach Zitronella rochen und uns stark an die Antimücken-sprays aus Thailand erinnerten und dann auch noch eine fleischfressende Pflanze....
  Der Moos Wald mit seinen alten, verknorrten und mit Moos und anderen Pflanzen, wie wilden Orchideen, bewachsenen Bäumen ist schon ziemlich mysthisch und könnte eine gute Filmkulisse in einem Fantasyfilm bieten...
  http://www.cameronhighlands.com/top-10-places/mossy-forest/
  Was die Natur alles so zu bieten hat....
  Nebenbei erfuhren wir noch, dass der Dschungel bis 1500 m wächst und danach der Wald anfängt....Malaysia hat sowohl Dschungel als auch Wald...🤔
  Weiter ging es an großen Gemüsefeldern vorbei zu den legendären Teeplantagen....Was für ein Anblick......Hügel bedeckt mit riesigen Teefeldern in einem leuchtenden Grün....Grün in verschiedenen Schattierungen....man konnte sich kaum daran sattsehen....Bei der BOH Teeplantage ( Best of Highlands-die erste Teeplantage) schauten wir uns in der Teefabrik die Produktion des Tees an. Ich hätte nicht gedacht , dass der Prozess vom frischen Teeblatt zum verkaufsfertigen schwarzen Tee so schnell ist.
  http://m.merian.de/asien/malaysia/artikel/teegenuss-in-den-cameron-highlands
  ....und natürlich tranken wir auch einen Tee.
  Zur Tour gehörte auch ein Stopp in einer Erdbeer-farm....wie schön für mich als Erdbeerliebhaberin...🍓🍓🍓😊....und ein letzter Stopp bei der Butterflyfarm....lange nicht gehabt.😉
  Hier konnten wir dann aber doch noch Schmetterlinge entdecken, die wir noch nicht kannten....auch gigantisch große. In dieser Schmetterlingsfarm gab es auch einen Garten....mit türkisfarbenen Blumen, die wir noch nie gesehen haben...waren aber echt....und unvorstellbar großen Hibiskusblüten in kräftigen Farben...
  Und es ging weiter mit den Maxiausführungen...Stab-
  Heuschrecken bestimmt 40 cm lang,
  https://de.m.wikipedia.org/wiki/Phobaeticus_serratipes
  wandelndes Blatt
  https://de.m.wikipedia.org/wiki/Wandelnde_Blätter
  und Riesenfrösche🐸....
  Auf dem Rückweg nach Tannah Rata standen wir im Stau, waren aber auch froh, dass unsere Tour so früh gestartet ist.....die Ferien in Malaysia waren eindeutig zu spüren, so viele Touristen, so viel Verkehr....

  https://vickiviaja.com/de/cameron-highlands-malaysia-mossy-forest-tour/
  Read more

 • Day175

  175. nap: Mount Brinchang

  March 28, 2018 in Malaysia ⋅ ⛅ 22 °C

  A Cameron Highlands legnagyobb vonzerejét számunkra a teaültetvények jelentették. Eddigi utazásunk során nem volt szerencsénk ehhez hasonló látványossághoz, úgyhogy izgatottan indultunk neki ennek a napnak.

  Előzetesen persze nem sokat gondolkoztunk azon, hogy ez pontosan hogyan is fog kinézni. Utólag belegondolva azt hiszem arra számítottam, hogy Tanah Ratába érve még a csapból is tea fog folyni és lépten-nyomon belebotlunk a mérsékelttől az egészen pofátlan turistalehúzásokig mindenbe, de hogy kikerülni nem fogjuk tudni, abban szinte biztos voltam. A valóság ennél persze sokkal árnyaltabb volt, és ha megerőltetni nem is kellett magunkat, minimális utánajárást azért igényelt az első nap megtervezése. Utóbbiban nélkülözhetetlen segítséget jelentett a recepción talált hatalmas térkép, aminek alapos tanulmányozása után megszületett az aznapi programunk: elmegyünk a Sungai Palas teaültetvényre, aztán ha marad időnk meghódítjuk a Mount Batu Brinchang 2032 méteres csúcsát.

  A buszozás ismételten felejthetetlen élmény volt, de ezúttal szerencsére nem a minket kerülgető rosszullét miatt. Az ültetvényekig vezető úton átmentünk a hegynek nevet adó Brinchang településén, ahol a sofőr számunkra érthetetlen módon váratlanul tett egy kitérőt egy látszólag random mellékutcába. Mi annyit érzékeltünk belőle, hogy behajtott egy parkolóba, megfordult, majd visszament a főútra és folytatta a korábban megkezdett útját. Érdekes epizód volt, biztos csak mi nem vettük észre a forgalmas buszmegállót az út mentén.

  A sofőr persze a Malajziában már megszokott módon nagyon rendes volt és pontosan annál a kereszteződésnél tett ki minket ahol kértük. Innen már egyenes út vezetett felfele a BOH ültetvényeihez. A teaházat egy órányi kellemes sétával értük el a tekergős, de meredeknek azért nem nevezhető úton. Az első cserjéket már jóval a bejárat előtt, a völgyben észrevettük. Vibráló zöld bokrok feszítettek mindenhol amerre csak a szem ellátott: a szürke, borult idő ellenére is gyönyörű látvány volt! Gazdag brit ültetvényesek módjára császkáltunk egy kicsit a sorok között, majd bevetettük magunkat a látogatóközpontba.

  A Sungai Palas teaültetvény a BOH tulajdonában van, ők Malajzia legrégebbi és legnagyobb teatermesztői. A központban természetesen azzal kezdtük, hogy ittunk egy teát a völgyre impozáns kilátást biztosító teraszon. Ezután megnéztük a kiállítást ami kisebb részt a cég történetéről szól, nagyobbik részt pedig magáról a teakészítés folyamatáról. Az üzemet és a kiállított gépeket a mai napig használják, élőben is megtekinthetőek a feldolgozás egyes szakaszai: a fonnyasztást, hengerelést, erjesztést és szárítást külön-külön helyiségekben végzik, ezeket szépen sorban lehetett végigjárni. Összességében szép volt a központ és informatív a kiállítás, de valahogy nagyon hirtelen vége lett az egésznek: szinte észre sem vettük és már a gift shopban találtuk magunkat.

  Így persze maradt még időnk arra is, hogy felmenjünk a Brinchang tetejére. Ehhez vissza kellett mennünk az utolsó elágazásig, ahonnan az aszfaltút némileg meredekebben elindult felfele. A párás, meleg időben majdnem két óra volt mire feljutottunk a csúcsra, persze közben egy párszor megálltunk megcsodálni a tájat, vagy éppen a mohával teljesen benőtt fákat és bokrokat. Hangulatos volt, engem kicsit az Álmosvölgy legendájára emlékeztetett a látvány.

  Eredetileg azt terveztük, hogy a csúcsról az egyik kijelölt túraösvényen fogunk lejönni, de szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy ezt teljesen benőtte már az aljnövényzet. Némi tanakodás után úgy döntöttünk nem vállaljuk be az ismeretlen terepet és inkább visszamentünk ugyanazon az úton amin feljöttünk. Ez persze kicsit csalódás volt számunkra, de inkább ez mint hogy ránk esteledjen az esőerdő közepén egy szinte jelöletlen és követhetetlen ösvényen.

  Az út lefele esővel terhes volt, pontosabban itt még csak ijesztgetett minket néhány kósza esőcsepp, hogy aztán a főútra leérve rendes zivatar kerekedjen belőlük. Óriási mázlink volt, mert szinte át sem értünk az út túloldalára, hogy ott egy esőtől védett helyen rendeljünk magunknak egy taxit, amikor megállt mellettünk egy Kia és a benne ülő két maláj lány felajánlotta, hogy elvisznek minket Tanah Ratába. Mint kiderült pár napra jöttek csak fel a hegyekbe, hogy ejtőzzenek kicsit és jól bevásároljanak a közeli Ipoh-ban. Mind a ketten klasszikus zenével foglalkoztak és komolyan mondom, szívmelengető volt hallani, hogy tanultak a Kodály módszerről és ismerték Liszt Ferencet és Bartókot. Bár csak pár percet tudtunk velük beszélgetni, nagyon kellemes élmény volt számomra ez a találkozás.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Mount Brinchang, Gunung Berincang

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now