United States
Hudson River

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

22 travelers at this place

 • Day3

  WTC II en boottocht Lady of Liberty

  May 12, 2017 in the United States ⋅ ☁️ 11 °C

  Om 6,45u ontbijten en om 8u naar de Subway F, we reden tot Washington Square waar we overstapten op lijn E tot het eindstation het nieuwe Oculus! Dirk en ik bezochten het gisteren oppervlakkig maar nu zagen we de volle omvang van dit prestigieuze bouwwerk. Hier een beetje geschiedenis.

  Het station is oorspronkelijk geopend op 19 juli 1909 als de Hudson Terminal. De Hudson Terminal werd in 1971 gesloten en gesloopt omdat het station onder het World Trade Center geopend werd. Als gevolg van de bomaanslag op het World Trade Center in 1993 was het station een week gesloten voor reparaties aan de beschadigde plafonds. Het station diende als eindstation voor de lijnen Newark-World Trade Center en Hoboken-World Trade Center totdat het station werd vernietigd tijdens de aanslagen op 11 september 2001.
  In 2004 heeft de Port Authority, de eigenaar van de grond, het oorspronkelijke plan van architect Libeskind aangepast om een vervoersknooppunt van wereldklasse te realiseren. Hiervoor werd een ontwerp van Santiago Calatrava gekozen, die zich baseerde op de constructie die hij eerder reeds voor het Belgische spoorwegstation Luik-Guillemins ontwierp.

  We moesten stipt op tijd, 9,30 AM in One World Observatory zijn want men houdt zich strikt aan het bezoekers aantal. Om een aanslag met een autobom te voorkomen is het voor onbevoegde voertuigen verboden om een aantal omliggende straten binnen te rijden. Wel bevoegde voertuigen moeten dat bij de checkpoints rond het gebied kunnen aantonen en worden gecontroleerd op explosieven. Een indrukwekkende bewakers ontplooiing, met toegangspoorten en veiligheidscontrole zoals in de luchthaven.
  We waren slechts met 8 personen in de lift die met supersnelheid naar boven zoemde waarbij een prachtige evocatie van de omgeving 360° rond geprojecteerd werd.
  De architectonische hoogte van het OWTC bedraagt 541 meter. Daarmee is het One World Trade Center het op drie na hoogste gebouw ter wereld; alleen de Abraj Al Bait-toren, de Shanghai Tower en de Burj Khalifa zijn hoger.

  Eens boven zagen we een mooie reclamefilm over New York en een promotie om een aangeboden IPad als gids te gebruiken om de omgeving te scannen.
  Ik wou dat wel uitproberen voor 15$ , het was leerrijk om de gebouwen rondom te leren kennen maar het was toch niet zo gemakkelijk als ze lieten uitschijnen. Ik zou hem niet meer nemen, met een goede reisgids weet je evenveel.
  We zaten op de 100e en 101e verdieping en hier Downtown heb je een heel ander uitzicht dan Uptown in Rockefeller- of de Empire State Building.

  Het OWTC staat bekend als een van de veiligste wolkenkrabbers ter wereld en is zo gebouwd om een aanslag als op 11 september 2001 te voorkomen en om de schade bij een dergelijke aanslag te minimaliseren. Het gebouw is daarnaast ook ontworpen om stormen en aardbevingen te overleven. Het heeft een betonnen kern die bestaat uit extra sterk beton, dat minimaal 590 en maximaal 965 bar aan druk aankan. Het OWTC heeft in tegenstelling tot de meeste wolkenkrabbers twee noodtrappen in plaats van één noodtrap. Eén van de twee noodtrappen is speciaal gemaakt voor brandweerlieden, zodat zij geen hinder ondervinden van naar beneden gaande werknemers, zoals dat het geval was tijdens de aanslagen op 11 september 2001. De andere noodtrap voor de werknemers of bezoekers is extra breed en bevindt zich in een schacht die onder druk staat om te voorkomen dat als een deur wordt geopend de schacht volloopt met rook. Ook is er in de schacht een installatie om de lucht te verversen.

  Naast de kern is ook de rest extra stevig ontworpen. Zo is het glas dikker dan normaal, zodat het intact blijft in geval van een explosie, en bestaat de wand van de onderste 60 meter van het gebouw uit beton om zo een autobom tot 680 kilogram te kunnen overleven. Daarnaast is er voor de brandweer ook een communicatiesysteem aanwezig om contact te kunnen leggen met de kantoormensen en de managers van het gebouw.

  Na dit bezoek lopen we nog even verloren in de Oculus om daarna de weg te vinden naar het 9/11 Memorial (Reflecting Absence) een monument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in New York. Het is ontworpen door Michael Arad en werd gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden, naast het OWTC. Een vierkante waterval die verdwijnt in het midden, zeer mooi en vredig. Het bevat rondom de namen van de slachtoffers en elke dag steekt men een witte roos bij de naam van de personen die die dag jarig zouden geweest zijn!

  Na dit ontroerend bezoek gingen we iets luchtiger doen, we wandelden langs Wallstreet met de Stock Exchange en de Federal Hall die fungeerde als het eerste Capitool van de Verenigde Staten. Het was de plaats waar George Washington als eerste president werd geïnaugureerd in 1789 en waar de Bill of Rights werd aangenomen. Het originele gebouw werd afgebroken in de negentiende eeuw en vervangen door het huidige dat dienstdeed als eerste Amerikaans douanekantoor. Er staat een groot bronzen beeld van Washington vóór en daar wou ik een speciale foto maken. Er stond een Aziatische mevrouw te poseren en dat bleef maar duren, ons Veerle stond klaar om mijn foto te nemen en het werd even een bitsig gesprek, met de dame, waarna ze toch even plaats maakte zodat ik na enkele seconden 'thank you' zei en plaats maakte ;-)
  Ons volgend doel was de boottocht, inbegrepen in het Hop-on ticket.
  We waren juist op tijd en de boot voer direct de Hudson op om ons 2u mee te nemen op een interessant tochtje. We zagen de Interpred een vliegdekschip, nu museum en vaarden dicht bij het Vrijheidsbeeld en tot aan de Brooklyn Bridge. Een zeer geslaagde tour!
  Toen we terug aan wal kwamen stonden er mensen genoeg om wel 3 boten te vullen, we waren blij dat we al zo (redelijk) vroeg gegaan waren. Maar dan sloeg de honger toe en we geraakten niet meer aan het voorgenomen restaurant in de Winter Garden van het Financieel Center.
  Dan maar een 'Gourmet Market' binnengestapt, we namen soep en buffet dat gewogen werd en dat we in een zaaltje apart van de winkel konden opeten. Het was lekker, ieder naar eigen zin en vrij goedkoop, maar zoals men zegt 'honger is de beste saus'.
  We besloten de Hop-on bus te nemen Uptown, die was er direct en we zaten er lang op want de files ... aan Penn station stapten we er af en vlug een koffiebar binnen om ons terug op te warmen!
  Het is ongeveer 13° en lekker in het zonnetje maar op het dek van de bus brr.
  Dan op wandel naar Central Station met nog even een omweg via Times Square, Dirk en ik bleven buiten wachten aan de M&M shop maar omdat er 4 ingangen zijn waren Veerle en Lynn even de verkeerde buiten gestapt en overdonderd door de omgeving even de weg kwijt.
  Het Central Station maakte indruk en Veerle was er niet gerust op om ons kwijt te geraken!
  We namen een en ander mee om op de kamer op te eten en namen Subway 7 tot Queensborro
  Plaza en dan enkele blocks te voet tot het hotel. We deden ongeveer 12000 stappen en snakten naar een lekker voetbad. We namen afscheid in de lift om 8 PM.
  Het foto nazicht en bloggen hield mij nog wakker tot 10 PM.
  Read more

 • Day3

  Bootstour Continued...

  July 22, 2016 in the United States ⋅ ⛅ 32 °C

  Zudem zeigte sich mal wieder die Offenheit und Herzlichkeit der Amerikaner, sodass wir schnell in Gespräche kamen.
  Schon kurz nach unserer Ankunft in New York bot uns eine nette Dame ihre Hilfe an, weil ihr auffiel, dass wir ganz verwirrt an einer Haltestelle standen. Und als wir vor der Bootstour völlig erschöpft in einem Bushäuschen Platz nahmen, wiesen uns mehrere Leute darauf hin, dass wegen Bauarbeiten hier gerade nichts fährt.

  Zu unserer Überraschung ging die Tour so lange, dass wir auf unserem Rückweg noch die Skyline von Manhattan bei Nacht erleben durften – vom Boot aus.
  Wir sind auf jeden Fall sehr dankbar, dass uns dieses Erlebnis, fernab von den dreistöckigen Touristenbooten, ermöglicht wurde. Damit waren wir am Ende dieses Tages wieder mit der Stadt und dem Wetter versöhnt.
  Read more

  oh, das sieht toll aus! viel spass noch in ny! geht mal ins metropolitan museum und entdeckt die schildkröten in den seen im central park. lg - Kerstin

  10/13/19Reply
   
 • Day17

  Greenwich,Brooklyn Bridge & Miss Liberty

  September 1, 2015 in the United States ⋅ ⛅ 28 °C

  Wie schon erwähnt, habe ich heute eine Tour durch die "Szeneviertel" Greenwich, West und East Village gemacht. War schön mal eine ruhigere Seite von Manhattan zu sehen, aber alles in allem war ich leider ein bisschen enttäuscht von der Tour. Wenigstens habe ich Drehorte von "Friends", "Sex and the City" und "I am legend" gesehen ^^ Außerdem ein paar wunderschöne Backyards - grüne Oasen in der Beton- und Stahlwüste NYC!
  Außerdem sind wir an der NYU (einer großen Uni) vorbeigekommen und haben die Freshmen (Erstis) bei der Besichtigung ihrer neuen Heimat getroffen. Und wir waren bei der Feuerwache, die als eine der ersten nach dem Anschlag auf das World Trade Center vor Ort war und demnach auch Kameraden verloren hat. Zudem haben die eines der ältesten Gebäude, was wirklich wunderschön aussieht und wo sie noch an den Stangen runter rutschen :)

  Danach bin ich mit zwei Mädels aus dem Hostel (Vicky aus Argentinien und Ellie aus Belgien) noch zur Brooklyn Bridge, weil wir unbedingt drüber laufen wollten. Und es hat sich gelohnt. Tolle Ausblicke auf die Stadt und "Einblicke" in die Brücke (so aus nächster Nähe)!

  Von Brooklyn sind wir dann zur Staten Island Ferry, um endlich Miss Liberty zu grüßen! Das war schon deshalb schön, weil wir einfach mal sitzen konnten :D
  Auch die Statue of Liberty ist wirklich ein beeindruckendes Monument und es war toll sie in "echt" gesehen zu haben. Leider ist da mein Handy mal an seine Grenzen gekommen. Auf die Entfernung kommt es einfach nicht gegen eine gscheite Kamera an. Zum Glück hat Ellie mit ihrer super Spiegelreflex oder was sie da hat auch Bilder gemacht ^^

  Zurück im Hostel hab ich heut einfach mal nur entspannt. So weit das möglich ist, bei gefühlten -15 Grad...

  Sonst sind mir heute extrem viele Deutsche aufgefallen. Irgendwie erkennt man die einfach... ^^

  Fotos:
  - das Haus in dem Carrie Bradshaw in Sex and the City ihr Apartment hat
  - bunte Blumen mitten in Manhattan!
  - Feuerwache
  - Vicky, Ellie und ich auf der Brooklyn Bridge beim Selfie machen
  - einer der "Einblicke" :) (Notiz an meinen zukünftigen Ehemann: ein Antrag auf der Brooklyn Bridge hat schon was :P)
  - die unscharfe Miss Liberty
  Read more

  na dann hast Du doch schon alles wichtige gesehen! carries haus! hallo! also...kannst zurück kommen! :) liz

  9/2/15Reply
   

You might also know this place by the following names:

Hudson River, Río Hudson