Thailand
Changwat Ubon Ratchathani

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Top 10 Travel Destinations Changwat Ubon Ratchathani
Show all
Travelers at this place
  • Day 50

   Dag 1 ubon ratchathani

   July 13, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 25 °C

   Heerlijk geslapen en het ontbijt was ook erg goed. We kregen een soort churros met zoete melksaus erg lekker. Daarbij ei worst en yoghurt en een lekker bakkie koffie. Toen met Grab naar het centrum waar het festival is. Er was al een enorm terrein met shops eten en kermisattracties. Ook waren er kleine varkens en geiten die je melk mocht geven voor 20 Bath. We hebben geshopt en geproefd en naar een monniken school geweest waar ook een mooie tempel was. Ook stond er een praalwagen voor de deur gemaakt van kaarsvet. Toen een grab gepakt naar Khampun museum café waar we lekker hebben geluncht. Aan het café zat het zijde museum vast deze hebben we ook bezocht. Erg interessant hoe zijde verwerkt wordt. Ernaast was nog meer zijde en er was ook een bekende zijde man aanwezig. Ook zaten er monniken die iets met water deden. Toen weer een Grab terug naar het festival want tegen ons was gezegd dat het om 5 uur zou beginnen. In de grab was in de kofferruimte steeds wat geluid. Emma keek om en zag dat er een klein meisje lag te slapen. Erg raar eigenlijk.
   Aangekomen bij het festival terrein was het al redelijk druk dus wij gaan zitten op een goede plek. Niet wetende dat we daar nog 2 uur moesten wachten. Om 7 uur begon het eerst veel gepraat maar uiteindelijk veel dans en erge mooie praalwagens. Beetje aan het einde zijn we al richting de food markt gegaan waar we voor 8 euro gegeten en gedronken hebben en nog lekker ook. Toen nog even een rondje gelopen en wat lekkers voor in het hotel gehaald en een grab besteld. Nu liggen we lekker te typen en zo lekker slapen. Morgen deel 2 van het festival. Tot dan.
   Read more

  • Day 5

   Hello ubon ratchachani

   July 12, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 25 °C

   Heerlijke vlucht gehad, na het opstijgen even een dutje gedaan met Stijn, heerlijk! Toen ik wakker werd was het buiten al helemaal groen, prachtig, wat een verschil met Bangkok!
   Onze transfer stond al klaar en dat bleek de baas te zijn van het prachtige hotel waar we verblijven. Een echt familie bedrijf wat via opa naar mama naar kleinzoon is gegaan. Echt prachtig! Het ritje ernaar toe duurde een half uurtje en ondertussen heeft hij van alles verteld over het candle festival, waar we morgen naar toe gaan. Morgen worden kennelijk de kaarsen van de ene locatie maar de andere gebracht en overmorgen is er een grote optocht. Zo benieuwd!
   Heerlijk gegeten bij een kleinschalig restaurant om de hoek, waarin onze google translate goed van pas kwam :) Al met al waren sommige gerechten best pittig, maar heerlijk van smaak. Nu even snel onder de douche en daarna lekker slapen. Weltrusten voor straks
   Read more

  • Day 6

   Candle festival @ubon

   July 13, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 25 °C

   Na een echt voortreffelijk ontbijt in ons hotel een grap taxi genomen naar het park in het centrum van ubon ratchachani waar alle festiviteiten plaatsvinden. Ze waren al druk bezig met alles opbouwen, dus hebben we eerst een kermis/markt verkend. Emma en stijn zijn nog een soort calippo geweest en samen hebben we markt verkend en natuurlijk ook wat gekocht. Het is hier echt extreem goedkoop, dus de eerste kleding is al gekocht :) ook hadden ze allemaal dieren staan in een veel te klein hok, die je zelf melk kon geven. Varkentjes, schapen, geitjes en ook kittens, hamsters, konijntjes. Zo zielig eigenlijk, maar kennelijk heeft de thai hier geen enkele moeite mee. Het liefst zou je ze allemaal wel willen kopen en willen vrijlaten, maar goed daar schiet je niets mee op:(
   Daarna een grabtaxi genomen naar het kampoeng museum cafe, waar we een heerlijke lunch hebben gehad en je ook een mini museum had waar je kon zien hoe zijde gemaakt werd. Die voor het eerst weer open was sinds 2 jaar. Echt interessant en prachtig gelegen! Daar kregen we als tip om ook het naastgelegen museum te bezoeken waar kennelijk een nationale zijde artiest vandaag was. Hij maakte zelfs een praatje met ons, tja, zo heeft het toch een voordeel als je als enige toerist hier rondloopt. Maar vooral ook mooi om te horen hoe gepassioneerd hij is over zijn zijde werk.
   Daarna terug richting ubon met een taxi, waarin we behoorlijk schrikken dat er een meisje in de kofferruimte lach. We hebben hem maar een extra fooitje gegeven.
   Nu kwam het lange wachten op de optocht, gelukkig zaten we op een plek waar van alles gebeurde maar al met duurde het behoorlijk lang voordat het begon. (Extra oefenrondje, hoge officials welkom heten, veel te lange toespraak van een belangrijke thai, vertaling in het kort in het Engels,enz)
   Maar het was het wachten meer dan waard, wat een prachtige beelden, prachtige dansers, aangeklede dames en heren. Na een heerlijke maaltijd op de nightmarket nu weer in ons prachtige hotel. Even lekker chillen!
   Read more

  • Day 51

   Ubon ratchathani deel 2

   July 14, 2022 in Thailand ⋅ ☁️ 25 °C

   Na heerlijk geslapen te hebben en eindelijk gewekt door de wekker rustig aan ontbijtje en om 10 uur weer bij de optocht van het candle festival. Vandaag was nog groter en mooier veel meer herrie en heel veel dansers. We konden gelukkig na wat gebabbel van Alice op de tribune zitten in de schaduw dat was erg fijn wat het zonnetje scheen best. Na bijna 2 uur genoten te hebben van al dat moois zijn we na een iced coffee op zoek gegaan naar een massage salon. Deze was ongeveer 7 minuten lopen. Maar wat was het warm. We hebben wel een heerlijke massage gehad en zijn weer los voor een dag. Toen de markt op een van mijn favoriete bezigheden mwwah. Maar ja met 2 vrouwen ontkom je er niet aan. Tussendoor nog wel wat lekkers gegeten en gedronken en een mooie riem gescoord. Nog even een rondje gelopen en een grab naar een leuk restaurant genomen. Alice had van te voren gebeld om te reserveren dus wij dachten dat gaat goed. Daar aangekomen zeiden ze doodleuk dat er geen plek was dus wij lekker doorlopen en bij de volgende proberen uiteindelijk hadden we gewoon een plek. Uitzicht was mooi eten mwah maar de service was belabberd. Iedereen kreeg maar wat en ertussen zat gewoon heel veel tijd tussen. Uiteindelijk na ruim 2 uur had iedereen alles. Geen aanrader dus. Daarna grab naar het hotel en daar nog even met de eigenaar gebabbeld onder het genot van een biertje. Hij heeft het hotel na 40 jaar als bouwval weer helemaal opgebouwd in 3 jaar tijd erg mooi om te horen dat dat zijn passie was om het in de familie te houden. Hij is ook enig kind. Nu lekker gedoucht en tijd om ons verhaal in elkaar te flansen. Morgen weer door.Read more

  • Day 7

   Candle festival @ubon day 2

   July 14, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 26 °C

   Na een heerlijk ontbijt in ons fantastische hotel zijn we weer met een grab-taxi naar het centrale plein gegaan en hebben we ons weer ondergedompeld in alle festiviteiten hier in ubon. Vandaag is de mooiste optocht en gaat de jury de mooie praalwagen kiezen.
   Het was al behoorlijk druk, dus we werden al op een eerder punt afgezet. Langs al die mooi geklede dames en heren lopen is zeker geen straf, wat een pracht en praal en allemaal vrolijke mensen. Wat opviel waren alle mannen die ook gekleed als vrouw aangekleed waren, zo grappig. Toch maar naar ons stekkie op de tribune gelopen, waar iemand van het leger iedereen tegenhield. De zon begon inmiddels behoorlijk te schijnen en na wat knikjes van de tribune toch maar geprobeerd of we op de tribune mochten. Zowaar mocht dat en zo hadden we een mooie plek om alle pracht en praal te bewonderen.
   Het was inderdaad nog mooier dan gisteren, meer dansers, meer muziek en de praalwagens liepen sneller door. Ook veel meer publiek en de dames achter Emma en mij hadden de grootste lol om een wagenvol met water waarop 2 mannen rijstplantte en eruit haalde en vervolgens met een grote vis de handen in de lucht stak. Ook de verklede mensen als dierenpoppen vonden ze geweldig. En al snel wilde ze allemaal selfies met ons.
   Sommige groepen dansers waren wel 120 man groot, echt een genot om het allemaal te zien.
   Inmiddels hadden we flink wat dorst en na een iced coffee en icetea hebben we een thaise massage genomen. Heerlijk!
   Daarna nog over de markt gelopen waar het aanbod eten/drinken en andere handelswaar niet te geloven zo groot was. Tussendoor stonden alle praalwagens te pronken. Vanwege de hitte moesten die ook koel gehouden worden, dus regelmatig werden die voorzien van wat water.
   Nog wat leuke spulletjes gekocht en daarna naar een restaurant. Nou dat hadden we beter kunnen overslaan, het was er echt te druk, kregen eten na elkaar en stijn kreeg zijn bord pas 2:15 uur na binnenkomst. Er kon ook geen mens engels daar. Gelukkig hadden we google translate zullen we maar zeggen.
   Met de grab terug naar het hotel en gezellig met de eigenaar nog wat gedronken hier beneden. Ongelofelijk dat deze plek 40 jaar heeft leeggestaan, 4 jaar geleden volledig is gestript en daarna met nieuwe constructie helemaal weer is opgebouwd. Mooi om te zien dat er wel veel oude details zijn teruggekomen, dat maakt het echt een uniek hotel. 3 jaar heeft hij erover gedaan en sinds maart is hij eindelijk open. Het is een echt een prachtige plek geworden. Nu lekker slapen, morgen gaan we de auto ophalen en naar onze nieuwe stek khemmarat.
   Read more

  • Day 18

   Der Metzger legt los

   December 21, 2022 in Thailand ⋅ ⛅ 20 °C

   Glücklich über das Erlebte fahren wir zum Ressort zurück und abermals rebelliert der Magen. Wir studieren die Karte, schnell ist klar, heute sind Steaks angesagt.

   Es mundet ungemein was hier serviert wird. Das ist keine Thai-Küche. Du kannst ruhig Mundart sprechen, sagt der Chef, nachdem er uns nach unserem Wohlbefinden gefragt hat. Wir erfahren, dass er ehemals Metzgermeister war in Deutschland, nun schon aber 20 Jahre in Thailand lebt.

   Unserem jungen Thailänder schmeckts auch, der Wein dazu macht gute Stimmung.
   Read more

  • Day 8

   Hello khemmarat

   July 15, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 25 °C

   Met de taxi naar het vliegveld, auto opgehaald en richting een pagode gereden met een monnikenklooster. Prachtig gelegen in het bos.
   Van de hoteleigenaar hadden we nog een tip gekregen om bij salong beach te kijken, met een boot over de mekong en de prachtige rotsformaties in het water te kijken. Wow, die was de rit helemaal waard. Het dorpje zelf stelde helemaal niet voor en na wat bellen kwam er zowaar een kapitein waarbij een boot konden huren. Prachtig en super mooie plek.
   Door naar ons hotel in khemmarat, ieder heeft een eigen huisje en het ligt aan de mekong, dus prachtig uitzicht. Het restaurant had een fijn terras, dus maar lekker hier gegeten. Met de tuktuk van het hotel richting nightmarket. Even overheen gelopen, we zijn echt zelf een attractie hier, ze kijken ons vol bewondering aan. 4 van die ‘lange blanke’ mensen die over hun nightmarket lopen. De gemiddelde thai is echt een stuk kleiner, dus zelfs hier ben ik lang :) nu lekker een dutje doen in ons guisje aan de mekong. Fijne dag allemaal.
   Read more

  • Day 20

   Pizza medium size

   December 23, 2022 in Thailand ⋅ 🌙 24 °C

   Zurück in Ubon R. checken wir ein im Nartsiri Residence - das Yuu (s. früher) war ausgebucht. Das Hotel ist neu renoviert, alles ist mit Kunststein belegt. Der Boden ist hochglanz poliert und ich kann mit meinen Sandalen Schlittschuh laufen. Im 100m-Gang kommt mir das Lied von Mani Matter in den Sinn ... er isch vom Amt ufbote gsi 😉.

   Etwas später sind wir in der Massage. Naja, für mich hat's diesmal nicht gepasst. Also so darf es in unseren Praxen niemals werden!
   Ok der Gingertee war gut 😐.

   Mit etwas schlechter Laune möchte ich noch was Gutes tun für mich. Eine leckere Pizza würde mein Herz erwärmen 🥰.

   Da kommt doch the Pizza Compay gerade recht - die Profis !
   Tja soo schlecht ist es nicht. Aber was da als medium Pizza verkauft wird, ist bestenfalls ein Müsterli - megamini - ein grösseres Guetzli ! 🤣.
   Ich komme meiner Pflicht nach, Pawin aufzuklären wie gross ein normale Pizza in der Schweiz ist.

   Original since 2001 steht da gross ... war's vor 21 Jahren besser? Da sollte mal ein Italiener vorbeischauen! .... ok genug gefrotzelt für heute 🍀
   Read more

  • Day 20

   Strom für die Klimaanlagen

   December 23, 2022 in Thailand ⋅ ⛅ 27 °C

   Nachdem wir im Orchid-Resort ein göttliches Frühstück (Müesli für mich 😇) genossen haben, gibt es noch etwas "remote work" zu erledigen. Der Internetzugriff ist ziemlich klapprig, aber es geht.

   Auf dem Rückweg nach Ubon Ratchatani zweigen wir ab bei Sirindhorn See. Einmal ist ein "Nature Skywalk" angeschrieben, eine ziemlich hübsche Anlage am See mit Erklärungen zur Stromgewinnung. In einiger Entfernung ist die offenbar grösste schwimmende Solaranlage der Welt auszumachen. So ein kilometerlanger Skywalk ist es zu meiner Enttäuschung aber nicht.

   Viele Busse besuchen den Ort, alle voll mit Primarschülern.

   Ein paar hundert Meter weiter ist der offizielle Eingang zum Sirindhorn-Damm. Auch hier eine schöne Parkanlage mit Restaurants und Spazierwegen. Weiter hinten soll's sogar einen Golfplatz geben.

   Nun ist es aber doch Zeit zum Mittagessen. Ein paar Kilometer weiter biegen wir ein nach "Klein-Pattaya". Mit übertriebenen Gesten versuchen ein Dutzend Einweiser 🖐✋️🖐🖐 unsere Gunst zu gewinnen. Tida steuert dahin wo uns niemand einweist.

   Sieht nach Massentourismus aus - zur Zeit aber offenbar keine Saison. Wenn man sich die ganzen schwimmenden Restaurant-Pontons und die Wassermotorräder mit angehängten Spass-Schläuchen voller Kinder wegdenkt wärs ganz schön am See.

   Während wir auf unser Essen warten, besuchen uns noch ein Losverkäufer und ein Insekten-Food-Anbieter. Tida kauft mal das Ameisenragout im Weinblatt o. so ähnlich. Also ich kann mich nicht überwinden, die Proteine so zu mir zunehmen 😬.
   Read more

  • Day 19

   Fred Feuerstein

   December 22, 2022 in Thailand ⋅ ⛅ 26 °C

   Erstes Ziel ist der Riesengong und Tempel "Ban Dam" im Dorf Khong Chiam.
   Der Gong ist tatsächlich aus Blech gefertigt, ob er mit einem Riesenschlagstock einen Ton abgeben würde weiss ich nicht. Er wäre jedenfalls im Ultratief-Schallbereich 😅.

   Im "Untergeschoss" finden wir sechs Buddas, so wie ich meine mit weiblichen Brüsten. Tida aber meint, das spiele hier keine Rolle. Wir zünden Räucherstäbchen an und legen frische Blumen ab. Tida und Pawin knienen nieder und vollziehen verschiedene Rituale.

   Es ist schon heiss geworden, Zeit für die Mittagspause an einem schattigen Platz. Den finden wir im Peerada Riverview Restaurant.

   Mit Sicht auf den hier sehr breiten Mekong, ruhig wie ein See, geniessen wir das Mittagessen. Es gibt Laotisches Bier.
   Apfelküchlein aber ohne Apfel dafür mit Shrimp (schön knusprig 👍) ... und natürlich noch mehr.

   Unser zweites Tagesziel ist kein Tempel, sondern ein Ort, an dem Felsenmalereien gefunden wurden. Der Nationalpark Pha Taem.

   Fred Feuerstein war hier der Marketing-Chef. Man hat des Gefühl er fährt gleich mit seinem Stein-Buggy und Dino auf dem Rücksitz um die Ecke.

   Der Parkplatz mutet wie eine Mondlandschaft an, mit unserem PW versinken wir in den Schlaglöchern.

   Die Aussicht auf die umliegende Landschaft und den Mekong ist erhaben😯. Der Rundweg führt entlang ein Klippe, nichts für Leute mir Höhenangst.

   Es gibt einen Rundweg, der zu den originalen Malereien führt. Pawin und ich nehmen den Weg in der "Pampa" unter die Füsse. Ein bisschen abendteuerlich ist es bis wir endlich da sind. Suchen muss man die kleinen Kunstwerke am Fels. Aber ja sie sind schliesslich mehr als 6000 Jahre alt.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Changwat Ubon Ratchathani, Ubon Ratchathani, จังหวัดอุบลราชธานี

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android