France La Rochebeaucourt

Travelers at this place
  • Day 3

Tourette am Hippodrome

February 3, 2024 in France ⋅ ⛅ 9 °C

Nach einer seeehr ruhigen Nacht, ging es gegen 8 Uhr bei fiesem nasskalten Wetter weiter. Das Motto heute lautete "Meter machen". Nach anfänglichen Unstimmigkeiten zwischen Navi und mir lief es ganz gut. Am Ende ließ ich satte 398 km hinter mir. Der ausgesuchte Stellplatz erwies sich als nicht kompatibel, da er nur mit maximal 4 Tonnen Fahrzeugen besucht werden darf. Da spielt der Düx in einer anderen Liga. Aber, nur wenige Meter zuvor fiel mir bei der Zufahrt bereits dieser riesengroße Parkplatz visavis des "Hennesy's Hippodrome" ins Auge, der optisch nicht mit dem letzten Platz konkurrieren kann, aber dafür ebenfalls recht ruhig gelegen ist. Menschen mit Hunden, solo Spaziergänger, Jogger und Radfahrer zogen an mir vorbei, nicht ohne neugierige Blicke auf das fremde Feuerwehrauto und dessen Kennzeichen zu werfen. Der Samstagabend klingt aus mit lecker Eintopf von zu Hause und dem Gestalten meiner "Reiseblogs".Read more

• Day 16

Angoulême rustdag

May 7, 2023 in France ⋅ ⛅ 21 °C

Gisteren besloten om vandaag een dag te rusten. Heb zojuist een ander hotel gevonden, mijn bagage in de kamer gezet en relaxed de stad in gefietst, hoewel relaxed....met al die verhogingen, plateaus... nu aan de espresso even niets... met dichtbij donkere wolken...uiteindelijk waait het over. Wat een drukte al, de Fransen in de stad houden er wel van om gezien te worden, eropuit te gaan met vrienden...hapjes en vooral veel wijn, de Franse nectar zal ik maar zeggen. Wat ook zichtbaar is zijn de zwervers. Ik ken het Franse sociale systeem niet maar ook kleine groepen jongeren die om geld vragen.. nog wat foto's genomen van de stad..
    Ik zit nu in een foodhall, wat een diversiteit aan maaltijden en het zit vol... de Fransen zijn levensgenieters, mooi om te zien.
    Vanmiddag maar een extra rustmoment ingebouwd, het voelde trouwens vreemd vanochtend dat ik na het ontbijt niet op de fiets hoefde maar vond de rust die ik even hard nodig had zeer welkom.
    Zonet uiteindelijk een overnachtingsplaats voor morgenavond kunnen reserveren, wat was ik blij, ben namelijk helemaal klaar met die last minute mogelijkheden..... nu weet ik dat ik morgen na ongeveer 61 km een plaatsje heb voor de nacht. Ik stap morgen dus met een gerust hart op de fiets. Dat moet ik dan dus op deze manier gaan plannen.

• Day 15

Angoulême

May 6, 2023 in France ⋅ ☁️ 23 °C

Nou, eerst maar eens terug naar de plaats waar ik naar toe werd gebracht door een alleraardigste man nadat duidelijk was geworden dat er in zijn dorp geen overnachtingsmogelijkheden meer waren...... Civray. Een plaats die ook niet op de St Jacobsroute lag.... een B & B genaamd Hermitage en gerund door Mikki, een Vlaamse dame en haar NL vriend Wim. Ik werd ontvangen aan de lange keukentafel in een jaren 70 keuken. Het was een artistiek stel en zo ook de woning ingericht. We zaten ontspannen aan de tafel en ze vroegen of ik mee wilde eten, het werd konijn van gisteren met pasta, gewoon lekker, met een pruimensmaak erdoor, niks mis mee.
    De ochtend erop het ontbijt, samen met nog een andere Frans stelletje en toch proberen met elkaar te praten.... en daarna mijn spullen weer gepakt en mijn weg vervolgd.
    Vandaag richting Angulême en het lukte zowaar. Het was een pittige trip en de steile heuvels telde ik maar niet, dat werkte ook niet motiverend, jeetje zeg het hield niet op. Ik merkte ook wel in de namiddag dat ik wat vaker mijn fiets even aan de kant zette om wat te drinken en bij te komen om vervolgens weer verder te gaan. Over het landschap niets dan moois.
    De man die me weg bracht was een leraar aan de basisschool. Hij vertelde dat hij wel eens op vakantie in Scandinavië ging en dan door Nederland heen reed. Ik zei dat het ook via Duitsland kon en dat was duidelijk geen goede opmerking. Het is opvallend dat de 2e WO nog dwars zit. Zoals ik ook al eerder zei, de vele oorlogsmonumenten in de dorpen met de Franse vlaggen erbij en deze week ook her en der wat bloemstukken.......
    Enfin in Angulême maar weer een stempeltje gehaald. Ik heb er na vandaag 2 weken opzitten en ik ben helemaal bij. Heb nu wel een andere route maar na Bordeaux volg ik weer de geplande route.
    Tot slot nog dit.... ik had er mijn verslag ook mee kunnen beginnen want de gedachten waren er ook vanochtend maar vandaag precies een jaar geleden werd Glenda geopereerd. Het heeft me vandaag op vele momenten bezig gehouden...

• Day 2

Angoulema

April 23 in France ⋅ 🌧 14 °C

En Angulema, las murallas medievales enmarcan un casco antiguo lleno de encanto y murales sorprendentes. La ciudad respira calma, con vistas abiertas sobre el valle y rincones que inspiran a detenerse.Read more

• Day 21

Angoulême

August 12, 2024 in France ⋅ ☀️ 24 °C

Mühsam schiebe ich mein Fahrrad den Hang hinauf, um die Stadt, mit ihrer bis in die Antike reichende Geschichte, zu besuchen.
    Oben angekommen, begegnet mir die Statue von Marie François Sadi Carno. Mir ist natürlich aus dem Studium der Carno-Prozess bekannt. Dass sich jemand aus der Familie auch um Politik gekümmert hat, war mir nicht bewusst. Ich finde die Verbindung eines Ingenieurs der sich auch im Politik kümmert aber gar nicht so abwegig. 😉
    Von hier aus hat man einen herrlichen Blick in das Tal.
    Aber auch sonst gefällt mir die Stadt sehr gut, weil sie sehr offensichtlich auch dem Trivialen huldigt, das mich auch schon immer unterhalte hat.

• Day 8

Tour de France

July 8, 2024 in France ⋅ ☀️ 25 °C

Na ja, war nur durch die Dordogne. Mit geliehenen Rädern (Danke an Kristina und Pedro) sind wir heute von Riberac nach Bertome gefahren. Ein kleines Städtchen mit idyllischer historischer Altstadt und imposanter Benediktiner Abtei.
    Die Dordogne ist eine wunderschöne Parklandschaft mit sanften Hügeln und viel Natur. Perfekt zum Radfahren.
    Hin und zurück sind es gut 70 km mit 660 Höhenmetern über abgelegene Nebenstraßen und Wirtschaftswege. Absolut empfehlenswert!

• Day 20

Brantôme

May 28, 2024 in France ⋅ ☁️ 19 °C

Heute morgen ging es nach Brantôme im Department Dordogne. Lag auf der Route und sah interessant aus. Der historische Stadtkern befindet sich auf einer nahezu runden Insel von 300 Meter Durchmesser inmitten der Dronne, weswegen Brantôme auch als Venedig des Périgords bezeichnet wird.

Dominiert wird der Ort aber von der Abtei Saint-Pierre de Brantôme, einer ehemaligen Benediktinerabtei, die während der Französischen Revolution aufgehoben wurde. Heute existieren noch die Abteikirche (11. und 13. Jh.), ein Teil des Kreuzgangs (14. Jh.) und die Klostergebäude (18. Jh.). Auf beiden Seiten der Abtei sind Häuser zum Teil in den Fels gebaut. In einigen befinden sich Läden, so dass man sich das auch von innen betrachten kann.

Eine kleine Runde um das Dorf und dann runter, um hier bei der Besichtigung noch den Labcache fertig zu machen. Ja sehr nett hier.

• Day 52–54

Brantôme, Dordogne

May 24, 2024 in France ⋅ ☁️ 18 °C

We've spent a couple of days in the very pretty town of Brantôme (known as The Venice of the Perigord), a much loved and favourite place of ours. It never loses its appeal and I'm sure we'll keep visiting whenever we are in this area. We had fabulous weather this weekend, perfect for exploring and relaxing.Read more

• Day 52

Mareuil-sur-Belle, Dordogne

May 24, 2024 in France ⋅ ⛅ 15 °C

Today we visited a place very close to our hearts. Mareuil-sur-Belle, home in retirement and final resting place of my parents; so full of very many happy memories. After a visit to the cemetery we parked up at the chateau and had a walk around the village, much of it unchanged. We always enjoy revisiting the place that my mum and dad were so happy in.Read more

• Day 51–52

Verteillac, Dordogne

May 23, 2024 in France ⋅ ☁️ 18 °C

We are in Verteillac today, a place we are very familiar with so it's been nice to reacquaint ourselves. A favourite restaurant Hotel Pèrigord is now a private residence and there is a new boulangerie.
    Our aire is brand new too, just us staying here tonight, and provided free by the community.

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android