Portugal
Nordeste Municipality

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

Top 10 Travel Destinations Nordeste Municipality

Show all

15 travelers at this place

 • Day10

  Praia do Lombo Gordo

  September 6, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Igen, közel volt a lejárat, de két kanyar után úgy döntöttem, én itt nem fogok végig menni autóval. Még lefelé hagyján, de felfelé tuti nem. Ide nem volt kiírva hogy vészesen meredek, meg 35 % lejtő, de simán volt annyi. Menjünk inkább gyalog, úgysincs messze a térkép szerint a part. És mentünk. Meg mentünk. Jó meredeken lefelé mentünk. Végül elértük a lenti parkolót, 1-2 autós vállalta csak be.
  És innen még mindig lefelé mentünk, át egy hídon, lépcsőkön lefelé, óriás ketté hasadt szikla között meredek lépcsőkön lefelé. Jesszus, itt vissza is kell majd mászni 😬

  Leértünk, körben baromi magasan a sziklák teteje, tényleg fekete a homok, nagyon finom szemű. A legmeglepőbb, hogy itt lent is van WC, zuhanyzó öltöző és egy emberből álló személyzet is, tiszta minden épület és ingyenes a használat.
  Kicsit elüldögéltünk itt is, csodáltuk ahogy a hatalmas hullámok megtörtek pár méterre a parttól, aztán kimondtuk: jajjj, másszunk vissza. Végig meredeken felfelé 30 percen keresztül. Durva volt. Kata lemérte, valami 150 méter szintkülönbség felfelé 1.6 km-en belül. Végre megvan a kocsi, kis pihi mellette, amíg levegőt kapunk.
  Jöhet a többi miradouro a keleti parton...
  Praia do Lombo Gordo
  São Miguel, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/1ggrNCXz3es7Aq9Y7
  Read more

 • Day8

  Negyedik szállás - Casa de Avelino

  September 4, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Most a sziget keleti csücske lesz a következő pár napra, Nordeste mellett Lomba Da Fazendában. Egy kis aranyos falu. A házigazda fogadott minket, igazi régi polgári ház. A házigazda nagyon kedves, mindent megmutogatott, kaptunk ajándékba azori vajat (Kata imádja) és lekvárt meg képeslapot, ajánlott éttermet meg minden. Megmutatta hol lakik az apja, akié régen a ház volt, mondta mehetünk oda nyugodtan ha valami gond van, bár angolul nem tud :D
  Végül elvitt minket a helyi pékségbe, mondván ott csinálják a legjobb kenyeret, ilyet nem kapunk máshol. Ebben biztos igaza lehet, mert itt nem nagyon ettünk még jó kenyeret, olyan semmilyenek.
  Kikért két darab két kilós kenyeret, mi néztünk, mondtam h nem hoztam pénzt magammal, mondta h semmi gáz és meghívott minket 😊
  A kenyér tényleg nagyon jó, sőt, még forró és friss volt, de hogy eszünk meg két kilót, azt még nem tudjuk, általában max fél kilót eszünk egy héten :D
  Ráadásul úgy tűnik, a ház üres, bár van még vagy 4-5 szoba, de nincs senki rajtunk kívül.
  Ja, és a legjobb hír, van mosógép is, úgyhogy nagymosással kezdtünk 👍👍👍
  Read more

 • Day8

  Vacsora - Restaurante Tronqueira

  September 4, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Mivel tegnap is csak valami helyi street foodot vacsiztunk és ma meg csak száraz piknik volt a tónál, úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk azt a helyet, amit a házigazda ajánlott.
  Google mapsben nem kapott túl sok pontot, és többen panaszkodtak, de igazából nem sok egyéb lehetőség van a környéken, meg amugyis, ha lenne, tök korán zár minden. Szóval próba szerencse.
  Elég jó helyen van, a kerthelyiség az kb mint egy kis park, de baromi nagy szél van, szóval bent ülünk le. Kevés vendég, aranyos pincérlány, menü, ital. Ideje hogy megkóstoljuk a bife regianalet, ami helyi marha helyi módon (a boldog helyi tehenek ugye 😁). Plusz kértünk egy grilled fish of the dayt is. Egész, gyorsan elkészült, mindkettő nagyon finom volt. Fogalmam sincs milyen halat ettünk, de isteni, a helyi marha pedig valami szószban volt, fokhagymával és rásütve egy tükörtojás, nyammm, fincsi volt :) desszertnek persze ananász 🤣
  Read more

 • Day9

  Lomba Da Fazenda - túra a parton

  September 5, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Szóval, láttuk hogy van itt valami körtúra, 6 km körül, elindultunk. Először rossz felé mentünk, aztán másodjára is :D de legalább láttuk a helyi templomot és temetőt (annyira hangulatosak itt a templomok, mindegyik hasonló stílusú, kicsit nekem mexikói, sőt inkább western film hangulata van mindnek) meg boldogan legelésző teheneket (mindenhol ott vannak).
  Aztán az ösvény elkezdett lefelé kanyarodni. Meredek lépcső, de nem arra visz a jelzés. Kata mondta menjünk kicsit arra. Bevallom eléggé fostam :D baromi meredek, cikk cakk lépcső a meredek szikla fal oldalában, egyik oldalon a szikla, másikon a szakadék, lent a tajtékzó óceán. Végül leértünk az aljába, és hát a látvány mindenért kárpótolt, gyönyörű. De még vissza is kell menni :S
  Felfelé már nem volt olyan félelmetes.
  Ezután az ösvény érintett pár kilátó pontot, egyik jobb mint a másik. Folytattuk az utat magas, nádfalak között legelőkkel körbevéve. Egy kanyar után meredek ösvény lefelé, és elkezd irgalmatlanul fújni a szél, majd jött a permetező eső. Mi legyen? Ha vissza fordulunk, ugyanannyi, mintha végig megyünk. Akkor menjünk tovább, hátha.
  Mellettünk most meg embermagasságú agavék, Katát meg is szúrta egy miközben le akartam fotózni vele, de gyorsan bekötötte az ujját száraz valamilyen levéllel 😂
  Hopp, közel az óceán, mindjárt lent vagyunk, az eső most már esik, esőkabát rajtunk, és megláttuk lent az egyik híres turista látványosságot: egy medence közvetlenül az óceán parton. Máskor nagyon szuper lehet, fürdés a medencében és az óceánban is, most a hatalmas hullámok átcsaptak a szélén és az óceán vize keveredett a medence vizével. Amúgy nagyon érdekes volt így, esőben is, és közben ijesztő meg nyomasztó is kicsit, ahogy a nagy nagy hullámok csapdosták.
  Végül elállt az eső, gyors pár fotó, menjünk tovább.
  Az út egy régi vízi malom és egy Camping mellett ment el. Tök jó helyen van a Camping, patakpart, nagy fák, völgy tövében, szuper hely. És persze van sok grillező hely is, fa oda készítve. Aki sátorozni akar, annak ajánlom ;)
  Végül sok sok felfelé kapaszkodás után beértünk a falu szélére. Aranyos kis régi házak, meg néhány elhagyatott ház, aztán a falu temploma megint, beugrottunk a boltba ebédet venni, találtunk frissen sült csirkét nyami. Máshol már láttuk, most meg is vettük: itt közepén ketté vágják a csirkét, és ketté hajtják, és úgy sütik meg egyben. Remek ötlet.
  Read more

 • Day10

  Utolsó vacsora Nordeste-ben

  September 6, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Egy utolsó vacsi ugyanott, amit a házigazda ajánlott. Legutóbb láttuk hogy a szomszéd asztalnál maguknak sütik a húst, kértünk mi is ilyet, egy adagot (meat on the stone) de a biztonság kedvéért kértünk hozzá előételt is, remek azori specialitás, véres hurka ananásszal :D de meglepően finom, bármennyire is bizarr ötlet. Ja, meg garlic bread természetesen és desszert is, de az már nem is tudom mi volt.

  Ez volt az utolsó esténk a nagy házban, és megint egyedül voltunk, tehát végül kimondhatjuk, hogy egy baromi nagy régi kúria szerű ház, konyhával, mosógéppel, kávégéppel, minden. Az óriás kenyeret nem tudtuk megenni, bármennyire is próbálkoztunk :D
  Nordeste környéke nagyon hangulatos, kicsit nagyon szeles (vagy csak nekünk nem volt szerencsénk) és nagyon monumentális a hatalmas szakadékokkal a parton, az óriás hullámokkal, a környezettel. Ez nem a strandolóknak való környék, bár vannak pártok ahol lehet fürödni, ez inkább túrázni jó, meg nagyra nyitott szemekkel csodálkozni hogy micsoda ereje van a természetnek.
  Viszlát Nordeste. Jövünk, Furnas.
  Read more

 • Day9

  Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões

  September 5, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Még volt időnk a tea föld után, hazafelé beugrottunk a Ribeira dos Caldeirões nemzeti parkba, állítólag van ott valami vízesés.
  Kanyargós hegyi út, és egyik kanyar után egy baromi nagy vízesést láttunk meg, eszméletlen látvány volt. Padlófék, parkoló, kiderült ide jöttünk 😂
  Mivel késő volt, ezért már csak kevesen voltak. A vízesés tényleg nagy, a látvány tényleg csodás. Lent a patak völgyben meg kis, sétány van kiépitve. A vízesés mellett jobbra pedig egy ösvény ment tovább, nézzük meg.
  A szokásos buja növényzet, fa méretű páfrány, hortenzia, mindenféle csoda. Az ösvény végén pedig még egy vízesés. A völgyben is kisebb vízesések, bár azokban kevés víz volt, mert a nagy részét elvezetik a víznek valahova. Ezt máshol is láttuk, hogy a patakok sok helyen szárazak, de mellettük vezetéken, vályúban megy a sok víz.
  Vissza az, ösvényen, megnéztük a parkot is. Gyönyörűen karbantartott, mindenhol növények, csobogó, néhány régi épület, régi vizmalmok, és a völgy végén még egy nagyobb vízesés. Nagyon idilli és hangulatos az egész.
  Elvileg 6 vízesés van itt, lentebb is van még, elindultunk arra, de kezdett besötétedni, ezért egy idő után egy nagy mélybe futó ösvénynél úgy döntöttünk, ennyi elég volt mára :)
  Fantasztikus hely, de egy negatívumot azért tudok mondani. A völgy egyik oldala le volt tarolva, és a természeti park is kiépitett, telepített, és bár gyönyörű, de inkább botanikus kert kinézetű, nem pedig természetes. Ennek ellenére tényleg szuper :)

  Majd irány vissza a házba, ahol még mindig csak mi vagyunk, megettük az ebéd maradékát, ettünk ananászt, na persze hogy ettünk, ittunk ananász likőrt amit a tea ültetvényen vettünk (nem jó, nincs ananász izé, inkább nagyon cukros tokaji aszú likőr szerű 🤣), még egy két sör és pihi, reggel korán kelünk, megyünk napfelkeltét nézni. Már ha nem lesz felhős megint minden 😎

  Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões
  Estrada Regional Achada, 011, Achada, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/pJCcctYEHMgtyMQD8
  Read more

 • Day10

  Miradouro da Ponta da Madrugada

  September 6, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Kilátópont parkkal. Képeslap. Volt már?
  Itt már kezdett kiégni a szépérzékelésünk, ennyi mindent lassan nem lehet befogadni.
  Egyébként ez a másik nagyon népszerű miradouro itt a környéken meg úgy általában, az előzőtől pár kanyarra, pont rá is lehet látni.
  Ez is gyönyörű, rendezett, csak ez kicsit vadregényesebb, több szintje van, vagyis ilyen lépcsős. Tiszta élénk zöld minden, a kilátás tökéletes, grillezők itt is vannak, és mint szinte mindenhol máshol, itt is van kikészítve fa ha szeretnél grillezni.

  Innen látszik lent a mélyben a következő völgyben a fekete homokos tengerpart is. A hullámok szép nagyok még innen messziről is. Viszont maga a hely egész közelinek tűnik. A következő kanyarban van állítólag a lejárat, autóval majdnem végig lehet menni.

  Viewpoint of Ponta da Madrugada
  São Miguel, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/95wJ78ouYjqwWUcM8
  Read more

 • Day10

  Jardim do Miradouro da Ponta do Sossego

  September 6, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Ez egy ilyen miradouros nap, tényleg minden kanyarban van egy, de közülük is kettő kiemelkedik. Az egyik a Ponta de Sossego. Ez egy gyönyörű kert, nem is kicsi, több ponton lélegzetelállító kilátással, élénk zöld színű növényekkel, sétánnyal, grillező helyekkel, sok sok cicával. Nem nagyon lehet mit mondani róla, a látvány szuper. Tökéletesen karbantartva, minden rendezett és, tiszta, még a WC épülete is olyan kilátással bír, hogy elfelejtesz bemenni pisilni 😂

  Jardim do Miradouro da Ponta do Sossego
  São Miguel, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/vegeWcwgjvAyCato6
  Read more

 • Day3

  The internet lied to us

  December 22, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  This is supposed to be a geothermal pool connected to the ocean that you can swim in according to the internet, but it was neither warm nor clean so definitely not swimming-friendly.

  At least there were nice views of the ocean.

 • Day3

  Cute kitties

  December 22, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Cats appear to be the most popular animal here second only to cows

  The cutest one is still that tiny grey one that lurks in our villa grounds and darts into your house faster than anyone as soon as you open the door and has to be picked up and forcibly removed or lured outside with food (see exhibit 5).Read more

You might also know this place by the following names:

Nordeste, Nordeste Municipality, _Azores

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now