Hong Kong
Mid Levels

Here you’ll find travel reports about Mid Levels. Discover travel destinations in Hong Kong of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

11 travelers at this place:

 • Day76

  Day 76 - The Final Countdown

  April 24, 2017 in Hong Kong

  Our penultimate blog - don't worry blog fans, yesterday might have felt like the last day but there's 2 more fun days of semi-transit to write about before the bitter end!

  We started our Monday adventure at Brisbane airport where their free wifi log in page told me that I don't have a valid first name. So I changed it to a stereotypical old school Aussie name, Sharon, and it worked. (Yes slow day)

  Matt's highlight of the day was at security. A guy a few in front of us pulled a bottle of wine out of his carry on and put it into a tray whilst the rest of the queue giggled knowing that would be a no no. Then a few loose pills fell out on to the counter cueing more giggles. Obviously the wine was binned. And I think it's probably a story where you had to be there.

  I ate a classic sausage, egg and chips breakfast, bought an eye liner - well we did have $30 to spend - and then it was time to board the Quantas.

  The flight was really good. I like long day flights, an excuse to watch films without pressure to sleep. Our choices below with critique:

  Helen
  - Edge of Seventeen - I enjoyed it. Similar tone to Juno. Funny.
  - Arrival - Excellent, if a little confusing. I did take a nap part way through. I cried twice.
  - Lion - Matt and I watched at the same time. Excellent again and I cried three times. I'd blame the emotion of flight but I'd have cried on the ground too. The little boy in it was excellent.
  - Singin' In The Rain - Cause I've never actually seen it that I remember! Very good, not the story I imagined, for some reason I thought it was sad.

  Matt
  - Arrival - Good, lost its way towards the end.
  - Room - Good, better than expected.
  - Lion - Really good, but unfortunately got something in his eye towards the end 😉

  Hong Kong arrival all smooth. Our hotel is on Hollywood Road and has a weird Hollywood theme - see photos. There is however a choice of firm and soft pillows for our last hotel night. Then again the Premier Inn has that.

  We went to watch the Light Show after missing it when we were here in February. I did warn Matt it was a tad underwhelming. It's cheesy but entertaining. My favourite bit is when they introduce the buildings at the start 'FINANCIAL TOWER 2' *quick light flash* 'FINANCIAL TOWER 1 ' *quick light flash* and so on. I love the sky line so always worth it for me.

  Dinner was the tapas restaurant I went to for my birthday last year and a Tesco buying trip favourite, Iberico. The manchego and black pudding potato bombas were excellent in particular. But all good, none of it made me cry. We had a couple of drinks before heading to bed watched over by creepy mirror Hollywood stars ready for our last day.
  Read more

 • Day212

  Man Mo Tempel

  April 1, 2017 in Hong Kong

  Ein Tempel muss auch in Hongkong sein und so besuchen wir den viel besuchten Man Mo Tempel in der Gegend der Antiquitätenhändler.
  Über Soho mit seinen Straßenmärkten kommen wir zum Hotel zurück.

 • Day76

  Hong Kong összefoglaló

  December 19, 2017 in Hong Kong

  Aki csak kicsit is figyelmesen olvasta korábbi kínai beszámolónkat most valószínűleg nem fog meglepődni azon, hogy Hong Kongot az anyaországtól külön fogjuk kezelni és saját összefoglaló bejegyzést kap tőlünk. Ezt nem csak az olyan “apróságok” indokolják, mint hogy a régióba beutazni még a szárazföldről is csak határátlépéssel lehet (ami egyben kilépést is jelent Kínából), vagy hogy HK-nak saját valutája van, de említhetnénk azt is, hogy itt még a tradícionális kínai írást használják és Mainland Chinával ellentétben a bal oldalon vezetnek... szóval van egy csomó, egyáltalán nem elhanyagolható különbség, mind közül mégis az a legfontosabb, hogy Hong Kong egyáltalán nem érződik kínainak. Ez egy olyan város, ami sokkal jobban hasonlít egy olajozottan működő és gazdag amerikai vagy nyugat-európai nagyvárosra, mint az egyébként szintén jól működő (legalábbis a maga módján) kínai Chengdura vagy Xi’anra.

  Ennek, valamint a nyugati életszínvonalnak természetesen az az ára, hogy Hong Kong (ahogy arra előzetesen számítottunk is) messze a legdrágább hely volt az Ázsiában eddig meglátott országok közül, és ha csak el nem jutunk Szingapúrig vagy Japánba, ez már nem is fog változni. 5 napot töltöttünk a városban, ezalatt ketten együtt körülbelül 442 eurót költöttünk el (azért nem teljesen pontos a szám, mert a maradék jüanunkat is Hong Kong-i dollárra váltottuk, illetve az utolsó itteni dollárokból amerikai dollárt váltottunk a vietnámi vízumra készülve), ami kicsit több, mint 88 eurót jelent napi átlagban. Ez persze nem hangzik annyira drasztikusan soknak a kínai átlagunkkal összehasonlítva, de fontos hozzátenni, hogy itt csak két számottevő utazásunk volt (vonatozás a határtól Kowloonba, illetve onnan a repülőtérre), a városban pedig szinte mindent meg tudtunk nézni ingyenesen, szóval ez a pénz tényleg csak arra ment el, hogy legyen hol aludnunk és legyen mit ennünk.

  Szállások terén mi két lehetőséggel találkoztunk: az ember vagy talál magának egy kis lyukat aránylag olcsón a Chunking Mansionsben, vagy ennek a többszöröséért kap egy rendes szállodai szobát. Foglalás előtt még kicsit az AirBnb-n is szétnéztünk, de árban ezek sem tudtak a Chunkinggal versenyezni, cserébe a világ végéről kellett volna a városba beutaznunk. A Chunking egyébként egyáltalán nem egy rossz hely, a legtöbb embernek nyugodt szívvel ajánlanánk.

  Enni a városban alapvetően egyszerű, mivel szinte mindenhol adnak angol nyelvű étlapot az embernek. Nyilván itt is minden sokkal drágább, mint Kínában, de ha ügyesek vagyunk, 100 HK dollárból meg lehet úszni egy vacsorát. Ehhez viszont keresgélni kell - mi főleg Kowloonban ettünk, Centralban egy kávé annyiba kerül, mint máshol egy tál étel.

  Utazáshoz mindenkinek csak a Star Ferry-t tudjuk javasolni, vagy ha elviselhetetlenül rossz az idő, metróval mindenhova el lehet jutni. A buszokat nem próbáltuk, de az utcákon kialakult dugókat látva erősen kétlem, hogy sok időt lehetne velük megspórolni. A villamosok szintén ki vannak téve ennek a kavalkádnak, éppen ezért mi is csak egyszer utaztunk így. A kompozáson kívül mindenhova gyalogosan mentünk, a szigeten és Kowloonban a legtöbb érdekesség így is könnyen megközelíthető.

  Azzal gondolom nem árulunk el nagy titkot, hogy mi nagyon jól éreztük magunkat Hong Kongban. Két és fél hónap után szükségünk volt már egy kis nyugati értelemben vett civilizáltságra. Mivel minden értelemben könnyen megközelíthető a város (értve ezalatt azt, hogy nem kell vízum a beutazáshoz, illetve hogy van saját repülőtere is így Kínát teljesen ki lehet hagyni a képből), mindenkinek tényleg csak ajánlani tudjuk, hogy töltsön itt el egy pár napot.

  ÉRDEKESSÉGEK HONG KONGBÓL
  * A Star Ferry automatái ugyanúgy dodzsem zsetonokat köpnek ki magukból, mint amilyennel először az Almaty metróban találkoztunk.

  * Hong Kongban a plázák Human Waste Managerei rendkívül büszkék munkájukra és örömmel állnak az ember rendelkezésére.

  * Az eddig meglátogatott országok bankjegyei és pénzérméi közül messze a Hong Kong-i dollár nézett ki a legvagányabbul (és ebbe az írás pillanatában beletartozik a vietnámi dong és a laoszi kip is).

  * Egybehangzó véleményünk, hogy nem csak sokkal jobban öltözködnek az itt élő kínaiak, mint odaát “tengődő” rokonaik, de sokkal szebb vonásaik is vannak.

  * A legmeglepőbb felismerésünk az volt, hogy az embereknek itt végre kellemes parfüm illatuk van, és nem szaguk.

  * Nagyon erős túlzás lenne azt mondani, hogy itt mindenkit szétvet a pénz, de azért még az utcaseprők és kukások is péklapátnyi Samsungokat és iPhone-okat nyomogatnak. Kínával ellentétben itt látványosan nagyon megy a dél-kóreai márkának.

  * Hong Kongot szerintem nagyon nehéz nem New Yorkhoz hasonlítani, annyira hasonló a két város szerepe a régiójukban. Ez például abban is megmutatkozik, hogy rengeteg ázsiai nincstelennek (Indiától a Fülöp-szigetekig) ez a város testesíti meg a reményt egy kicsit jobb életre, és bár nincs annyi bevándorló, mint NYC-ben, rengeteg különböző nációval lehet a városban találkozni.

  * Hong Kongban is van egy Times Square, és bár nyilván ez sem összehasonlítható a New York-beli eredetivel, mégis fényévekkel közelebb van ahhoz az élményhez, mint a Xi’anban látott nevetséges próbálkozás.

  * Mivel a helyiek valamennyire tudnak angolul, a városban számtalan helyen lehet viccesnek szánt chinglish márkanevekkel találkozni. Ho Lee Fook!
  Read more

 • Day7

  HK Man Mo Tempel

  August 23 in Hong Kong

  Morgens nach gemütlichem Frühstück (es regnet nämlich gerade) Stadtrundfahrt mit der Tram. Gegen Mittag dann zum Man Mo Tempel. Durch die Stadt dann wieder zurück in Richtung Causaway Bay und dort noch etwas durch die Gassen u Shopping Malls geschlendert. Schon neigt sich auch mein erster Stopp in HK dem Ende zu.... Morgen früh geht es dann schon weiter noch Japan ⛩.

 • Day1

  Starbucks Hongkong

  September 5, 2016 in Hong Kong

  Nach einer Tour über den Markt gönnen wir uns eine Pause und warten, dass das Leben in Hongkongs Straßen erwacht

You might also know this place by the following names:

Mid Levels

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now