Currently traveling

China 2018

May 2018 - August 2019
Currently traveling
 • Day17

  Op de terugweg

  May 30, 2018 in China ⋅ 🌙 27 °C

  De komende dagen zal het voornamelijk wachten zijn. Dat begon vanochtend met wachten op de bus terug naar zhangjiajie vanwaar ik de vlieger zou nemen naar Beijing. Jammer genoeg zit er nogal wat tijd tussen de bus en de vlieger die pas om 22u is. Ik dacht eerst van de stad in te gaan om de tijd te doden, maar het was water aan het gieten en ik zat ook nog eens met al mijn bagage. Gelukkig heb ik genoeg boeken gedownload op mijn smartphone, maar de hele dag lezen is toch wat te veel.

  Om mij nog wat meer tijd te geven om te lezen had de vlieger ook nog een uur vertraging waardoor het al 2u30 s nachts was toen ik eindelijk in het hotel aankwam. Nu wacht ik hier gewoon in het hotel tot mijn vlucht naar Brussel die midden in de volgende nacht vertrekt.
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day16

  Fenghuang

  May 29, 2018 in China ⋅ 🌙 25 °C

  Tot mijn verbazing geslapen als een blok vannacht, ondanks dat het hier vol disco is en mijn kamer uitkijkt op een waterval. Als eerste een koude douche genomen want het warm water wilde niet komen, en dan op weg naar het busstation om een ticket te kopen voor morgen zodat ik op mijn gemak was. Ik moet morgen eerst de bus nemen naar zhangjiajie en dan de vlieger naar Beijing. Ik had google translate al klaargezet maar het was niet nodig want ze kon engels. Het was ondertussen al 23 graden en heb vlug mijn short terug boven gehaald want het zal 29 graden worden vandaag.

  De rest van de dag bestond uit rondwandelen en een boek lezen op mijn smartphone in een café. Ook heb ik nog wat thee bij gekocht, in de vorm van een baksteen want ze persen de thee hier samen om geen lucht te moeten vervoeren. Ik wilde ook nog iets om mijn huis te decoreren, maar heb niets gevonden. De winkeltjes zijn voornamelijk prullaria, juwelen en dingen om op te eten. Er zijn honderden winkeltjes maar ze verkopen alle hetzelfe.

  Ik weet ondertussen al de cafés waar ze bier in de frigo steken in plaats van op kamertemperatuur te serveren, maar het eten blijft een uitdaging. Iedere keer ik ergens binnen ga schiet het personeel in paniek en kiezen ze een slachtoffer die mij moet bedienen, meestal de jongste. Die legt dan een menu voor mijn neus en hoopt stilletjes dat ik dit kan lezen. Deze keer had ik er ene die naar de kaart wees en chicken zei en ik heb maar ja gezegd uit medelijden. Ik had liever op mijn gemak de kaart vertaald met mijn smartphone, maar het is hier de gewoonte dat ze naast je blijven staan tot je iets gekozen hebt. Wel brachten ze mij deze keer vork en mes zonder dat ik erom vroeg. En een emmer rijst natuurlijk. De rest van de avond enkel nog wat rondgewandeld naast de rivier.
  Read more

 • Day15

  Naar fenghuang

  May 28, 2018 in China ⋅ ⛅ 28 °C

  Toen ik opstond wist ik nog niet hoe avontuurlijk mijn dag zou worden. 5 jaar geleden zou ik de hele dag behoorlijk nerveus geweest zijn, maar ik ben al wat gewoon tegenwoordig. De busterminal waar ik om 8u30 moest zijn was naast mijn hotel, wat zeer gemakkelijk was. Ik ben wel niet zo stom meer om 5 min op voorhand binnen te komen, maar zat er al een uur op voorhand op een stoeltje met uizicht op de bussen om te zien hoe het in zijn werk ging, iets wat ik in Peru geleerd heb. Er waren twee ingangen naar de bussen, een met en een zonder controle. Ik veronderstelde dat ik die met controle moest nemen. Af en toe riep een madam iets in de wachtzaal en dan stonden een hoop mensen op om door die controle naar een bus te lopen. Ik zag dat een van de bussen een plakkaat voor zijn voorruit had met tekentjes die onvereen komen met de naam van de stad waar ik naartoe moest. Toen de madam iets riep en iedereen liep naar die bus, ben ik ook recht gesprongen en heb zo de juiste bus genomen.

  Tijdens de rit was er een gids die drie kwartier lang iets zat te vertellen in het Chinees. Ik was de enige op de bus die er niets van verstond en heb gewoon de hele rit zitten lezen. De busrit was langer dan ik verwachtte, pas om 2u kwamen we aan in de stad. Eerder een paar km buiten de stad in een busterminal dus ik was bijlange nog niet aan het hotel. Ik besloot dan maar om een taxi te zoeken. Er stonden er geen te wachten aan de terminal dus ik moest een stoppen langs de straat. Twee heb ik er doen stoppen en ze weigerden mij beide naar het hotel te voeren toen ik de straatnaam toonde. Ik veronderstelde dat ze daar niet mochten komen en vertrok dan maar te voet, met behulp van Maps.me wist ik in welke richting ik moest lopen. De kaart is niet volledig en mijn hotel staat er niet op, wel wist ik ongeveer het deel van de stad.

  Ik vreesde dat het behoorlijk ver zou zijn, maar na 20 min wandelen met 16 kg bagage op mijn rug was ik eigenlijk in het centrum, behoorlijk bezweet want het is 26 graden. Dan moest ik nog het hotel vinden in een stad die bestaat uit kleine steegjes waar geen auto's in kunnen. Ik liep een straat in waar ik dacht dat mijn hotel zou moeten liggen en was van plan een voorbijganger de weg te vragen toen ik opmerkte dat de straatnaam boven ieder huisnummer staat en die tekens leken op de straat waar ik moest zijn. Ik stond op een paar meter van het hotel rond te draaien, van geluk gesproken. Het hotel is wel een paar niveau's lager dan mijn vorig, het is een oud gebouw naast de rivier en de deur van het balkon stond open. Na 14 muggen dood geslagen te hebben hield ik het voor bekeken en ben ik de stad binnen gelopen want het was reeds 15u en ik had nog geen middagmaal binnen.

  Effe rap in een bar iets dat pizza moest voorstellen gegeten en dan de stad wat verkend. Het lijkt wat op de chinese versie van een oude europese stad, alle kleine winkeltjes en restaurants in gerestaureerde gebouwen van eeuwen geleden. Het enige dat niet klopt is dat er zeer veel cafés zijn met uitzicht om de rivier en dat er geen kat zit, dat zou in België niet waar zijn. Ze hebben hier echt geen terrasjes mentaliteit en het bier kont niet uit de frigo. Momenteel schrijf ik dit in zo'n café met een vedett op kamertemperatuur. Voor avondeten ben ik een restaurant binnen gegaan waar veel volk zat en er behoorlijk chique uit zag. Toen ik de menukaart kreeg zag ik dat de prijs zeer laag was van de gerechten en dacht ik hierdoor dat de porties klein waren en het de bedoeling was dat je er meerdere bestelde, zoals ik in Maleisië moest doen. Ik bestelde er drie en had dus eten voor minstens 3 personen, en een emmers rijst. Het was jammer dat ik het meeste heb laten staan want het was zeer lekker. Om de avond af te sluiten ben ik op zoek gegaan naar een café waar ze het bier in de frigo steken, wat zeer zeldzaam is hier, maar het is gelukt.
  Read more

 • Day14

  Laatste dag natuur

  May 27, 2018 in China ⋅ ☀️ 12 °C

  Het was terug mooi weer vandaag en mijn plan was ervan te genieten door eerst een wandeling te doen in het park, en dan naar het bailong meer te gaan. Duizenden Chinezen hadden hetzelfde idee waardoor het twee uur duurde eer ik aankwam op het startpunt van mijn wandeling. Die tijd zat ik aan te schuiven voor bussen en de lift naar boven. Deze is een lift tegen een loodrechte rotswand die me meer dan 300m naar boven bracht. Daana was mijn doel om naar beneden te wandelen en dan langs de rivier terug naar start.

  Eenmaal ik aan mijn wandeling begon was ik alleen. De meeste komen voor foto's te nemen en gaan met bus van het ene punt naar het andere. Buitenlanders kwam ik wel tegen o.a. twee franse meisjes die ik de weg heb gewezen hoewel ge niet kunt missen. Een Aziatisch meisje vroeg mij ook de weg in het Engels, dus ze zal wel niet Chinees geweest zijn. Dit krijgt ge als ge zit uit te rusten op een kruispunt. Mijn rug is licht verbeterd, een week geleden was deze wandeling onmogelijk. Twee uur later, rond de middag, was ik op weg naar het meer. Mijn middagmaal was patatten in een stalletje langs de straat, iets anders durfde ik niet nemen gezien een van de specialiteiten van de streek vlees is dat ze eerst weken laten rotten tot het zwart is en dan grillen.

  Het meer zelf was mooi, maar je kan het enkel bezoeken met een boottocht van een half uur en niet er rond wandelen. De boottocht komt met een gids die alles in het Chinees uitlegt, want ik was daar weer de enige die niet Chinees is. Op de terugweg ben in te voet naar het hotel gewandeld, het was maar 5 km en ik wilde eens rondkijken naar de restaurants om niet weer in hetzelfde terecht te komen. Ik zag er een die er goed uit zag en na een paar uur rusten op hotel begon het grootste avontuur van de dag: avondeten.

  Pas roen ik al binnen was merkte ik de tafels op, ze hadden alle een ingebouwd gasvuur en ik wist onmiddellijk dat ik in een Chinees hot pot restaurant zat. Ik heb hot pot altijd al willen proberen, maar het is iets dat je met meer personen doet. Het is vergelijkbaar met fondue, maar veel beter. Het personeel was een beetje in paniek toen ze mij zagen, ze haalden er vlug het jongste meisje met een smartphone erbij en stonden dan met 4 rond mijn tafel om uit te leggen wat ik moest doen. Het was pas 17:30 en er was nog maar 1 andere tafel bezet. Eerst moest ik beslissen of het al dan niet pikant moest zijn, ik besloot van niet en daarna werd ik naar een rij frigo's geleid waar alle soorten vlees en groetjes uitgestald stonden en ik moest kiezen wat ik al moest hebben. Dat is het grootste verschil met fondue, er is zeer veel variatie en je kan ook groentjes koken zoals iets bloemkoolachtigs of sla. Het merendeel van wat ik in de frigo zag kende ik niet, en ik heb de normaal uitziende zaken genomen, niet de hersenen of andere vreemde zaken. Dan moest ik ook nog een potje vullen met een mix van verschillende kruiden die ik zelf moest samenstellen uit een stuk of 8 soorten. Ik kreeg er nog een potje olie bij en dan mocht ik beginnen onder toeziend oog van al het personeel. Toen ze zagen dat ik wel degelijk wist hoe ik met stokjes moet eten lieten ze mij doen. Het was zeer lekker en ik zou dit graag nog eens doen maar niet alleen.
  Read more

 • Day13

  Regendag

  May 26, 2018 in China ⋅ ☀️ 22 °C

  Het weer zag er slecht uit vandaag, maar er was iets dat ik zeker in den droge kon doen: de grotten. Het was niet zo ver met de taxi en gezien ik er al om 8u30 was dacht ik de Chinese toeristen voor te zijn, maar ik was goed mis. Waarschijnlijk had iedereen hetzelfde idee gezien de regen. De gidsen van alle bustoeristen waren zeer irritant, die riepen hun vertelling door een microfoon en dat weergalmde in die grot. Gelukkig schoot het mij te binnen dat ik mijn festival oordopjes in de rugzak had, wat mijn redding was.

  De grot zelf is de grootste die ik al gezien had, op het hoogste punt lag het plafond op 400m. De vele miljoenen jaren oude stalagmieten waren verlicht met verschillende gekleurde lichten wat het decor meer de aanblik gaf van een Efteling attractie dan een oeroude grot. 2 uur heb ik erover gedaan om alles te bezien, inclusief een boottocht op het ondergronds meer. Foto's nemen was wel een uitdaging met de slechte belichting.

  Rond de middag was ik terug aan het hotel en ik besloot om eens te proberen een busticket te kopen naar mijn volgende locatie, voor maandag, uit vrees dat het misschien zou uitverkopen. Ik had geluk, de loketbediende sprak engels, ik viel bijna om van verbazing.

  Gezien ik nog de hele namiddag had, ben ik terug het park in gewandeld, mede om wat streetfood te eten. Dat bleek toch wel de verkeerde beslissing te zijn. Een uur nadat ik binnen was begon het goed te regenen, maar het is niet zo gemakkelijk om daar weer weg te geraken door de grote afstanden. Het merendeel van de tijd heb ik daar op de bus zitten wachten. Ik had mijn mini paraplu mee, maar mijn Nikes en sokken zijn doorweekt.

  Rond 6u komen ze altijd de voorraad fruit in mijn kamer aanvullen en ik zou er beter wat werk van maken want het begint zich op te stapelen. Verwachten ze echt dat ik 5 stukken fruit per dag eet? Ook is er altijd verse thee, en blijkbaar zijn chrysanten ook drinkbaar en nog niet zo slecht.

  Het werd weer tijd voor de grote uitdaging: avondeten. Ik had weer geen zin om lang te zoeken, vanwege de regen, en dacht het restaurant te nemen naast dat van gisteren. Geheel verstrooid ben ik wel hetzelfde restaurant als gisteren binnen gelopen en ik merkte het pas toen hetzelfde meisje mij kwam bedienen. Ik dacht van zo veilig mogelijk te spelen en koos voor patatten in de wok met ajuin en pepers, en dat was zeer lekker. Natuurlijk was die emmer rijst er weer, maar die was deze keer maar half gevuld. Het mocht ook eens vegetarisch zijn gezien mijn middagmaal uit brochetten van een beest bestond. Morgen geven ze beter weer uit.
  Read more

 • Day12

  Wulingyuan

  May 25, 2018 in China ⋅ ⛅ 15 °C

  Het was mij al bij het ontbijt duidelijk dat ik de enige niet Chinees in het hotel ben, er was geen brood te bespeuren en iedereen at noodles die de kok daar klaarmaakte met ingrediënten die je zelf kiest. Daarna vroeg ik aan de receptie of het niet te ver te voet was en ik kreeg ern kwartier lang uitleg over hoe ik het park best bezoek, welke bus ik moest nemen en een briefje om te tonen aan de buschauffeur om te zorgen dat ik niet de verkeerde neem. Ik heb in de loop van de dag 4 mensen gezien die niet Chinees zijn, tussen de duizenden die het park bezoeken.

  Het park is een prachtig uniek landschap en zeer groot, want binnen het park zijn er zeer veel bussen om je van het ene selfie punt naar het andere te brengen. Je kan ondanks al die bussen het park niet zien in 1 dag en daardoor is het ticket ook 4 dagen geldig. In de voormiddag viel het nog mee van volk, maar in de namiddag waren er echt te veel en zag ik regen aankomen waardoor ik zond 15u al terug richting hotel trok. Ik had al 170 foto's genomen en vond dat meer dan genoeg voor een dag. Het park is ook goed voorzien met kraampjes waar ge streetfood kunt krijgen en vooral drank want dat was echt nodig met dit warm weer, het was 29 graden.

  De grootste uitdaging van de dag was een restaurant vinden. Er zijn er vele, maar geen enkele met een Engelstalig menu op het eerste gezicht. Ik ben een willekeurig binnen gegaan waar redelijk wat volk zat en de serveerster gebruikte natuurlijk een vertaalapp en toonde foto's van gerechten op haar smartphone. Die waren veel te klein en ik had verkeerd gegokt. Het was kleine stukjes vlees met botten aan, eigenlijk botten met wat vlees aan. De botjes waren zeer klein en ik vermoed dat het de bedoeling was om ze mee op te eten, want het vlees ervan scheiden was vrijwel niet mogelijk. Ik kreeg er gelukkig een emmer rijst bij voor 4 personen dus heb mij daarmee zitten vullen. Morgen hopelijk beter geluk.
  Read more

 • Day11

  Naar zhangjiajie

  May 24, 2018 in China ⋅ ☀️ 16 °C

  Ik moest niet vroeg op vandaag gezien mijn vlucht zo laat was. Om de tijd te vullen ben ik in de voormiddag nog wat kleine tempels gaan bezoeken en dan een terrasje opgezocht want het was mooi weer. Daarna op het gemak een taxi genomen naar de luchthaven. Ik moest daar blijkbaar behoorlijk dom rond mij staan kijken hebben, want iemand van de luchthaven kwam moj vragen waar ik moest zijn en wees dan waar ik moest aanschuiven. De rest ging vrij vlotjes.

  Nadat de vlieger geland was op het klein luchthaventje begon het avontuur terug. Ik zit niet in zhangjiajie zelf gelogeerd, maar in het dorp aan de ingang van het natuurgebied. Ik zag maar 1 bus op de luchthaven en nergens een aanduiding naar waar hij ging, of toch niet leesbaar voor mij. Verderop zag ik gelukkig een rij taxi's dus ik besloot het mezelf gemakkelijk te maken. Ik had de naam en adres van het hotel in Chinees op papier, maar dat bleek niet voldoende. Na wat gebarentaal wist ik dat ze het telefoonnummer moest hebben, en met nog een hoop meer gebaren wist ze mij duidelijk te maken dat er wegenwerken zijn en dat ze een omweg ging maken die rapper was en dat het mij 400 rmb ging kosten. Ik had de afstand onderschat, het was toch een goed uur van de luchthaven. Wat de rijstijl van de chauffeur betreft: ik ben blij dat ik nog leef.

  Ik ging het hotel zelf niet gevonden hebben, het ligt in een zijstraat van de straat waar ik dacht dat het moest liggen, en er staat nergens de naam in engels aan de voorkant. Eenmaal binnen wisten ze mij te helpen met een vertaalapp. Morgen pluis ik de rest wel uit.
  Read more

 • Day10

  Shanghai in de zon

  May 23, 2018 in China ⋅ 🌙 19 °C

  Prachtig weer vandaag, geen wolkje gezien en om 23u zit ik nog op terras in mijn hemd, in een café naast het hotel om dit verslag te typen. Door dit weer heb ik voornamelijk terrasjes gedaan en wat rondgewandeld tussendoor. Eerst naar de bund natuurlijk om van het uitzicht te genieten, en als je al die wolkenkrabbers ziet dan wil je er een beklimmen, waardoor ik de tv toren ging bezoeken. Dat is de pearl oriental tower, die met de bollen. Het ticket is nogal duur, rond de 30 euro, maar het uizicht is zeer mooi. Voor mijn rug was het pijnlijk, aanschuiven aan de lift en boven niet veel kans om te zitten. Wel heb ik even op de doorzichtige glazen vloer gezeten, niet voor mensen met hoogtevrees.

  Op 350m hoogte heb ik gestaan, niet de hoogste toren dat ik al geweest ben, die tokyo was hoger, maar veel hoger moet niet voor mij. Mijn volgend doel was om te eten in een wijk met alle restaurants waar ik nog niet geweest was, maar ik ben last minute van idee verandert en rap een broodje gegeten in nen starbucks om dan naar een tempel te gaan die ook hoog aangeschreven staat in de lonely planet. Dit bleek terecht, de tempel was zeer mooi en ze hadden een 8,8m hoge buddha van 15 ton massief zilver. Wel viel het weer op dat ik de enige was die niet met wierrook stond te wuiven en te bidden. De geur van die wierrook is wel aangenaam.

  Na deze portie cultuur heb ik verder enkel nog van de zon genoten op een terrasje van de refinery bar waar ze bieren hadden van de Shanghai brewery en de mad dragon brewery. En zwarte hamburgers, gekleurd, niet verbrand. Om de avond af te sluiten moest ik wel nog eens naar de lichtjes van de bund gaan kijken, zeker nu er geen wolkje aan de lucht is. Het bleek daar trouwkoppeltjes dag te zijn, de ene na de andere stonden foto's te nemen met een professionele fotograaf en voornamelijk in een rode jurk. De hele bund was eigenlijk een catwalk want alle meisjes waren op hun best om selfies te nemen. Spijtig genoeg is dit mijn laatste avond hier, ik kan gerust nog twee a drie dagen vullen hier.
  Read more

 • Day9

  Regendag

  May 22, 2018 in China ⋅ ⛅ 20 °C

  Ik wist al op voorhand dat het zou regenen vandaag, dus ben tot 8u in bed liggen doezelen tot mijn maag begon te protesteren en ik het ontbijt buffet aangevallen heb. Een hoop vreemde zaken gegeten die ik morgen niet opnieuw zal proberen, maar het vulde. Het was nog niet begonnen met regenen in de voormiddag, enkel in de namiddag heb ik er last van gehad. Morgen is zon voorspeld, dus ik heb alles tot dan uitgesteld dat buiten is.

  Om toch niet de hele dag te luieren besloot ik de jade buddha tempel te bezoeken en thee te kopen in de namiddag in de french concession regio. De tempel was mooi en voor iedere toerist die daar stond met zijn fototoestel waren er twintig chinezen die kwamen bidden. Natuurlijk waren er die eerst bidden en dan nen selfie namen met den buddha.

  In de namiddag ben ik naar het frans koloniaal gedeelte gegaan van de stad omdat daar een wijk was met smalle steegjes en kleine winkeltjes waar ge gemakkelijk in kunt verdwalen. De thee die ik daar kocht was van de traditionele soorten die ik ook in België kan krijgen, dus ik was nog niet gelukkig. Na wat opzoek werk op Internet heb ik een theewinkel gevonden een paar metrostops van mijn hotel. Toen ik daar binnen ging wist ik al dat het pijn ging doen aan mijn portemonnee, het was een winkel die zich specialiseert in thee van Taiwan en ik was trots op mezelf dat ik 1 van de theesoorten herkende, de énige die in België verkrijgbaar is. 200 gram thee gekocht voor ongeveer 100 euro, pfff.

  Op weg naar het hotel gestopt in een bar vlakbij om wat te lezen, want ik wilde enkel nog avondeten en misschien terug een wandeling op de bund. Deze avond werd een verbeterde versie van gisteren, het restaurant dat ik uitkoos bleek ook een craft bier café te zijn met eigen bieren en van de Shanghai brewery. Zeer lekker, morgen zit ik daar weer. Ik heb wat zitten twijfelen vanwege het weer of ik nog eens naar de lichtjes van de bund zou gaan kijken, en heb het toch gedaan, wat de beste beslissing van de dag was. De wolken waren opengebroken en de smog was weg, wat voor een prachtig zicht zorgde. Morgen opnieuw :)
  En gelukkig was ik mijn koptelefoon deze keer niet vergeten en werd ik niet lastig gevallen door massage meisjes. Het was 22u toen ik terug aan het hotel was, een beetje vroeg maar ben geen avondmens.
  Read more

 • Day8

  Naar Shanghai

  May 21, 2018 in China ⋅ ☁️ 17 °C

  Niet zo goed geslapen vannacht, wat altijd het geval is als ik vroeg moet opstaan om de vlucht niet te missen. Om 6u30 kon ik weer genieten van het verkeer en de rijstijl hier, maar het is bijlange niet zo erg als in Peru. Dan was het mijn weg zoeken in de luchthaven, waar ik een beetje voor vreesde want het staat er allemaal in het Chinees. Om bagage in te checken was er een lange rij van loketten en ik nam ene waarvan de monitor een rode achtergrond had, gezien dat het kleur van hainan airlines is, en ik had goed gegokt. Daarna was het als in elke luchthaven. Bij aankomst werd gecontroleerd of je wel je eigen bagage mee nam, het is de eerste keer dat ik dit meemaak.

  Twee uur vliegen en ik was in Shanghai. Mijn eerste plan was om de metro te nemen maar ik zag dat er vrijwel geen wachtrij was voor de taxi's en had geen goesting meer om met bagage te sleuren. Het was wel een ritje van 20 euro. Wegens het slecht weer ben ik eerst naar een historisch gedeelte gegaan vlakbij het hotel en daar zag ik al dat ik niet alleen ben in deze stad. Het historische is zeer mooi, een beetje de Chinese versie van Brugge maar met drie keer zo veel toeristen. Ik kon het niet laten om wat thee te kopen en was op zoek naar een restaurant maar doordat ik een kraampje met stinky tofu passeerde was mijn eetlust direct weg.

  Het was al 16u toen ik een plaats vond om wat te rusten en te eten die er van buiten deftig uit zag. Eenmaal binnen merkte ik aan de prijzen en het volk dat het misschien iets te deftig was, ik was een van de weinige zonder kostuum. Het was een paar straten verwijderd van de toeristen route, dus het cliënteel zal voornamelijk zakenlui zijn. Na een kleine pizza en een tas thee voor 20 euro kon ik er weer wat tegen. Wat ik eigenlijk wilde vinden was een straat met enkel restaurants en cafés dus in plaats van de metro te nemen ging ik te voet naar de volgende bezienswaardigheid die ik aangeduid had op Maps.me. En dat bleek net de locatie te zijn vol restaurants. Gevolg was avondeten een paar uur na mijn te laat middagmaal, ik moest toch ergens zitten voor mijn rug. Alweer was het prijzig, ik denk dat de briefjes hier een stuk rapper uit mijn portemonnee zullen vliegen.

  Daarna was het naar de lichtjes gaan kijken aan het water, in de motregen jammer genoeg. Morgen moet ik eraan denken van mijn koptelefoon mee te nemen, ik werd om de tien stappen lastig gevallen door meisjes die vroegen of ik geen 'massage' nodig had. Het uitzicht was ondanks de smog en motregen indrukwekkend. Nu nog effe in de bar van het hotel zitten, ze geven gratis snacks na 22u, en dan wat slaap inhalen.
  Read more