Fes

Z Prahy jsme se přes Charleroi dopravili do města FES. Letiště je od centra města vzdálené asi 20 km a bez velkých zavazadel jsme měli v plánu odolat drahým taxíkům (mezi letištěm aMeer informatie
Fes je bývalé hlavní město Maroka a jedno z největších a nejstarších středověkých měst na světě. Místní medína je tou největší v celém Maroku a zároveň jednou z nejlépeMeer informatie
MEKNÉS je dalším z královských měst a taktéž býval hlavním městem Maroka. Oproti sousednímu Fezu je mnohem klidnější a příjemnější pro život. Nenajdete zde mnoho turistů, aMeer informatie
Z časových a komplikovaných logistických důvodů jsme se další den ráno rozhodli vynechat populární archeologické místo Volubilis, které leží asi 20 km severně od Meknésu, a jeliMeer informatie
Po hodině jízdy vlakem jsme vystoupili na nádraží Casa-Port, tedy v přístavu. Moc levných hostelů zde člověk nenajde, ale na doporučení jednoho Maročana jsme se ubytovali v tradičníMeer informatie
Casablanca je dnes největším marockým městem se skoro 4milionovou populací, velkým letištěm a přístavem. Velký rozvoj a ekonomický význam získalo město za dob francouzskéhoMeer informatie
MARRAKÉŠ nás "přivítal" obrovským horkem, teploměr na nádraží ukazoval 45°C. Abychom se nespálili, hodili jsme na sebe bundu a šli jsme pěšky asi půl hodiny do našeho hostelu RiadMeer informatie
Marrákeš je centrem jižního Maroka, též nazýván jako "Perla jihu". Taktéž se jedná o královské město s tisíciletou historií a dnes je třetím největším městem země. Jeho typickouMeer informatie
Cílem zbytku dnešního dne bylo dojet z Marrákeše do Ouarzazate. Po cestě jsme si chtěli ještě nakoupit zásoby v nějakém větším supermarketu, ale nakonec jsme zjistili, že v celémMeer informatie
Den jsme začali klasickou marockou snídaní přímo v hotelu (vaječná omeleta, pečivo, tavený sýr, pomerančový džus, káva/čaj) a poté se vydali na návštěvu nedalekých filmovýchMeer informatie