• dontworrychickencurry
  • dontworrychickencurry

Divemaster

Als ufgob in mim divemastertraining wird ich jede tag mini tauchgäng eh bitz dokumentiere mit sache woni gseh ha und em ort und de bedingige(änglisch). Ich wird au amigs schribe wasi so glehrt und gmacht ha und natürlich föteli vom feine ässe mache. Read more
  • Trip start
    April 11, 2026

Sanur

April 9 in Indonesia ⋅ ☁️ 30 °C

9.April
    Ahkunft in Denpasar->taxi nach Sanur ins Hostel. Müed hungrig verschwitzt und scho vollgschnurrt vom erste Hostelmitbewohner gangi ändlich go dusche nachdämi vor 24 stund vo dehäi los bi. De flughafe isch das mol zum glück nit so voll gsi wienis kenn und bi tatsächlich fast nit ahgschnurrt worde vo de taxifahrer, wenn doch hanni uf indonesisch antwort geh und denn hän si mi in rueh gloh. Da ich nach dere ganze fliegerei zimliche Bewegigsdrang ha, laufi no an Strand wos denn im erste warung (iheimische "restaurant") ändlich eh lang ersehnts tipat cantok (grüens gmües mit tofu riischlümpä chili und ärdnusssauce chalt zuebereitet)git. In bali het sich abgseh vo de viele Tourirestaurants nüt gänderet siit letzt mol... d buebe löhn am strand loh drache stiige, d männer spiele inere grosse rundi am bode chartespiel ,d fraue schwätze in de chuchene vo de warungs zämme und überall hets hünd wo uf striicheleinheite warte. Denoch hanni denn no meh hunger und gang no an Nachtmärt vo Sanur wos denn no eh Soto Ayam git (pouletsuppe mit riisnudlä). Bevori denn ändlich ins bett cha wirdi nomol vom hostelmitbewohner mit sim mega coole irische akzänt( das isch aber au so zimli s einzig spannende an dere unterhaltig gsi) zuetextet, immerhin hetr znacht denn nit au no gschnarcht.Read more

April 10 in Indonesia ⋅ ☁️ 29 °C

10.April
    Reis vo Sanur nach Gili Meno(3h30min ufeme eher ungmütliche vollgstopfte viel z fest abegchüehlte schnällboot), s erste nasi goreng ayam dibangkus (brötlete riis mit poulet zum mitneh)Ahkunft uf gili meno, ganz viel schöni Wiederseh mit ihheimische und lüt vo de tauchschuel😊 neui Bekanntschafte und viel Informatione über mini bevorstehende 6 Wuche. De ersti Sunneuntergang mit minere Instruktorin am Strand gnosse inklusiv jus nanas (ananassaft) und tempeh goreng dengan sambal (frittierts tempeh mit chilisauce). De schwiizer Schnee fehlt mr zwar scho bitz aber s Ässe do isch halt scho einiges besser🤩😋 drum gits denn ufem häiwäg no eh olah olah ayam dibangkus (grüens gmües in kokossauce mit zupftem poulet zum mitneh). Ich hätts gschiider dört gässe will diräkt nachdämi usem warung uselauf fohts in ströme afo rägne und ich chumm 5 minute spöter pflotschnass in mim bungalow ah.Read more

April 11 in Indonesia ⋅ ☁️ 29 °C

11. April
    De ersti Tauchgang nach 11 Mönet het eigentlich zimli guet klappt. Isch chli wie Velo odr Skifahre🙈 Ich dörf zum ihstiig grad d Instruktorin bineme OpenWaterkurs unterstütze und cha durch das alli "Skills" au grad wieder uffrüsche und wiitergeh. Zum zmittag gits s erste Nasi Campur (riis mit verschiedenste biilage voneme Stand wo die meiste worschinli nüt zässe würde neh) für umgrächnet ca. 50 Rappe, gässe wird das natürlich mit de Hand und ich merk wieder wie wenig dasses brucht zum z friede si. Jetlag isch au bitz vorhande und in Kombination mit de füechte Hitz zimli müed machend. Nachdämi abr de ganz tag in de tauchschuel gsässe bi und mi chopf zimli beahsprucht ha, hanni denn diräkt nach "füürobe" gliich no eh Rundi müesse go laufe und bi mol wieder de See go ahluege. Dört hanni eh hässige Aff ahtroffe und bi drum nit so lang bliibe😂 nachere salzige duschi (nei es git uf dere inslä kei süesswasser😅) bini in eh warung(iheimischs restaurant) woni no vo letzt joor guet kenn und ha dört mi erste tauchgangsbricht gschribe und öbbis z ässe bstellt. Satu perkedel jagung dengan sembal pedas manis (frittierti maisplätzli mit süess-scharfer sauce) dan satu capcay ayam ( und sone art klari würzigi gmüessuppe mit pouletstückli).

Dive site: hans
    Shore=west (gili air)
    Open ocean= north
    Diving direction southeast after dropoff
    Today I saw:
    •A big pufferfish resting on a giant barell sponge( i think it was one)
    Intresting about the big pufferfish is:
    It can infalte its self up to three times its size for self defense and also they are the 2nd most poisonous vertebrate in the world
    • One greenturtle sleeping on the coralreef and also one searching for food in the sand after descending from the surface
    Intresting fact about the green seaturtle: as babys they eat what they find but when getting older they are getting herbivorous that gives their fat a green color, this is the reason for their name. For a long time it was really common to eat turtlesoup which was mainly made of green seaturtles.
    Intresting fact about seaturtles generally: The sand temperature determines wheter hatchlings are female or male. With the global warming this could be a big problem because there wont be enough male ones oneday.
    • My first cowfish🤩hiding behind a pocilloporidae(after researching this is my guess🙈)
    Intresting fact about cowfishes: they can make a humming sound when being caught or threatened and may display dark patches on their bodies

April 12 in Indonesia ⋅ ☀️ 29 °C

12. April
    Hüt stöhn 2 Tauchgäng ufem Plan, beidi mit de Instruktorin und unsere Openwater- "lehrling". Im erste Tauchgang hämmr rächt starki strömige und ich muess mi zerst dra gwöhne da das erst mi zweite tauchgang nacheme joor pause isch.😅 die 2 neue maches abr de bedingige entsprächend au rächt guet und so chönne mr nache 50 minute alli wieder sicher uftauche. Zum zmittag gits hüt eh Nasi goreng ayam wo mi leider nit so überzügt. Nachem 2te tauchgang hanni denn no eh churzi besprächig über de vergangeni tag und was mi morn erwartet und denoch gangi no bim Beachcleanup go mithälfe woni wieder paar neui lüt kennelehr und zobe an eh "snorkeltest" ihglade wird. Das isch die inoffizielli Divemaster- abschlussprüefig wo mi denn au no erwartet🙈ich weiss noni genau was do uf mi zuechunnt aber ich glaub es beinhaltet viel alkohol. Uf jede fall muessi hüt no chli sport ha und gang drum noch de Strandputzete no eh rundi go jogge. Es isch zwar wunderschön so barfuss dure sand z jogge aber ich weiss jz au wieso die Indonesier sogar für eh distanz vo 20 meter de roller nämme. Es isch eifach viel z heiss zum sport mache... drum gangi ufem ruckwäg vo minere joggrundi no in de tauchschuel verbi zum dört im salzige, chlorige pool (nei au dört kei süesswasser) no paar rundene schwümme. Woni dört ahchumm triffi nomol uf eh alti bekannti wo die neggste paar wuche wird do si und mit mir eh gwüsse teil vo de usbildig mache. Denoch muessi natürlich au hüt no öbbis guets znachtässe (tauche macht übrigens mega hungrig und ich lieb eifach indonesischs ässe drum wärdet ihr no ganz viel übrs ässe läse). Ich lauf zimli wiit bisi merk dass mini Bei eigentlich scho mega müed sin und ich io au wieder muess zrugglaufe und sitz drum bim neggste warung ahne. Dört gits denn s erste Rendang ayam (ewiglangs in würziger sauce gschmoorts gmües und poulet mit riis). In sanur am nachtmärt hanni no miteme ihheimische päärli gschwätzt und die hän gseit das Rendang ufem Platz 1 isch bim beste ässe vo de ganze wält. Und ich muess ehrlich sage dass woni mis erste Rendang letzt ioor in Lombok probiert ha, ich au diräkt gseit ha, dass das s beste isch woni je gässe ha. Also falls drs nonie gha händ wirds eidütig ziit defür, falls dr mol d möglichkeit händ.

First dive today
    Divesite: halik
    shore:south (gili t)
    Strong currents (3-4) torwards soutwest, visibility changing

Observed species:
    •False clown anemonesfish hiding in haddons anemone. They have a unique mucus coated immunity that allows them to live in the poisonous anemones, they are all born male an the most dominant male will turn female if the group's female die.
    •Titan triggerfish eating on the coral and showing territorial behavior against me and other fishes. They are known for showing highly territorial and agressiv behavior when guarding their nesting territories, mostly in shallow sand areas. You should always try not to swim directly over the nest.
    •Knotted fan corals just waving with the current on the reeftop
    It is used in the jewelry industry under the name red sponge coral. Harvesting these corals is believed to be sustainable because it grows much faster then the other hard corals used in the industry, they are even sometimes farmed. Unlike most corals the knotted fan coral does not rely on photosynthetic algea, its feeding directly on plankton what requires high-flow environments.

2nd dive today
    Divesite: Hans reef
    Shore: southwest (gili air)
    Light current(1-2) visibility 10 meters

Observed species:
    •Peacok razorfish swimming slowly on the sand, searching for food. They can camouflage by changing their color to match surrondings they are also known for their extreme rapid diving into sand to hide.
    •Leopard-Flounder in its natural environment, the sand. This one is also known for its ability to change skin color and even pattern to camouflage in sand or coral seabeds. The male ones do have an elongated pectoral fin to signal and impress mates.
    •Whitespotted hermitcrap also in the sandy area digging for food i guess. They can grow up to 15 cm which makes them one of the larger hermit crabs and their left claw is typically larger then the right used for defense and maneuvering

April 13 in Indonesia ⋅ ⛅ 28 °C

Hüt isch eh lange und dureplante tag gsi. Am morge die ganz usrüstig für alli chundä parat mache denn theorielektion mit de openwaterdivers, 9.30 erste tauchgang. Wunderschön mit viele neue spannende sache. Denoch usrüstig usenandneh, reinige ufhänge, füre nomidaag parat mache. Denn ändlich zmittag🤩 hüt urap-urap ayam dan tempe (grüens gmües mit kokosstreusel mit zupftem poulet und ghacktem tempeh) und eh früsche avocadosaft. Zum mitneh denn no tahu isi (mit gmües und glasnudlä gfüllte tofu, natürlich mit ganz viel sambal asli (ihheimischi chilisauce)) willi mr zimli sichr gsi bi dassi nachem neggste tauchgang eh snack bruch. Nachem mittag gits eh planänderig, anstatt em plante tarierigstraining gits jz doch nomol eh openwaterkurs. Heisst nomol ufs boot und go tauche mitere zimli gstresste taucherin wo uns viel närve und ufmerksamkeit abverlangt. Denoch denn wieder alles putze und versorge und denn ändlich🤩eh rundi go jogge. Ich glaub de steg ufem see isch nit defür dänkt zum barfuess drüber renne🙈.Eh stund spöter muessi aber scho wieder ahtrabe füre theorielektion übere divemaster. Zwüsche alldäm wird mol no duscht und mini tauchbricht gschribe und für d "science of diving" prüefig glehrt Jetzt am 21.30 sitzi in de bar mit mim Notizbüechli vor mir und mach "Huusufgobe". Immerhin hän si jz ändlich früschi mango und ich ha eh glas mit früschem mangosanft mit kokosmilch vor mir. Morn gits wieder eh stränge tag mit refresher und intruduction dives. In de bar isch d höll los🙈 liveband, wilds billiardspiele, 2 luuti volli pokerrundenä, eh durchgehends guets grasdüftli und ständigs ahgschnurr vo de siite. Drum wird jz zerst do chli gschribe bevori mini huusufgobe cha erledige.

1st dive
    Divesite: airwall
    Shore: east (gili air),further away: west (gili meno)
    Currents 1-2 heading south
    Visibility around 25m

Observed species:
    •great barracuda swimming lonely on the reef. The larger objects are mainly avoided as food because they can accumulate a toxin which causes several food poisonings. Being able to swim up to 58 km/h makes them one of the fastest fish in the sea, they rely on their speed and surprise to ambush the prey. They have a curious habit of following divers and swimmers(mostly because of shiny objects that attracts them) but the number of human attacks is really low.
    •a small haksbillturtle acsenting with us to get some air. They got their name from their beak because it looks like the hawks ones. For identification: They actually do have 2 claws on their forefins an two pair of prefrontal scales (the grenn seaturtle only has one claw per fin and 1 pair of prefrontal scales)
    •Seapen on the sand. They anchor themselves by inflating a bulb on the tip of their central stalk. Most species tipically inflate at night to feed when there are less predators, but some also anchor themselves during the day when currents run.

2nd dive
    Divesite: Turtle city
    Shore: southwest (meno)
    Open ocean: north
    Current: at first almost none but getting more during the dive but still not more than a 1
    Visibility 25m

Observed species:
    •Giant Moray getting cleaned. With a maximumlenght of up to three meters it is the largest moray species exsisting. By constantliy having their mouths open they are breathing by forcing water over the grills and they can live up to 50 years
    •day octopus just chilling and camouflaging on the reef. It is the largest and most commonly sighted octopus in the western pacific. Their dens can be located by the mollusk piled infront of entrances. About octopuses in general: they have three hearts, nine brains and no bones and they live short lifes, often dying shortly after breeding.
    •peacock mantis shrimp running over the reef. Contrary to their name the mantis shrimps are neither mantis nor shrimps, they are classified as stomatapods. They boast the fastest strike in the animal kingdom, where their victim stands very little chance. They can even punsh their way through aquarium glass, giving them an alternative name "the thumb splitter"

April 14 in Indonesia ⋅ ☀️ 29 °C

Hüt isch eh coole tag gsi.🤩 Wieder 2 tauchgäng inklusiv poolsession vor jedem tauchgäng. Hüt hanni d rolle voneme instruktorassistänt chönne überneh und es het eigentlich no zimli spass gmacht au wenns usefordernd gsi isch. Highlight vom tag: ich ha mis erste freiläbende seepfärdli gseh🥳🙈. Im erste tauchgang hämmr usnahmswiis au mol eh paar hawksbill schildchrotte gseh anstatt nur grüeni meeresschildchrote und das isch scho zimli cool will die vom usstärbe bedroht sin. Neui Bekanntschafte hets au hüt wieder geh, und zwar hanni mi nachem tauche no mit mine "lehrling" us wales an de bar ufe bier troffe pünktlich zum sunneuntergang. Denoch simmr denn natürlich no öbbis feins go znachtässe zämme, isch eh zimli lustige obe gsi. Zum ässse hets hüt zum zmittag eh gado gado (gmües mit tempe, ei und ärdnusssauce dezue riis und krupuk(shrimpschips)) geh und zum znacht wieder mol eh olah-olah ayam(ich glaub in das hanni mi verliebt😋). Da ich usnahmswiis mol nit elläi gässe ha hets hüt mol eh dessert geh zum teile und zwar kolak(banane und palmfrücht in kokosmilch gchocht mit worschinli nit wenig palmzucker). Morn gits denn ändlich mol mis Tarierigstraining womr siit 2 täg am verschiebe sin, bi gspannt... das wird sichr usefordernd und sträng.Read more

April 15 in Indonesia ⋅ 🌙 28 °C

Und au hüt isch eh guete tag gsi. Sehr viel neus glehrt und viel neus woni jz no ganz oft müess üebe. Am morge eh theorielektion, denoch öbbe 2 stund im pool viel training bis mr duregfrore und ufgweicht gsi sin. In de mittagspause (hüt sate ayam dengan nasi dan cah kangung) (pouletspiessli mit riis ärdnussnause und speziell gchochtem grüenem gmües) denn mis erste tauchbriefing vorbereitet woni füre nomidagstauchgang als ufgob becho ha. Füre nomisagstauchgang simmr zumene natürlich gsunkänä wrack gange und hän dört alles womr im pool güebt hän nomol im meer gmacht. Denoch hämmr denn no bitz papierkramm müesse mache für mini ersti zertifizierig :). Nochere churze workout-,dehn- und duschpause hanni nomol füre theorielektion zum tauchcenter müesse. Da ich wie so oft wieder mol zimli problem mit mine näbehöhle ha gits morn mol eh pausetag für mi und mini ohre... ich freu mi jz also druf morn ändlich mol neume go zmorgä ässe nachere morgejoggrundi, mini hoor go schnide wo dank däm viele salzwasser langsam rächt grusig sin und eh gmüetliche tag z gniesse und das alles uf de nochbersinslä (gili air) woni bis jz nonie gsi bi. Momentan sitzi grad wieder in de volle bar und drink riiswii mit de ihheimische. Zum erste mol siiti do ahcho bi, bini tatsächlich mol widr dezue cho in im buech z läse🤩 währendämi indonesischi pouletwraps gässe ha (usnahmswiis mol pommes statt riis), d chatz isch leidr bitz z spot cho und het trurig in leere täller gstarrt. Morn wird denn wieder zimli viel fürd sience of diving prüefig glehrt🥲.Read more

• Gili air

April 16 in Indonesia ⋅ ☀️ 29 °C

Hüt hanni eh richtige "influencer"-touri tag gha. Ufgstande und diräkt eh rundi go renne. Hüt zum erste mol mit freier sicht ufe rinjani🤩ha grad wieder müesse dra dänke wie schön das gsi isch womr letzt ioor zum sunneufgang dört obe gstande sin. Nach 20 minute renne in jz scho brüetender hitz (7:45), hanni ahghalte zum, zum erste mol siiti in indonesie ahcho bi, neume gmüetlich öbbis zmorge ässe. Da hüt mi freitag isch und ich sowieso eh verhältnismässig türe tag vor mir ha, sitzi usnahmswiis mol in eins vo de schönere lokal und iss eh "granolabowl", dezue eh früsche ingwertee. Denoch denn nomol öbbe 15 minute zrugg renne und nachere salzige duschi gohts denn ufs boot nach gili air. Ufem boot triffi wieder mini neue fründe vo wales mit dene ich denn au grad übr die halb inslä spazier zum gone iiskaffi drinkä. Nocheme super kaffi (de ersti siiti us de schwiiz bi) verabschiede mr uns und ich gang de coiffeur go sueche, dä findi zimli schnäll und jz hanni glaub nitmol meh halb so viel hoor ufem chopf. Denoch gits denn eh pokebowl am strand und eh inselerkundig und scho isch wieder ziit zum s boot zrugg neh. Da "mini" tauchschuel diräkt zwüsche hafe und minere unterkunft liggt, gits dört natürlich no eh zwüschehalt füre update übr de neggsti tag und mir verabrede uns mit no paar andere zur happy hour inere bar.Read more

April 17 in Indonesia ⋅ ⛅ 29 °C

Am morgä hanni mi sea turtle ecology kurs chönne beände... mir sin mit 2 kameras usgstattet uf schildchrottejagd zum die womr finde identifiziere und ind datebank ihtrage. Isch no cool gsi mol wieder ohni irwelchi ahsträngende chunde z tauche und eifach de tauchgang gniesse und d schildchrote vo nichem betrachte. Zum zmittag denn ändlich mol wieder eh guets nasi goreng ayam und eh früsche kokosnusssaft und denn hets eh zimli stränge nomidaag geh für uns. Mir hän eh introductiondive mit 2 psychisch beiträchtigte jugendliche gha... wo mr d poolsession beändet gha hän isch s erste wo d instruktorin zu mir seit "we are going to die" abr meh will io in dere branche au niemerts enttüsche und so hämmr uns gegesiitig chli versuecht z motiviere dass mir das ahnebechömme und sin mit dene 2 ufs boot. Mir sin zwar nit gstorbä aber es isch schi verdammt ahsträngend gsi. De einte vo dene 2 het mindestens 120 kg gha isch riisig gsi und het unterwasser nur kapriole gmacht. Ufe abe ufe abe... und ich ha ihn 50 minute lang an sim tank ghebt und versuecht unter kontrolle z bringe🙈das alles mit no 3 kilo extra gwicht in mine täsche für de fall dass 1 vo dene 2 meh gwicht brücht. S znacht isch also eidütig verdient gsi🤗 hüt ayam pelcing (gschnätzlets poulet anere geile chilisauce mit gmües und riis)ufem wäg zum warung isch uf de ganze inslä de strom usgfalle und erst öbbe 4 stund spöter wieder ahgange.Read more

April 18 in Indonesia ⋅ ⛅ 28 °C

Hüt bini tod... so richtig durrä. Näbehöhle entzündig, die ganz wuche eher ahsträngendi tauchgäng, immer eh überladene chopf, vo tag zu tag stiigendi temperature und nit wirklich gueti nächt. Das alles und denn hüt nomol eine obedruf mit 2 sehr ahsträngende introductiondives. Ich glaub s stränge an dene intructiondives isch nit nur dass du eh stund lang voll bi de sach muesch si, blitzschnäll reagiere, körperlich zimli gforderet wirdsch und irwrnn au d närve verliersch sondern dass de dezue ahne au no jedes mol 30 minute in pool gosch devor. Mittagspause het sich hüt dämentsprächend au ufe halb stund beschränkt und het somit grad mol zum schnäll öbbis ässe glängt(rendang tempeh dan tahu). Siit gester bini jz au no verantwortlich für unsers boot, heisst für jede tauchgang eh plan erstelle wäm sini sache wo ahne chömme damit mr immer schön unsgliiche sin vom gwicht und denn natürlich d bootbriefings und debriefings mache. Hüt zobe gangi irwo gmüetlich öbbis go ässe woni denn no zimli viel theorie sött lehre(sofärni hüt no irwas in mi chopf bechumm) und eh charte erstelle vom hütige nomidaagstauchgang. Morn starte mr denn eh Advanced kurs, was sicher sehr spannend wird und s coolste dra isch dass dä kurs eh nachttauchgang beinhaltet (ich bi scho siitem erste tag richtig freudig ufe nachttauchgang am warte).Read more

April 19 in Indonesia ⋅ ⛅ 30 °C

Eh lange und stränge tag aber trotzdäm sehr cool. Langsam hängt das tauche also eidütig ah... bi gester zobe fast ihgschlofä woni ufs znacht gwartet ha im restaurant😅. Hüt hets denn nach 2 scho eher stränge tauchgäng au no eh nachttauchgang geh. Ufem erste tauchgang hanni eh riese freudeahfall gha willi ändlich mol mi lang ersehnte erste baby yellowspotted boxfish gfundä ha🤩 siiti als chind mol so eine im zolli gseh ha bini in die verliebt und has chuum chönne glaube dassi jz tatsächlich mol so eine in sinere natürliche umgäbig ha dörfe seh. Denn hanni au no eh mega coole spezielle nudibranch entdeckt und ufem nachttauchgang hets denn natürlich wieder eh paar ganz chliini super härzigi cuttlefish geh. Ha mi erste versuecht gwagt für mini chartezeichnigs ufgob voneme tauchplatz wo si no kei charte hän. Ich ha 3 tauchgäng zur verfüegig woni mi uf jedes detail muess achte zum denn eh usfüerlichi charte z zeichne. Zum zmittag hets mol wieder eh nasi campur geh und zum znacht hanni denn nachem nachttauchgang und ere chalte, salzige duschi no eh olah olah ayam gholt und uf mim sitzplatz gässe. Während em ässe hanni denn, zum erste mol siiti vo dehäi gange bi, wieder mol chli netflix gluegt😋.Read more

April 20 in Indonesia ⋅ ⛅ 30 °C

So jetzt magi denn also wirkli gli nüm😂 dezue ahne dass meh nacheme nachtrauchgang sowieso scho völlig dure isch hanni hüt au wider zimli früeh müesse ahtrabe da mir eh sehr stränge tag gha hän. Komplett usbuecht... natürlich wieder inkl. poolsession und denn hets au no zimli starki strömige gha am tauchplatz womr hän müesse degege ahkämpfe. Am nomidag bini denn sogar sowiit gsi dassi ha müesse de currentcheck ussetze zum energie füre tauchgang spare😅. Ha glaub no gar nie erwähnt dass das au no eini vo mine ufgobe isch woni bi jedem tauchgang muess mache. Da mir do zum teil rächt spezielli strömige chönne ha, mache mir vor jedem tauchgang eh sogenannte currentcheck, womr sobald mr mitem boot ahchömme mit flosse und maske ins wasser springe und abtauche zum d strömige und d sicht checke. Das muess zimli schnäll go und denn nach däm mr uns wieder müehsam ufs boot kämpft hän natürlich au so schnäll wie möglich die ganz usrüstig ahlegge damit d chunde ganz sichr nit müen uf uns warte. Eigentlich stresse mi so sache nit und finds au nit sträng aber bi mittlerwiile aneme punkt ahcho woni zimli alles ahsträngend find. Mini tägliche joggrundene hanni die letzte 3 täg au usgloh. Die neggste 3 täg dörfi wieder bineme open water kurs assistiere und hoff dassi denoch denn mol eh tag ch frei neh zum mi chli erhole und de ganz stickstoff in mine gwäb mol chli loswärde.Read more

April 22 in Indonesia ⋅ ⛅ 30 °C

2 strängi tauchgäng mit viel strömig und 4 tauchahfänger denoch denn diräkt alles vorbereite füre nachttauchgang. Hüt hämmr so viel wälle gha dass mr mitem boot nüm hän chönne an unseri ahlegestell am strand fahre und hän drum müesse uf de andere siite vo de inslä ahlege und für jede tauchgang übere laufe. Es isch io scho eher eh chliini inslä aber es zieht sich denn glich no wenn meh jedes mol muess mit de ganze mannschaft d insle quere. Durch das simmr denn au chli z spot dra gsi füre nachttauchgang und ich ha de currentcheck im dunklä müesse mache. Isch no schwierig wenn meh eifach nur schwarz um sich umme gseht😂. Uf jedefall isches eh super coole nachttauchgang mit viel verschiedene lustige kreature gsi. Zum znacht hanni denn no mega feini satay tempe gha und ghei neggstens zimli kaputt ins bett.Read more

April 23 in Indonesia ⋅ ☁️ 28 °C

Hüt hannis mol chli gmüetlicher gha. Am morgä hämmr zwar au wieder eh tauchgang mit eher starker strömig gha und die einti chundin het mi währendem tauchgang no rächt gforderet... usem nüt luegt si mi komplett panisch ah und macht s "out of air" zeiche, ich ha gwüsst dass es fast nit möglich isch dass si kei luft meh het abr ha denn eifach so schnäll wie möglich reagiert und ihre mi zweite atemregualtor geh und si denn versuecht z beruhige. Denn hanni gluegt wie viel luft dass si tatsächlich no het und denn durch ihre regulator gschnuuft zum zeige dass alles no funktioniert. Noch däm si sich chli beruhigt het und checkt het dass si no gnueg luft het hämmr denn alles widr zruggtüschlät und de tauchgang langsam beändet. Bi also hüt mol so richtig gforderet worde in minere ufgob als divemaster, da de instruktor in dere situation z wiit wäg gsi isch und vo all däm gar nüt mitbecho het. Isch cool gsi mol z gseh wie ich in so situatione reagier und ich glaub ich has zimli guet und ruhig chönne bewältige. Am nomidag hanni denn noch dämi de instruktorin mis divebriefing ha müesse vorfüehre, no elläi eh chlini lektion im pool gmacht zum unterschiedlichi sache üebe und bi denn ufs boot richtig gili air. Do blibi jz für 1 nacht zum ändlich mol widr eh warmi und vorallem nit salzigi duschi z gniesse. Morn gniessi denn mi freie tag mit guetem kaffi, langer massage und vorallem viel feinem ässe. Jz sitzi grad ineme zimli schöne ,fast chli influencer mässige restaurant und wart uf mi burger😋.(jä au ich bruch zwüsche dure mol öbbis anders als riis)Read more

April 27 in Indonesia ⋅ 🌧 27 °C

Die letschte täg ischs mir leider nit sehr guet gange drum hanni mini bricht chli in hintergrund gstellt. Mi Körper het glaub eifach kei Lust meh gha uf die kompletti Überbelastig. Bi mi jetzt langsam chli am erhole und ha hüt morgä ändlich mol eifach eh "Fundive" chönne mache und mol wieder realisiere wieso ich eigentlich do bi und das alles will mache. Es isch wunderschön gsi die Wält dört unte mol wieder chönne in volle Züg z gniesse und bewusst jedes chliinste fischli wohr neh. So schön wie meh an de eifachste und chlinste sache eh riese Freud cha ha, de Chopf eifach komplett abschalte, durch das wunderschöne einzigartige Ökosystem schwäbe und vorallem z schätze dass meh vo de Bewohner eifach als Bsuecher ufgno wird. Do no eh paar Föteli vo de letzte Täg.Read more

April 28 in Indonesia ⋅ 🌧 27 °C

Hüt hanni de search and recovery teil chönne abschliesse. Da ich de versteckti gegestand durch glück schnäller als dänkt gfunde ha hämmr denoch no ganzi 50 minute gha zum gniesse. Ich ha denn zum erste mol de tauchgang chönne füehre und zeige dassi mi mittlerwiile scho gnueg guet uskenn dassi eh riff cha finde wo 5 minute schwümmdistanz über eh sandfäld ohni ahhaltspünkt entfärnt vom andere riff isch. Das het zimli guet klappt und mir hän mega viel spannendi neui sache entdeckt und somit eh wunderschöne tauchgang gha. Es het anschienend de ganz tauchgang lang vollgas dure gschüttet und gwitteret aber vo däm hän mir nüt mitbecho und sin bi sunneschin wieder uftaucht. Die letzte täg hets fast jedi nacht heftigi gwitter geh und drum hanni zimli guet chönne schlofe🤩. Sone gwitter ufere insle isch nomol eh anders level als ufere sac-hütte obwohli gmeint ha das goht gar nüm heftiger😅. Nachdäm mir gester d Haiökologie (inkl. 2 whitetip reefshark sichtige) hän chönne abschliesse gits denn morn no eh wiiterbildig in Meeresökologie und wirbellose meerestier. Langsam chönne mr immer meh vo de Liste striiche, hüt hanni zum biispil au no de letzti vo de 3 verlangte schwümmtests chönne mache. S ässe ufem föteli isch mi Znacht gsi gester zobe und heisst ayam masak pedas, isch für mi au mol öbbis neus gsi und isch eigentlich nüt anders als grillierts gschnittenes poulet anere zimli scharfe tomatige chili-chnobli-zitronegras sauce, de salat inkl. sauce wos dezue geh het isch tatsächli au sau guet gsi.Read more

April 30 in Indonesia ⋅ ☁️ 29 °C

Für mis Deep Diving zertifikat hanni nomol eh 30 meter Tauchgang müesse mache bevori de 40 meter cha mache. Hän denn no paar spieli gspielt unter wasser zum d dänkfähigkeit teste und die rästlichi ziit de no eh wunderschöne tauchgang chönne gniesse. So viel fisch überall, isch scho cool wenneh eifach jedi Sekunde nüt anders im chopf het als eifach "wow,wow,wow" und kei anderd gfühl spürt usser völligi Zfriedeheit und eh schiss Freud.Read more

May 1 in Indonesia ⋅ 🌧 29 °C

Mol wieder eh Tag frei becho und dasmol sogar mit de Instruktorin zämme. Nachere super schöne Morge-joggrundi inkl. Iiskaffihalt am Strand hanni mi mit mim "Tauchmami" troffe und mir sin zämme fürs Zmittag nach Gili Air. Mir sin wieder mol komplett durchnässt worde und dank de ständig ihschlagende Blitz während de Bootsfahrt mindestens 10 mol zämmegzuckt. Nacheme super lokale Zmittag hämmr uns denn no eh Massage gönnt mit, die isch dank em Räge no viel entspannender gsi als susch.Read more

May 2 in Indonesia ⋅ ☀️ 29 °C

De ersti Tauchgang hüt isch so super schön gsi. Über 30 meter klari sichtwiiti, keini Strömige und so viel unterschiedlichs Läbe. De zweiti Tauchgang hanni denn dörfe mini Instruktorin guide und mi nomol bitz uf mis Navigationsprojäkt konzentriere. Zobe hanni denn mini Charte vom Tauchspot ändlich chönne fertig mache und mi denoch no ineme Restaurant am Strand troffe zum mol wieder eh Sunneuntergang ohni Räge gniesse.Read more

May 3 in Indonesia ⋅ 🌙 27 °C

Und au hüt hämmr wieder so viel cooli sache entdeckt. Oktopus, Tintefisch, baby kofferfisch, baby sweetlip, baby midnightsnapper, meeresschlange... leider isch d Sicht hüt nur halb so guet gsi wie gester defür hämmr fast keini strömige gha. Hüt hanni zum erste mol eh Tauchgang mit Chund chönne füehre, an das chönnti mi also scho gwöhne. Mini ufgob isch eigentlich eifach mi nit z verirre und debi möglichst viel cooli Sache z finde zum si em Chund z zeige, viel eh schöneri Arbeit gits glaub nit. Nachem 2te tauchgang bini denn no am "Beach cleanup" go hälfe und debi wieder eimol meh vor hitz fast vergange. Denoch hanni denn "füürobe" gmacht und has ändlich mol wieder rächtziitig zum Sunneuntergang an Strand gschaff sogar inklusiv Buech, zum mol wieder öbbis anders läse als nur Fisch und Koralle. Zum Abschluss hanni denn ufem Häiwäg no neume eh Soto ayam gässe und denoch im Bungalow no chli meh "Tauchwüsseschafte" glehrt.Read more

May 4 in Indonesia ⋅ ☀️ 30 °C

Hüt hanni zum erste mol eh Tauchgang inkl. Skillsrepetition im Pool, Briefing und Debriefing chönne elläi leite und das bi optimale Bedingige. Für öbbe 5 minute hämmr zimli starki strömige gha, de räst vim tauchgabg praktisch keini und eh sichtwiiti vo öbbe 25 meter. Am Morgä hanni wiedermol bineme Introduction Tauchgabg chönne assistiere und mir sin wieder mol an unseri konditionelle und vorallem närvliche Gränze gstosse. Zobe hanni denn wieder pünktlich zum Sunneuntergang eh Spaziergang gmacht und ineme Restaurant am Strand eh Jamu (indonesischs "Elixir" us früschem Ingwer, Kurkuma, Tamarinde, Pfäffer, Zimt und Pandanblätter) und eh Portion Edamame gnossä. Ufem häiwäg hanni wie so oft wieder mol öbber ahtroffe und de ganz wäg gschwätzt bis mr bi mim Lieblingsrestaurant glandet sin, woni denn no Satay Ayam gässe ha. Ah und da ich hüt mi 100ste Tauchgang erreicht ha, wirdi die neggste täg mol no eh blute tauchgang müesse mache 🙈also falls irgendöbber will cho luege ,dir wüsset wo dr mi findet😂Read more

May 5 in Indonesia ⋅ ⛅ 30 °C

Am morgä hanni zum erste mol eh tauchgang mit 4 lüt chönne leite... 1 devo isch noni taucht und het dämentsprächend vorhär no eh poollektion mit mir gha. Langsam channi so richtig usespüre was de job voneme divemaster isch und wie cool dass das eigentlich isch. Am nomidag hämmr denn keini gäst gha und sin drum nachere lange mittagspause ineme warung, mit super guetem curry no chli in pool und hän no de räst vo unserne theorielektione chönne beände. Nachere joggrundi und eme workout hämmr uns denn widr troffä und sin no ufe nachttauchgang vom strand us, mit de mission "coralspawning" chönne z beobachte. Nachem langem sueche und vielne lustige kreature, wo meh bi mindestens 50% kei ahnig het was meh do grad beobachtet (wie uf jedem nachttauchgang), simmr denn tatsächlich fündig wordä und hän das tolle naturschauspiel (inkl. ganz viel freischwümmände riisige würmer um unseri chöpf) chönne erläbe.Read more

May 6 in Indonesia ⋅ 🌙 27 °C

Hüt morgä hanni mini Instruktorin als "Chundin" gha und dörfe durch eh Wracktauchplatz leite. Da mir beidi nit viel Luft bruchä und wiedermol total fasziniert gsi sin vo jedem chlinste detail und dezue ahne au no eh Kamera debi gha hän, hämmr d Ziit bitz vergässe und eh lange Tauchgang chönne gniesse währenddäm die andere Gruppe ufem Boot gwartet hän. Will mir nachem erste tauchgang beidi rächt müed gsi sin und au beidi chli Problem mit unsere Ohre/Näbehöhle gha hän, hämmr denn beschlosse dass mr uns nachere lange Mittagspause (mit Iiskaffi) nur no füre Theorielektion beträffend Tauchwüsseschafte (mi grösste Meilestei ufem wäg zum Divemaster) träffe. Nacheme Theorieblock und erfolgriichem abschliesse vo de Abschlussprüefig, channi das Kapitel jetzt hinter mir loh und mi ab jetzt eigentlich nur no vollständig uf Briefings und Leite fokussiere🥳🤩. Zobe hämmr uns denn nomol troffe und eh Pizza ins Tauchcenter bstellt und dört gmüetlich ufem Sofa eh Doku übr unsers gliebte Meeresökosystem gluegt.Read more

• Gili air

May 7 in Indonesia ⋅ ☀️ 30 °C

Hüt mol wieder eh bsüechli gmacht uf de nochbersinslä und mi aller letzte uftrag (emergency action plan) woni füre divemaster ha müesse erledige abgschlossä🥳. Ab jetzt heissts nur no leite und gniesse bis mr de koralleusbildigsteil ahfön🤗 worschinli nimmi mr mol no 2 täg frei zum mol no nach lombok go und ändlich mol die schöni indonesischi natur gniesse. Bi jz siit übereme monet z indonesie und ha weder d vulkän no d wälder chönne bertrachte🥹drum gits worschinli in de neggste täg mol eh langi wanderig für mi.Read more