Alpes-de-Hautes-Provence
2 oktober, Frankrijk ⋅ 🌙 14 °C
01.10 og 02.10
Departementet Alpes-de-Hautes-Provence skiftede navn for 55 år siden. Tidligere hed det Basses-Alpes, og det tog 5 år med ophedet diskussion, inden man blev enige om det nye navn!Meer informatie
Cykeltur omkring Rosans
3 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 14 °C
Ud på formiddagen kørte vi tilbage mod Sisteron, og drejede derfra af vejen op mod Grenoble via passet Col de la Croix-Haute. Men allerede i Garde-Colombe drejede vi fra mod vest, og tog en lilleMeer informatie
Fête du champignon
4 oktober, Frankrijk ⋅ 🌧 13 °C
Der var svampe-festival i Lus-la-Croix-Haute i dag. Vi havde hørt det fra vores venner Pierre og Francoise, og vi mødte dem også i den lille landsby, hvor der var strålende solskin på trods afMeer informatie
Mod nord til Vercors
5 oktober, Frankrijk ⋅ ⛅ 5 °C
Det er næsten en tradition, at vi hvert år også kommer forbi bjergområdet Vercors, og de sidste tre år, har det været en hyggelig anledning til at mødes med Eloïse, der bor i den lille HameauMeer informatie
Vandretur i Vercors
6 oktober, Frankrijk ⋅ ☀️ 12 °C
Eloïse havde fri, og hun foreslog en vandretur fra Richardiere og op i den sydlige del af Vercors’ plateau i området omkring Pas de l’Aiguille. Det var dejligt til en forandring at have enMeer informatie
Cykeltur i Trièves
7 oktober, Frankrijk ⋅ 🌙 12 °C
Vi havde allerede besluttet for et par dage siden, at vi ville bruge en dag på cykling rundt i den del af Trièves, der ligger som en stor, let kuperet, rund dal, med byen Mens som centrum, og ellersMeer informatie
Cykeltur omkring Orpierre
8 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 19 °C
Der er et gammelt fransk udtryk der hedder: métro - boulot - dodo (metro på vej til arbejde, arbejde en hel dag, sove). Vi har omskrevet det lidt til: rando - dodo - vélo (vandre, sove, cykle)! OgMeer informatie
Varme sommerdage i oktober
11 oktober, Frankrijk ⋅ ☀️ 24 °C
09.10, 10.10, 11.10 og 12.10
Vi oplever lidt sommervarme i disse dage, men er også tilbage i Provence. Torsdag morgen havde Passepartout en aftale på Peugeot-værkstedet i Peyruis, og han komMeer informatie
Gensyn med stenbukke
13 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 10 °C
Vi er taget tilbage her til Saint-Étienne området, for at få muligheden for at se lidt vilde dyr igen. Vi har da set både stenbukke og gimser i år, men som regel på god afstand, og ikke rigtigMeer informatie
Les Lacs Morgons - og meget mere
14 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 10 °C
Jacky har jo denne her kort-app der hedder Mapy.com, hvor han har hentet hele kortet over Frankrig ned, så det også fungerer, når vi er offline. Den har nærmest alle eksisterende stier med, og erMeer informatie
Cykeltur til Roya og rejsedag
15 oktober, Italië ⋅ 🌙 13 °C
Vi ville tage en rolig dag for knæene, men vejret var stadig varmt og solrigt, så for alligevel at røre os lidt, blev det til en cykeltur til den lille hameau Roya, der ligger ca 11 km fraMeer informatie
Lago di Fremamorte
16 oktober, Italië ⋅ ☁️ 13 °C
Det blev så til dalen; Valon de Valasco vi kørte ind af i morges. Vi kom ikke helt så langt op, som vi havde regnet med, da vejen på det sidste stykke fra Terme di Valdieri havde nogle dybe renderMeer informatie
Lago della Rovina og Bagni de Vinadio
17 oktober, Italië ⋅ 🌙 11 °C
Vi tog dalen op forbi byen Entracque idag, og fortsatte så langt vejen tillod det til parkeringen ved søen; Lago della Rovina. Ville bare se området der, og gå en lille tur (med en stejlMeer informatie
Cime de Peyrassin 2.757 m.
18 oktober, Frankrijk ⋅ 🌙 8 °C
En sø, et pas og en top - det hele på en rundtur mellem Italien og Frankrig.
Men vi startede med en lille tur rundt i den italienske landsby Pontebernardo, som vi overnattede neden for. OmMeer informatie
Søndag - hviledag
19 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 11 °C
Det er lidt her i Frankrig, som når man ser de der “komedie-krimier”(Barneby, Brokenwood), hvor der altid foregår en eller anden festival/marked i de små landsbyer! Den ene weekend er detMeer informatie
Regnvejrsdage
20 oktober, Frankrijk ⋅ 🌧 10 °C
20.10 og 21.10
Det regner stille mere eller mindre hele mandag og tirsdag. Vi slapper af hos Pierre og Francoise, fejrer Francoise’ fødselsdag om tirsdagen, inden vi tager afsked for denne gang, ogMeer informatie
Le Colorado Provençal
22 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 17 °C
Det “provençalske Colorado” kalder de det her, omkring den lille landsby Rustrel, hvor vi holder parkeret for natten. Det er et lille bitte område, med meget røde og okkergule klipper, i detMeer informatie
Okkerminen Bruoux - Lacoste og Bonnieux
23 oktober, Frankrijk ⋅ 🌙 14 °C
Vi havde besluttet at besøge okkerminen i Bruoux, efter at vi i går havde vandret rundt blandt de røde og gule klipper ved Roustrel. Da vi kørte forbi om formiddagen, var alle rundvisningerneMeer informatie
Cykeltur i Luberon
24 oktober, Frankrijk ⋅ ⛅ 13 °C
Det er genialt, når en gammel nedlagt jernbane bliver asfalteret og omdannet til cykelsti! Især her i Frankrig, hvor der ikke er så mange andre cykelstier. Mellem Apt og Cavaillon langs flodenMeer informatie
Côtes du Rhône
25 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 13 °C
Vi tager afsked med Provence for i år med det store ugentlige marked i Apt, som bare er lige et tak bedre end markederne i de mange øvrige byer og landsbyer hernede. Derefter kører vi først modMeer informatie
Valence - familiebesøg
26 oktober, Frankrijk ⋅ 🌙 11 °C
Uret skiftede til vintertid i nat, og vi vågnede til regndråber, men også tegn på at solen kunne bryde igennem. Vi gik en lille morgentur rundt i landsbyen Puy-Saint-Martin (det er med at udnytteMeer informatie
Saint-Vallier - Chateau Bobigneux
27 oktober, Frankrijk ⋅ ☁️ 10 °C
Vi kørte det lille stykke op til byen Saint-Vallier i formiddags, hvor Jackys mor ligger begravet på kirkegården sammen med hendes forældre og bedsteforældre. Vi er næsten forbi hvert år, ogMeer informatie
Fra Ardèche til Lozère
28 oktober, Frankrijk ⋅ 🌙 8 °C
Vi har kørt langt i dag, i forhold til hvad vi har gjort længe. 209 km. har vi flyttet os. Fra det nordlige Ardèche som består af stejle, grønne græsmarker og skov, især skov. MørkegrønneMeer informatie
Aubrac
29 oktober, Frankrijk ⋅ 🌧 12 °C
Det blæste godt i nat, men heldigvis holdt vi lidt i læ, og stormen gjorde også, at skyerne i morges blev drevet afsted over himlen, og ikke havde tid til at dale ned som tåge over vores plateau.Meer informatie
Cykeltur i Aubrac
30 oktober, Frankrijk ⋅ 🌙 10 °C
Vi føler os meget heldige! Vi havde jo drømt om at cykle rundt på det her plateau, og i dag fik vi det helt perfekte cykelvejr - vindstille, tørt, klart og med sol. Og det er ikke fordi, vi er iMeer informatie