Costa Rica 2023!

• 10.8kkilometers
  • 9.8kkilometers
  • Aftellen!

November 14, 2023 in Belgium ⋅ 🌧 11 °C

Alles ingepakt en ready to GO!

• Day 1

San José - hotel Aranjuez

November 15, 2023 in Costa Rica ⋅ ☁️ 20 °C

Na een vluchtje van 11u van Madrid naar San José goed en wel aangekomen in Costa Rica! Nog lang aanschuiven aan de douane controle en wat gedoe om geld af te halen maar dan stond het busje met onze chauffeur Guillermo klaar om ons naar onze eerste verblijfplaats te brengen. Hotel Aranjuez, gezellig aan de rand van het centrum. Voor zij die nog honger hadden, konden we in het aangrenzende restaurant nog ietske eten. Maar eerst toch nog even douchen want na 24u onderweg te zijn... Ik had op zich niet zo veel honger maar man wat was ik blij met het visje dat ik bestelde. De mahi mahi (die ik in Puerto Rico ooit voor het eerst gegeten heb.) en het beste visje ooit stelde totaal niet teleur! Daarna maar op tijd naar bed, maar eerst dit nog even neerpennen voor jullie. Morgen rijden we ineens door naar Drake Bay!Read more

• Day 2

Sierpe - boot.

November 16, 2023 in Costa Rica ⋅ 🌧 23 °C

Na een lekker ontbijtje tussen eekhoorns en mooie vogels rijden we vandaag door naar Drake Bay met als tussenstop Sierpe. Hier nemen we de boot. Een rit van enkele uren doorheen het prachtige natuurlijke landschap dat Costa Rica rijk is. Onderweg stoppen we nog even aan een brug waaronder krokodillen te spotten zijn. Smiddags een overheerlijk en groot stuk tonijn gegeten! 😋 De keuken stelt hier zeker en vast niet teleur. Ondanks de slechte weersvoorspelling is het heel de dag droog gebleven tot net voor Sierpe. Maar gelukkig op het boottochtje van een uur ook geen regen gezien. De Sierpe rivier mondt uit in de oceaan wat voor stevige golfjes zorgt...Read more

• Day 2

Drake Bay

November 16, 2023 in Costa Rica ⋅ 🌧 25 °C

We komen dus aan in Drake Bay en worden gedropt op het strand. We krijgen ons hutje toegewezen en mannekes daar doen we het voor, zicht op de oceaan vanop ons terraske. Alles basic maar los in de natuur, meer moet dat niet zijn. Zelfs ocean view vanuit onze douche! We spreken af met de groep aan de bar voor een cocktailtje, lokale rum in de cuba libre, ook dat moet niet meer zijn. We wandelen met zen allen nog naar het dorpje om te gaan eten. Ook al zit iedereen vol, ik bestel een spaghettike, altijd lekker, zelfs dat had ik niet zo goed verwacht hier. Op dit moment van schrijven, zit Ellen naast me op ons terras en horen we de krekels en het ruisen van de oceaan voor ons, Pura Vida! Morgen om iets na 5 al aan het ontbijt, richting Corcovado National Park! Slapen dus.Read more

• Day 3

Corcovado National Park

November 17, 2023 in Costa Rica ⋅ 🌧 24 °C

Vandaag heel vroeg uit de veren! En als ontbijt, regen regen regen. Om half zeven wagen we ons op ons bootje dat ons op een uurtje naar Corcovado national park moet brengen. De heenvaart lijkt op een scène uit The Perfect Storm! Een zeer wilde oceaan en elke minuut een emmer zeewater over u krijgen is geen pretje. De fun is er snel af en het uur duurt uuuuuren... Eindelijk aangekomen in wat het mooiste natuurpark ter wereld moet zijn. De verwachtingen zijn hoog! De hike brengt ons doorheen de jungle en al snel spotten we, vogels, uiteraard, waaronder de toekan, maar ook neusberen, soort van capibara's, krokodillen, spinnen, slang, zwijntjes, een tapir, aapjes waaronder de squirle monkey, de spider monkey, de marcel uit friends (kapucijn) en de brulaap. Door het slechte weer en de donkerte in de jungle is het helaas heel moeilijk om iets op foto vast te leggen... Smiddags krijgen we nog lunch in het park en dan terug het bootje op huiswaarts. Gelukkig is het weer wat gaan liggen en de zee iets rustiger. Onderweg komen we ook nog een parend zeeschildpaddenkoppel tegen. Eens aangekomen kruipen Ellen en ik meteen onze bar in, what else. Normaal ging ik meteen Kayakken maar had dit gisteren al geannuleerd. Ik was er niet rouwig om ondanks het slechte weer maar volgens Yves was het toch meer dan de moeite! s'avonds gaan we nog met zen allen uit eten wat altijd een gezellige bedoening is. Nu weer op het terras blogje aanvullen en naar bed. Hopelijk morgen beter weer, al vrees ik er voor, want dan gaan we snorkelen rond Isla del Caño.Read more

• Day 4

Isla del Caño

November 18, 2023 in Costa Rica ⋅ 🌧 27 °C

Deze ochtend opgestaan met een beetje blauw aan de hemel. Na gisteren welgekomen en weer volle moed om aan de excursie, snorkelen te beginnen. We varen een uurtje naar Isla del Caño, een eilandje, precies op weg naar expeditie Robinson. Wanneer we er bijna zijn spotten we plots in de verte een mama walvis met baby. We houden ze vanop afstand een beetje in het oog wanneer de gids plots roept: daar in de verte aan de horizon is er ene happy. We zien een walvis tot wel 6x toe uit het water springen, iets wat je meestal niet vaak ziet. Moesten we nu op whale spotting gaan hadden we hem wss van dichtbij kunnen gade slaan maar het is snorkelen wat op de planning staat. Iedereen krijgt zijn snorkel, bril en zwemvliezen en we duiken het water in vol verwachting. Er zwemmen heel wat visjes en vissen in verschillende kleuren, altijd prachtig om zien. Het koraal heeft hier door de hitte wel wat te lijden gehad maar was terug herstellende. Helaas begon het terug te regenen, maar we waren dan toch al nat. Het deerde me niet zo want even later kreeg ik te zien waarvoor ik kwam! De zeeschildpad! Op zijn dooie gemakje door het water zwevend kan ik hem even volgen voor hij de dieperik in gaat. Missie geslaagd. Na de break, regen regen regen besluiten we toch nog maar een poging te wagen en springen weer het water in. Helaas hebben we deze x niet veel succes en staken we de zoektocht om weder te keren en te gaan lunchen met de rest vd groep. (Yves en Ellen waren bvb niet mee.) De lunch was zoals al het eten hier weer heerlijk. Hierna was er de optie een stukje te doen van de cocalito trail, hier had ik naar uitgekeken maar zoals de rest vd groep en door de vele regen was de goesting wat weg. Er gingen slechts 2 mensen. Na veel wikken en wegen besluit ik toch maar mee te gaan. Ellen en Yves en nog enkelen voelen de groepsdruk stijgen en uiteindelijk zijn we toch nog met 9! Het is een wondermooie wandeling langsheen de kust, over smalle slijkerige weggetjes, brugjes, langs wondermooie strandjes,... En jawel het stopt met regenen, alsof het zo hoort te zijn. Na enige tijd besluiten we terug te keren om ons stilaan klaar te maken voor den apéro en diner. Morgen verlaten we Drake Bay en is het richting Manuel Antonio.Read more

• Day 5

Op weg naar Manuel Antonio...

November 19, 2023 in Costa Rica ⋅ 🌧 27 °C

Vandaag staan we eindelijk op met deftig weer maar moeten we helaas Drake Bay verlaten. Onze taxiboot heeft omwille van de stevige stroming moeite om de boot op het strand te houden dus duurt het bijna een uur vooraleer iedereen veilig en wel op de boot geraakt. We varen terug naar Sierpe om van daaruit naar Manuel Antonio te rijden. Onderweg stoppen we nog even aan een supermarkt om lunch te voorzien. Yves en ik fixen stokbrood met manchego, ham, chorizo,... en ne cuba libre uit een blikske! Gaat er altijd in. We stoppen ook nog aan de Nauyaca waterfalls. Prachtige waterval maar te bereiken na een dik uur wandelen met heel wat ups en downs. Kletsnat ben ik vant zweet maar ze waren het waard. De terugweg was op het einde zelfs nog steiler en steviger. Maar gelukkig werd ik nog getrakteerd op een paar toekans voor de finish. Dus dat maakte veel goed. We rijden verder naar Manuel Antonio. Onze stopplaats voor de komende 3 nachten. Het is eigenlijk meer een hostel met kleine kamers maar het zwembad en omgeving maken veel goed. We duiken er dan ook meteen in. Fris maar relaxing. Nog samen uit eten in het dorpje om dan weer een fijne eindelijk zonnige dag af te sluiten.Read more

• Day 6

Matapalo beach

November 20, 2023 in Costa Rica ⋅ ⛅ 27 °C

Vandaag splitst de groep zich op in rafters en beachers. Aangezien ik volgend jaar al zwaar ga raften in Nieuw Zeeland laat ik het deze x passeren. Ik had gevraagd aan Guillermo of we even langs Matapalo beach konden gaan, nostalgie voor Tim en Sarah want ze hebben hun zeilboot er naar vernoemd. Echt een mega strand. Smorgens was er nog regen maar snel kwam het zonnetje er door. Waardoor we nu allemaal wat verbrand zijn. Anyways we hebben enkele uurtjes kunnen chillen op het strand. Yves en ik wandelen nog een kmtje over het strand richting supermarktje voor een mega lekker raketijsje en water. Tegen de middag gaan we met zen allen lunchen en wisselen de verhalen uit. De rafters hebben het ook enorm naar hun zin gehad. Op weg naar het hotel/hostel stoppen we onderweg nog even om een gsm te kopen voor Lieselotte en Daphne want die van hun heeft het begeven door het vochtige weer vd laatste dagen. Omkleden en tijd voor de nachtactiviteit...Read more

• Day 6

Manuel Antonio night-safari

November 20, 2023 in Costa Rica ⋅ 🌧 26 °C

We worden opgepikt aan ons hotel voor een nachtsafari te voet op zoek naar allerlei dieren. Met de pillamp gaan we op zoek en al gauw spotten we kikkers, spinnen, vlinders, luiaards, krokodillen, leguanen,... en één van de giftigste maar mooiste slangen dat ik al gezien heb, the eyelash pit viper. Een geslaagde zoektocht maw. Hierna gaan we eens wat chiquer dineren. Echt super lekker weeral. Ik had zalm in kokos curry en een zalig pureetje! 😋 Hierna willen we nog een stapje in de wereld zetten want onze gids Lies is jarig maar alles is helaas al toe dus keren we maar huiswaarts. Schoudertjes insmeren met after sun en naar dromenland.Read more