Malta
Mġarr

Here you’ll find travel reports about Mġarr. Discover travel destinations in Malta of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

7 travelers at this place:

 • Day26

  Gozo

  May 9 in Malta

  Gozo is another island of Malta and we spent half a day here. We did the hop on hop off bus, or rather we hopped on but didn't hop off until the end as time was short and it was the only way we could guarantee to get back to the ship on time . There was not a great deal to see in Gozo - there is a church with reportedly the third largest dome in the world, a blue grotto or azure window or something but we really only glimpsed these things from the bus.

  Some of the architecture was rather interesting - enclosed wooden balconies that protrude from the side of the building. Couldn't really fit more than 2 people, certainly not a chair and table and they don't look all that secure.

  This is a short entry - probably a port we really don't need to stop at but would possibly be better to do a ship tour instead.
  Read more

 • Day7

  Boat trip - Gozo

  September 21, 2015 in Malta

  Utolso napra kitalaltuk, hogy mivel leadtuk a quad-okat elmegyunk hajokorandulasra, mert utikonyvek szerint is egy must have program. Meg elozo nap mielott elindultunk delre befizettunk a Luzzu Cruise-hoz egy Gozo-Camino/Blue Lagoon turara. Az mar reggel erezheto volt, hogy kicsit szeleseb az ido mint az elozo napokban, de nagyob kellemes volt. De mint utobb kiderult, ami az utcakban kellemes szelnek tunt az a tengeren eleg eroteljes, igy rettento nagy hullamok voltak es rendesen dobaltak a hajot. Pedig azert nem egy nagyon kicsi hajoval mentunk. Olyan volt mintha egy 1,5 oras hullamvasuton ulnenk. Anya egyfolytaban azon aggodott, hogy fel fog borulni a hajo, jo nehanyan pedig rosszul is lettek. Szerencsere tolunk senki, anyanak se lett semmi baja az aggodason kivul. Elsokent Gozora erkeztunk meg, ahol egy 3 oras jeep turara mentunk egy oreg Casanovaval. Igy mondta az autok kozott eloszto srac is, de tuti az volt fiatalabb koraban, mert kifejtette meg odafele menet, hogy nem szivesen lakik itt Maltan. Aztan amikor Martikaval megkerdeztuk, hogy miert, azt mindta hosstu es regi tortenet. De tuti valami nougy lehetett, mert tobbszor is meselt igy helyrol hogy egy ilyen vagy olyan nemzetisegu novelv randizott itt vagy ott. 😊 majd megdicsert bennunket is h a magyar nok milyen szepek es hogy a fiuk nagyon szerencsesek. De amugy jo fej volt, elsokent az azur ablakhoz mentunk a sziget eszaki reszebe. Gozo egyebkent meg nyugisabb es cssendesebb mint Malta, a fosziget. Nagyon szep a hely, rettento eros hullamzas alakitotta ki az egesz partszakaszt. A terepet annyira kicsipkezte, mintha a holdon jarnank, tiszta krater volt. Mondta is az oreg, hogy ne menjunk kozel a szelehez fenykepezkedni mert a szel vagy a hullamok ket kinai not bedobtottek kb ket honappal ezelott es nem is talaltak meg oket pedig 3 napig kerestek. Mondjuk abban az eros hullamzasban nem is csodalom, hogy nem talaltak meg, ket perc alatt tobb kilometerre elvihet barkit kiszamithatatlan iranyba. Ezt kovetoen mentunk tovabb, az oreg ossze-vissza szaguldozott velunk a rosszabbnal rosszabb utakon, de tuleltuk. Utana mentunk Viktoriaba, ami egy eleg kihalt kis varoska, bar lehet hiog ez a vasarnapnak is betudhato volt. Elmentunk a citadellaba, illetve valami foter szerusegre, ami mindketto nagyon szep, de foleg szep lesz, mert meg felujitasi munkak voltak mindenhol. Utana vissza a kikotobe, de elotte meg elvitt bennunket egy kilato reszhez, ahonnan lehett latni Caminot, es a blue lagoon-t. Tenyleg szep volt. Majd visszazotykolodtunk a hajohoz mentunk tovabb Caminora.Read more

You might also know this place by the following names:

Mġarr, Mgarr

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now