Peru
Ajpi

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 83

   Colca Canyon und Colca Sour

   November 24 in Peru ⋅ ☁️ 15 °C

   Schlaf wird überbewertet! Deshalb sein die Krachers Kinder heit schon wieder um 2:30Uhr ausm Bett und auf einer 4stündigen Busfahrt zum Colca Canyon getuckert. Der Canyon isch mit ca. 3400m stellenweise doppelt so tief wie der GrandCanyon in den USA und hat uns mit seinen Terassen und der wunderbaren Natur und Tierwelt verzaubert ✨️
   Der gleichnamige Colca Sour mit Sancoya Saft, Eiweiß und Pisco war ah nicht zu verschmähen - besonders bei dem Ausblick !
   Aber mia miasen ins eingestehen, dass der gesamte Trip eher a Griff ins Klo war, weil (anders als erwartet) nit mal a Wanderung enthalten war und mia, nachdem gefühlt alle Tourihotspots mitm Kleinbus abgeklappert worden sind, bereits um 1 Uhr schon wieder am Rückweg waren. 🤦🏼‍♀️
   Tja dafür könn ma jetzt sagen mia waren dort und auf der Strecke dorthin überquert man an Pass der auf 4800hm liegt! Crazyyyy! Einige haben richtig an Höhenkrankheit gelitten und haben sich übergeben. Aber zwei Bergfexelen wie uns kratzt des natürlich üüüüberhaupt nit 😅😜
   Read more

  • Day 15

   Colca cañon

   July 19, 2022 in Peru ⋅ ⛅ 17 °C

   Vi brugte to dage på at trekke rundt i colca cañon 🚶 Vi var heldige og så Gondor🦅 Vi overnattede nede i cañonen og stod op kl 04:00 for at hike op ad cañonen igen næste dag 😅 Det var en hård tur, men vi klarede det alle uden at skulle trækkes op af mulddyrene 💪🐴
   Vi sluttede turen af med at besøge nogle termiske bade og kørte derefter til Puno 🚌
   Read more

  • Day 72

   Colca Canyon

   March 9, 2020 in Peru ⋅ ☁️ 16 °C

   Wir haben einen neuen Spitzenreiter in unserer Top 5 der Nachtfahrten! 🏆
   12h permanentes Geruckel und 1000000 Kurven trennten uns von Arequipa.
   Gegen 5 Uhr sind wir endlich angekommen und fielen erstmal wie tot ins Bett.

   Nachdem wir die Stadt ein wenig erkundet hatten, stand eine 2- Tages Wanderung im Colca Canyon an.
   Heißt :
   Abholung um 3 Uhr und Fahrt in Richtung des Naturschutzgebietes.
   Als wir irgendwann aufwachten, lag überall Schnee und wir dachten nur: 💩, darauf sind wir nicht vorbereitet 🙈
   Aber wir hatten zum Glück noch ein Stück vor uns und waren nur kurz auf 5000m angekommen.

   Unser erster Stopp war ein Aussichtspunkt, von dem man die Schlucht wunderbar sehen konnte und auch ein paar riesige Condore vorbei flogen, die mit ihrer Spannweite von 3m ziemlich beeindruckend sind.
   Nach dem Frühstück ging es dann im Zickzack runter in den Canyon, im Tal über eine Brücke auf die andere Seite und auf dieser weiter.
   Später durchquerten wir den Fluss erneut, diesmal aber an einer flachen Stelle.
   7°C Wassertemperatur sind aber auch während nur weniger Schritte 🐷kalt 🙈
   Nach ein paar Auf- und Abstiegen, überquerten wir am späten Nachmittag die letzte Brücke und sprangen als Belohnung in der Unterkunft erstmal in den Pool.
   Am Abend gönnten wir uns noch die Happy-Hour, denn der Motor muss ja geschmiert werden 😛

   Am nächsten Tag brachen wir um 4:30 Uhr auf, um den Aufstieg ohne direkte Sonne zu überstehen.
   6km Geröllweg, 1200 Höhenmeter und 3 Stunden später hatten wir es geschafft und und genossen die Aussicht, die es absolut wert war.
   Und auch der Muskelkater wird irgendwann verschwunden sein 🙈
   Der Rundweg mit 21 km war wirklich die Strapazen wert und wird von uns wärmstens empfohlen, falls mal jemand Bock hat 😉

   Auf der Rückfahrt mussten wir kurz stoppen, da der Bus elektrisch(!) fuhr und irgendein Batterieprobleme hatte.
   Abhilfe schaffte eine normale Autobatterie 😂
   Read more

  • Day 10

   Arequipa en Colca canyon

   April 16, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 21 °C

   Na een comfortabele busrit met dekentjes en een persoonlijk scherm om films te kijken, komen we rond 8u aan in Arequipa. In hostal Bubamara kunnen we de kamer pas binnen om 12u. We laten onze bagage achter en ontbijten met een lekkere pannenkoek.

   Daarna wandelen we naar Plaza de Armas. Het gezellige open plein is kleiner dan dat in Cusco maar wel een beetje vergelijkbaar. In het midden een fontein met wat groen en vele bankjes. Daarrond autoloze straten met kasseien en vele galerijen met terrasjes erboven. En ook hier is de basiliek het opvallendste decorstuk.

   Na een paar rustdagen bollen we richting Cabanaconde in de Colca canyon voor een trekking van 3 dagen. De eerste dag wandelen we naar San Juan, een dorpje diep in de canyon. Op een kwartier zijn we Cabanaconde uit en bereiken we de San Miguel mirador van waar we de hele canyon kunnen aanschouwen. Deze is ongeveer 2 keer zo diep als de Grand Canyon in de US, al is er wel wat discussie over de manier waarop gemeten wordt. Dat doet men namelijk vanaf de hoogste berg in de buurt van de canyon, terwijl wij hier een heel pak lager staan. In de verte zien we San Juan, dat ongeveer 1200 meter onder ons ligt. Dit wordt een pittige afdaling.

   We zijn jammer genoeg niet alleen. Heel wat witte minibusjes droppen ladingen toeristen. De meeste komen rechtstreeks van Arequipa en zijn deze morgen rond 3u vertrokken. Zij liever dan ik. Blij dat wij dit op ons gemak kunnen doen. Iedereen loopt uiteraard zijn eigen tempo waardoor de drukte op het pad best meevalt.

   In het begin genieten we van het uitzicht en nemen we veel foto’s. Enkele condors vliegen over ons hoofd en een prachtige hagedis komt van achter de rosten tevoorschijn. Daarna wandelen we stevig door, waarbij we enkele groepen toeristen inhalen. Het pad is af en toe glad door de kleine kiezelsteentjes en het zand maar al bij al raken we er vlot door. Na een kleine 2u stappen bereiken we een hangbrug over de rivier onderaan in de canyon.

   We rusten er een kwartiertje uit om wat te eten en drinken. Een vrouw spreekt ons aan en vertelt dat zij een hotel heeft in San Juan. Ideaal, dan kunnen we daar gaan slapen. Eerst moeten we een steile helling op van een paar honderd meter. Buiten adem komen we boven maar van hier is het maar een halfuurtje meer naar het hotel. Vrij vlak en vooral heel mooi. We stappen precies door een groen sprookjesbos. Bomen met slingers grijs mos in hun takken, idyllische trapjes en de rivier in de diepte. Het is prachtig.

   Na een lekkere lunch op het terras van hospedaje Gloria chillen we even in de tuin en op onze kamer. We hebben “maar” 3u30 gestapt vandaag dus ik zie een extra uitdaging wel zitten. Het dorpje Tapay ligt op 2u wandelen van hier, bergop. Ik trek mijn schoenen terug aan en vertrek aan een stevig tempo. Na 30 minuten op een smalle weg is het nog 30 minuten “trappen lopen” en dan sta ik al aan de welkomstboog van Tapay.

   Ik passeer enkele ezeltjes en een zanderig voetbalveld en bereik dan het dorpsplein. Het lijkt hier wel een spookstad. Niemand te zien, niemand te horen. Het uitzicht over de canyon is niet mis maar ook niet speciaal dus ik keer al snel terug naar beneden. Op de terugweg doe ik het rustig aan en na een uurtje ben ik weer in San Juan.

   Op dag 2 belooft het meer bergop te gaan dan gisteren. Het kan ook moeilijk anders want toen gingen we enkel naar beneden. Het eerste halfuur is vrij vlak, daarna volgt een lastige zigzag naar boven. We passeren 2 dorpjes, Cosnirhua en Malata, en van daaraf is het terug wat vlakker. Het is serieus warm vandaag maar we stappen toch weer stevig door. De weg krult naar Belen, waar we even uitblazen en een appeltje eten. In de diepte zien we ons eindpunt voor vandaag al liggen. Nog 2,5 km te gaan tot aan Llahuar. Vanaf nu is het enkel nog bergaf waardoor het vlot gaat.

   We steken de rivier over via een brug waar enkele mooie lastezels in de weer zijn. Na een laatste kleine klim blazen we uit bij een drankje in de Llahuar Lodge waar we ook blijven slapen. Ons hutje staat op 2 minuten wandelen van de lokale hot springs. Terwijl de meesten aan het lunchen zijn, springen wij in het water. Er zijn 5 kleine zwembadjes waarvan 3 vlak naast de rivier. We amuseren ons in het water van 39°C en springen af en toe eens in de koude rivier om af te koelen.

   Een uurtje later beginnen de zwembaden goed vol te lopen en vinden wij het tijd om plaats te maken. We schrijven en tekenen wat in onze boekjes in de zon, vergezeld van een lieve hond. Na het avondeten kruipen we vroeg ons bed in want morgen belooft de zwaarste dag te worden. We moeten uiteraard de kloof weer uit. Dat betekent: 1200 meter stijgen op zo’n 12 kilometer.

   Rond 8u zetten we aan. De eerste kilometer is de laatste van gisteren. Maar dan in omgekeerde richting natuurlijk. Daarna gaat het even bergaf tot aan een brug over de rivier waar een geiser grote wolken stoom in de lucht blaast. Vanaf hier is het alleen nog maar bergop. In plaats van de baan te volgen, kiezen we voor een shortcut. Dichtbij de geiser loopt een kronkelpadje met veel losse stenen. Lastig stappen, maar al snel komen we terug op de weg, een heel stuk hoger.

   Nu komt het echte werk. 500 meter verder dringt een steil zigzagpad zich op. Al snel zijn we buiten adem. De hitte van de zon maakt het er ook niet gemakkelijker op. Om de 10 minuten pauzeren we wel even. Gelukkig leidt het mooie uitzicht over de kloof onze aandacht wat af. Toch blijft het lastig. Na anderhalf uur zwoegen en zweten hebben we eindelijk het steilste stuk achter de rug.

   De volgende 1,5km lopen we zowaar bijna vlak, en zelfs een klein stukje bergaf. Gelukkig, hier kunnen we een beetje bekomen. Daarna komen we aan een volgende berg waar het weer 3km lang steil bergop gaat. We nemen onderweg 2 langere pauzes om voldoende te eten en drinken zodat we weer krachten hebben voor het vervolg. Nog een kilometer klimmen, komaan! Lets do this!

   Boven op de top hebben we weer een mooi uitzicht over de canyon. En nu is het nog maar 3 kilometer licht bergop naar Cabanaconde. We gaan er nog geraken! Na een laatste helling zien we de kerk van het dorp al staan. Na 6 uur stappen zijn we er. Op het centrale plein stappen we direct een restaurant binnen om wat calorieën op te doen. Voetjes laten rusten. Pizzaatje/lasagne bestellen. En genieten. We did it! Weer een mooie 3-daagse trektocht achter de rug.

   We rusten nog een dag of 2 uit in Arequipa en doen de laatste namiddag een chocoladeworkshop. Adrian verwelkomt ons en 7 andere toeristen bij Chaqchao. Eerst krijgen we een uurtje theorie over de herkomst en het proces om chocolade te maken. Heel interessant en hij vertelt het met veel passie. Ik wist zelfs niet dat de cacaovrucht gefermenteerd werd. Tijdens de uitleg doorlopen we het proces ook zelf: we mogen cacaobonen uitsorteren, ze pellen, roosteren en malen.

   Daarna leren we over de ingrediënten en samenstelling van chocolade en dan is het tijd voor het echte werk: zelf pralines maken. In het atelier beneden krijgen we vormpjes en smaakjes om aan onze chocolade toe te voegen. Chilipoeder, noten, cocapoeder, rozijnen, chiazaad,… Voor ieder wat wils. Adrian tempereert de chocolade die we vervolgens erover gieten en dan laten stollen in de frigo.

   Terug naar de zaal boven waar we samen 5 soorten chocolade proeven en proberen ontdekken of het echte is. Tegen dat we klaar zijn, mogen onze pralines uit de vormpjes en kunnen we ze meenemen naar huis. Een zeer leuk en interactief gebeuren!
   Read more

  • Day 243

   Colca Canyon

   June 15, 2017 in Peru ⋅ ☁️ 23 °C

   Zum Colca Tal haben wir eine Tour von Arequipa aus gemacht. Der Canyon ist der zweittiefste der Welt [vom Rand der Schlucht aus ist er 1200m tief, vom höchsten Berggipfel wohl sogar 3200m] und er ist bekannt für seine schönen Terrassenstrukturen.
   Außerdem befindet sich dort das 'Cruz del Condor' (Kreuz des Kondors). Dies treibt (leider) viiiieeeeleeee vogelbegeisterte Touristen in die Gegend, die den Kondor mit seiner riesigen Flügelspannweite gleiten sehen wollen.
   Die Tour war auch noch eine Art Kaffeefahrt, da wir immer nur angehalten haben, wenn auch irgendwo jemand in Trachten etwas verkauft hat :-/ Das war natürlich nicht so schön, aber leider das klassische Programm, denn auch all die anderen hundert Tourbusse haben an unseren Stationen angehalten… Daher hätte es sich hier wirklich wieder gelohnt ein Auto zu mieten und die Gegend auf eigene Faust zu erkunden, aber das können wir ja auch nicht 'ständig' machen.
   Trotzdem hat die Landschaft wirklich alles wettgemacht! :)
   Read more

  • Day 38

   Colca Canyon II

   October 4, 2014 in Peru ⋅ ⛅ 23 °C

   Wie gesagt, war heute morgen um fünf Uhr Treffpunkt für den Aufstieg. Drei Stunden und 1000 m VOR dem Frühstück. Ein Klax! Nein Spaß bei Seite, ich musste mich furchtbar quälen, aber war immerhin nicht die letzte, die oben ankam. Laut meiner Theorie gibt es einfach Menschen, die so eine gewisse Grundfitness angeboren haben - ich gehöre nicht dazu... Umso stolzer bin ich jetzt, dass ich es geschafft habe :))

   Oben angekommen ging es etwa 20 Minuten weiter ins nächste Dorf zum Frühstück und von da aus weiter mit dem Bus. Unterwegs gab es noch den ein oder anderen Fotostopp und Mittagessen. Der höchste Punkt der Fahrt war übrigens 4.800 Meter, das war dann da, wo gestern der Schnee lag - heute war er wie vom Erdboden verschollen.
   Read more

  • Day 8

   Colca-Canyon

   October 8, 2021 in Peru ⋅ ⛅ 11 °C

   Ungefähr 40 Kondore leben diesem Felsen. Die gleiten lautlos, ohne Flügelschlag durch die Luft. Mehrfach ist ein Kondor tief über meinen Kopf geflogen und ich habe mich erschreckt, weil ich ihn nicht gehört habe, sonder nur den Schatten gesehen habe.Read more

  • Day 222

   Colca Valley

   October 20, 2018 in Peru ⋅ ⛅ 21 °C

   We did a day trip to the beautiful colca valley. The tour advertised that we will go to the canyon...but that did not turn out to be accurate...nevertheless we spend a full day in the countryside of Peru and got to see the beautiful nature, inca terraces and some alpacas.
   The Peruvians for sure know how to promote the number one tourist attraction alpacas, dressed up for a good picture...
   Read more

  • Day 45

   Peru - Colca Canyon

   August 15, 2018 in Peru ⋅ ☀️ 20 °C

   Der "Colca Canyon" ist mit 3.269m weltweit der zweit tiefste Canyon der Welt. Im Vergleich, der Grand Canyon misst lediglich 1.800m. Die Tiefe des Canyons wird natürlich vom höchsten Gipfel aus gemessen, unsere 2-Tages Trekkingtour startete allerdings deutlich tiefer.

   Morgens um 3 Uhr ging es in Arequipa los, zunächst besuchten wir einen Aussichtspunkt um Kondore in ihrem natürlichen Lebensraum zu beobachten. Danach ging es dann gleich auf den Weg runter in den Canyon und nach ca. 6 Stunden Wanderung haben wir unsere Herberge für die Nacht im Canyon erreicht. Aber auch diese Nacht endete schon um 4 Uhr um noch im dunkeln und nur mit Taschenlampen ausgestattet den 3 stündigen Aufstieg zu beginnen. Nach und nach kam die Sonne raus und erhellte uns unseren Weg.

   Oben angekommen gab es Frühstück und es ging wieder mit dem Bus Richtung Arequipa wo die Tour endete. Auf dem Weg machten wir noch den ein oder anderen Zwischenstopp, z.B. bei Hot Springs, die einen schönen entspannten Abschluss der Wanderung boten.
   Read more

  • Day 8

   Colca Canyon

   May 5, 2018 in Peru ⋅ 🌙 11 °C

   Wo sind die Kondore? Das Motto dieses Vormittags. Um 6 Uhr steigen wir in unseren geliebten Bus und fahren tief in den Colca Canyon. Doch nicht ganz bis zum Ausflugsziel Nr. 1. Nein, wir bleiben ein Stück vorher stehen und wandern gemütlich dorthin. Beim Aussteigen werden wir gleich von zwei Kondoren willkommen geheißen. Und am Weg sehen wir einmal 5 gleichzeitig. Welch ein Glück. Nur mit schnell gehen ist nichts, die Höhe merkt man schon bei kleinen Hügeln. Aber wir haben ja Zeit - bis 9 Uhr. Nachdem unseren Profifotografen ein paar tolle Schnapsschüsse gelungen sind gehts zurück Richtung Chivay.

   Kurzer Halt in Maca - Frühschoppen mit einem Colca Sour muss dann schon sein. Dann noch Koffer abholen und weiter gehts in Richtung Puno. Ein lange Fahrt - nur Unterbrochen von einer Sandwichpause, Schneegestöber!!!!! und Regenschauern. Nachdem schon einige Mitreisende dem Buskoller zum Opfer fielen, kamen wir um 18 Uhr endlich im Hotel an.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Ajpi

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android