Sidste aften på Korsika

Det er stadig varmt og solrigt, og vi har ikke andre planer end at bevæge os ned mod sydspidsen af Korsika, til Bonifacio hvorfra man kan sejle til Sardinien.
Jacky har fundet en strand på kortet,もっと詳しく
Fra Bonifacio til SantaTeresa.Sardinien

Vi har bestilt en færge kl. 10:30, så vi kører ind til Bonifacio og parkerer nede ved havnen, og når at gå en lille morgentur rundt langs havnen. Vi har jo undgået de store byer, som Bastia ogもっと詳しく
Korkege på Nordsardinien

Vi kørte mod syd fra morgenstunden, og vejen snoede sig hurtigt ud langs kysten og det fine blå vand. Så vi måtte lave et stop ret hurtigt, da der lå en yndig lille strand i en bugt, med heltもっと詳しく
Castelsardo

Om morgenen var kirken åben for besøg, så vi var lige et smut inde og se den, inden vi kørte videre mod Sissaro og derfra ud mod kysten igen. Vi gjorde et middagsstop ved stranden lige førもっと詳しく
Langs kysten til Bosa

Det er bare for godt vejr, og der er for mange flotte, små strande, til at vi kan holde os væk fra kysten! Nu har vi også købt en snorkel, så ved middagstid havde vi fundet endnu en lilleもっと詳しく
Fra vest til øst. Cala Gonone

Vi kører tværs over Sardinien i dag. Fra vest mod øst i en ret lige linje. Landskabet skifter i starten mellem vin og olivenmarker. Der dukker en smule korkege op igen, men ellers kommer vi op iもっと詳しく
Vandring - og lidt svømning

Solen stod tidligt op i dag, over vandet, lige udenfor vores vinduer!
Fra Cala Gonone kan man bestille bådtransfer til flere strande langs bugten mod syd, og der er også nogle grotter, man kanもっと詳しく
Punta Corrasi. 1.463 m.

Vores vandrestøvler havde næsten opgivet håbet om at komme ud og gå igen! De havde fået at vide, at nu var det blevet varmt og bjergene mindre, så de måtte nok blive bag i Passepartout påもっと詳しく
Orgosolo, Mamoida, Lodine og Fonni

Fire landsbyer i bjergområdet Barbagia.
Orgosolo er den mest kendte for sine malerier på murer og facader, og der det hele startede, men det går lidt igen i alle landsbyerne heroppe. Viもっと詳しく
Punta La Marmora. 1.834 m.

Vandreturen op til Punta la Marmora er med udsigt hele vejen. Vi er over skoven, og det er nærmest som at vandre rundt i et stort krydderurtebed, af enebær, timian og en masse andre små buske ogもっと詳しく
Perda 'e Liana. 1.293 m.

Der er mange grotter her i området, som man kan besøge, og også ruiner både fra Romertiden, og tiden før dem med Nuraghe-folket, men vejret var simpelthen for godt, også i dag, til at vandre nedもっと詳しく
Sydøstkystens røde klipper

Vi overnattede i 800 meters højde, men kører nu stille og roligt mod øst, ned fra højden mod kysten. Det småregner lidt. Vi handler og kører ud til de fine røde granitklipper og en lilleもっと詳しく
Barumini. Tilbage til højlandet

Solen står smukt op og skinner ind af vores forrude, men der er stadig regnbyger i luften og en lidt kold vind, så vi dropper badeturen. Kører i stedet tilbage mod vest, men nu op på et sydligereもっと詳しく
Cykeltur blandt vilde heste

Vi overnattede på plateauet Giara di Gesturi bare nogle kilometre fra Barumini. Det var heroppe fra, at Nuraghefolket hentede deres basalt-sten til at bygge Su Nuraxi med, og det er et ret fantastiskもっと詳しく
Passepartout på 4×4 tur!

Passepartout plejer jo at få lov at fortælle en enkelt dag, og det gør han også i år:
Ja, det var da en dag lidt ud over det sædvanlige for mig i dag! Det startede fint nok i morges, med at viもっと詳しく
Romersk tempel og endnu en solnedgang

Morgenduggen sad tæt i græsset og jorden dampede i solen da vi kørte afsted i morges. Vi kørte atter på snoede veje, men i dag fint asfalterede! Når vi kommer igennem en lille landsby, erもっと詳しく
Øen Sant'Antioco

Den lille ø Sant’Antioco er forbundet med Sardinien via en lang landtange (som romerne byggede) og en lille bro, så den er let at komme over på. Romerne havde også bygget en flot bro af sten tilもっと詳しく
Sydsardinien

Vi kører resten af øen rundt, bl.a. forbi det lille, lidt forsømte men charmerende fyrtårn, der står på et skær ikke langt fra stranden på Sant’Antiocos vestkyst. Så kører vi tilbage tilもっと詳しく
Cagliari

En solrig og stille morgen, som de næsten har været alle sammen i de ca. 14 dage, vi har været på Sardinien. Vi bevæger os langsomt ind mod Cagliari. Kører gennem et fladt område helt tæt vedもっと詳しく
Landsbyer og varme kilder i Toscana

Vi prøver at gøre tilbageturen mod det kolde og mørke Nordeuropa så blid og rolig som mulig. Allerede i dag kan vi godt mærke, det er blevet koldere, og det er også overskyet til morgens, men viもっと詳しく
Videre gennem Toscana. Siena

“Hvede, vin, oliven eller?” Det var titlen på en artikel vi læste i landbrugsgeografi på første semester - som jeg kan huske endnu! - og som handlede om naturgrundlag og muligheder forもっと詳しく
Firenze i solskin

Vi havde udset os en parkering i forstaden Scandicci, hvorfra der går sporvogn til centrum af Firenze. Mandag formiddag var alle parkeringer dog ret godt fyldt op, og vi var tæt på at give op, daもっと詳しく
Tilbage til Alperne

Synes vi har kørt langt i dag, i forhold til hvad vi er vant til. Men vi er også kommet over Po-sletten og gennem Alperne ind i Østrig. Der er kun et tyndt lag sne på de højeste toppe. Dalene erもっと詳しく
Kiefersfelden

16.11 og 17.11
Kufstein ligger i Tyrol, på den østrigske side af grænsen mod Tyskland. På den anden side af grænsen hedder byen Kiefersfelden, og her bor vores venner Bjørn og Ingrid, som viもっと詳しく