Malaysia
Blacksmith Rocks

Here you’ll find travel reports about Blacksmith Rocks. Discover travel destinations in Malaysia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

19 travelers at this place:

 • Day84

  Kuching - dag 5

  January 16 in Malaysia ⋅ ⛅ 32 °C

  Vandaag deden we het ook rustig aan. We vertrokken deze ochtend met de grab naar het Sarawak Cultural Village. Dit is een levend museum waar je alle culturen van de verschillende stammen in Sarawak, Borneo kan bekijken. Zo hebben ze hier hun ‘longhouses’ nagebouwd. Longhouses zijn huizen die op palen staan. Ze zijn volledig gemaakt uit natuurlijke materialen uit hun omgeving. Ze verschillen qua grootte en qua materiaal. Sommige zijn gemaakt voor lange duur en zijn dus groot en stevig. Andere voor een korte periode en zijn klein en snel afbreekbaar. We bezochten elk longhouse. Je kon deze telkens ook vanbinnen bekijken. Hier waren dan mensen in traditionele kledij die souvenirs maakten, als ook een typisch hapje van hun stam. Dit hapje was meestal een rijstcakeje, telkens met een variatie erin verwerkt. Wij konden het natuurlijk niet laten om enkele te proeven. 😄

  Tussen de huisjes door pikten we ook een show mee van traditionele dansen met bijhorende kostuums. Dit was heel leuk. We genoten van de show en op het laatste mochten we het podium op om zelf mee te doen. Gelukkig waren de danspassen niet te moeilijk.

  Bij de Penan stam, die jagen met een blaaspijp in de jungle, probeerden we de jachttechniek zelf eens uit op een kip. Geen zorgen! Het was een afbeelding van een kip. Tatjana had niet genoeg lucht in de longen om de kip te raken. Steven bracht het er beter vanaf.

  We lunchten in het restootje in het ‘museum’. Hier proefden we van enkele lokale lekkernijen. Na het museum bezoek bezochten we het strand aan de overzijde. Het was ondertussen wel bewolkt geworden en aan de horizon begonnen donkere wolken te vormen. Ook was het rode vlag, dus zwemmen zat er niet in. Een wandelingetje dan maar langs de waterlijn. Steven deed deze keer eens lomp. Hij schoof van een steen met zijn teen los op een schelp met als gevolg een snee in zijn teen. Achja, ongelukjes van lompigheid gebeuren nu eenmaal als je een Pint bent. 😁

  We zaten net op tijd in de shuttlebus terug. Er was een dikke regenbui losgebarsten.

  Toen we ons klaarmaakten om te gaan eten, raakten we aan de praat met het Portugees koppel achter de receptie. We hadden al een paar keer met hun gepraat en ze stelden voor om te samen te gaan eten. We aten onze laatste Sarawak Laksa in goed gezelschap. Daarna kwamen we nog een lokale fruitmarkt tegen waar ze Durian verkochten! Dit is het heel bekend stinkend fruit van Azië. We wouden dit al langer proberen en nu was onze kans! De geur was inderdaad niet fijn, maar ook niet zo erg als verwacht. De smaak was wel lekker en de textuur wat romig. Alles bij elkaar nog een goeie ervaring. We kochten nog een pintje en dronken deze op in onze hostel. We bleven nog wat hangen met de Portugezen en er kwam nog een andere gast bij. Het werd een hele gezellige avond.

  Nu is het klaarmaken om naar de andere kant van Borneo te gaan, namelijk Sabah. Het zal een kort nachtje worden want onze vlucht is al om 6u.
  Read more

 • Day78

  Kuching - dag 3

  January 10 in Malaysia ⋅ ⛅ 27 °C

  Ons bedje in onze hostel deed ons goed deze nacht. Geen nachtelijke bezoekers en lekker uitslapen. We waren van plan om naar de orchideeën tuin te gaan vandaag, maar onze plannen verliepen wat anders. Nadat we terug inkopen hadden gedaan voor ons verblijf in het volgende park, gingen we naar de toeristische dienst. Dit deden we omdat we ons verblijf in Bako national park ten laatste vandaag moest betaald worden. Nadat onze pogingen om online te betalen mislukt waren, moesten we dus cash gaan betalen in het kantoor. We dachten dat dit bij de toeristische dienst was, maar uiteindelijk bleek het in een ander park te zijn. Dit park was nog eens een ritje van 25 minuten met de grab. Dus na onze lunch gingen we hier heen. Bij het kantoor zelf moesten we nog wachten tot een andere klant geholpen was. Dit leek uren te duren.. uiteindelijk was het aan ons en konden we onze reservering behouden door te betalen. Bleek wel dat we geen keuken hadden, maar dat er een soort cafetaria ter plekke is. Nu hadden we wel wat teveel inkopen gedaan, maar noodles blijven lange tijd goed.

  In het park zelf wandelden we nog wat rond, maar er waren werken aan de gang dus een deel van het park was ontoegankelijk. Het park stond vooral bekend bij joggers en deze zagen we dan ook voldoende. We zagen ook enkele hagedissen, maar dat was het dan ook.

  Toen we terug in de stad waren gingen we iets drinken aan het water, gevolgd door avondeten bij een stalletje langs het water.
  Read more

 • Day83

  Kuching - dag 4

  January 15 in Malaysia ⋅ ⛅ 26 °C

  Terug in de bewoonde wereld was het tijd om wat uit te slapen. Toch waren we weer vroeg wakker. In de voormiddag planden we nog wat dingen voor de komende dagen.

  'S middags maakte we zelf Laksa noedelsoep. Wel uit een pakje 😜 deze bleven nog over van onze inkopen voor het nationale park. We hadden er ook een blikje garnalen sambal en kip in currysaus bij. Het was wel een lekkere zelfgemaakte maaltijd.

  Deze namiddag hadden we eindelijk tijd om de orchideeëntuin te bezoeken. We gingen er te voet heen, maar wat was het warm! Echt afzien.. Toen we toekwamen zagen we een pijltje met cooling house. Direct daarheen! Het was een serre vol met orchideeën en er stonden grote blazers om het koel te houden. Koel was relatief, want al gauw hadden we daar ook warm. De rest van de tuin deden we vrij snel omdat het zo warm was. Er stonden niet super veel bloemen in bloei, maar het was wel een mooie tuin. Het was de moeite om te doen, zeker omdat het gratis was.

  De rest van de namiddag liepen we wat op het gemakje rond. We gingen een koude koffie en thee drinken in een leuke koffiebar. Daarna was Tat wat afgeleid omdat ze een kat tegen kwam. Ooh ja "Kuching" betekent "kat" in het Maleisisch 😁

  We gingen ook een cocktail drinken in een gezellig binnentuin. We aten er zoete frietjes met lookmayonaise bij, mjammie!

  'S avond wouden we bij een vegan burgerbar gaan eten, maar blijkbaar was deze permanent gesloten. We besloten dan maar naar de promenade aan de rivier te gaan. Hier gingen we bij een stalletje zitten dat bekend was voor zijn zeevruchten🦀 We bestelden een schotel voor ons twee en genoten met volle teugen!
  Read more

 • Day3

  Auf zur Insel Borneo

  March 3 in Malaysia ⋅ 🌧 27 °C

  Nach 5 Stunden Schlaf sind wir aufgestanden und haben mit Mühen super früh am Sonntag einen Grab-Fahrer gekriegt, der uns zum Flughafen gefahren hat. Nach kurzem Ungewissen ob wir von domestic oder international fliegen, und der Ansage (als wir noch beim Gepäck Check in standen) dass der Check in für Borneo nun geschlossen sei, landeten wir doch sicher in Kuching.
  Unsere Emfpangsdame vom Hostel hat uns das Zimmer gezeigt und den Pool angepriesen, der aus unerklärlichen Gründen an dem Tag leider leer war - jesko hat trotzdem eine rund mit dem Schwan gedreht. Den Tag haben wir die Stadt erkundet, uns den ersten Sonnenbrand geholt und uns abends mit meinem Bekannten Fred aus Deutschland verabredet. Die Jungs haben sich ihren frischen Fisch ausgesucht, ich hab mich mit Chicken Süß Sauer zufrieden gegeben.
  Ein gelungener Abend an der Waterfront in Kuching, mit Cider und Musik. 💆🏻‍♀️🌈👋
  Read more

 • Day4

  Auge in Auge mit Edwin

  March 4 in Malaysia ⋅ ⛅ 29 °C

  Heute früh sind wir nach der Enttäuschung über das Frühstück in unserem Hostel, zum Black Bean Café gegangen, um uns einen Kaffee zu holen und haben unterwegs noch Nudeln gegessen.
  Dann haben wir uns auf den Weg zum Semenggoh Nature Reserve gemacht. Das ist ein Areal in dem wilde Orang-Utans, nur 20 min von der nächsten Stadt entfernt im Regenwald leben. Da in Ernte-schwächeren Monaten die Tiere im Regenwald nicht genug Essen finden, kümmern sich in dem Nature Reserve Menschen darum, dass die Orang-Utans mehr Früchte bekommen. Immer morgens und abends werden Fütterungen durchgeführt, ob die Tiere dann kommen, ist ihnen selbst überlassen und für schaulustige Touristen immer ein Risiko. Heute kam morgens kein Einziger. Wir waren zur Nachmittags-Fütterung da und konnten ein schwangeres Weibchen beim Kokosnuss-Knacken, Ananas mampfen und Milch trinken beobachten. Währenddessen kam einer der Pfleger und war ganz aufgeregt. Man hätte wohl Edwin, das älteste Männchen gesichtet, das seit 2 Monaten nicht mehr zurückkam - auf dem Parkplatz. Daraufhin stürmte unsere Gruppe zum Parkplatz um den Orang-Utan zu sehen. Dieser lief gemütlich entlang des Weges und wartete darauf, dass man auch ihm ein wenig Obst brachte 🐒
  Da es im Laufe des Nachmittages immer sonniger und heißer wurde, ich aus dem schwitzen ohne jegliche Bewegung nicht mehr rauskam, entschieden wir uns gegen eine weitere Wanderung und fuhren zurück nach Kuching - erstmal unter die Dusche.
  Den Abend verbringen wir am Wasser und planten die nächsten Tage.
  Read more

 • Day73

  Kuching - dag 2

  January 5 in Malaysia ⋅ ⛅ 27 °C

  Nadat we gisteren een planning en wat boekingen hadden gemaakt, was het vandaag verder voorbereiden. Morgen vertrekken we namelijk naar Kubah national park. Je kan hier accommodatie huren, maar dat is het dan ook. Geen warm water, geen eten, geen drinkbaar water, geen WiFi, geen dekens, geen handdoeken. Wel gemeenschappelijke slaapkamers, keuken en badkamers. Vermits we drie nachten daar gaan blijven moesten we dus inkopen gaan doen. De volgende maaltijden zullen wel voornamelijk uit instant noedels bestaan, maar we hebben ook een potje nutella gevonden!

  Borneo is ook de thuis van de grootste bloem ter wereld en toevallig is er vandaag een beginnen bloeien. Deze bloemen bloeien maar 5 dagen, je krijgt dus niet vaak de kans om ze te zien. Dus zullen we waarschijnlijk vanuit Kubah national park een uitstap doen naar het andere park waar deze bloem staat. Iets waar we toch ook wel naar uitkijken.

  In de namiddag gingen we naar fort Margeritha hier in Kuching. Het was niet super groot, maar wel mooi gerestaureerd. Binnenin was er een tentoonstelling over de geschiedenis van Sarawak, de Maleisische staat waarvan Kuching de hoofdstad is. Deze was verbazend interessant. Een hele tijd heeft een Britse familie de leiding gehad over dit gebied. In tegenstelling tot de meeste blanke inmengingen in Azië, was deze een vredevolle en respectvolle overheersing. Lokale gewoonten werden behouden en lokale stamhoofden kregen een belangrijke rol in het bestuur van de regio. Het Britse bestuur door de familie Brooke zorgde voor vooruitgang en vrede tussen de stammen. Wereldoorlog 2 zorgde voor het einde van dit bestuur.

  Deze avond aten we bij een Filippijnse resto iets verder in de straat. Dit is een bestemming die we hebben overgeslagen in onze reis, maar nu hebben we toch al het eten geproefd 😁
  Read more

 • Day77

  Kubah National Park - dag 3

  January 9 in Malaysia ⋅ ⛅ 25 °C

  Het was een bewogen nacht. Toen Tat terugkwam van een nachtelijke toiletbezoek zag ze een muis op haar bed. Ze was zo geschrokken dat ze enkel kon schreeuwen "Een muis!" Steven lag in het bed ernaast en werd half wakker. Tat schreeuwde nog eens "Een muis op mijn bed!" Steven klopte op het bed, maar het beestje had wat meer nodig om weggejaagd te worden. Het rende achter onze grote rugzak en dan van de ene kant van de kamer naar de andere kant. Uiteindelijk waren we allebei klaar wakker en kropen we met een niet zo gerust hart terug in bed. De slaap won uiteindelijk wel en er waren geen verdere voorvallen.

  Voor onze laatste dag in het park deden we een laatste wandeling. Deze was naar een viewpoint, wat betekende bergje omhoog. Het eerste deel van de wandeling was afzien en Tat kreeg al flashbacks aan een verschrikkelijk bergbeklimming in Tanzania. Na veel binnensmonds gevloek was het eerste steile deel voorbij. Natuurlijk was het nog steeds bergop, maar meer gestaag. De viewpoint gaf een super uitzicht over de vallei onder ons. We zagen een berg in de verte en een grote rivier die zich opsplitste in verschillende zijrivieren. We zagen ook veel groen, dit maakte ons blij 😊

  Na de wandeling was het tijd om terug naar Kuching te gaan. Helaas vonden we geen "grab" in de buurt. Dit was niet zo verwonderlijk vermits we wat in the middle of nowhere zaten. Gisteren hadden we wel geluk gehad, maar deze keer niet. We vroegen voor vervoer aan de ranger van dienst en deze zei iets van een minivan aan de grote weg. Dus gingen we hier naartoe en er was inderdaad een soort van bushokje in hout. Maar er kwam geen minivan, we hadden ook geen info gekregen van de uurregeling. Uiteindelijk kregen we toch een grab te pakken en konden we terug naar de stad.

  In de namiddag gingen we iets drinken in een gezellige buurt. We merkten dat er iets aan de gang was. Er passeerde een soort van stoet. We dachten er niet veel over na en gingen opzoek naar avondeten. We vonden een hip restaurant dat groot was, maar ook leeg! Het eten was wel lekker, maar om eerlijk te zijn had alles ons gesmaakt na onze daagjes in de jungle. Buiten bleek de stoet verder te gaan en vrij groot te zijn. We vroegen wat er aan de hand was en blijkbaar was het de stadsprocessie voor Chinees nieuwjaar! We vonden dit een beetje raar vermits Chinees nieuwjaar pas in februari is. Maar we zagen inderdaad de kenmerkende dansende dranken. De stoet bleek ook in de straat van onze hostel te passeren. Dus bleven we natuurlijk een tijdje kijken. Er was een altaar wat verder en daar gingen de draken altijd naartoe om een rituele dans te doen. Het was heel leuk om te zien. Het leek wat op carnaval, maar toch wel anders natuurlijk.
  Read more

 • Day82

  Bako National Park - dag 4

  January 14 in Malaysia ⋅ ⛅ 27 °C

  Vroeg opstaan! Beestjes spotten!

  Ook vandaag stonden we vroeg op om beestjes te spotten. Het weer zat mee vandaag. Wat zonneschijn is altijd meegenomen want dieren hier hebben het graag. Eerst vertrokken we naar de plek waar gisterenavond de schorpioen zat. Hij stak nu half uit zijn holletje met de klauwen zichtbaar. Hierna was de adder aan de beurt om nog eens te fotograferen. Deze keer in alle rust. Steven dus tevreden. 😉 we gingen terug naar de plek waar we de silver leaf monkeys hadden gezien in de hoop dit weer te doen, maar in plazts daarvan stak een probiscis over. Met twee indrukwekkende sprongen, was hij het padje zo over. De kracht van deze dieren zie je zo wel duidelijk. Als ze in een boom zitten te eten, strooit die ‘bierbuik’ wel zand in de ogen. We zagen nog enkele anderen in de bomen schuilen. We hadden ze blijkbaar verrast en gestoord! Waarvoor we ons geëxcuseerd hebben. We zijn tenslotte goed opgevoed. 😜

  Tijd om verder te gaan en bij het passeren zeggen we dag aan meneer varken dat op zijn gewoonlijk plekje wat zit wroeten. Toen spotten we de silver leafs. Vrij hoog in de bomen maar met de verrekijker hadden we nog een goed zicht. Om een stijve nek te vermijden, bleven we niet te lang kijken. Op naar de mangrove om te zien of hier niets zat. Enkele nieuwe vogelsoorten, de krabbetjes en de makaken waren hier aanwezig. Al veel gespot deze ochtend dus.

  Een verrassing van formaat! Op onze terugweg naar onze lodge, kwamen we de silver leafs tegen op het strand. De hele troep was het strand op gegaan om aangespoelde zaden en andere dingen te eten. Op amper een meter van ons konden we ze supergoed bekijken en dit voor 10-15 min. Ze leken zich niet te storen aan onze aanwezigheid. Hemels om zo de dag te beginnen!

  Na het ontbijt, maakten we ons klaar voor een laatste wandeling. Dit was een loop doorheen alle verschillende vegetatietypes. Om te beginnen kregen we een stevige regenbui op onze kop. Dat is wat minder! Maar ja, regenseizoen weetjewel. De paden waren omgevormd tot beekjes. Het duurde dus niet lang voor onze voeten kletsnat waren. Glijpartijen gebeurden dus om de haverklap met gladde boomwortels, modder en blijkbaar glijmiddel overal op het pad. 😂

  Tat had ook nog extra pech, zo verloor ze haar activity tracker. Jammer. Maar om haar te troosten toonden de probiscis monkeys zich nog een laatste maal voor we het bootje terug namen. Het was een rustig bootritje en het bootje surfte precies op de golven met momenten. We namen afscheid van het prachtige park dat Bako national park is.

  Een taxi naar kuching werd gedeeld met nog twee andere reizigers. Aangekomen in het hotel, stond er wat fruit en water voor ons klaar met een ‘welcome back’ van de uitbaters. Een leuke attentie dat geapprecieerd wordt. Dan was het tijd voor een warme douche. Of toch enkel voor Steven want die van Tat was koud. De schakelaar voor warm water stond blijkbaar af, toen ze haar douche nam. 😜

  Met nog inkopen die we niet hadden kunnen meenemen naar Bako, maakten we ons avondmaal. Wat noedels met tomaat-ricotta saus. Ideaal want we hadden geen zin meer om buiten te komen. De voetjes hebben wat rust nodig.
  Read more

 • Day72

  Kuching

  January 4 in Malaysia ⋅ ⛅ 26 °C

  Gisteren was onze laatste dag in Singapore. We sliepen wat uit en deden nog een laatste plons in het zwembad. We liepen nog wat rond in de buurt en gingen Indisch eten. Het eten was allemaal halal en anders dan wat we al gegeten hadden, heel pikant maar ook heel lekker.

  In de namiddag namen we de vlieger naar Kuching. Dit is de hoofdstad van de Maleisische staat Sarawak en deze bevindt zich op het eiland Borneo. Dit was een bestemming waar we al lang naar uitkeken, want Borneo staat bekend voor zijn geweldige natuur.

  De vlucht verliep vrij vlot, al hadden we wel wat last van turbulentie omdat het momenteel het regenseizoen is. Onze hostel bleek heel fijn en de man achter de receptie was heel hulpzaam en gaf direct uitleg over al de activiteiten in de buurt. We voelden ons meteen thuis.

  Vandaag was opnieuw een rustig dagje. We planden wat activiteiten voor de volgende dagen. Er zijn verschillende nationale parken in de buurt van Kuching en je kan ook in de parken zelf verblijven. Maar je moet dit wel op voorhand boeken.

  'S middags vonden we toevallig een sushi restaurant. Het smaakte ons, zeker omdat het buiten ongelofelijk warm was. In de namiddag verkenden we de rest van de stad wat. Zo liepen langs het water en zagen we een spectaculaire voetgangersbrug. Na een tijdje kregen we het terug warm en gingen we een ijsje eten. Dit was met een speciale siroop die gemaakt is van suikerpalm dat in mangrove gebied groeit. Hierdoor had het een lichte zoute toets. Tijdens onze wandeling doorheen de stad kwamen we ook wat street art tegen. Dit was weer een leuke verassing.
  Read more

 • Day38

  Day 38: Across to Borneo

  July 23, 2016 in Malaysia ⋅ ⛅ 32 °C

  Today we finally say farewell to Malacca after 5 comfortable and interesting days/nights. Carol provided a breakfast of roti canai (Malaysian flatbread similar to a savoury crepe) and nasi lemak (rice & sambal with boiled egg & anchovies, wrapped in a bamboo leaf). She's been so good to us! She also drove us to the bus station which was about 20 minutes away on the other side of town, saving us getting a public bus out there!

  The bus was much the same as the one that had brought us from Singapore, with wide comfortable seats, a footrest and decent reclining capabilities, air conditioning and luggage racks in the hold. The journey was pretty non-eventful, I dozed and listened to podcasts while Shandos mostly slept.

  Only thing of note was that for some reason, the bus stopped at a rest area maybe 20 minutes short of our destination. I guess there's some rule that says you can't drive longer than x duration without a break, so even though the end of the line is 20 minutes away you still have to stop. Only a couple of people got off the bus to stretch their legs and inspect another disgusting Asian public toilet.

  Arrived at the enormous KLIA2 airport in plenty of time - by now it was 12:30 and our flight wasn't until 3:30, plus it was domestic and we'd already checked in and didn't have to drop bags. Had a typical airport lunch at Subway and then headed for the gate. Very surprised to find that unlike every other time we've been through this airport, we only had to walk for about 5 minutes to the gate, rather than the 25-30 minutes it usually is. The terminal is in the shape of an H with the entrance at one of the angles, so if your gate is on the parallel side and at the end it's a bloody long walk!

  Waited at the gate doing some various internet things while AirAsia apologised their way through another flight delay; this time about 1 hour. We've now had four flights with them and three have been running late "due to late arrival of the aircraft". I don't know what that's code for, but it's very annoying!

  Took off about 90 minutes late (so close to 5pm), and the pilot earned his stripes during the climb-out! Powering up, powering down, dodging left, dodging right to avoid huge thunderheads that just seem to gather in the sky late every afternoon. Once we'd cleared those the flight was pretty uneventful. Only a short hop of 90 minutes, so we arrived at about 6:30 and cleared immigration very quickly (yes - even though it's a domestic flight all travellers to Sarawak are monitored separately from the rest of Malaysia).

  Our hotel is clean and modern though not particularly fancy, and again on the edge of the main part of town. Being a Saturday night we freshened up and set out exploring the town of Kuching. First thing we noticed was statues and street art of cats everywhere - apparently Kuching sounds similar to "white cat" in Mandarin so it's colloquially known as the cat city.

  We wandered a bit along the riverfront (there's a wide river which the old city is clustered up against, with very little on the other side), before settling on a restaurant in a colonial era building just back from the water. The restaurant was full of white people which when travelling is usually an immediate red flag that the food isn't going to be very good, but we persevered and ate here anyway. Happy to report that the Sarawak laksa we both ordered was excellent, and a good price at 11.5 RMY/$4 AUD.

  Looked at a bit more of the riverfront but decided to save further exploration for tomorrow. I have a feeling we'll be doing a lot of walking!
  Read more

You might also know this place by the following names:

Blacksmith Rocks

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now