Volg hier mijn avonturen als au pair in West Australië! 🇦🇺🐨
Currently traveling
 • Day35

  Week 4 - weekend

  March 10, 2019 in Australia ⋅ ⛅ 27 °C

  Vrijdag
  Vandaag was het weer eens tijd om mijn kamer schoon te maken. Ik was trouwens van plan om uit te slapen, maar dat lukt me hier nog steeds niet.. Al zet ik m'n wekker pas om 10 uur, ik word toch om 07.00 wakker. Maar goed, ik heb m'n laptop naast m'n bed staan, dus heb gewoon series gekeken tot een uur of 12 😂. Daarna ben ik toch maar begonnen aan het schoonmaken van m'n kamer. Ik had echt werkelijk geen idee dat ik het in me had om zo panisch goed schoon te maken.. Ik ontdek hele nieuwe dingen over mezelf hier! Het voelt in ieder geval heerlijk dat mijn kamer weer helemaal schoon is en een schoon bed 😍. In de avond heb ik met Travis en Lydia gegeten en nog even tv gekeken.

  Zaterdag
  07.00 en klaarwakker. Jeej. Ik werd vanmorgen wakker door de regen die op het dak kletterde... Vandaag zou ik naar Cottesloe Beach gaan met Nina, omdat daar allemaal sculpturen staan nu. Maar de weersvoorspellingen waren heel slecht, dus hebben we het verplaatst naar volgende week zondag. Aangezien het de hele dag zou gaan regenen, besloot ik dat het een goed idee was om gewoon in bed te blijven en te Netflixen. Heerlijk! Ik heb nog gevideobeld met Mascha en later nog met mama, papa en Frank! Tegen 18 uur kreeg ik een berichtje van Travis dat ik zelf voor mijn avondeten moest zorgen, omdat Lydia met Audrey naar het ziekenhuis moest, ze heeft haar arm gebroken... Audrey heeft nu een spalk die ze vier weken moet dragen, het arme kind..

  Zondag
  Vandaag ging de wekker om half 8, rond half 9 zouden we vertrekken richting de dierentuin! Winnie en Tilly wilden graag een party at the zoo, nog voor hun verjaardag. Opa en oma, oom en tante, een vriendin van Lydia en natuurlijk het gezin gingen allemaal mee. Het was super gezellig, maar heel erg druk omdat kinderen vandaag voor maar 2 dollar naar binnen mochten... De dierentuin is opgedeeld in verschillende gebieden, zo heb je de Australian wildlife. Daar kom je onder andere kangoeroes, emoes, wallaby's, Quokka's en koala's tegen! Ik heb hier dus mijn eerste koala's gezien, niet in het wild, maar toch!
  In de avond heb ik voor ons gekookt als bedankje voor de leuke dag, dat konden Lydia en Travis heel erg waarderen. Morgen weer aan de slag!
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day32

  Week 4 - werkweek

  March 7, 2019 in Australia ⋅ ☁️ 25 °C

  Dinsdag
  Vandaag was Travis vrij van werk, dus was het voor mij een rustig dagje. Hij bracht de kids naar school op de fiets waardoor ik de tijd had om mijn eigen was en de was van de kinderen te doen. Toen hij terug kwam was hij langs Joe's café gegaan en had voor mij m'n 'usual', een cappuccino met cacao erop, meegenomen 😍. Super lief. Nadat Audrey haar ochtendslaap had gehad, ben ik met haar naar Swan River gegaan. Maar nu een keer naar de overkant (North Fremantle). Ze vindt het heerlijk om lekker te wandelen. Op de heenweg zat ze in de buggy, maar terug heeft ze het hele stuk gelopen.
  Het is nu herfst in Australië, maar het is nog steeds 36 graden 😅...
  Ik heb Travis verteld dat ik heel erg van Mexicaans eten hou, dus hij stelde voor om vanavond Burritos te laten bezorgen, lekkah!

  Woensdag
  Vandaag is het de verjaardag van de tweeling!! In de ochtend had ik een klein cadeautje voor ze; een 'ticket' die ze kunnen inleveren voor een leuke activiteit met mij! Ook had ik vanuit Nederland twee paar kleine delftsblauwe klompjes meegenomen. Die had ik bewaard voor hun verjaardag. Ze vonden het super leuk en waren geïnteresseerd in wat het was en wie daarmee lopen in NL 😂. Ze moesten vandaag een halve dag naar school. In de middag hebben de opa en oma de kids opgehaald van school en hebben ze meegenomen om ergens te lunchen. Ze zijn net terug van een grote reis die ze hebben gemaakt, ze zijn naar Canada, IJsland en Engeland geweest. Ik ben in die tijd met Audrey naar de winkels gegaan omdat ik nog wat spulletjes nodig had. Aan het eind van de middag kwam er wat familie langs en hebben we taart gegeten 😍. Er is nog heel veel taart over, dus dat eten we de komende dagen nog, haha!

  Donderdag
  Vandaag hoefde ik maar een half dagje te werken. Het was een regenachtige dag, dus stelde Lydia voor om naar de bibliotheek te gaan met Winnie en Tilly. Audrey bleef bij Lydia vandaag.
  De bibliotheek had een ruimte speciaal voor kinderen waar boeken, puzzels, spelletjes en knuffels lagen. Ik heb daar wat boeken voorgelezen en ze hebben lekker gespeeld.
  In de middag was ik vrij en heb ik even met Frank gebeld om te praten over hoe en wat voor onze roadtrip. Verder heb ik series gekeken en lekker lui gedaan 😂.
  Read more

 • Day29

  Wave Rock

  March 4, 2019 in Australia ⋅ ⛅ 33 °C

  Vandaag stonden we om 7.00 uur op om alle tenten af te breken en onze spullen in te pakken. We moesten van Esperance terug naar huis rijden, wat ongeveer 8 uur rijden is. We reden nu een andere route dan de heenweg. Heen reden we langs de kust, maar nu wilde we naar Wave Rock, dus moesten we door het binnenland. Ik heb het stuk naar Wave Rock gereden, ongeveer 4 uur rijden. Ik vind het rijden hier echt helemaal niet erg, omdat je bijna geen tegenliggers tegenkomt 😂. Heerlijk rustig dus. Het enige waar je voor moet opletten is het wildlife wat ineens op de weg kan lopen, maar dit is vooral savonds. Het verschil in temperatuur is echt enorm. Aan de kust in Esperance was het +- 23 graden, maar toen we bij Wave Rock aankwamen was het +- 38 graden... Een hele omschakeling dus. Doordat het zo onwijs warm was hebben we foto's gemaakt van de rots en zijn daarna weer verder gereden. Je kan bij Wave Rock ook een wandeling doen, maar daar was het echt te warm voor helaas.. Net voordat we terug in Perth waren hebben we met z'n alle op een plek afgesproken om gedag te zeggen. De km teller stond op ruim 2000 km, en dat in vier dagen! Hierdoor besef ik weer hoe groot Australië wel niet is.. Het was een geweldig weekend en ik had het voor geen goud willen missen!Read more

 • Day28

  Cape le Grand NP, Lucky Bay

  March 3, 2019 in Australia ⋅ ⛅ 22 °C

  Vandaag hebben we de hele dag in Esperance. We zijn naar Cape le Grand National Park gegaan. Helaas waren er veel wegen gesloten door bushfires :(. Maar gelukkig was Lucky Bay open, dit strand stond hoog op mijn bucket list omdat er kangoeroes rond hoppen op dit strand!! Ik hoopte zo erg dat het niet te druk was met mensen zodat ze er vandaag ook zouden zijn. Toen we de auto geparkeerd hadden en een plekje op het strand zochten om te gaan zitten, zag ik in de verte iets wat op een hond leek. Maar ik wist dat er geen honden in het park mochten komen. Op dat moment viel ineens het kwartje: HET IS EEN KANGOEROE. Het was zo bijzonder om voor het eerst een kangoeroe in het wild van zo dichtbij te zien. En dan ook nog eens op deze prachtige plek 😍. De kangoeroe was helemaal niet bang voor mensen, hij kwam juist naar ons toe. Ik ging op mijn hurken zitten en hij zette zijn voorpoten op mijn knieën, hij was super nieuwsgierig. Ik heb ook lekker gezwommen in de zee, dit was ook het meest heldere water dat ik ooit had gezien!!

  Rond half 6 in de middag zijn we naar een strand gereden om daar met z'n alle de zonsondergang te bekijken. We hebben op het strand wat spelletjes gedaan en wat gedronken. Vervolgens zijn we terug naar de camping gegaan en hebben we wraps gegeten. In de avond hebben we nog wat alcoholische versnaperingen genuttigd. Ik niet te veel, omdat ik mezelf had opgeofferd om morgenochtend het eerste stuk te gaan rijden.
  Read more

 • Day27

  Little Beach and Waterfall Beach

  March 2, 2019 in Australia ⋅ ☁️ 19 °C

  Vandaag vertrokken we weer verder vanaf Albany richting Esperance. In Albany waren nog een aantal prachtige stranden waar we graag heen wilde, dus vertrokken we redelijk op tijd vanaf het hostel. Als eerst stopte we bij Little Beach, zo little was het helemaal niet, maar het was wel onwijs mooi!! Vanaf Little Beach kon je klimmen over een rots om bij Waterfall Beach te komen, nog een super mooi strand. We konden helaas niet te lang blijven omdat we nog ongeveer 5 uur moesten rijden naar Esperance. De rit ernaar toe viel heel erg mee omdat Renee, Joachim en ik het heel gezellig hadden in de auto; keihard meebleren met onder andere Taylor Swift en Hollandse meezingers 😂. Eenmaal aangekomen op de camping hebben we de tenten opgezet. In de avond hebben we boodschappen gedaan en Fish en chips gehaald en dat opgegeten op de camping. We hebben nog wat gedronken met elkaar en zijn daarna lekker naar bed gegaan!Read more

 • Day26

  Elephant Rock & Greens pool

  March 1, 2019 in Australia ⋅ ⛅ 18 °C

  Vandaag was de eerste dag van de roadtrip! Rond half 11 werd ik thuis opgehaald door Joachim en Renee. We zouden vandaag rijden naar Albany om vervolgens morgen door te rijden naar Esperance. Het was een behoorlijk lange rit van ongeveer 5 uur. Gelukkig klikte het goed tussen ons drieën, dus was het een rit vol leuke gesprekken en meezingers! We zijn gestopt in Denmark, om naar Greens Pool en Elephant Rock te gaan. Wauw wat was dat een mooie plek zeg! We waren ongeveer de enige daar, wat het natuurlijk nog bijzonderder maakte!
  We kwamen rond half 8 savonds aan in het hostel waar we vannacht zouden verblijven, de anderen waren daar al aangekomen. We zijn met z'n zessen pizza gaan eten en vervolgens naar Fields of lights gegaan, dit is een plek van 400 meter lang met aan beide kanten heel veel lampjes in het gras. Elk lampje staat voor een soldaat die is omgekomen tijdens de strijd.. Heel indrukwekkend.
  Eenmaal terug bij het hostel hebben we met zo ongeveer het hele hostel nog wat gedronken, super gezellig.
  Read more

  Charlotte dEngelbronner

  Prachtig!❤️

  3/2/19Reply

  Ik heb weer even bijgelezen hoor, super leuk allemaal! Klinkt alsof je het heel erg leuk hebt daar! Geniet ervan <3 Ik ben maar een klein beetje jaloers ;)

  3/4/19Reply

  Oeps, vergeten mijn naam erbij te zetten. X je nichtje Alice

  3/4/19Reply
   
 • Day25

  Week 3 - werkweek

  February 28, 2019 in Australia ⋅ ☁️ 20 °C

  Maandag
  Vandaag begon mijn dag weer om 07.15. Eerst de tweeling naar school gebracht, daarna Audrey op bed gelegd en vervolgens kon ik een wasje draaien. Vandaag zou iemand langskomen om het slot van de achterdeur (mijn sneaky uitgang), te maken. Hij zou in eerste instantie tussen 10 en 14 komen, maar uiteindelijk kwam hij rond half 4. We zijn de hele dag binnen gebleven omdat het weer te warm was om naar een park of iets dergelijks te gaan. Gelukkig kunnen de kids zich binnen goed vermaken.
  Nadat de kinderen in bad waren geweest, hebben ze even tv gekeken en kon ik in die tijd het avondeten voor Lydia Travis en mij klaarmaken. Savonds natuurlijk weer married at first sight gekeken en daarna ben ik op tijd naar bed gegaan.

  Dinsdag
  Vandaag begon de dag hetzelfde als gister. Toen Audrey en ik terug waren van school, was Heidi al in huis, zij maakt schoon in het huis (behalve mijn deel). Nadat Audrey weer wakker was ben ik met haar naar het Booyeembara Park geweest. Daar heb ik lekker gewandeld terwijl Audrey in de buggy zat. Maar het was vandaag (alweer) erg warm, zo'n 37 graden, dus bleven we niet te lang. In de middag hebben we de tweeling opgehaald en hebben we binnen gespeeld. In de avond ben ik bezig geweest met het regelen van de roadtrip die ik komend weekend ga maken met een aantal mensen! Super veel zin in!

  Woensdag
  Vandaag hadden Winnie en Tilly maar een halve dag school. Om 11.15 heb ik ze met Audrey weer opgehaald. Het was wéér erg warm vandaag, dus we bleven binnen. Winnie was erg moe en wilde 'even' slapen, uiteindelijk sliep ze twee uur haha! We hebben in het huis wat spelletjes gedaan en ook had ik even de tijd om hun verjaardagscadeau klaar te maken, volgende week woensdag zijn Winnie en Tilly jarig!! Ik geef ze een kaartje met een soort ticket waarmee we een leuke knutsel activiteit gaan doen. Lydia vertelde me dat ze meer hebben aan een activiteit, dan nóg meer speelgoed.
  In de avond heb ik tacos klaargemaakt als avondeten voor Travis, Lydia en mij. Lydia moest tot laat werken dus die at helaas later. Dus hebben Travis en ik samen gegeten onder het genot van een Australische ginger beer 😍.

  Donderdag
  Normaal werk ik op donderdagochtend. Maar omdat Lydia in de middag een afspraak had om een echo te maken van de baby, hebben we het omgeruild. Ik moest om 12.30 beginnen, dus ik was van plan om lekker uit te slapen. Wat helaas niet echt lukt, omdat ik gewend ben aan mijn werkritme. Dus ik was om 07.00 wakker. Gelukkig is daar dan nog Netflix, dus kwam uiteindelijk pas om 11.00 m'n bed uit! Ik heb alvast wat spullen klaargelegd voor mijn roadtrip komend weekend. Lisa had een tent gekocht tijdens haar tijd hier, en ik mag deze komend weekend meenemen, super lief!
  In de middag hebben de kids eerst een middagdutje gedaan. Daarna hebben we met stoepkrijt mooie kunstwerken gemaakt aan de achterkant van het huis. De rest van de dag verliep hetzelfde als altijd.
  Morgenochtend moet ik weer optijd op, om al m'n laatste spulletjes te pakken en dan gaan we starten met onze roadtrip!!!
  Read more

  Mascha Dobbe

  Veel plezier dit weekend! Trots op jou 😘

  2/28/19Reply
  Far away from home

  Where do you go? 😊

  2/28/19Reply
  Dutchie in Australië

  I'm going to Albany and Esperance!!

  2/28/19Reply
   
 • Day21

  Week 2 - weekend

  February 24, 2019 in Australia ⋅ ⛅ 28 °C

  Vrijdag
  Vandaag had ik de hele dag vrij. Omdat ik nog helemaal niet ben toegekomen aan de boeken die ik bij me heb, was mijn plan om naar South Beach te gaan. Ik kon de auto gebruiken vandaag, dus om
  11 uur reed ik richting South Beach, een ritje van 10 min. Er was nog wat bewolking, maar ik vond het wel fijn als de zon af en toe verdween achter een wolk!
  Op mijn afscheidsfeestje had ik van Emily en Jelle een tijdschrift gekregen; flow. Het is onwijs interessant blad over hoe je rust in je leven brengt in de gehaaste maatschappij van tegenwoordig. Maar er staan ook allemaal leuke interviews in over vergelijkbare onderwerpen. Nadat ik het tijdschrift uit had gelezen, begon ik aan het boek 'Weg ermee' van Dennis Storm, over minimalisme. De dag bestond uit lezen, zwemmen, zonnen, lunchen en Skypen met mama en Charlotte!

  Zaterdag
  Vandaag had ik afgesproken met een Nederlands meisje die ook als au pair werkt vlakbij Perth. We spraken af in het centrum om te lunchen. We hebben een trip naar Rottnest Island gepland! Yay! Volgend weekend is een lang weekend omdat het maandag Labour day is in West Australië, iedereen is dan vrij. Daarom zijn we van plan om volgend weekend een kleine roadtrip te maken. We weten alleen nog niet precies hoe en wat.

  Zondag
  Vandaag heb ik eerst Wie is de mol teruggekeken in bed, en natuurlijk, mijn mol is er weer uit... In de middag heb ik afgesproken met Nina. We zijn naar Elizabeth Quay geweest, dit is een 'toeristische' plek in Perth, dichtbij het centrum. We hebben daar een ijsje gegeten en gezellig gekletst en rondgelopen. We hebben geluncht in het centrum en aan het eind van de middag ben ik weer naar huis gegaan. In de avond kwam het programma Married at first sight weer op tv, dus dat hebben we met z'n drieën gekeken. Daarna ben ik lekker naar bed gegaan, morgen weer op tijd aan de slag!
  Read more

 • Day18

  Week 2 - werkweek

  February 21, 2019 in Australia ⋅ ☁️ 21 °C

  Maandag
  Maandag was mijn eerste werkdag dat ik alleen was met de kids! Spannend!! Ik stond om 06.30 op om rustig te kunnen ontbijten en om 07.15 was ik in de woonkamer zodat Lydia naar haar werk kon. Ik heb de kids aangekleed, hun haar gedaan, zonnebrand opgedaan en vervolgens konden we naar school! Alle drie de kids in de auto krijgen duurt best even, dus ik was ruim op tijd weg gegaan. We waren iets te vroeg op school, dus ze hebben nog even gespeeld in de speeltuin naast de school.
  De tweeling op school, nu naar huis met Audrey. Even van fruit gegeten en daarna heb ik haar naar bed gebracht voor een nap. Ik kon in die tijd even een wasje draaien. Toen Audrey weer wakker was heb ik een rondje door White Gum Valley gelopen. Maar het was zo warm dat ik er al snel genoeg van had 😅. We hebben de rest van de dag binnen doorgebracht.
  In de middag hebben we de tweeling opgehaald van school en zijn we naar huis gegaan en hebben we binnen gespeeld. Vervolgens avondeten gemaakt voor de kids, de kids in bad gedaan, boekje gelezen en ze naar bed gebracht. Toen kwam Lydia thuis en zei dat ik wel even kon uitrusten en ze zou appen wanneer het eten klaar was. In die tijd heb ik even geskyped met mama en Taliby! ❤️ Voor het avondeten had Travis fish and chips gehaald, dat is iets wat hier echt overal te halen is!

  Dinsdag
  Vandaag begon de dag redelijk hetzelfde als gister. Het enige verschil was dat Travis vandaag thuis was. Dus we zijn met z'n alle lopend naar school gegaan en hebben onderweg koffie gehaald bij Joe, altijd goed! Nadat Audrey haar nap had, ben ik met haar naar de Swan River gereden en hebben we daar gewandeld. Ook is er een speeltuin waar Audrey even heeft gespeeld. Wat me eigenlijk al een tijdje opvalt is dat iedereen in Australië zo open en vriendelijk is. Als ik ergens naar toe ga, alleen of met de kids, heb ik bijna altijd wel een leuk praatje met iemand! We kwamen een ouder stel tegen met een hond (Audrey: 'dog! Dog!'), ze vertelde van alles over de hond en hoe ze aan haar gekomen zijn etc. Super leuk! Toen we weer thuis waren was het al best laat, Audrey heeft wat gegeten en ging toen naar bed. Travis heeft de kids van school gehaald en vervolgens hebben we binnen gespeeld. In de avond heb ik wat tv gekeken en ben op tijd naar bed gegaan.

  Woensdag
  Vandaag begon de dag hetzelfde als altijd. De twins hebben vandaag een korte dag school, wat betekent dat ik ze om 11.15 alweer op ga halen. Na school hebben we in het park naast de school even gespeeld en zijn daarna naar huis gegaan om te lunchen. Het was heel warm vandaag, dus bleven we lekker binnen. Omdat de kids moe waren heb ik ze optijd hun avondeten gegeven en konden ze vroeg naar bed. Travis en Lydia waren tot laat aan het werk, dus ik was begonnen aan het avondeten. Omdat Lydia het vervelend vindt dat ze zo laat was, mag ik morgen wat later beginnen ter compensatie. Dus ik kan een beetje uitslapen!

  Donderdag
  Vandaag begon ik mijn werkdag om 09.00 ipv 07.15, is toch lekker! Ik ben met Winnie en Tilly naar South Beach geweest. Het was helaas wel bewolkt en af en toe viel er spatje regen uit de lucht, maar dat was eigenlijk wel verfrissend. In de middag was ik vrij en heb ik mijn kamer, douche, wc en keuken schoongemaakt en wat wasjes gedraaid. Mam, bedankt voor het overdragen van de poetsdrang 😅😂. Verder heb ik series gekeken en gechillt.
  Mijn eerste werkweek (alleen) zit er nu al weer op! Tijd voor weekend!!
  Read more

  Charlotte dEngelbronner

  Trots op je!😘❤️

  2/21/19Reply

  Zo leuk!! 😘

  2/22/19Reply

  Leuk te lezen

  2/23/19Reply
   
 • Day14

  Week 1 - weekend

  February 17, 2019 in Australia ⋅ ☀️ 25 °C

  Zaterdag was Lisa haar laatste dag. Dus ik had niks gepland zodat ik afscheid van haar kon nemen. In de ochtend had ik wat series gekeken in bed en daarna ben ik naar de woonkamer gegaan en heb ik wat tijd door gebracht met de familie. In de middag heb ik een wasje gedraaid en verder niet zo veel gedaan. Voor het avondeten hadden we sushi besteld, want dat vinden de meiden zo lekker! Heb ik even mazzel 😍. In de avond had ik met Travis afgesproken om samen met hem te gaan rijden, ik achter het stuur 🙄. Gelukkig was ik al redelijk gewend aan het feit dat ze links rijden.. Alleen het stuur aan de andere kant was nog even wennen. En wat ik nog steeds niet helemaal door heb is dat je richtingaanwijzer aan de rechterkant zit. Dus elke keer gaan mijn ruitenwissers heen en weer 😂. Verder ging het hartstikke goed!

  Op zondag ging ik met Travis en de kinderen naar een marktje vlakbij ons huis. We waren er om 8.00, lekker vroeg voor de zondag. Daar was live muziek, kraampjes met kleding en eten etc. De meiden hebben daar lekker zitten schilderen en rond gelopen. Ik ben de enige au pair die ze hebben gehad, die van koffie houd, dus Travis vindt het leuk om samen koffie te drinken. Dus hebben we op de markt ook koffie gedronken. Ik moet zeggen, de koffie in Australië is echt heel goed!!
  In de middag had ik met een Duitse au pair afgesproken. Nina is bevriend met Lisa en het leek ons leuk om af te spreken. We zijn naar Cottesloe Beach geweest, dat is ongeveer een uur met de bus en de trein. Klinkt misschien lang, maar dit is 'in de buurt' voor Australische begrippen! Het was erg gezellig en we gaan zeker vaker afspreken :).
  In de avond zei Travis, ga anders even alleen een stukje rijden. Dus ik heb een paar keer naar de school van Winnie en Tilly gereden en heb gewoon rond gereden. Dat ging allemaal heel goed! Komende week is mijn eerste week alleen met de kinderen, spannend!!
  Read more