• Astrid van der Zouwen

• Gezinin başlangıcı
    23 Temmuz 2020

Van Utrecht naar Zaltbommel

23 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ☁️ 21 °C

Wát een gestress van te voren met die corona handel. Bij heel veel campings moet je van te voren reserveren en dan vind ik het al niet meer leuk. Natuurcampings hebben hun trekkers veldjes gesloten. Scheelt weer lid worden. SVR en VeKaBo schijnt wel te kunnen. Dus ik mik op de SVR Waardenburg, als dat niet lukt kan ik bij Riet in de tuin, gelukkig blijft mijn tent staan zonder haringen.
    Ik had vanochtend nog willen werken maar er was bijna niets te doen. Ook goed, heb ik nog VeKaBo campings op de eerste 3 kaarten zitten tekenen. SVR staat er al, heb ik van de week gedaan.
    Afscheid van een collega op het Stadskantoor. Ook raar zo stil, daarna nog thuis allemaal van die dingen die ik vergeten was (tuin water) nog een lapje over de vloer, planten naar beneden etc. etc. Maar om 12.10 rijd ik dan eindelijk weg. Langs het A'dam-Rijnkanaal Ri Houten. Ik ben er niet van overtuigd dat het nou veel korter is dan via Merwedekanaal.
    Verder loopt alles soepel en JA ik mag staan! Tof. Riet heeft een zalige ovenschotel gemaakt. Ze kan er nog 3 dagen van eten! Altijd fijn om haar te zien en te kletsen bij een borrelhapje. 20.15 terug gegaan, Ik ben afgedraaid. Kan ik nog even douchen hoop ik. Er mogen maar 2 mensen tegelijk in het toiletgebouw namelijk.
    Lukt ook, mag wifi hotspot lenen dus nieuwe trip aanmaken lukt ook. Geen foto's. Had ik geen tijd voor vandaag. En geen zin. 61,3 + 8

• 24-7 Waardenburg - Bredelaar

24 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ☀️ 23 °C

Vroeg wakker, na het ontbijt nog ff staan kletsen met andere fietsers, 8.10 rijd ik weg. Toch maar weer de brug over en aan de zuidkant van de Waal. Is inderdaad vooral fietspad en blijkt regentechnisch ook handig, al werkt het niet helemaal. Ik schuil voor 1 wolkbreuk onder een viaduct, ik was niet de enige, ook wel weer gezellig. Ik ben nog niet "los". Veel met het doel bezig. Nou valt het fietsen me ook zwaar. Zal ook iets met mijn gewicht te maken hebben.😒. En ik had nog wel vooral wind mee.
    Wel veel info bordjes gelezen onderweg. Het lekkerst fietste het eigenlijk met mijn regenjas aan, dan wil ik niet te hard zweten. En dus fietste ik relaxed maar maakte uiteindelijk meer vaart. Raar hoor.
    De camping staat van geen meter aangegeven. Ik krijg een hartverzakking. Ik ben echt moe en veel is er verder niet in de buurt. Hij is er toch en ik mag er alweer staan. Minder corona regels hier, eigenlijk ook raar, maar wel fijn. De tent staat precies voor de volgende bui, hij lekt niet, maar als je hem open ritst komt er wel veel water binnen. Ff kijken of ik daar iets op kan verzinnen. En dit typ ik nu in de brandende zon. Ook lekker, want ik had een biertje. 74,3 km

• 25-7 Bredelaar-Vierakker

25 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ 🌧 21 °C

Redelijk vroeg wakker en nog een tijd bij het geiten melken staan kijken. Ze melken er 1800( !). Ik had gisteravond nog langer staan kijken.
    En dan toch om half 9 wegrijden. Dat zware fietsen Is al een stuk minder. Nee, mijn conditie is niet opeens weer top, nee ik voel me niet opeens tien jaar jonger.
    Nee: ik heb mijn banden opgepompt!
    Rund. Ik reed achter op 1 bar bleek (nu 4) en voor op 2. En verder niets gemerkt, stoeprandjes, veeroosters. Met een andere fiets had ik al 10 keer op de velg gebotst en waarschijnlijk ook al een snakebite-lek gereden. Maar nu niets gemerkt, nou ja, dat zware fietsen dus. 1 bar, bizar!
    Dus Anton en Anja haal ik makkelijk, ik heb ook nog een stevige bries pal in de rug, en daar heb ik nu wél plezier van. Dus ik ben er al om half 2, veel eerder dan gepland, maar wel handig want dan breekt de grootste bui los. Casper en Anton zijn iets ingewikkelds aan het doen met kabels en leidingen in de grond. Casper glundert helemaal en is niet te stoppen. Hij gaat volgend jaar al naar de middelbare school! Hij heeft ook zelf een hut gebouwd, mét elektriciteit! Doet ie allemaal zelf. Knap hoor. Lekker bijgepraat ook. Anja haalt chinees, ook lekker. Tent achterin de tuin. 54,6 km.

• 26-7 Vierakker - Exel

26 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 20 °C

Het weerbericht is heel betrouwbaar, alleen het kan geen klok kijken. Het onweer van 5 uur vannacht komt nl om 11 uur, als ik samen met Anja en Anton een prachtige wandeling maak over Hackfort. Gelukkig kunnen we schuilen. En we hadden vlak daarvoor nog in de brandende zon koffie gedronken. Casper was voor zijn chocolademelk met slagroom en cake speciaal ook gekomen, op de fiets.
    En verder is het gewoon veel beter dan voorspeld. Om na tweeën fiets ik weg. Ik had 's ochtends al geprobeerd Freek te bellen, maar krijg steeds in gesprek.
    Ik fiets vervolgens op mijn 4 bar bijna alleen maar onverhard. Bevalt erg goed. Prachtig mooi daar. Freek en Ellen zijn er alleen niet, sta ik daar met mijn in Lochem gekochte fles wijn. De schapen lopen er wel. Maar ik weet niet zeker of ze nog gemolken worden. Dus ik vertrek toch maar naar de dichtstbijzijnde VeKaBo camping. Weer geen probleem om daar een nachtje te staan. Fijn. 30,7 km.

• 27-7: Exel - Meer

27 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 23 °C

Best laat wakker (kwart over 7), ik rijd ook pas om 9 uur weg. Ik heb met Karin afgesproken op de Holterberg voor koffie. Alles is dicht want het is maandag. Dat vind ik zó onlogisch, dat spreek je dan toch af met zijn drieën? Maar goed, we zouden toch al naar Karin, want ik wil haar nieuwe flat graag zien. Leuk hoor. We lunchen samen en dan fietst ze nog een stuk mee naar Den Ham. Ik wil daar vlakbij op een camping want die ligt zo mooi is the middle of nowhere. Die hierna komen liggen allemaal aan een drukke weg. Het is weer gezellig met Karin, we kletsen lekker bij. En de paar spatten regen geven niet en de echte bui staan we net bij een pipowagen met houten kadootjes. Prima. We houden redelijk angstvallig anderhalve meter afstand. Ik met al die campings, en zij in de zorg.
    In Den Ham splitsen we, ik doe wat boodschappen, zij fietst naar huis.
    Om 4 uur ben ik op de camping. Wil nog gaan wandelen, maar het gaat voornamelijk over weggetjes die ik gefietst heb en de kortste afstand is 4 km en dat is me te ver. Dus ik retour tent: , buitje. Nanananana!
    Vervolgens ben ik zoet met VeKaBo campings intekenen op de volgende kaart. Mijn zorgvuldig geplakte boeklon plakt daar niet meer helaas, dus dat wordt héél voorzichtig gebruiken anders heb ik straks 4 kwart kaarten☹️ Gaat de motormaaier ook nog aan. Ik besluit er om te lachen. Hij gaat ook heel snel weer uit gelukkig. 57,2 km.

• 28-7 Meer- Oude Willem

28 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 17 °C

Het eerste wat ik doe als ik terug kom van plassen is alle natte was weer overal aan hangen. Gaspit met warm water voor koffie en oats, en alle was weer naar binnen😣. Nou ja, moet ik maar niet zo achterlijk vroeg opstaan. Om 7 is het weer droog. Tent wel zeik natuurlijk, maar hij schut heel goed uit! Dat komt natuurlijk omdat deze wél waterdicht is.
    Prachtige tocht over vooral fietspaden. Had ik ook wel zo uitgezocht. Veel "recreatieve" routes gaan hier hele stukken langs een provinciale weg. Maar ik fiets heerlijk. Ruinerwold, Dwingelderveld, Drents en Fries Wold. Prachtig! De wind draait wat meer west, en ik ook, da's dan weer jammer. Maar ik schakel 2 tandjes terug en geniet gewoon verder. Lange lunch want ik ben best al moe. Toch nog stoer doorgefietst in de middag. Nog een tijd staan kijken naar 4 koeien die een ree weg pesten. Vanwege de naam mik ik toch op Oude Willem. Ik krijg koffie van de buren, heu vervolgens mijn tent op, maar de bui komt pas nadat ik gedouched heb. Gelukkig had mijn bulgur al gekookt en gaart het daarna blijkbaar gewoon verder, dus ik kan wel eten, al is het koud (gewoon omgedoopt tot maaltijdsalade). De bulgur komt wel mijn neus uit trouwens.
    Na de bui kan ik nog even buiten zitten. Wel veel kleren aan, maar ik ben ook moe. 83,9 km.

• 29-7 Oude Willem - Norg

29 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 17 °C

Ik heb afgesproken met Edo om een uur of 4. Ik heb dus tijd genoeg voor nog een extra lusje fietsen. Maar geen zin. Ik zit nog weer een buitje uit in de tent vlak voor ik ga opbreken en het blijft de hele dag dreigend. Ik fiets door het Drents en Fries Wold. Wandel een stukje richting en door de stuifduinen. Erg mooi, maar van de beloofde roodborst tapuit of heideblauwtjes geen spoor. Het is ook niet echt weer ervoor. Dan over het Föstloër veen. Heel erg mooi. Helaas blijft het weer weinig fotogeniek. Vervolgens richting Appelscha. Bij het terrasje met het héle lekkere broodje is de keuken nog een half uur dicht, "want het is zo druk".(?) Door naar Appelscha, geen normale broodjes. Garnalensalade en brie in de supermarkt gekocht. Vervolgens word je eerst oost langs het kanaal gestuurd en 4 bruggetjes later weer west. En zó leuk is Appelscha nou ook weer niet. Ik ga Noord en kom zo ook weer op de route en bij een bankje. Is het toch kwart voor 1 en heb ik al 17 km gefietst.
    Dan toch richting Norg, ik ben gewoon moe. Kom met de knooppunten langs een hunebedje. Zet daar de navigatie aan en in plaats van langs de drukke weg (knooppunten), over een super leuk fietspad naar Norg (Osmand). Schiet mij maar lek. Op de camping geen probleem en dankzij Edo's foto vind ik ook hun tent. Er mag hier veel niet wat ergens anders wel mag, bv afwassen. Edo smst dat ze later zijn. Beetje jammer, vooral omdat nu de chips open zijn.😉 Voor het eerst in een week! Tada!
    Het is fijn om ze weer te zien. Mats is ook blij, hij komt steeds even langs tussen het spelen door.
    33,7 km

• 30-7 Norg

30 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 19 °C

Edo en Ilse gaan niet naar het boomkroonpad en vinden het leuk als ik nog een dag blijf. Edo, Mats en ik halen verse broodjes en ander lekkers. We spelen jeu de boules. Mats doet niet mee, die is te druk met crossen met zijn fiets en chillen in de boomhut. Hij mag vandaag voor het eerst weer fietsen. Edo wint natuurlijk. Lunch, kletsen, wandelingetje met zijn vieren, puzzeltje. 's Avonds na het eten nog een fietstochtje met Edo. Erg mooi. Lekker relaxed dagje. Ongeveer 20 km.Okumaya devam et

• 31-7 Norg- De Westereen

31 Temmuz 2020, Hollanda ⋅ ☀️ 26 °C

Mats doet zijn 10 minuten lezen met mij. Knap hoor! Daarna ontbijten we gezellig samen en daarna wil Mats mij heel graag het Kabouterpad laten zien. Tuurlijk, hartstikke leuk. Dus wij bekijken zeker 50 kabouters (we raken de tel kwijt) en nog 4 trollen en een heks. Ik geniet.
    Daarna vertrek ik. Ze fietsen niet een stuk mee, te onrustig. Zit ook wat in. Ze gaan zwemmen waarschijnlijk.
    Ik fiets naar Roden, doe op aanraden van Edo nog een extra minilusje. Inderdaad leuk. En dan naar de "kampeerhal". Mijn verwachtingen zijn laag. Dus heb ik na 5 minuten schoenen in de goede maat. Kost ff 190 euries maar dan heb je ook wat. Ze hebben wel goedkoper, maar dat is een instapmodel, dat lijkt me niet handig. Loop ik richting kassa: stapel dozen, leuke schoenen daarop, in de aanbieding, én maat 36 staat er gewoon tussen. Mensen met andere maten zullen niet voldoende kunnen waarderen wat een wonderbaarlijke ervaring dit was. Zijn ze én mooier, én minder zwaar én maar 45 euro. Dat was het instapmodel, voor mensen die net beginnen met wandelen. Ik had éven moeten vragen wat hij bedoelde.
    Grijns. Mam, ik moest aan je denken met die aanbieding! Vervolgens verdwijnen mijn hagelnieuwe waterdichte schoenen in de fietstas want het is ondertussen 37 graden in de zon, dus ik ga verder op sandalen en met een petje op.
    Vervolgens gematigd leuk richting Bert. Weinig echte fietspaden en redelijk wat verkeer op de gewone wegen. Ik moet ook weer even wennen aan echt zomerweer.
    Er zijn veel SVR campings op een kluitje, dus ik sla de eerste over want daar zie ik geen schaduw en hij is ook ANWB. Dus kan ik de tweede niet vinden en fiets op Osmand naar de dichtstbijzijnde minicamping. Die blijkt VeKaBo en vol. Maar iemand zet zijn bus aan de andere kant van zijn caravan, kan ik toch in de schaduw staan mét leuk uitzicht. En de camping ligt heerlijk rustig. Beter dan je op de kaart zou denken.
    De zalm was in de aanbieding bij de Coop, ben ik nog speciaal voor omgefietst en ik dineer met een broodje gerookte zalm en smeerkaas. Mjum!
    65 km

• 1-8 De Westereen - Bert

1 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 20 °C

Ik ben om tien over zes wakker omdat ik moet plassen. Het drupt. Op het moment dat ik me uit mijn slaapzak heb gewurmd: echte bui. Dan maar even niet plassen. Vindt mijn blaas niet leuk. Maar ik pak vast van alles in. Maar ja, die blaas. Toch maar regenjas pakken. Inderdaad: droog. Maar wel met mijn nieuwe waterdichte schoenen door het natte gras! Gaat goed. Ik kan mijn koffie en havermout nog buiten koken. Dan begint het weer te regenen. Ik weer naar binnen. Ondanks al dit gedoe fiets ik om 10 over half 8 (!) weg. Mooie fietspaden, rustige weggetjes. Prima. Ik doe nog een extra slingertje om een mini stukje 11 stedenroute te kunnen doen en omdat ik bang ben dat ik anders te vroeg bij Bert ben.
    Half 11. Koffie met Bert en Jo (de buurvrouw).
    Na Berts middagdutje richting Zwarte Haan voor flamingo's. Maar we zien alleen flamingo-spotters. Pas bij het mega vergroten op mijn tablet blijkt dat we ze toch hebben "gezien". Daarna samen met Bert aan de tent geknutseld zodat die een regengootje krijgt. Dat is het enige wat ik niet zo handig vind aan deze tent. Als je hem openritst krijg je een plens water in je nek. Het gaat vast werken, want het trekt helemaal open😏.

• 2-8 Bert - Waskemeer

2 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ☀️ 19 °C

De zon duikt meteen na opkomst achter een dikke laag bewolking. Het regent niet, maar het was zo lekker koud vannacht dat mijn tent kleddernat is van de condens. En zo droogt het niet. Het regengootje werkt niet dus ik ben leuk bezig alle lijm weer weg te plukken, want Bert is nog niet wakker. We ontbijten om 8 uur. Hij is moe van mijn bezoek, dus het is o.k. dat ik verder fiets vandaag. Afscheid van hem nemen vind ik nooit leuk. Moet ik nog terug voor mijn telefoon, die lag nog aan de lader. Gelukkig was ik pas aan het einde van de dijk.
    Stuk hetzelfde terug omdat ik niet durf te gokken dat een pontje vaart. Dat blijken ze wel te doen. In Altsjerk ben ik al een beetje moe. Ik doe pauze door een heel aantal bordjes te lezen met oude foto's. Best leuk. Van Bert geleerd waar je een bruine kiekendief aan herkend. Dus zie ik nu kieken ipv buizerds.
    Vanaf het eerste pontje bijna alleen maar fietspad gereden. Heel tof. En op duistere wijze weer wind mee! Ik bedenk nog net op tijd "ik kwam toch van veel oostelijker?" Ben ik gewoon Drenthe bijna aan het missen. Dus hup, linksaf. Zie meteen drie campings op een kluitje, waarvan er 1 echt ver van alle wegen lijkt te liggen. Blijkt ook zo te zijn. Heel fijn. Ik ben wel eerder moe dan voorheen en ik blijf maar spierpijn houden. Maar: ik kan wel mijn (brede) afritsbroek weer aan. Ik durf er nog niet in te bewegen, maar toch!
    78,5 km.

• 3-8 Waskemeer - Ellertshaar

3 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ 🌧 16 °C

Heerlijk geslapen ín mijn slaapzak, dus de tent is drijf van de condens. Een waterig zonnetje helpt een beetje. Ik blijf toch maar niet staan. Ik wil toch fietsen, neem ik liever alles mee. Ik vertrek richting het fietspad wat me leuk lijkt. Moet ik wel om Assen heen. Kom ik toch steeds dichter bij Norg. Ik sta in dubio. Het was zo'n fijne dag, nu "koffie doen" voelt als een slap aftreksel. Maar niet langsgaan terwijl ik zó dichtbij ben voelt ook suf en misschien wel niet leuk voor Edo, Ilse en Mats. Ik bel. Ze zitten in de auto op weg naar Emmen. Weg keuzestress.
    Ik fiets door een prachtige omgeving over meestal rustige weggetjes of fietspaden. Ik denk op een gegeven moment: hé, nog geen hunebedden gezien. 2 bochtjes later: inderdaad. En daarna nóg een heel roedel. Ook 1 die nog bedekt is. Gaaf hoor.
    Tijdens 1 van de hunebedden gast het wel héél erg hard regenen. Ik mag schuilen onder een grote achterklep van een mountainbiker die vroeger ook gefietskampeerd heeft. Dus lekker staan beppen over fietsen en tuinen. En na een kwartier is het weer min of meer droog.
    Jammer dat het net weer gaat storten voordat de tent staat, maar uiteindelijk valt de nattigheid nog best mee. En daarna kan ik lekker buiten zitten met mijn bulgur. Waar ik wilde eten onderweg was allemaal dicht. Leve de maandag!
    75,1 km.

• 4-8 Ellertshaar - Hees

4 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ☀️ 19 °C

Ik heb mijn dag niet. Het begint mooi, het lijkt wel of het gevroren heeft! Zon wéér achter een wolk, net als hij boven de bomen uitkomt.
    Alles voelt als wind tegen (een groot gedeelte is het dat ook trouwens), veel hobbelde bobbel wegdek, waar ik nu even de humor niet van in zie. Staat er eindelijk een hunebed aangegeven, moet ik eindeloos langs een provinciale weg. Na een paar kilometer geef ik het op en duik rechts het bos in. Daar staat een kaart, en ik ben heus vlakbij. Ik over het fietspad, dan links over een rul zandpad en inderdaad; sta ik 10 meter van diezelfde provinciale weg. Had ik het 400 meter te vroeg op gegeven. Het hunebed (Papeloze kerk) is wel mooi, maar gerestaureerd. En weer gillende klimmende kinderen. Krijg ik ook nog een buitje op mijn kop. Rennen om mijn drogende fietsbroek weg te stoppen. Ben ik daar net mee klaar: droog ja. Grapje.
    Lunch bij een meertje vanwege de vogels en omdat ik na half 10 geen snackbar of zo meer heb gezien. Vogels? Het lijkt wel of de atoombom daar is gevallen. 1 libelle zie ik vliegen. Ruzie met mijn fototoestel, die echt de kleuren niet pakt die ik zie. En ja ik had mijn oranje bril af.
    Weer over het Dwingelderveld, lijkt me toch de mooiste route. Het is er erg druk. Door Ruinen, via een tof pad naar de eerste camping. Die sla ik over vanwege een zaaltje en vakantie verblijf. De tweede is SVR. Een klein veld, een zee van kinderspeeltuigen en... schreeuwende kinderen. Een ander schreeuwen dan in Norg! Ik die kilometer weer terug naar camping 1, VeKaBo. 10 plekken, een oase van rust. En: maar 2 kilometer van de snackbar van Ruinen.
    Blijkt dat ik én mijn vieze doekje, én mijn washandje én de neusvleugel van mijn zonnebril ben verloren. Nee, het is niet mijn dag. Misschien toch maar voor de tent blijven zitten en niet naar Ruinen.
    De roep van friet was te sterk. Lekker op een bankje, ik dacht halverwege het mooie pad, gezeten met mijn frietje. Ik had beter een paar honderd meter door kunnen rijden naar de camping en wat meer zout op mijn friet doen.😏
    77 km totaal.

• 5-8 Hees - Haarle

5 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ☀️ 26 °C

Ha, droog die tent! Andere dag dan gisteren. Nu heb ik binnen 30 seconden het goede knopje gevonden op mijn fototoestel voor de kleuren. Hij staat nu op "extra kleur". Ik vind dat het nu is wat ik zie.
    Op aanraden van Dick de camping baas mik ik op Echten. Wat zo'n leuk paadje leek eindigt in no time op een provinciale weg. Ik maak me een beetje zorgen over zijn verdere tip over het Reestdal. Ik kruis de knooppunten, sla dus af en rijd via een prachtig pad richting Koekange. Snijd een stukje af voor de kruising over de A28 bij Eemten. Het Reestdal is inderdaad mooi; en een fietspad langs een provinciale weg, al is die niet zo druk. Ik sla af bij Bloemberg en zie een leuke Rust. Leuke hond, schattige rode kittens, er is er nog 1 maar ik beheers me. Vervolgens door ri Dedemsvaart. Het begint me wel een beetje bekend voor te komen. Hé, daar is die andere Rust van de heenweg. Dus toch maar niet oost langs Ommen, maar west. Doe eens origineel. Het stuk waar ik best tegen op zie omdat het pal tegen de wind in lijkt, valt reuze mee. En dan zijn sommige stukjes gewoon prachtig. Bij Stuwe bijvoorbeeld. Maar veel fietspaden kent Overijssel niet. De Lemelerberg bleek hem nog niet te zijn, en moest ik tussen gemotoriseerd verkeer op. Niet zo hoog en erg als Zuid Amerika, maar leuk vind ik zoiets niet. Tegen de wind in naar beneden suizen was het dan weer wél. Rijd je een keer niet over een gewone weg, is het een zandpad. Zonder schelpenpaadje. En op het einde van de dag toch gelukt! Práchtige camping, SVR, 50plus. Ik in een deuk: ik mag er op! Mag ik er niet koken, want ze hadden brand gehad en die gaspitjes waaien altijd om. (?) Op de volgende camping hoor ik dat het gloeiende kolen van de BBQ waren geweest. Ik zeg niets.
    Ik koop een ijsje omdat ze geen bier hebben. Jak wat zoet. Ik eet het niet op, ook beter voor de lijn. Terwijl ik mijn eitjes kook bedenk ik dat ik dan ook prima koffie kan maken. Oh. Doe ik daar dat boerenjongens ijs in. Heb ik toch een soort irish koffie! Mjum.
    Gelukkig kan ik nu in de schaduw van mijn tentje zitten. Achter de heg was toch wat suf. Maar het was echt te heet in de volle zon. Voordeel: mijn was is al droog!
    79,7 km.

• 6-8 Haarle - Megchelen

6 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 31 °C

8 uur weg. Ik geniet daar van. Weinig andere fietsers, het licht is nog mooi en voor vandaag: het is nog niet zo heet. En ook gewoon een extra lange vakantie dag voor je. In plaats van de aller kortste route, doe ik een mini slinger Sallandse Heuvelrug. Uhhh, die heuvelrug was ff niet tot me doorgedrongen, maar die heet niet voor niets zo. Práchtig! Daarna met meer fietspaden dan verwacht zuid. De fietspaden zijn vaak zo smal dat iemand de berm in moet als je tegenliggers tegen komt. Ik vind dat ook wel leuk. De keer dat ze de route omgegooid hebben en alleen de bordjes verhangen hebben kan ik er minder van genieten. Zelfs met mijn ultra dikke banden red ik het niet om te blijven fietsen.
    Op een gegeven moment kloppen de knooppunten zo slecht met mijn kaart en ik moet bovendien aldoor afsnijden, dat ik de navigatie aan zet. Fijn dat dat kan. En dan blijkt Megchelen nog "maar" 19 km. Ik haal het! Krijg een koud drankje van de camping dame. Ik sta onder de appelbomen, en ik heb net nog 4 appels gekocht langs de weg☹️. De buren lenen mij hun hamer gelukkig.
    En dan krijg ik het pas heet. Met fietsen ging het aldoor goed, maar nu zit ik met natte doekjes in mijn nek in de schaduw. Maar het is dan ook nog 32 graden, en inmiddels windstil. Nadeel van al die appels: wespen. Die gaan gelukkig om half 8 naar bed.
    Bij aankomst staat er iets lawaai te maken, ik denk de pomp van beregening. Maar om 7 uur wordt het hier stil. Behalve dan de snelweg (?) Wát gaaf. In Silvolde een kanon en maaltijdsalade gekocht. Smaakt mij beiden heel best. 81,7 km.

• 7-8 "Rustdag" Megchelen

7 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ☀️ 32 °C

Ik wil bij een makelaar in 's Heerenberg kijken en bij 1 in Ulft. Heb ik meteen een rondje. De snelweg maakt veel herrie. Ook bij de Beuningstraat, waar ik nog even ga kijken natuurlijk. Het is nog steeds verkocht.
    Ik kom langs de Moezeköttel, een noodhuis wat bewaard is gebleven. Leuk. Sta nog even te praten met de vrijwilliger. De huizen vliegen weg hier, veel mensen uit het westen. Hij weet een boerderij die te koop komt. 4 ton helaas, en dan moet ie nog gestript.
    Door naar 's Heerenberg. Inderdaad veel huizen verkocht, prijzen vallen tegen, tenzij je in een mini huisje gast wonen. Dat kost niets. Ook nauwelijks tuin. Wil ik toch niet, en het Nachtegaalslaantje ook nog steeds niet.
    Boodschappen in Zelhem geloof ik, waar ik mijn ultra handige telefoon houder laat liggen denk ik. Wat kan ik toch balen van mezelf. Stop dan meteen even weg, net als de vorige 30 keer. Nou ja, het was wel héél heet.
    Ik lunch in Ulft en begin aan de weg terug, want ik heb geen zin meer. Oh ja, makelaar. Het is minder dan 5 km dus ik moet terug van mezelf. Was nuttig!
    Maar al met al ben ik pas om 4 uur bij de tent. In de schaduw is het maar 35 graden. Fietsen voelt koeler!
    59,7 km.

• 8-8 Drempt

8 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 33 °C

Ik probeer Zeddam voor mijn telefoon houder. De route is minder mooi dan gisteren, de snelweg maakt weer veel herrie. Misschien maar goed dat dat huis niet doorging. Natuurlijk ligt het ding er niet. Daarom doe ik een route langs drie Lidls. Niet gelukt maar wel nieuwe tandenborstels voor mijn elektrische tandenborstel.
    Daarna via zo veel mogelijk bos richting west en de brug (pont?) bij Dieren. Ondanks dat ik rustig fiets maar wel rijwind houd, rijd ik stuk op zweet of zout of zo. De Vekabo camping heeft bomen en een plek onder een pruimenboom. Ik stop. Mijn kont doet zelfs te veel zeer voor 2 km fietsen om te kunnen zwemmen. En: er staat bier koud: Karmeliet! En een Donald Duck vakantieboek. Een kinderhand is gauw gevuld. Het is hier heerlijk stil, totdat de buren de radio aan zetten.
    Die ging gelukkig ook weer uit zonder vragen.
    ' s Avonds hebben ze hier campvuurtje met een gitaar. Veel kinderliedjes met een kringetje van kinderen. Erg leuk. Tien uur taai ik af. Het koelt een héél klein beetje af.
    Okumaya devam et

• 9-8 't Eind (Veenendaal)

9 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 22 °C

Gelukkig maar dat ik toch naar bed ging: kwart over 6 klaar wakker. Lekker hoor, die tent dat je de ritsen van bovenaf open kunt ritsen. Kwam toch best veel frisse lucht door. Vergat ik nog op te schrijven: ik ben gisteravond gestoken door een wesp. Gelijk uitzuigen en daarna even onder de koude kraan. Ik voel het amper! Hoera!
    Ik fiets om 8 uur, kom iemand tegen in Achter Drempt, raak aan de klets over huizen kopen, tuinen, geneeskrachtige kruiden. Ze heeft mijn telefoon nummer en appt me als er iets te koop komt. We staan geloof ik wel een half uur te praten.
    Daarom arriveer ik precies om 9 bij de pont bij Dieren. Die blijkt vanaf 9 uur te varen, dus dat komt goed uit. Ik vind de lucht best dreigend trouwens.
    Vervolgens doe ik minder handig, nl een "klein" extra slingertje over de Veluwezoom. Ik let alleen niet goed op de afstanden en mis ook nog een mogelijkheid om de provinciale weg leuk over te steken. Kom ter hoogte van Eerbeek uit, dat was niet helemaal de bedoeling. Wel heel erg prachtig en op het moment dat het rullig schelpenpaadje wordt, ben ik ook de horde wielrenners kwijt. Fietst wel wat zwaarder en erg vlak is het hier niet, dat wist ik. Ik maak foto's van die grote koeien, net als de rest van Nederland. Na een wat bewolkte ochtend, wordt het echter kraakhelder, en 37 graden in de schaduw. Oeps. Daar is bijna niet tegenaan te drinken. Ik doe zelfs een nat petje op. Mijn "koude" water uit de bidon op mijn hoofd is warmer dan mijn normale douchewater, dat heeft niet zo veel zin helaas.
    Ondertussen fiets ik bijna aldoor gelijk op met de LF4. Ik dacht: die doen minder omwegen, dus volg ik die ipv mijn knooppunt. Gaat ie toch hartelijk de verkeerde kant terug en daarna extra in de brandende zon. En een extra bergje. Werd ik niet zo blij van, al was het een hele mooie route. Ik bereken dat mijn SVR nog minstens 12 km ver is. Gaat hem niet worden met al bijna 80 onder mijn wielen. Dus rechtsaf langs de rand van Veenendaal, daar zijn er 4 op rij en is de dichtstbijzijnde maar 4 km of zo. Alleen: hij is er niet. De tweede is een Landal, de derde een stacaravan terrein. Op de vierde kan ik staan, maar dan blijk ik nog maar 4 km van de SVR. Ik stop toch, het is hier heerlijk rustig en de naam is zo toepasselijk. Wel geen wifi en ik moet veel heen en weer schuiven om in de schaduw te blijven.
    87,4 km 532 hoogtemeters.

• 10-8 Veenendaal - Utrecht

10 Ağustos 2020, Hollanda ⋅ ⛅ 32 °C

Het koelde genoeg af om lekker te slapen. Wel weer met oordoppen beginnen, want de meeste buren zijn aan een gehoorapparaatje toe. Voordeel is dat ik zo vroeg niet bang ben om ze wakker te maken. Gisteravond nog een tijd naar een eekhoorn staan kijken. Geen idee wat hij nou at, maar wát een geknaag.
    8 uur rijd ik weg, mooi mooi mooi. Let de Stigterpad is weer mooi. Aan het eind doe ik eens anders dan anders, omdat ik Maarn door niet leuk vind. Fietspad op de kaart (ook die op het knooppunt stond!) is er niet, dus ik beland via de knooppunten route in Doorn. Hartstikke leuk, ik kende alleen het drukke stuk. En het fietspad naar Austerlitz is er gelukkig wél, zodat ik niet langs de Utrechtse erg hoef te fietsen. Volg braaf de route om Austerlitz heen. Kwam, voor veel extra km.
    Dan toch over De Bilt naar huis.
    Precies 12 uur thuis. Mauri blij, samen lunchen. Ga alvast een uurtje werken maar het is echt te heet boven. Morgen weer een dag.
    Moniek heeft hartstikke haar best gedaan, alleen mijn rozenstruiken hebben het niet overleeft. Wel jammer, maar was mij misschien ook gebeurd.
    50,7 km en 4 kilo afgevallen 😊

Gezinin sonu