Spain
Valencia

Here you’ll find travel reports about Valencia. Discover travel destinations in Spain of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

78 travelers at this place:

 • Day29

  Valencia

  June 6 in Spain

  Heute sind wir mit dem Fahrrad nach Valencia gefahren. In der gesamten Stadt gibt es gute Fahrradwege. Zuerst haben wir die Kathedrale besichtigt. Danach ging es zum "Plaza Redonda". Im Reiseführer wurde beschrieben, dass man hier Stände findet die kachelverkleidet sind und beispielsweise Nähzeug verkaufen, allerdings wurde der Platz renoviert und wir waren eher enttäuscht von der neuen Optik. Dann ging es weiter zum "Mercado Central", dem Hauptmarkt Valencias. Er ist der größte überdachte Markt Europas. Danach sind wir noch zum "Torres de Quart", ein Tor und kleines Stück der alten Stadtmauer. Dann sind wir noch durch das älteste Viertel Valncias "Barrio del Carmen". Wir finden Valncia ist eine schöne Stadt, die Sehenswürdigkeiten sind aber nichts besonderes.Read more

 • Day73

  Valencia!

  July 31, 2016 in Spain

  Arrivés à Valence à 19:30, nous sommes sortis de la ville pour rejoindre la plage. Nous avons diné dans un restaurant, puis, la nuit tombante nous avons longé la plage pour trouver un endroit ou dormir.
  On a rejoint la route pour trouvé une maison. On a sonné chez quelqu'un, le monsieur très gentil nous a conseillé de faire demi tour et dormir sur la plage 😑
  C'est samedi soir la plage d'où l'on venait était pleine de fêtards! On l'a remercié et continué notre chemin.
  Plus loin il y avait un cinéma parking (à l'américaine) Xavier voulait s'installer juste à coté mais Géraldine était contre!
  On s'est, finalement, installé à la plage à l'écart des parking, restaurants, cinéma... Quelque cyclistes passaient de temps en temps! Mais c'était calme! Et le matin la vue était très jolie!

  PS: Yes! Je suis à jour sur le blog!!!! 👯👯
  Read more

 • Day1

  Valencia dag 1

  June 21 in Spain

  Ola!

  Zo dat ging allemaal weer zeer vlotjes. Na 10 min te laat weg raakten we om 09:55 u de grond alweer aan op Valencia Airport, een kwartier te vroeg. Kennelijk extra gas gegeven 😄.

  Ik mocht naast mijn handtas mijn toegestane rugzak als cabinebagage meenemen het vliegtuig in. De meesten moesten hun ‘koffertje’ cabinebagage inleveren waarna deze, gratis weliswaar, het ruim in verdwenen. Ook niets mis mee maar dan moet je wel weer wachten bij de bagageband. Had dus weer eens mazzel.

  Dus na de landing rechtstreeks naar de uitgang zonder enige controle. Doorgestapt naar de metro. Opgezocht waar ik heen moest, kaartje gekocht en 10:20 zat ik al in de metro op weg naar mijn hostel aan de rand van t oude centrum. Kwartiertje later metro uit, 10 minuten lopen, onder t genot van mijn eerste sigaretje weer, inchecken, uitpakken, omgekleed (bijna 30 graden al), info en kaartje gekregen en nu op een bankje in t park even echt ‘landen’. Het is mu 11:45 u 👍🏻😎.

  Schattig hostel, heerlijke eigen kamer met... zelfde dekbedovertrek dat ik op mijn bed heb liggen en hier en daar ook stukje steigerhoutbehang. Hoezo je thuis voelen 😂😂.

  Na wat rondkijken zie ik de duidelijke ikeastijl. Niks mis mee. Boel is leuk ingericht. Helaas ligt mijn kamer dan wel weer aan de buitenkant, aan de drukke ringweg. Tsja de mazzel houdt ooit een keer op.

  Zo even verder hobbelen op zoek naar een leuk terrasje voor een lunch en dan maar wat rond slenteren. Morgen fietstour voor de highlights en dan verder plannen.

  So far so good. Prima zelfs

  Adios.
  Read more

 • Day1

  Valencia dag 1 vervolg

  June 21 in Spain

  Vanmiddag besloten vanwege de hitte en slaapgebrek naar goed Spaans gebruik maar even een siësta in te lasten. Dat bleek een goed idee nadat ik ook even mijn oorstoppen had opgedoken want het verkeerslawaai is niet te nassen.

  Heerlijk opgeknapt rond 17 u de stad weer ingedoken. Lekker rondgedwaald en de stad een beetje verkend. Mooie gebouwen, leuke pleintjes en pittoreske kleine straatjes.

  Uiteindelijk weer richting plaza del la virgin gegaan. Gelezen dat daar ‘s avonds ook veel straatartiesten optreden. Leuk terrasje uitgezocht waar ik inmiddels alweer een uurtje of 2 vertoef onder genot van een smoothie, pasta salade (zalig) en uiteraard cappu toe. Ik vermaak me hier prima, beetje houten kont maar dat neem ik maar op de koop toe hè 😊

  Enne... Lenie uit de Takkestraat? Ze bestaat echt! Ze zit achter me aan een tafeltje 😂
  Read more

 • Day2

  Valencia dag 2

  June 22 in Spain

  Buenas dias.

  Na een redelijke (warm en lawaaiig) nachtrust bijtijds uit de veren, gedoucht en peukie gedaan in nabije park. Bij terugkomst was het ontbijttijd. Nou ja ontbijt? Oploskoffie die prima smaakte maar dat kan ik helaas niet zeggen van de in plastic fabrieksverpakking croissants, muffins en andere kleffe hapjes. Maar goed, je kan niet alles hebben.

  Om 09:15 richting Torres de Serranos vertrokken, het verzamelpunt voor de fietstour, slechts een kwartiertje wandelen vanaf mijn hostel. Veel te vroeg maar even lekker verder wakker worden op een nabij gelegen terrasje lokt wel.

  Lekker aan de cappuccino en het tot leven komen van de stad aanschouwen.

  Met 8 incl gids op pad gegaan. Leuke tour alhoewel iets tegenvallend qua wat we hebben kunnen zien. Klein deel van de binnenstad en de stad van Kunst en Wetenschappen. Desalniettemin leuk en citymap met tips meegekregen dus daar morgen mee aan de gang.

  Na de tour fiets voor de rest van de dag gehouden en met de 2 dames uit Montfoort nog tot gefietst naar t strand, de oude visserswijk El Canyamelar (beetje Cubaans idee qua kleurige huisjes, wel veel in slechte staat, en het futuristische project Stad van de Kunst en Wetenschap nog nader bekeken. Uiteraard weer door de Turia om daar te komen en te verlaten. De Jardines del Turia is het drooggelegde deel (na de laatste rampzalige overstroming) van de rivier de Turia waarvan ze een langgerekt park van hebben gemaakt. Vanaf mijn kamer in het hostel kijk ik daar ook op uit.

  Uiteindelijk nog even moeten doortrappen om de fietsen voor 20 u weer in de stad in te leveren. Daar afscheid genomen van de dames.

  Mijn plan daarna was even terug naar de kamer om te douchen en de telefoon op te laden en dan nog even de stad in te hobbelen. Begonnen aan de wandel toen ik een patatas fritas tentje tegen kwam. Dat leek me na de uitgebreide en late lunch een goed plan. Zo gezegd zo gedaan en na een heerlijk ijsje rond 21 u gearriveerd op mijn kamer. Het deel telefoon opladen ging goed maar na de plof op bed, ‘even ontspannen’, werd ik vervolgens om 22:15 weer wakker 😊

  Besloten om beneden een kop koffie te scoren en bijtijds mandje in te gaan en dan morgen fris weer op. Heb nog genoeg te bezichtigen en dan morgenavond nog maar een keer lekker terras hangen.

  Dussss... lekker douchen nog en slapen. Moe genoeg, geen wonder na hele dag fietsen in 33 graden 😓

  Buenos noches
  Read more

 • Day3

  Valencia dag 3

  June 23 in Spain

  Het ontbijt in het hostel gelaten voor wat t was. Half negen aan de wandel gegaan naar een ontbijttentje waar ik wat over gelezen heb.

  Bij la Rollerie heerlijk ontbeten en bakkie gedaan en een globale planning gemaakt voor vandaag. En bedacht hier morgen met spullen mee ook te ontbijten en dan de nabij gelegen metro te pakken naar het vliegveld.

  Zo ‘s ochtends vroeg is de temperatuur nog prima te pruimen. Valencia is ook kennelijk geen stad waar ze al erg vroeg in de weer zijn, dus ook nog lekker relaxed. Toeristen zie je om dit tijdstip ook nauwelijks.

  Mijn ontbijttentje zit vlakbij het station noord wat vlgns zeggen ook t bekijken waard is. Dus vanaf daar door de wijken Rufasa en Gran Via naar de Mercat Colon en de Mercat Central. Dat is al een aardige wandeling dus dan waarschijnlijk een stop en verder bekijken wat ik wil. Alles gaat niet lukken en ik wil t vooral ook wel relaxt hebben. Op zich een uitdaging met ook de voor vandaag over de 30 graden voorspelling.

  Na zo’n 3 uurtjes sjouwen, t is inmiddels 13 u, met inmiddels 28 graden heb ik t eigenlijk wel een beetje gehad met sjouwen door de stad. Inmiddels weer gearriveerd vlakbij place del virgins waar ik even probeer bij te komen op een terrasje in schaduw met een zuchtje wind en een verse jus.

  Straks nog even de Basiliek in en dan richting de koninklijke tuinen om daar wat rust schaduw en verkoeling op te zoeken. T is echt te warm.

  Uiteindelijk een uur op een bankje liggen pitten in de schaduw van een prachtige ficus en een koele bries. Helemaal opgeknapt. 😁

  Rond 15:30 ff naar hostel, was vlakbij dus t meest handige toilet want die hadden ze dan weer niet in de koninklijke tuinen 😊.

  Daar ff lekker gedoucht en omgekleed om weer fris en fruitig de binnenstad weer in te gaan. Wil daar eigenlijk de toren nog in voor t uitzicht maar dat wordt dan weer zwoegen en zweten. Niet zoveel zin in. Mmm ga t wel zien.

  Laatste dagje alweer 😎
  Read more

 • Day4

  Valencia dag 4

  June 24 in Spain

  Buenas Dias,

  Vroeg uit de veren voor een lekker ontbijtje buiten de deur bij La Rollerie. Goede koffie en veel keuze uit ontbijt voor zeer betaalbare prijzen en ook nog 50 meter van het metrostation.

  Zo kan ik na t ontbijt zo verder naar de luchthaven. Volgens Ryan Air zijn ze op tijd dus so far so good.

  Temperatuur, nu 23 graden, is dan ook nog redelijk te doen met rugzak. De 13 graden nu thuis is dan wel weer fris maar na deze hitte ook wel weer even welkom.

  Beste vooruitzicht? Slapen in mijn waterbed in een héél rustig straatje 😁

  Valencia adios, it was nice seeing you. Over and out.
  Read more

 • Day154

  Valencia & the amazing architecture

  February 4, 2017 in Spain

  WOW! In all the cities I have seen I have never seen such incredible contemporary and ancient architecture. The arts plaza, the iMax theatre, the science centre and the aquarium are so incredible. They look like they are from the planet of the apes or from Star Wars (darth vader). The buildings, walls and seats are all made from small pieces of tile. It's is do beautiful. I talked to Jose at the hostel tonight who is an architect student and he said he would take me around tomorrow and tell me all about it. This is also the first place where there is actually some green space and a beautiful park runs through the city. I got here at two today and immediately toured around until 6pm. So much to see! Can't wait for tomorrow and may have to stay an extra day!Read more

 • Day361

  Valencia

  April 11 in Spain

  Today we drove up to València via Alicante, didn’t see anything in Alicante except high-rise buildings and beaches, but as windy beaches not looking good. València is lovely and the people are very understanding especially the commercial port police. While following the iPod GPS directions we managed to get ourselves to the entrance of the commercial port with all the container trucks, the guy manning the entrance was really sweet he showed us where to u-turn and told us how to get back to town. After we managed to find the apartment and car park we went for a walk around the old town here are some photos. We saw a cute little red squirrel in the gardens that now grow in what was the old river route, the cathedral and basilica. We also visited the Plaza Rotunda (the round square), the Centre Del Carme Cultura Contemporania, an old monastery which was interesting for the architecture and the display of work by Okuda San Miguel very colourful. Photo of type of thing attached. Will be more info and photos tomorrow.Read more

You might also know this place by the following names:

Valencia, Valence

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now