Úvodné slovo

Danka už od augusta v kuse hučí, že chce ísť k moru a ja som sa jej teda rozhodol tento sen splniť. I keď teplotu mora odhadujem na 5 až 10 stupňov, čím jej určite schladím jej pôvodnéLäs mer
Prvá polka cesty

Danka prichádza zo školy a 12tej a o 12:30 už so zvyškami z letnej prevádzky v podobe panini v ruke opúšťame Šíravu. Pre väčšie zážitky volím pre začiatok adrenalínovú cestuLäs mer
Druhá polka cesty

Hotelík bol parádny, Danka sa vytešuje z kúpelne, ktorej veľkosť takmer atakuje našu mini-izbu v Singapure. "Lahôdkou" sú matrace, do ktorých sme zapadli ako do válovčekov. Takže nohyLäs mer
Vstupujeme do centra Gdaňsku

Ešte doma som si urobil poriadny prieskum, kde je v centre Gdaňsku možné parkovať zadarmo. Ono totiž široko ďaleko od centra je všade parkovacia politika desivá. Prvá hodina 1 Euro, druháLäs mer
Centrum Gdaňsku

Prechádzame dlhým centrom. Všetko v jednom štýle. Pekne ladené často úzke domčeky pripomínajúce Holandsko, s fascinujúcimi priečeliami, či domy v nemeckom štýle. Všetko ladené nieLäs mer
Gdaňsk centrum, rieka Motlawa

Po tom ako sme uchvátení suchozemskou časťou mesta a Danka sa neustále rozplýva a nevie sa vynadívať, ja viem, že za jednou z historických brán sa otvorí nová ešte zaujímavejšia tvárLäs mer
Večer v centre Gdaňsku

Keď sa zotmie všetko naberá ešte viac romantický ráz, množstvo ľudí sa zahusťuje. A my 5 minút pred záverečnou objavujeme možnosť v najvyššom kostole Gdaňsku vysokom asi ako 27Läs mer
Bonusový fotopríspevok

Naša "Villa Dworek Jaśkowy"

Naša vilka cca 10 minút od centra mesta a predsa v tichšej lesnej štvrti (vzdialene mi to pripomína košický Čermeľ až Bankov), akurát, že to tu nie je tak napchaté.
Pozrite si obrázokLäs mer
Kúpeľné mestečko Sopot

Sopot je kúpeľné mesto blízko Gdaňska na brehu Baltického mora. Je tam rovnaká parkovacia politika ako v Gdaňsku, takže sa tiež držíme svojich pravidiel a nachádzame miesto, kde jeLäs mer
Gdyňa

Zo Sopotu sa presunieme do mestečka Gdyňa, ktoré je najväčším poľským námorným prístavom.
Zase vyčmucháme v spleti platených parkovacích miest bezplatné parkovanie a to dokonca lenLäs mer
Slowinsky národný park

2 hodinky adrenalínovej jazdy (malý Schumacher chápal, že sa ponáhľame a bolo to o život) z Gdyne a sme v Slowinskom národnom parku (stále sme v Poľsku), kde dochádzame tak, že podľaLäs mer
Morský maják

Limit nelimit, 0,8km od nás je vraj pravý morský maják!
To musíme dať.
Od tabuľky "Latierna 0,8km" prejdeme autom asi 400m a ja sa vytešujem, ako rýchlo to stihneme. Dôjdeme na ďalšieLäs mer
Konečne v Štetíne

Po ďalších 3 a pol hodinách jazdy dorážame do Štetína. Budeme bývať v apartmáne, ktorý bol síce na bookingu, ale je to nejaká súkromná osoba, ktorá na nás čakala celý deň, kedy saLäs mer
Prúser

Telefon się zepsuł. Milan ma duży problem.
Pokazený telefón a Štetínsky Bangkok

Od rána som nervózny, lebo sa mi pokazil mobil. Display ide, ale dotyk nie... :(
Ráno vyrážame na tajnú misiu, ktorú tu z dôvodu, že blog je verejný nechcem popisovať.
Pre zasvätenýchLäs mer
Kupujeme prací prášok...

V nákupnom centre sa najeme v reštaurácii typu "Ber si, čo chceš, platí sa za váhu". V Carrefoure kupujeme nejaké dobroty na večeru a prací prášok. Na drzovku predbehneme všetkých v radeLäs mer
Štetínske nábrežie

Po praní ideme na 2h prechádzku popri rieke Odra. Poobdivujeme historické stavby, lode a lodičky, kaviarničky a cukrárničky na nábreží a ja mŕtvy únavou padám do postele. Danka ešteLäs mer
Štetín centrum

Aj keď bývame v starom meste, popozerať napešatky Štetín je vzhľadom na jeho veľkosť náročná úloha. Hlavne, keď na včera naplánovaný oddychový deň sme oddýchnuť nejakoLäs mer
Štetínske bulváre a parky

Prechádzame cez široké viacprúdovky, kde v strede ide velikánsky chodník pre peších i bicykle. Vstupujeme do nekonečne dlhého parku s moderným letným amfiteátrom a keď už ledva nôhyLäs mer
Štetín resumé

Štetín nás neoslovil ani po dnešnej asi 6 hodinovej pešotúre po všetkých jeho zákutiach. Obrovská spleť rôzne sa križujúcich a hlavne upchatých ciest. Centrum je zopár kruhovýchLäs mer
Geopatogénny les

Už od 4:30 nemôžeme spať, takže pomaly balíme.
Po tme ideme po Ferrari na naše parkovisko a prebiehame cez cestu popred značku zákaz vstupu chodcov. V tej chvíli sa Danke utrhne taška aLäs mer