Day 0.

A je to tu. Po dlhej prebdenej noci treba bagážku zarolovať do pytlíka a vykročiť.
Banda príde po štvrtej, to dám.
Spustil som aj route tracker, uvidíme čo appka dokáže.
Pali doviezolMeer informatie
Day 1

V lietadle, najdlhší let cez 12 hodín a na noc. Zaspávame relatívne skoro, veď obsluha sa odobrala tiež do večných lovíšť. Stiesnené podmienky, ale čo by si chcel veď letíš len cezMeer informatie
Day 2

Budíček už pred šiestou, vraj batožina by tu mohla byť, ale nie som si istý, veď bývame na recepcii. Kúzelník Rudy volá, že kinderko by potreboval a vraj aj Mareček by tu už mal byť.Meer informatie
Day 3

Budíme sa v Argentíne v Bahia San Sebastian. Vytlačíme auto a pred ôsmou sme na pumpe, ešte zavretá. Fučí. Káva, čierna voda, zubná hygiena, po ôsmej dopĺňame a ide sa na juh. LietameMeer informatie
Day 4

No prispali sme si, dnes smer Cerro Guanaco Trail. Štyri hoďky jedným smerom, dosť prudké a samozrejme, že fučí, ale cez les sa to dalo. Premočená planina vyskúšala naše goratexi aMeer informatie
Day 5

Včerajší kopec máme ako na dlani, len dnes je už biely. Ráno je tu dosť kľud. Minulú noc si susedia aj oheň robili, asi potiahli dlhšie, my sme ako hrušky poodpadávali. Ideme na cípMeer informatie
Day 6

Budíme sa do krásneho slnečného dňa v objatí hôr. V noci kosa, ráno kosa len tie dravce sú aktívne. Nejaký druh orla tu lieta, aj v tom predošlom parku ich bolo vidieť. Vychádzame trochuMeer informatie
Day 7

Budíme sa do krásneho dňa v El Calafate. Opäť pocit čistoty, na nezaplatenie. Mesto pripomína nejaké stredisko v horách, to čo si povedal. Veď to je. Ale pre predstavu, taký Mamuth Lake,Meer informatie
Day 8

Ešteže sme dali tú loď na poobedie, bo vstávame, keď je slnko už vysoko. Kúpeľ v jazere, na nezaplatenie. Znovu tá prašná cesta do prístavu Punto Banderas na nalodenie. Ľudí ako múch.Meer informatie
Day 9

Zatiahnuté a pofukuje. Spánok v dodávke už začína byť cítiť. Zajace si poskakujú planinou. Aj kačice tu robia zvukovú kulisu. Sedím si vonku a okolo mňa to dosť žije. Drobné vtáctvoMeer informatie
Day 10

Ukolísaní v dodávke, vstávať sa nám nechce, bo fúka nahovado. Presúvame auto o pár sto metrov, aby sme si aspoň raňajky dali v menšom vetre a pokračujeme v expedícii. Poskakujúc cestou,Meer informatie
Day 11

Spánok jak v kolíske, nie tak pohodlný, ale vetrom ukolisaný. Šľahá dážď, vietor nadvihuje dodávku a nám sa do ničoho v tejto arktickej zime nechce. Ešte aj tú vodu treba v auteMeer informatie
Day 12

Sme sa hotovali na skoré vstávanie. 9 je vlastne v našom prípade dosť skoro, no ono to bolo vlastne pred 9tou. Pojedli sme skoro všetky zasoby a vyrážame, počasie praje. Highlight parku,Meer informatie
Day 13

Asi poslednú noc v konzerve máme za nami. Pod ľadovcom pofukuje a je pod mrakom. Dnes opúšťame park UNESCO, je na jeho listine od sedemdesiateho ôsmeho. Paine Waterfalls na rovnomennej rieke sMeer informatie
Day 14

Zamračené, ale zpod perín to nevadí, aj raňajky sú. Prebalujem, čistím, bo dnes v noci do Santiaga letíme. Ešte treba konzervu vyumývať, škrabance zaretušovať, chipy na okneMeer informatie
Day 15

Prespal som celý let, za rannej zore sa prezliekame do shortiek a uschovávame batožinu. Taxík pred hostel, pred ktorým na matracoch pospávajú homelessáci. Otvárajú až o ôsmej, pán inMeer informatie
Day 16

Vstávame skoro, bezdomovci majú ustlané na matracoch pred hotelom. Veselá penzistka nás rýchlosťou blesku dopraví na letisko. vzlietame s východom slnka, čau Čile. Šofér nás čaká vMeer informatie
Day 17

Pokřcení sa valíme na raňajky, ktoré len pripravujú. Nevyberáme si, čo prichádza, to do seba hádžeme, bo nás z Hop onoffu majú vyzdvihnúť. Sú načas, presun niekoľko metrov predMeer informatie
Day 18

Kohút kikiríka, tak so slnkom vyliezame aj my. Presun na loď a plavba k Poo Island, alias Ballestas Islands, alias Poor Man’s Galapagos. Fekál zoškrabujú každých 7 rokov a používajú akoMeer informatie
Day 19

Plány boli, aj sa prespali. Tak ráno zľahka pred obedom. Obišli sme ešte raz tú bačorinu a o jednej nástup do busu, smer, ďalej. Tentokrát je dosť plný. Ochutnávka nejakého sladkéhoMeer informatie
Day 21

Ráno sa odchádza už o šiestej. Smer Condor Lookout. Zastávka v nejakej dedine s tanečníčkami hneď zrána s čudiacou sopkou, výhliadky a až nakoniec tie condory, lieta ich tam dosť a toMeer informatie
Day 20

Dosť sa to vlečie. Serpentíny, kopce a to stále dookola. V dedinách mýta. Ešte za tmy sa pred nami vysvecuje veľkomesto. Za pribúdajúcej rannej žiary sa odkrývajú okolo mesta kopce sMeer informatie
Day 23

O siedmej sa vyráža na tripík. Nakladáme bajky, som sa zas dal nahovoriť. Raňajky sú po ceste údolím, pri St. Helene. Kamenné mestečko, ozaj má atmosféru, akú by som očakával vMeer informatie
Day 22

Znova treba skoro z postele, bus, dnes poschodový, nás zvezie na pumpu, pri ktorej si z lokálnych stánkov zadovážime raňajky. Okolo sopky Misti s bielou čapičkou smer Cusco. No my snáď aniMeer informatie
Day 25

Tak pasy aj lístky máme. Skoro ráno treba ešte lístky na bus ísť kúpiť. Na recepcii nafasujeme studené raňajky a ide sa do dažďa. Rad tak akurát, ani na bus nie je zatiaľ veľkáMeer informatie