Portugal
Furnas

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

Top 10 Travel Destinations Furnas

Show all

41 travelers at this place

 • Mar22

  The Boiling Sulfur Pools of Furnas

  March 22, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 14 °C

  On we drove and back to the hot springs we had visited with the kids in Furnas. This time we stopped, not to swim in hot waters but to see the boiling, smoking hot springs in town and tried not to breath in the sulphur smells. We did have a late lunch here but not eat the famous stews that cook for 5 hours in the hot springs. The smell was a bit overpowering so we headed home. It was a great day.

  When we got back, we saw the tire tracks from the morning rally and decided to follow them to check out the route. Not a good idea! Even driving at 5 km/hour we were so afraid that our rented car would have a flat tire or get stuck or hit a wall. It was brutal and they go down this lanes as fast as possible. Argh! We only did a section of the route and as soon as we could, we headed home. This time for real!
  Read more

 • Day12

  Terra Nostra Park

  September 8, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Már megint egy park, mi? 😁 Dehát mindig van egy újabb. Ez annyiban más, hogy itt nem csak park van hanem fürödni is lehet a termál medencékben. És ez is egy csoda. Buja, nagyon rendben van, van séta ösvény, van nagy medence kis kúriával a partján, vannak kis meghitt medencék a növények közt megbújva, van tó, patak, kacsák, barlang, ezer féle különleges növény.
  Korán mentünk, nyitásra, 9kor. A belépő 8 euró per fő, de jó fejek, mert ha kimész és még vissza akarsz jönni, adnak pecsétet.
  Először persze a nagy medencébe mentünk. Nem vagyunk nagy fürdőzők, de ez a környezet miatt meg amúgy is nagyon király.
  Ráadásul mivel korán mentünk, rajtunk kívül a nagy tóban voltak vagy tízen max. Így egész jó 😉
  Akik azt mondták, hogy csak sötét fürdőruhában lehet menni, nem hazudtak: két percen belül mindenünk barna trutyis lett (vas talán?). A víz is, ettől ilyen rozsdabarna. De egyáltalán nem zavaró. Kellemes meleg a víz, süt a nap, szép a környezet.
  Akkor menjünk a kisebb medencékbe
  Picivel arrébb tényleg kis cuki rejtett medence, csobogókkal. Itt egy idő után már kezdte nagyon nyomni a mellkasunkat a víz, nem lehet sok időt kibírni ilyen meleg és anyagos vízben. Szóval zuhanyozzunk le, és séta a parkban. Na, a zuhanyzás. Hát, nem jön le annyira könnyen ez a vasas anyag 😁 De nagyjából sikerült.

  Innen sétáltunk egy jó nagyot a parkban, nem lehet róla mit mondani, csodás.

  Közeledett az egy óra, amikorra foglalásunk van a vulkán kajás helyen, szóval elindultunk kifelé. Ekoor néztük meg a térképet, a parknak még a harmadát sem jártuk be. Tényleg hatalmas. Lehet még ma vissza jövünk kicsit sétálni.
  Read more

 • Day11

  Este Furnasban

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Nézzük meg este is a sok gőzölgő helyet, sétáljunk egyet.

  Nagyon érdekes, hangulatos, ahogy a lámpák fénye világítja a füstös utcákat.

  Megláttunk egy nagyon cuki teázót a patak parton, beültünk. Pultos lány nagyon kedves volt, elmagyarázott sok mindent, ajánlott teát, ami nagy segítség volt, mert több száz féle volt. Ha már itt vagyunk, természetesen helyi teát kértünk, bergamontos fekete tea, hozzá néhány féle tea süti, meg egy helyi specko, olyan mint a mi tejberizsünk, de kicsit szilárdabb, torta formában van, szeletelik, citromosabb és izesebb, bár Kata szerit olyan, mint amit a nagymamája csinált régen 😊
  Megnéztem a wct, olyan meleg szauna volt bent, hogy teljesen leizzadtam. Hát persze, a WC hátsó fala mögött van a sok caldeiras, és ez is gőzölög ezerrel. Kint van egy szép folyamatosan csobogó kis csap a falon, bele tettem a kezem, persze megégetett 😁 itt sose tudod melyik forrásból jön hideg és meleg víz.
  Lassan zártak volna, mikor rájöttem hogy a pénzt a szálláson hagytam 😂 Sprint vissza, kocsiba be, kifizettük, kicsit már durcin néztek ránk 😉

  Utána még séta a caldeirosok között a gőzben. Este még jobban látszik, hogy mindenhonnan jön a gőz. Még az összes csatorna fedél alól is ömlött. Ijesztő és varázslatos.

  Hazafelé a patak parton még megálltunk. Itt is folyik a falból a víz, és itt van, egy kis medence is kialakítva, nagyon forró víz folyik bele és onnan tovább a patakba. Mások is áztatták a lábukat, mi is megálltunk. Ingyenes természetes termál lábfürdő 👍
  Read more

 • Day14

  Indulás előtt - viszlát Furnas

  September 10, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Jaj persze, még egyszer meg kellett nézni a várost, mielőtt itt hagyjuk 😊 Egy kávé és szendvics a szokásos kedvenc kis kávézóban és egy utolsó letekintés a kora reggeli kráterre egy kanyarból. Annyira fantasztikus az egész, nehéz itt hagyni.Read more

 • Day21

  Kukoricázás

  September 17, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Tegnap a nagy tanácstalanságban kinéztük, hogy bár sokan szidják a helyi buszjáratokat, de közben meg járnak folyton, és bárhova el lehet jutni. Van még egy teljes napunk, hova menjünk? Együnk főtt kukoricát Furnasban 😂 Ponta Delgada-ba amúgyis esőt mondanak egész napra.
  Reggel 9-kor indult a busz a kikötőtől, 10.30-ra ér Furnasba. Egy jegy 4.5 euró körül van. Normál távolsági busz, végig ment a parton, láttunk szép homokos strandokat, Villa Franca do Campo-t, majd befordult a hegyek felé, onnantól felhőben haladtunk.
  Időben Furnas-ba értünk, ahol sokkal jobb idő volt, bár szürke minden. Most hogy gyalog voltunk és volt egy egész napunk, végig tudtunk sétálni sok helyen, ahova kocsival eddig nem volt idő. Igen, hülyén hangzik, de tényleg ez van, kocsival mindig mész valahova időre meg még egy kicsit utána és nem marad idő helyben kovájogni. Na most volt 6 óránk.
  A Terra Nostra Park bejáratánál szálltunk le. Innen séta a patak felé, találtunk egy cuki kis házikót vízimalommal, meg egy gyönyörű kertet a túlsó partján a pataknak, amiről kiderült, hogy magánkert de minden augusztusban ingyen látogatható. Szerencse hogy már szeptember van...
  Tovább le a völgybe, ott is patak partján, új park, vízeséssel, helyi halak akváriumban, sok szép buja zöld növény és virágok, felette a helyi camping, ahol még most is sátoroztak.
  Kedvenc lábáztató a patak partján pont üres, leültünk, jó meleg sőt forró termál víz, ami csak úgy jön a falból, egy kis medence felfogja, onnan meg folyik a patakba. Remek egy hely, Kata kedvence 😊
  Na jöhet a kukorica, amiért jöttünk. Csak előtte nézzük meg a kedvenc teázót is. Ja, persze, az keddenként zárva. Mint a Caldeiras & Vulcões, ahol cozido-t ettünk a múltkor, most is akartunk rájuk írtunk, és válaszoltak: keddenként sajnos zárva vannak 😣 Tehát maradt a kukorica. Isteni, meleg, édes, és egy euró, hát nem tökéletes? Elmajszoltuk a teázó teraszán majd körbe sétáltunk a füstölgő gőzölgő furmeolák között megint. Még mindig egy csoda.
  Próbáljunk mégis cozidot szerezni, nézzük meg Tony's-nál, sokan azt ajánlják. Nem derült ki lett volna e, mert rögtön közölték hogy teljes full house van. Hát ok. Találtunk egy másik helyet, ott is mondták, hogy ha nem volt előre megrendelve, nem tudnak adni. Akkor ennyit a cozido-ról, feladatuk.
  Így jutottunk el egy nagyon hangulatos de tök üres kerthelyiséges étterembe, nagy fa asztalokkal, szép parkos környezettel. Gyorsan ettünk nap levesét (répa leves, persze hogy Kata ette meg) sajt válogatást és hamburgert helyi marhából. Remek volt, egyszerű, semmi extra, de finom, olcsó és kellemes maga az ebéd.
  Még volt időnk, így vissza mentünk a caldeirakhoz. Vagy furmeolák? Fogalmam sincs már. Oda, ahol gőzöl a föld, mintha a pokol akarna kitörni alóla, hol víz jön, hol gáz, itt kéntől sárga, ott vastól barna, jó erős szaga van, forró, mindenhonnan ömlik és hihetetlen. Na és ebben fő a kukorica. Amiből gyorsan vettünk így ebéd után még ötöt 😂 Jó lesz holnapra. Meg jégkrémet. Azt csak úgy mostanra.
  Még egyszer vissza mentünk lábat áztatni aztán irány a busz, haladjunk, lassan fél 5.
  Pojta Delgada-ba visszaérve gyorsan vettünk még egy kis kaját, nasit, sört, grillcsirkét, kiültünk a kikötő partjára, falatoztunk, megittuk, sétáltunk egy rövidet majd mentünk haza össze pakolni. Reggel korán Moby Dick, és onnan már nem ide jövünk, hanem a reptérre.
  Read more

 • Day11

  Egy délelőtt Furnasban

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Mivel volt még vagy 2-3 óránk, ezért körbe néztünk a környéken. Először természetesen a Furnas tavat akartuk, de kiderült hogy pár euró belépő van, ha be akarunk menni abból az irányból, ahonnan kocsival lehet jönni. Mivel amúgy is körbe akartuk sétálni, ezért most ezt kihagyjuk.
  Láttunk egy táblát, miradouro valami nem messze, menjünk. Miradouro do Lombo dos Milhos, és innen látszik az egész település. Nagyon szép, plusz megláttuk hogy itt ott gőzölög a város. Juhuuu, furmeolák vagy mi, vissza a kocsiba, keressük meg őket :)
  Caldeiras Vulcânicas, már a neve is izgi. A caldeira itt nem kaldérát jelent, hanem kazánt, úgymint gőzölgő tűzforró gáz, víz és sár kitörések a földből. Volt egy, ami tiszta kén volt körben, az konkrétan a fortyogó pokol bugyrára emlékeztetett.
  Amikor leparkoltunk, ott volt egy ananászos pult és egy srác batman pólóban, én is abban voltam, össze mosolyogtunk, hát muszáj volt tőle venni ananászos vodkás koktélt :D
  Utána körbe jártuk a sok caldeiras-t. Tényleg sok van, körülötte szokás szerint rendezett gyönyörű park, meg sétány. Mindenhonnan folyik a víz a kő falvakból, van ahol langyos, van ahol tűzforró. Plusz random helyeken is gőzölgő lyukak vannak, van ahol a szuvenir bolt mellett be van szakadva a talaj és az alján fortyog a szürke sár, vastól barnás sok helyen a patak és a falak, kéntől sárga itt ott a föld, szóval nagyon izgalmas, ahogy rájössz, hogy itt tényleg aktív vulkáni tevékenység lehet a föld alatt mindenhol.
  Említettem a kénes bugyrot. Körbe volt rakva zsákokkal, nem is értettük miért. Biztos hogy ne fojjon ki. Jött egy srác, kampóval kivett egyet, basszus, főtt kukorica 😁 ami ott fő meg. Megkérdeztük egy lánytól aki azt majszolta hogy honnan vette. Biztos őrült, tele volt a szája, de elmondta. Tőlünk pár méterre. Azonnal venni kell. Isteni volt, nagyon édes, roppanós, valahogy kicsit más. Ja, és 1 euró összesen 👍Elmajszoltuk mi is a gőzölgő parkban.
  Read more

 • Day11

  Jól megérdemelt ebéd

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Miután átvettük sikeresen a sátor szállást, elmentünk kajálni. Előre kinéztük már a helyet, mert akarunk cozido das furnast enni, ami igen híres itteni kaja, de majd erről később. A neten sokan a Tony's-t ajánlják, de egyrészt voltak furcsa vélemények róla, másrészt kívülről sem volt annyira szimpatikus a hely. Páran írták, hogy inkább a Caldeiras & Vulcões-ben érdemes, ezért ide jöttünk. Szóltak is, egyből hogy ma már nincs, mi mondtuk hogy amugyis holnapra szeretnénk, most csak enni valamit 😁 Szuper panorámás asztalt kaptunk, ettünk furnasi bruschettát (a híres neves furnasi édes kenyérből van, nagyon jó), azori fish and chipset (kis halak voltak megsütve) és egy fura nevű valamit, ami sült sertés és gombóc formára sütött tört krumpli helyi sajttal és kolbásszal. Remek volt.
  Lefoglaltuk holnapra az asztalt és a cosido-t is. Láttuk mások asztalán hogy nagynak tűnik az adag, elég lesz egy, a pincér csaj furcsán nézett, hogy csak egy? Kérdeztük az mekkora adag. Hát attól függ mennyit eszünk. Mondtuk jó lesz az egy, az a biztos, lehet nem is jó.
  Read more

 • Day12

  Cosido das Furnas - a híres vulkán kaja

  September 8, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  A parkból jöttünk is egyből a Caldeiras de Vulcões-be. Asztal a tegnapi, mivel nem tudtuk mekkora a cosido, kértünk a nap leveséből (rizses csirke leves, érdekes, nem rossz) meg egy kosár garlic bread-et ( sajtos vajas fokhagymás pirítós, isteni). Megettük, majd hozták a főételt. Azta, egy nagy jénai tál tele. És ez egy adag, ezek nem viccelnek. Ráadásul a többi főételhez képest (15-17 euró) ez még olcsó is (13.5). Szóval ezek kint készülnek a furnasi tónál. Beássák reggel egy nagy fazékban a földbe a caldeirosok (kazán) mellett, 5-6 órát fő a vulkáni tevékenységtől forró földben, és kész is. Nem adnak hozzá levet, elvileg nagyon fűszert sem. A benne lévő zöldségek (répa, káposzta, kelkáposzta, krumpli, édes burgonya, yam gyökér) és a különböző húsok (különféle sertés, boldog tehén, csirke, kolbász és helyi véres hurka) sok órás közös főzése adja meg a végső ízeket. Kimondottan finom, ízes. Omlós husi, puha párolt zöldség és ennyi. Persze hoztak mellé egy nagy adag párolt rizset is, nem mintha magában nem lett volna elég :D
  Két tányérba szedtünk belőle és még így is vagy másfél adagot elcsomagoltattunk (vacsorára pont elég volt).
  Utána ettünk helyi sütit (talán ez is yam gyökérből van, ez az étterem találta ki). Majd kaja kómába esve mentünk tovább. Ajánlom mindenkinek a cosidót!
  Read more

 • Day12

  Délutáni csoda Furnasban

  September 8, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Ahogy mentünk vissza Furnasba, elkezdett szemetelni az eső, na fasza. Aztán ráfordultunk a hegyi útról a városra, és aztamindenit 😯 Tökéletes szivárvány. Gyorsan fotózzunk. De kár volt sietni, legalább fél óráig ott volt 😍 Még bőven volt idő egy vulkán kukoricát is elfalatozni 🤣 Gyönyörű látvány volt 😊Read more

 • Day12

  Poca da Dona Beija - termál fürdő

  September 8, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  Szitál az eső, hűvös is van, ilyenkor mi a legjobb? Befeküdni a forró termál vízbe.
  Olvastuk, hogy van egy másik fürdő is Furnasban, kisebb, meghittebb, és nyitva van reggel 7-től egészen este 11-ig. Akartunk is korán jönni reggel, de inkább aludtunk 😁 Most viszont ideális az idő, hisz nedves, hűvös, kell a meleg víz :)
  Szerencsére sokan mások is így gondolták, a parkoló teljesen tele volt. Jöhettünk volna persze gyalog is, 800 méter a szállás, de az eső miatt nem akartunk.
  Ide csak 6 euró a belépő, viszont ha kimész, nem jöhetsz már vissza.
  Szóval közepén van egy patak, a két oldalán pedig vagy dzsungel vagy kiépitett medencék termál vízzel, ami a hegyből folyik.
  Kellemes a hőfok, az első medence csak 39 fok volt (🥵). Láttuk meg olvastuk, hogy itt (is) van ilyen barnás trutyi a medencék szélén meg ahol beömlik a víz, amit sokan az arcunkra kennek, mert nagyon jót tesz a bőrnek. Rögtön az első medencében bekentük magunkat, jó poén volt, addig, amíg rá nem jöttünk, hogy ezt most hiába mossuk, nem akar lejönni, tiszta narancs színű a fejünk és a többi ember a medencében furcsán néz ránk. Gyorsan irány egy másik medence.
  Itt már mások is bőszen kenték, úgyhogy megnyugodtunk 😉 Viszont tényleg nagyon nehezen jön le, az ujjaink a körmöknél most, két nappal később mikor ezt írom, még mindig narancssárgák, az arcunk remélem már nem 😁
  Nagyon hangulatos hely, de inkább kora reggel érdemes meglátogatni amikor még nincs tömeg (itt 9 óra előtt szinte semmi mozgás az utcákon), vagy este mikor már besötétedett. Nagyon tetszett, jó volt ázni benne, de amikor minden medence tele van, az kicsit nekem nekünk már nem az igazi, a legjobb lenne egyedül 👍
  Read more

You might also know this place by the following names:

Furnas, 푸르나스 화산, Фурнаш

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now