30-7 Langerhuse

Na diverse weerberichten bekeken te hebben, vind ik er eindelijk 1 die zegt dat het vanaf 8 uur waarschijnlijk droog blijft. O.k. het is 9 uur, maar dan kan ik ook een soort van droog weg. Zelfs eenBaca selengkapnya
30-7 Langerhuse avondwandelingetje

Ik vind dat ik toch even naar het strand moet, het is nog steeds droog ook en ik hoef alleen een duin over.
Nieuw-Zeelandse golven!
En ik had mijn tent nog verplaatst met opzetten van voor deBaca selengkapnya
31-7 Klitmøller

Een mazzel dag, verdiend lijkt mij.
De beloofde miezer tot 11 uur is er niet. Hoera! Met een beetje afnemen kom ik gewoon droog weg. Wel dreigende lucht, dus ik schiet lekker op: vijf over 8 fiets ik.Baca selengkapnya
31-7 Klitmøller deel 2

En nog een toetje in deel 3
31-7 Klitmøller deel 3

En toen kwam er nog een toetje op mijn toetje.
Fantastische mot (?) op mijn handdoek. Echt met een vachtje!
En de zonsondergang.
1-8 Hjordal

Ik ga niet lekker.
Na wat buitjes kom ik redelijk droog weg. De eerste 11 km is langs een provinciale weg door duinen. Die zijn hier breed joh, wel 3 km soms. Windje in de rug, asfalt, schiet welBaca selengkapnya
2-8 Søttrup

Zit ik toch inde zon te ontbijten zeg. Zonder dreiging zelfs. Ik blijf bij mijn zuid-plan. Goed idee, want de wind is naar noord gedraaid 👍. Ik rijd verkeerd , los het op langs een stukje drukkeBaca selengkapnya
3-8 Skørping

Van de ene spoorbaan naar de andere. En vanaf Aars is het nog geasfalteerd ook. Wat een luxe. Het wordt andere koek vanaf Vegger, maar dan rijd ik ook Rebild Community in, het meest ruige stuk vanBaca selengkapnya
3-8 Skørping deel 2

Onderweg kom ik steeds van die rare drollen tegen. Model kleine hond, maar die eten toch niet zo veel kersen? En de drol zelf is ook steeds heel zwart. Maar wel heel groot voor een vogel. Flatsen dieBaca selengkapnya
4-8 Mariager deel 1

Tent is drijf, van de dauw! Het is ook 7 graden als ik opsta. Was lekker in mijn slaapzak.
Ik wil niet dezelfde fout maken als gisteren, dus als ik in Arden 2 supermarkten zie, doe ik meteenBaca selengkapnya
4-8 Mariager deel 2

Tussen Hobro en Mariager moet je veel over een drukke weg. Eerste stuk heeft nog een fietspad, maar daarna niet meer. Heel erg niet leuk. Krijg ik toch als troost een mega groot, prachtig (ik denkBaca selengkapnya
5-8 Lisbjerg

Ik ga denk ik dom doen. Ik ga door. Morgen eerst van alles bekijken in Århus en misschien dan op de camping 5 km zuid, of anders steek ik morgen al over. Het weerbericht is nog steeds naatje, maarBaca selengkapnya
5-8 Lisbjerg deel 2

Onderweg wordt druk geoogst, maar wát eigenlijk? Het zijn een soort springbalsemien peultjes en daar zitten zwarte ronde zaadjes in.
Ik zie ook nog bruine kiekendief (?). Hij vliegt tenminste aldoorBaca selengkapnya
6-8 Nykobing deel 1 van 4

Ik heb 32 foto's vandaag, dus een probleem🤗.
Van de camping naar Århus is vooral over een vrijliggend fietspad langs een trambaan, gedeeltelijk de echte route, en gedeeltelijk "ja maar dit is tochBaca selengkapnya
6-8 Nykobing deel 2

De kathedraal ligt in de vikingwijk, dat lijkt me nog wel leuk. Hm, ik zie er niets van. En in de kathedraal hebben ze blijkbaar ooit de tegels opnieuw gelegd, maar niet goed. Verdrietig. Heeft iemandBaca selengkapnya
6-8 Nykobing deel 3

Om 14.00 fiets ik weer. Maar het schiet van geen meter op zeg. Na 40 minuten heb ik pas 5 km gereden en ik doe echt mijn best. Maar loeihard wind tegen en aldoor korte venijnige klimmetjes. Ik zetBaca selengkapnya
6-8 Nykobing deel 4

En na dat fort ben ik in een vloek en een zucht in Nykobing. Het lijkt wel of ik wind achter krijg. De tourist office kan ik niet vinden, zal wel dicht zijn, het is bijna 6 uur. Ik kies camping 2, dieBaca selengkapnya
7-8 Nykobing rustdag

Vannacht heeft het even geregend, maar nu is het droog. Als ik was weg gegaan had ik zelfs de tent droog kunnen inpakken. Ik lummel wat rond, plak mijn rugzakje maar weer eens en vertrek om tien uurBaca selengkapnya
8-8 Nykobing Lommestenen 1v2

Handig hoor, zo'n buienradar. Ik kan nog droog heen en weer lopen voor douchen en ontbijt maken. En dan lekker in de tent met ontbijt, koffie en een boek. Het wordt eerder droog dan verwacht, maarBaca selengkapnya
8-8 Nykobing Lommestenen 2

Speurend naar de Lidl, zie ik opeens een prachtig beeld. Ik er op af. Ik durf niet echt het erf op. Gelukkig vraagt Michael, de zoon van Peter Hesk (www.peterhesk.dk) of ik binnen wil kijken. WátBaca selengkapnya
9-8 Rågeleje - Zandsculpturen

Ik ben zó blij! Ik heb weer gehuild omdat ik iets zo mooi vond. Ik wist niet dat ik dat nog in me had. Tot nu toe heb ik bij bijna alles wat ik zag, herinneringen aan Nieuw Zeeland gehad en daar wasBaca selengkapnya
9-8 Rageleje, de dag

Voor de zandsculpturen had ik al lol. Soms zit het mee, soms zit het tegen (eerste 2 foto's). Heeft die stomme Lommesteen me mooi een tientje gekost😄.
Daarna de noordkust route. Onder langs deBaca selengkapnya
Wist je dat:

- Alle "normale" campings in Denemarken, ja échte álle, een springkussen hebben? Nou ja, in Jutland. In Sjaelland nu 2 keer zonder.
- Dat "ekstralagret" bij kaas niet betekent extra belegen, wat ikBaca selengkapnya
10-8 Nivå

Weet je wat het allerleukste is als er héél slecht weer wordt voorspeld?
Als het dan niet uitkomt. Tenminste: niet op míjn hoofd.
Ik was crisis vroeg wakker en aangezien het vanaf 9 uur zou gaanBaca selengkapnya
11-8 Charlottenlund

Om 8.10 uur fiets ik weg met een kletsnatte buitentent, van de dauw en nog een laatste regenbuitje vannacht. Na 1 km stap ik alweer af; vogelreservaat vlak langs de drukke weg. Nou moet ik zeggen datBaca selengkapnya
Marijke van der Zouwen
Mooi; ook de foto
PelancongDan, net iets scherp zie ik nu. Ik heb weer ruzie met camera.☹️
Pelancong
Hagedis? Hagedwas dan.