United States
Saint Louis County

Here you’ll find travel reports about Saint Louis County. Discover travel destinations in the United States of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

9 travelers at this place:

 • Day29

  Duluth, Minnesota

  October 8, 2015 in the United States

  Brace yourselves.....I was up so early this morning that I got a photo of the sunrise!

  That was my only glimpse of the sun today. We had a 9 hour, cool, dreary, rainy and foggy drive through the Upper Peninsula of Michigan to Duluth. It was a 2 lane highway with lots of trucks and RVs and a maximum speed limit of 55 mph. JS was irritable with how slow the drive went and how it never stopped raining or drizzling the whole day. He lightened up at one of the rest stops where he said he was "pretending to be a tree"! The scenery would have been even more awesome if the weather had been better.Read more

 • Day9

  Ely

  July 15, 2017 in the United States

  Väl i Ely hoppade vi in på Ely Outfitting Company och träffade vår guide, Bob, som vi ska ha på paddlingen. Det visade sig att han kom från Mora (MN) och hade pluggat i Mora (Sverige) på utbytesprogram. Kul! Vi pratade om turen och kollade på kartan mm.
  Gick sen till macken bredvid och fixade fishing permit. Då det blev mycket billigare om man var gift så var vi givetvis det! :)
  Åt sen middag på Rock Woods - riktigt bra! Därefter packade vi om för kanotturen, med de personliga saker vi ville ha med i en stor ryggsäck.
  Read more

 • Day10

  Lake Agnes

  July 16, 2017 in the United States

  Fortsatte genom vassen i Moose River och kom så småningom ut på Moose Lake. Vi skippade ett par portages (ställen där man bär kanoten istället) genom att paddla oss igenom. Såg massa bäverdammar, bäverbon och även en bäver.
  Efter ytterligare en bit genom Moose River och ett par portages kom vi ut på Lake Agnes. Såg vithövdad örn (baldheaded eagle) flygande nära över oss vilket var mäktigt. Jag såg också något som skulle kunna vara snapper turtle, och vi såg en vanlig sköldpadda på en sten.
  Sjöarna på området är ganska likt hur det ser ut i svensk skärgård. Den största skillnaden är kanske (förutom djurlivet) att man inte ser något förutom kanoter. All form av motortrafik är förbjuden.
  Read more

 • Day10

  Entry point 16 - Moose River

  July 16, 2017 in the United States

  Vid åtta mötte vi upp Bob och fixade det sista med permits osv. Sen hoppade vi in i en stor bil med all utrustning (4 stora bärsäckar) och en stor gul kanot på taket. Blev körda en timme norrut på grusvägar till det som kallas Entry Point 16, där turen började. Lastade av allt och bar ner till vattnet ett par hundra meter bort. Bob bar kanoten på axlarna och en väska, jag två väskornoch Emelie en.
  Hoppade i och började paddla nerför Moose River.
  Read more

 • Day12

  Fishing 4

  July 18, 2017 in the United States

  Efter lunch paddlade vi till norra änden av Nina Moose Lake och en liten sandstrand där vi badade lite.
  Sen fiskade vi (mete med iglar) där Nina Moose River fortsätter norrut. Fick inte så mkt där så vi kastade (lure fishing) och trollade (drog dragen bakom oss och paddlade långsamt).
  Jag fick en liten walleye som jag inte ens märkte på trolling, och sen en större och en stor sunfish (sunny) som visst inte ens ska ta drag...
  Sen la vi oss på samma ställe och fiskade med iglar igen. Solen var lägre så bättre för walleye. Bob fick ett par rock bass som vi släppte och sen lossnade det och vi fick alla lite walleye. När vi var nöjda och hade fem fina och skulle åka hem fick Bob och Emelie varsin samtidigt. Åkte dock hem med sex stycken.
  Totalt fick jag under turen fem walleye, två smallmouth bass och en sunfish. Rätt häftigt.
  Tillbaka i campen blev det fiskmiddag såklart. Och lite s'mores. Trevligt.
  När vi satt och pratade upptäckte vi plötsligt att det satt en hare två meter ifrån oss. Måste ha blivit inbjuden av ekorrarna!
  Read more

 • Day12

  South to Camp Moose

  July 18, 2017 in the United States

  Sov återigen länge och gick upp vid 8. Efter frukost på pannkakor med choklad, valnötter och blåbär rev vi campen och började paddla söderut för att lämna Lac la Croix.
  Efter två portages och en liten sväng i Boulder Bay kom vi ut på Lake Agnes. Korsade den och sen in i Nina Moose River. Två portages senare kom vi till Lake Nina Moose. Där hittade vi snabbt en campsite och satte upp campen. Bob gjorde lunch.
  Det var två (minst) ekorrar och någon chipmonk som var otroligt närgångna och ville ha mat.
  Read more

 • Day13

  Extraction

  July 19, 2017 in the United States

  Sov gott igen, fast jag vaknade en timme vid tre och var ute och fotade lite stjärnor. På morgonen var det en snapper turtle som tittade upp vid strandkanten. Bob gav lite fiskrens till den så den hängde kvar länge. Rätt stor och häftig.
  Vi rev campen och började paddla söderut över Nina Moose Lake och sen uppför floden. Efter två portages kom vi till slutet på färden. Vi bar upp allt till bilvägen där vi blev upphämtade av samma pratglada kille som körde ut oss. Han hade släkt i Finland och hade rest genom Sverige.
  Tillbaka i Ely på Ely Outfitting Company packade vi upp, fick lite root beer och sa hejdå till Bob.
  Read more

 • Day13

  Ely by night

  July 19, 2017 in the United States

  Checkade sen in på Adventure Inn för en natt. Packade upp och sköljde av skor o.s.v. Vi bestämde oss för att kolla runt i Ely så vi gick i lite affärer. De flesta rätt lika varandra med vildmarksutrustning men rätt kul.
  På kvällen gick vi förbi Rock Wood och tog en Patio Punch och sen till Insula, som Bob rekommenderade, och åt. Rätt bra men lite konstigt att äta smörgås till middag (gigantisk iofs).
  Stannade på Boathouse sen och tog en blueberry ale (med blåbär i) som de bryggde själva där.
  Det finns ganska mycket speciella människor i den här staden minst sagt.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Saint Louis County, Comté de Saint Louis

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now