Motorkársky výlet
Ayer, Camboya ⋅ ☀️ 28 °C
Tak vyrážame a mierime si to rovno na opačnú časť ostrova na Lazy beach (lenivú pláž). Takmer prázdna parádna pláž... A cesta viac menej po rovinke. Priemerná rýchlosť 5km, maximálnaLeer más
Motorkárske dejavu - pokazená motorka
Ayer, Camboya ⋅ ⛅ 28 °C
Tak sme zase odmietli "výhodnú" ponuku nášho rezortu na motorku za 20$ a vybavili sme si motorku sami za 15$ (neskôr sme zistili, že keby sme objednali z rezortu, doniesli by ju z tej istejLeer más
Lenivý ostrov
29 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 28 °C
Tento ostrov nemá žiadne spevnené cesty a požičať si tu ako turista motorku nie je práve jednoduché a lacné.
2 dni tak trávime vylihovaním na pláži a v hojdacích lehátkach. Kúpeme saLeer más
Nie je všetko zlato, čo sa blyští
28 de diciembre, Camboya ⋅ ☀️ 29 °C
Kto čítal náš príspevok o našom 4* beach front bungalowe, tak ten bol písaný tak, ako by ho písal influencer, aby ste nám všetci závideli.
A teraz realita :)
Náš domček je faktLeer más
Sanloem, raj na zemi?
27 de diciembre, Camboya ⋅ ☁️ 29 °C
Kambodžský ostrov Rong Sanloem je malý tropický raj s bielymi plážami s práškovým pieskom.
Objednaný máme hobití (tvarom, nie veľkosťou) domček s výhľadom na more, ale dali námLeer más
Presun k moru a prvé zážitky
27 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 27 °C
Celý nočný presun bol dosť namáhavý a spravili sme chybu, že sme sa spoliehali na francúzsku skupinu, ktorá na rozdiel od nás mala perfektnú angličtinu. Plán bol držať sa ich, lebo smeLeer más
Odchádzame k moru
26 de diciembre, Camboya ⋅ 🌙 25 °C
Po 4och dňoch odchádzame z nášho najluxusnejšieho 5* ubytovania. Smerujeme k moru do 4* a takto to už s nami pôjde dole vodou, aby sme o dva týždne skončili v Bangkoku na 2*.
V resorte smeLeer más
Doprava v Kambodži
26 de diciembre, Camboya ⋅ ☁️ 26 °C
Nutné prečítať všetkým vodičom, ktorí sa rozčuľujú na slovenských cestách.
Doprava v Kambodži to je zážitok, aký sme nikde v Ázii nezažili.
Keď sme si doteraz vraveli, žeLeer más
Večerný Siem Reap
25 de diciembre, Camboya ⋅ ☁️ 27 °C
Večer ideme do mesta, ktorého centrom preteká úzka riečka. Okolo nej miliarda stánkov, fastfoodov, ľudí sediacich na nábreží. Všetko vysvietené a atmosféra pre mňa ťažko k niečomuLeer más
Prieskum chrámov
25 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 34 °C
Siem reap je turistickou výkladnou skriňou Kambodže práve kvôli množstvu historických stavieb, ktoré tu môžete vidieť. Je to ako prieskum našich zrúcanín hradov, akurát tá vzdialenosťLeer más
Pat a Mat opravujú kufor
25 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 33 °C
Už sme z toho znehutení, ale už pomaly každú dovolenku naše kufre neprežijú let. Preto sme zobrali kufor, ktorý už prežil kadečo, bez otočných koliesok, ktoré by sa dali ulomiť a i takLeer más
Štedrý večer a vianočná ryba
24 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 27 °C
Večer nás (všetkých európanov) management rezortu pozve na Vianočný večierok.
Ten už od včera vo veľkom pripravujú a nacvičujú priamo pred vstupom do nášho domčeka a my s Dankou sa naLeer más
Užite si vianoce
24 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 28 °C
Prajeme vám krásne prežitie Vianočných sviatkov... Myslíme na vás všetkých...
U nás sú posledné roky bez vianočného stromčeku, okrem výnimky, keď ho Ňaňo vystrihol z baliacehoLeer más
Pokazená motorka
24 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 32 °C
Takže karma za to, že sme si nepožičali motorku z rezortu za 19$ na deň, ale zjednali sme si vlastnú na ulici za 10$ nás dobehla.
Ako si tak šinieme motorečkou po dlhočiznej ceste ďaleko,Leer más
Khmérske chrámy
24 de diciembre, Camboya ⋅ ☁️ 34 °C
Dnes väčšinu dňa beháme po khmérskych chrámoch. Navštívime najznámejší a najväčší náboženský komplex na svete Angkor, kde sa po novom dá vyliezť ukrutne strmými schodmi ažLeer más
Prvé minúty v Siem reap
23 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 31 °C
Danka je už od Budapešti chorá. Nenormálne soplí. A tak náš prvý výlet smeruje do lekárne a naše ***** superubytko si tým pádom zatiaľ veľmi nemôžeme užívať.
V ubytovaní mámeLeer más
Vstup do Kambodže
23 de diciembre, Camboya ⋅ ⛅ 32 °C
V Kambodži sa na imigračnej kontrole odovzdáva milión dokumentov a keď odo mňa ešte opýtajú lístok z lietadla, ktorým sme do Kambodže prileteli, tak v strese siaham do vrecka a omylomLeer más
Zlá letenka
23 de diciembre, Tailandia ⋅ ☀️ 22 °C
Na vstupe do Thajska nás zastavujú na imigračnom, odvedú si nás bokom a nechcú nás pustiť dnu do Thajska.
Uhh, ak som sa doteraz nezapotil z thajskej teploty, tak práve prišiel ten čas.
AkLeer más
Turkish airlines
22 de diciembre, Turquía ⋅ ☁️ 12 °C
Od týchto aeroliniek sme veľa nečakali, ale myslím, že stačili dva lety a ukázali sa v mnohom lepšie ako naša dlhoročná jednička Qatar airways.
Takže bola kozmetická taštička sLeer más
Budapešť krížom krážom
21 de diciembre, Hungría ⋅ ☁️ 5 °C
Dnes sme sa povozili historickou žltou linkou Budapeštianskeho metra. Je to najstaršia elektrifikovaná podzemná dráha na celom svete, ktorá jazdí od roku 1896. Je zapísaná v UNESCO. ŽltéLeer más
Budapešť nakoniec prekvapila
20 de diciembre, Hungría ⋅ ☁️ 5 °C
Sklamaní vianočnými trhmi vyrážame smerom k Dunaju.
Krásne vysvietené okolie rieky, nasvetlená každá budova, premávka vyzdobených lodí hustá ako v Benátkach.
Oooooo toto je inýLeer más
Vianočné trhy a grcajúca Danka
20 de diciembre, Hungría ⋅ ☁️ 6 °C
Do dlhočiznej súpravy metra, ktorá má toľko vozňov, že to ani nespočítam nastupuje bezdomovec. Najvyšší level bezdomovca. Taký smrad ste ešte nezažili. Len tá "vôňa" mesiacLeer más
Odchádzame
20 de diciembre, Eslovaquia ⋅ ☁️ 8 °C
8 rôznych miest
7x lietadlo
3x loď
2x vlak
1x nočný bus
3x zopár hodinové auto presuny
A zatiaľ tomu stále hovoríme dovolenka :) Uvidíme ten pocit na konci...
V túto chvíľu štartujemeLeer más
Víza a iné prkotinky
19 de diciembre, Eslovaquia ⋅ ☁️ 5 °C
Táto dovolenka je už fakt byrokratické trápenie.
Nikdy sme nevyplňovali toľko povinných elektronických dokumentov.
Len jednu príletovú kartu a len pre mňa som vypĺňal 20 minút, toľkoLeer más
Rušíme polku dovolenky
30 de noviembre, Eslovaquia ⋅ ☁️ 5 °C
Medzi Thajskom a Kambodžou je mini vojnový stav a vyostrené spory sa skončili uzavretím pozemných hraníc s Kambodžou už niekedy v máji. Na základe skúseností z minulosti, sme všakLeer más

Vladimír GavlaNo to je už lepsie ale tie ceny sú dáke vysoké či?