På väg hem igen!

Efter tre fantastiska veckor på Nya Zeeland är vi nu på väg hem till Sverige igen. Auckland - Hongkong 11 Tim, Hongkong -London 12 Tim och London - Köpenhamn 2 Tim. En lång resa men värdRead more
Från minus 1 till plus 27 grader!
Vi startade tidigt från Tongariro National Park och körde norrut. Morgonen var kylig och solig och vårt mål var Coromandel Peninsula på norra Nordön, enRead more
Vilken fantastisk resa det verkar ha varit...! Kul att ha fått följa er! Hälsningar från kallt och blåsigt Sverige! Jag åker tillbaka till Nerja på fredag ..trevlig hemresa!😊
Minne för livet heter det ju! Och oj så mycket minnen! Vi ses säkert i Nerja! Kommer ned i slutet på mars.
I går anlände vi till Tongariro National Park eller, rättare sagt, till Château Tongariro som är ett anrikt hotell som byggdes 1929 och som ligger vid Mount Ruapehus sluttningar. Hotellet leverRead more
Ni är bäst vilka utsikter ni får uppleva har ni pratat med urinvånarna Maorierna.
Jajamensan! Lodgen på Kapiti Island drivs av en maori-familj. Intressant att höra berättelserna om hur förfäderna kom till ön och förändringen fram till i dag.
Kapiti Island i tält och utan Wi-Fi
På söndag morgon lämnade vi Wellington för nya äventyr på Kapiti Island. Men först en skön promenad genom Wellington Botanic Garden, dit vi åkte medRead more
I torsdags morse lämnade vi Mapua och körde mot Blenheim. Blenheim är en liten ort på norra kusten av Sydön, den största staden i Marlborough-regionen där många av Nya Zeelands vinerRead more
Nu har vi kommit till norra Sydön eller närmare bestämt till en liten ort som heter Mapua. Norra delarna av Sydön skiljer sig mycket från vad vi hittills upplevt. Klimatet är milt, strändernaRead more
Ja, helt fantastiskt att se! Ovanligt med så många delfiner på ett och samma ställe.
Ännu en gång har Gun-Britt lyckats övervinna sina rädslor! Men vi tar det från början. Efter en tidig start på dagen kom vi till Northwest Adventures och checkade in för ett 3 timmarsRead more
I dag lämnade vi Franz Josef Glaciar och körde norrut längs västkusten till Punakaiki. Det var en bilresa på cirka 20 mil eller cirka 3 timmar. Man kan ju tycka att det skulle vara tråkigt attRead more
Nja, guldet finns i olika skikt där det översta ligger 18 meter under marknivå!
I dag har vi gjort något som jag aldrig trodde jag någonsin skulle våga. Vi har åkt en 4-minuters helikoptertur upp till glaciärområdet och gått på en ”hike” under 2,5 timme på FranzRead more
Efter att tittat på bilderna från er tripp upp på glaciären är jag väldigt avundsjuk, vem skulle inte vilja vara där🚁👍😎och Gun-Britt ,tveka aldrig på en upplevelse, friskt vågat...............Det är en bra skröna😁
Det är rätt, Hasse, tveka inte på en upplevelse. Bungyjump nästa eller.....😱😫
Idag har vi förflyttat oss norrut, till Franz Josefs Glacier. Det blev vår resas längsta transportsträcka på hela 7 timmar. Men vilken resa....!
Nästan alla dessa timmar bjöds vi på vyer somRead more
Smala vägar men inte mycket trafik. Dessutom många ställen att stanna på för en bensträckare👍.
Överallt ser man dessa uråldriga skogar. Tror det beror på NZ's enorma och många nationalparker.
VÄlkomna hem och tusen tack att vi fick ”följa med” på resan. Många häftiga upplevelser minst sagt!
Ja, detta har varit en helt fantastiskt och mycket omväxlande resa! NZ är ett vackert land!
Välkomna hem Tack för allt ni har bjudit på
Tack själv för trevliga kommentarer!