• Sanna Lindholm

• Gezinin başlangıcı
    27 Eylül 2016

Hong Kong day 1

27 Eylül 2016, Hong Kong ⋅ ☀️ 34 °C

Efter att ha haft en lugn och bra flygtur (enligt mig, Tang delade dock inte riktigt samma erfarenhet då han tyckte resan tog fruktansvärt lång tid) landade vi cirka 07 i Hong Kong. Vi skaffade oss lite olika kort, ett som man laddar med pengar för att kunna åka tåg samt på vissa restauranger även äta på. Flygplatsen ligger som ute på en ö så vi fick ta tåget in till centrum där vi var säkra på att vi kunde gå cirka 2 kilometer till hotellet. Men våra planer ändrades snabbt så fort vi kom ut ur tågstationen då det var 32 grader och solen stekte... vi fick ta tåget vidare två stationer och på börja letandet efter hotellet från lite närmare avstånd istället! Efter att ha gått cirka 20 minuter var det så varmt så jag höll på svimma, att gå där med 10 kilo på ryggen kändes inte så idealt. Men tillslut hittade vi hotellet och ställde ifrån oss väskorna för att sedan gå ut och leta mat, det blev thaimat! Resten av dagen blev väldigt stillsam då vi gick tillbaka till rummet för att ta en nap på några timmar. Vi tänkte att det var bäst att gå ut och se stan lite mer på kvällen för då lär det ju vara svalare! Jo tjena... 33 grader var det på kvällen, gick inte att gå några längre sträckor utan att man behövde gå in på någon affär för att svalka sig. Vid midnatt så somnade vi.Okumaya devam et

• Hong Kong day 2

28 Eylül 2016, Hong Kong ⋅ 🌙 28 °C

Vaknade cirka halv elva och när jag tog fram mobilen och kollade väderprognosen över dagen kände jag att det fanns hopp denna dag. Idag var det bara mellan 31-32... så efter ett tag drog vi oss ut och letade efter ett ställe att äta på. Senare på dagen gick vi till Victoria harbour och tog lite bilder för att sedan ta färjan över till själva hongkong. Det stod en varningsskylt innan vi klev på färjan då det var signal nr 1 för typhoon men det gick bra ändå. I själva hongkong stannade vi inte så länge då det knappt finns något att se eller göra så efter cirka 20 minuter blev det en returbiljett, menmen biljetten kostar cirka 3 kronor så det var väl inget att grina för. När vi väl kom tillbaka så stannade vi kvar vid hamnen och inväntade en lightshow som skulle vara klockan åtta. Vi hade också stora problem när vi skulle ta bilder när det började skymma för Tang blev aldrig nöjd med bilderna som jag tog på honom medan dom han tog på mig blev ljusa och bra. Tillslut så kom han på varför "men åh, du är ju vit, inte undra på att du syns mer...". Skrattar än. Nu har vi nyss kommit in på hotellrummet och det ska bli skönt att vila fötterna lite. ByebyeOkumaya devam et

• Victoria Peak

29 Eylül 2016, Hong Kong ⋅ ⛅ 24 °C

Idag tog vi ytterligare en sovmorgon men blev glada när vi insåg att det var 27 grader idag! Vi tog oss till slut ut och det bar iväg mot närmaste 7-eleven där vi köpte frukost. Efter att ha gått runt och ätit så tog vi färjan över till självaste Hongkong igen. Vi tog tåget vidare till en galleria, med i princip endast outlet butiker, för att kika lite men ingen av oss hittade något. Väl tillbaka i centrum igen så tog vi oss en promenad för att ta en spårvagn upp till Victoria Peak. Eftersom det ligger uppe på en höjd så går spårvagnen väldigt brant, vilket jag inte märkte förens jag kollade ut och såg att husen lutade, men ja, i själv verket var det ju faktiskt vi som lutade... Utsikten när vi väl kommit upp var otrolig! Vi stannade där i några timmar tills det började skymma, då begav vi oss nedåt igen och tillbaka till den delen av hongkong där vi bor. Det första vi ställde in siktet på var mat, och det fick bli congee - någon typ av ris soppa som var riktigt god! Mätta och belåtna gav vi oss vidare ut på marknad och Tang köpte en ryggsäck och jag köpte en souvenir t-shirt. Klockan 10 var vi helt slut i både huvud och fötter så vi begav oss tillbaka till rummet för att vila, så nu säger vi godnatt! [En liten note till mig själv: låt aldrig Tang hålla i din mobil eller annat värdefullt! Han har tappat saker minst 7 gånger idag plus att han höll på ramla när han skulle beställa mat]Okumaya devam et

• Ni hao Macau!

30 Eylül 2016, Hong Kong ⋅ ⛅ 25 °C

Idag har varit en dag fylld med upplevelser och incidenter, allt från åkande av speedboat till slagsmål med hissar. Men bäst blir nog om jag tar allting från början.
    Så, ytterligare än sovmorgon för Tangs del... Själv var man uppe med tuppen (10..)! Direkt när Tang tog sig upp så begav vi oss ut för att köpa frukost som fick ligga i väskan medan vi letade reda på stället där man köper biljetter till en speedboat som går till Macau. Resan dit tog cirka en timme och i båten gick över 300 personer in, men det var en behaglig tur där vi även hann få i oss vår frukost. Väl i Macau virrade vi runt men hittade till slut in till centrum efter cirka 2 km promenad. Efter bara några timmar var vi (eller i alla fall jag...) trött på ön och tyckte vi hade sett allt, så vid 19:35 tog vi båten tillbaka till vårt kära "hem", hongkong. När vi kom tillbaka så gick vi igenom passkontroll och även så står det folk efter kontrollen som ibland tar ut stickprov för att kolla tempen. Gissa vem som har blivit fast i den alla gånger vi sett en sån? Jo tang. Dom är även extra noga med honom i passkontrollerna medan dom knappt tittar i mitt pass. Jaja han ser väl misstänkt ut då.
    När vi kommit ut från allt med pass och biljetter att göra så begav vi oss tillbaka till rummet för att gå på toa och vila fötterna i några minuter. Men när vi skulle ut igen så höll hissdörren precis på att gå igen när vi kom så jag sprang och tog tag i dörren men jag var tydligen inte tillräckligt stark så fick lov att sparka till med foten, jag vann denna fight. Men när jag kollade upp såg jag dock att hissen inte var tom, det stod en man där inne som sett hela incidenten och som tur var så tyckte han, precis som Tang, att detta var jätteroligt. Väl ute igen så gick vi och lyssnade på utomhus karaoke och gick bara runt och köpte lite snacks, en bra dag ändå tycker vi. Tack och hej!

• Last day in Hong Kong

1 Ekim 2016, Hong Kong ⋅ 🌙 26 °C

Klockan 10:59 slog vi igen dörren till vad vi har kallat hem de senaste dagarna. Vi begav oss iväg till ett annat hostel då vi inte kunde stanna på det andra på grund av att det var fullt. Så nu har vi ett mycket finare och fräschare rum, men lika litet som det förra. Det första vi såg när vi kom in i receptionen var dalahästar, då kände vi oss som hemma. Då det har åskat och regnat i mängder under natten har vi haft svårt att sova, så det första vi gjorde när vi kom in på nya rummet var att vila. Till slut kickade hungern in och vi gick ner och köpte nudlar som vi tog med upp på rummet. Efter cirka en och en halv timme känner jag hur högra sidan av min underläpp svullnar upp mer och mer. Efter mycket googlande och frågande av mamma så slutade det med att jag tog en allergitablett och la mig och vilade igen. Det tog inte långa stunden innan svullnaden försvann och jag vet fortfarande inte vad det berodde på.
    Vid 8 så gick vi ut för att kolla på fyrverkerier vid hamnen då Hongkong "fyller år" idag. I över 20 minuter dundrade det på, men tyvärr stod vi lite dåligt till så det var svårt att se allt.
    Det enda som fattas nu är att duscha och packa allt igen då vi måste upp 6 imorgonbitti för att bege oss till flygplatsen. Tack för denna gång Hongkong, jag blev inte besviken.

• Good evening Taiwan!

2 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 30 °C

Denna morgon stod klockan på 6:00... det var bara att bita ihop och kliva upp då vi egentligen hade ganska bråttom till flygplatsen ifall vi skulle hinna köpa frukost innan också. Även om vi kom iväg i tid så blev det stressigt på slutet och kom precis till the final call. Flygresan till Taipei gick på cirka 1 timme och 30 minuter och hann knappt blinka innan vi landade. När vi lyfte så varnade dom för att det kunde bli lite problem då vi skulle flyga genom en typhoon, men det var inga problem alls.
    Väl på flygplatsen i Taipei så fick vi vänta att tag på att Andy skulle komma och åka buss tillbaka med oss till Taichung. 32 grader var det när vi landade, hade hoppas på lite svalare menmen. När vi klivit av bussen i Taichung så hämtade Andys pappa upp oss och körde oss hem. Vi pustade ut och vilade lite efter all bäring av väskorna men vid cirka 18:00 åkte vi till en jättefin restaurang för att äta något som heter Beijing duck, hur gott som helst! Efter vi var otroligt mätta och nöjda gick vi ut och kollade runt i centrum för att sedan avsluta med att kolla in deras opera house, väldigt fin byggnad som precis blev färdigställd, lägligt! På vägen hem köpte vi watermelon juice och sen blev det sovaa, godnatt

• Taichung day 2

3 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 30 °C

Dagen började inte precis bra då Andy fick någon typ av matförgiftning under natten och fick åka till akuten cirka 5 på morgonen... han mådde dock mycket bättre på dagen och vi begav oss ut för att äta! Street food fick det bli, allt från friterad kyckling till boba tea. Efter att ha sett centrum och tittat på några parker så tog vi bussen hem för att sedan åka till en view point. Taichung är lite som Falun, det ligger i en grop, så det var en riktigt fin utsikt över staden. Efter det åkte vi till det stället som uppfann bubble tea och åt tofu och drack det kända bubble tea. Tror Tang har druckit så mycket boba tea så det räcker för flera veckor nu haha. Otroligt mätta av allt te så gick vi ut och hittade på några gamla övergivna haj modeller som av någon anledning bara låg mitt ute i naturen. På vägen dit blev Andy livrädd för en "orm" som kom mot oss, men det var en hund... kanske ska kolla upp synen. Nu är vi tillbaka och ska sova och hoppas att denna natt inte håller på några akuten besök.Okumaya devam et

• Taichung day 3

4 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 30 °C

Ännu än dag då temperaturen låg på 32 grader, men känns som man är lite mer van med värmen vid det här laget. Men vi börja som vanligt dagen med mat, denna gång blev det beef nudles och blev som vanligt inte besviken! Jag har fortfarande problem att äta med pinnarna men det går iaf bättre och bättre haha... När jag tillslut fått i mig allt så åkte vi och kolla på en park som hette Maple garden, och solen stekte på rätt bra då kan jag lova, men hör och häpna så har jag kommit undan utan att ha bränt mig än. Efter att ha spenderat runt en timme där så tog vi bussen till två köpcentrum för att kika runt lite, men som vanligt så köpte ingen av oss något, förutom mat då såklart... vi tog senare oss in till en nattmarknad och jag tror jag aldrig ätit så mycket och så mycket olika saker i hela mitt liv, otroligt hur mycket gott man missar när man bor i Sverige. Det var nästan så vi rullade hem när vi var klara och bestämde oss för att kolla på film. Medan Tang tog en nap så åkte jag och Andy iväg på moppen och köpte ännu mera mat, vet inte riktigt hur den idén kom in i bilden med tanke på hur mätta vi var men jaja. Först blev det papaya mjölk och en toast och efter cirka 5 minuter stod vi vid ett annat matställe och beställde stekta nudlar. När vi väl begav oss hemåt köpte vi med papaya mjölk och kyckling till Tang och sen fick det bli film resten av kvällen.Okumaya devam et

• Taichung day 4

5 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 30 °C

Då Tang tog en rejäl sovmorgon så åkte jag och Andy och åt lite gul ärtsoppa, en kall sådan och den satt inte ivägen i denna värme. Jag fick även lov att köpa en ny tandborste då min förra blev invaderade utav kackerlackor, ryser än...
    När Tang väl vaknat så åkte vi och åt nudlar med jordnötssås och drack soja mjölk och ris mjölk. Vi begav oss sedan till en stor Buddha som låg i princip mitt i stan. Som vanligt så bestod kvällen utav att gå på marknader och testa all mat vi ser, inte blir vi besvikna heller.
    Vid cirka 10 så åkte jag och Andy och kollade på bio medan Tang vilade hemma, vi såg Miss Peregrine's home for peculiar children. Den var mycket bättre än jag trodde och biosalongerna var så mycket större och bekvämare än i Falun. Efter filmen åt vi tunna tunna nudlar och stinky tofu, stinky tofu var dock inget för mig men inte så illa som jag trott och hört. Mätta och trötta åker vi hem och ska sova. Ses imorgon!

• Gaomei wetlands

6 Ekim 2016, Tayvan ⋅ 🌫 29 °C

Började dagen med en stor portion stekt ris medan Tang tog nudlar. Efter vi tillslut fått i oss allt så började resan mot Gaomei wetlands, en cirka 40 minuters resa med bil. Väl där så var det så mycket mer folk än vad jag trodde, många klasser som var där på utflykt. När man gått ut några hundra meter på en brygga så kunde man gå ner i vattnet, det blev dock aldrig djupare än till fotlederna. Efter att ha stannat där och sett solnedgången så åkte vi och åt på ett ställe som låg påvägen hem. När vi kommit tillbaka hem så gick vi ut till en matställe och åt samt tog några öl, jag som inte ens gillar öl men den var så vattnig så det var okej haha.Okumaya devam et

• Last full day in Taichung

7 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 28 °C

Denna dag har mest bestått utav att vi gått runt i Taichung och kollat på olika byggnader och fångat pokemon... Vi gick bland annat till den nuvarande city hall och den gamla. Vår plan var att stanna på en jazzfestival ett litet tag med det slutade med att vi stannade där tills cirka 3. När vi kom dit så spelade dom Abba så vi kände oss hemma. Den som satt framför var dansk så på något vis så började vi prata och umgicks hela kvällen. Vi gick till närmaste 7-eleven och köpte några öl samt cider. Påvägen hem skulle Andy testa skatea men det gick inte sådär superbra då han bara ramlade, men jag tror han är okej haha. Nu ska vi sova, godnatt och imorgon blir det Taipei!Okumaya devam et

• Hello Taipei

8 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 30 °C

Då stor del av dagen bestod av packning och förberedande inför resan till Taipei så hände det inte så mycket intressant. Vi sa hejdå och tackade så hemskt mycket till Andys pappa som låtit oss bo hos honom och satt oss sedan på bussen. Det tog cirka 3 timmar innan vi var framme och väl där var det inte långt till rummet där vi skulle bo, behövde endast åka en station med tunnelbanan sen var vi i princip framme. Vi har denna gång använt oss utav airbnb och känner oss riktigt nöjda med rummet. Vi gick ut och åt och kikade lite men det regnade så hemskt så vi gick tillbaka till rummet igen för att kolla på lite film och ta det lugnt. Vid 12 så blev vi hungriga igen så jag och Andy gick ut för att köpa lite street food. Nu fortsätter vi kolla på lite film och ser fram emot att utforska Taipei mer imorgon istället.Okumaya devam et

• Taipei day 2

9 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 22 °C

Dagen började inte bra då vi inte hittade rumsnykeln när vi skulle gå ut. Tang stannade kvar och letade medan vi var och köpte mat, men nyckeln var spårlöst försvunnen... vi visste att vi hade låst upp dörren kvällen innan så antingen hade vi glömt den i låset och någon tog den, eller det mest sannolika, att den skulle finnas någonstans i rummet. Efter att ha sökt igenom och vänt upp och ner på hela rummet så hittade vi fortfarande inte nyckeln. Vi skrev till ägaren av rummet och hon skrev att konstigt nog är det inte första gången någon som bor där förlorar nyckeln. Jag var orolig att vi skulle få betala mycket för att ersätta den men det var endast 500 dollar, alltså ungefär 50 kronor var när vi delade upp det. Med olåst dörr åkte vi till en nattmarknad och titta, kan tillägga att det även spöregnade denna dag, men det hindrar inte oss! Bra slut i fötterna och blöta var vi när vi kom tillbaka till rummet vid 9 tiden. Vi vilade ett tag sen gick jag och Andy ut på matjakt igen då Tang var för trött för att följa med. Men nu är det sent så nu blir det att sova, godnatt! Tog förövrigt knappt nå bilder så blir bara denna som är på vår sena kvällsmat.Okumaya devam et

• Last day in Taiwan

10 Ekim 2016, Tayvan ⋅ ⛅ 24 °C

Vid 12 lämnade vi vårt rum för att bege oss till ett hostel där vi endast ska sova en natt, vi bytte då vi inte behövde ett rum för tre personer längre då Andy inte ska sova kvar i Taipei. Det nya stället vi skulle bo på låg på samma gata bara lite längre ner, så det var skönt att slippa förflytta sig så långt. Vi lämnade väskorna där och tog tunnelbanan till Taipei 101 för att kika där, dock var vi aldrig upp då det var jättemycket folk och sikten skulle säkerligen vara väldigt dålig då det regnade (som vanligt då...). Vi tog tunnelbanan vidare och kollade på lite olika byggnader, så som en memoar för en president. Var även till huset där den nuvarande presidenten arbetar, Taiwans version av vita huset! 😁 vid den här punkten var vi rejält hungriga så letade på lite Street food. Mätta och belåtna så gick vi tillbaka till hostelet då det var gångavstånd, vi vilade i cirka en timme innan jag och Andy åkte till en nattmarknad, Tang följde inte med då han var så trött på regnet. Jag och Andy stannade där i någon timme innan vi tog tunnelbanan tillbaka och jag sa hejdå till honom då han skulle tillbaka till universitetet. Jag gick tillbaka till rummet och vi bokade en shuttle bus för imorgon då vi ska upp i luften igen! Jag följde med Tang och han köpte lite mat som han tog med tillbaka och åt i receptionen. Då fick vi sällskap av en ytterst pratglad spanjor som bott i Taipei sen i mars. Det roliga var att jag har sagt i flera dagar nu att jag har fått en bränna, men varken Tang eller Andy håller med, och spanjoren öppnade konversationen med: oj! Jag trodde jag var vit, men titta på dig!
    Hmm...
    Efter att ha pratat med honom i runt en timme så gick vi upp på rummet och min plan var att sova men på detta hostel så bor det flera olika personer i samma rum och vi delade rum med en sydkorean. Vi hejade men han verkade väldigt blyg så trodde inte han ville prata. Jag och Tang skämtade om att jag skulle gå fram och prata koreanska med honom och hade väldigt roligt åt detta. Men medan Tang var nere i receptionen för att kika lite så började koreanen prata, och när Tang kom upp igen fick han en shock då vi satt på golvet och pratade. Tang satt sig med och pratade, 3 timmar (!!) pratade vi och somnade först runt 4... Syns imorgon!

• 안녕 Korea!

11 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 18 °C

Uppstigning vid klockan 8 för att äta frukost då det ingick på vårt hostel. Vid klockan 10 kom det en bil och hämtade oss och körde oss till flygplatsen. Allt flöt på bra och vi satt och tog det lugnt i loungen samt åt lite innan det var dags att kliva på planet till Korea vid 12:30 tiden. Det tog cirka 2 timmar sedan var vi på sydkoreansk mark! Vi hämtade väskorna, fixade simkort samt tog ut pengar, sen satt vi oss på tåget in till Seoul då flygplatsen ligger cirka 50 minuter med tåg ifrån Centrum. Vi tog där tunnelbanan vidare och började söka efter vårat hostel. Det heter Nanu guesthouse och ligger i Hongdae. När vi väl kom dit var klockan runt 7 och vi vilade en stund innan vi gick ut och sökte efter mat. Det blev grillad kyckling i massor! Mer intressant än så blev inte dagen då vi var väldigt trötta så vi gick tillbaka till rummet och bara tog det lugnt. Imorgon får det bli mer sightseeing!
    Juste vi hittade även på sibylla här, väldigt oväntat!

• Exploring Seoul

12 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 17 °C

Vi tog en sovmorgon och åt en sen frukost för att sedan ge oss iväg mot tunnelbanan. Vi besökte city hall samt andra riktigt fina ställen, ett otroligt färgstarkt land som gör sig lite extra fint på bild. Efter att ha gått runt i flera timmar var det dags att leta efter lite street food, det blev först friterad kyckling då det är ett säkert kort. Vi gick och gick och kom tillslut till en marknad där vi ännu mera, bland annat något som liknade en pannkaka med Nutella, banan och corn flakes i. Gott men väldigt kladdigt, efter några sekunder hade jag hela händerna samt ansiktet full i choklad. Vi köpte lite "nödvändiga" grejer så som en liten tvättkorg och ett handdukshårband.
    Väl tillbaka i rummet möttes vi av en drös 10-12 åringar som var ivriga på att hälsa på koreanska. Gulliga tyckte vi i början, men det ändrades snart då dom höll igång hela kvällen och omöjligt att komma in på toa då alla skulle duscha, jaja större problem hade man väl kunnat haft. Nu är det sent och jag ska sova! Godnatt

• Korea day 3

13 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 17 °C

Efter att blivit tokig på ungarna som sprang runt och lekte lekar hela morgonen så gick vi till slut upp för att köpa lite frukost/lunch. Vi köpte instant nudles som vi gjorde iordning i köket som finns på vårat guesthouse. Vi åkte sedan till en gamal koreansk by för att kika, och jag var sugen på att ta en promenad så vi tog oss till en 8 km lång flod med olika konstverk i och började vår promenad. Efter att ha gått cirka 1 och en halv timme insåg vi att vi gått alldeles för långt och var långt ifrån alla kommers. Men efter att ha letat på närmaste tunnelbanestation så var det inget problem längre. Vi tog oss in till samma marknad som igår och jag köpte lite strumpor! Det var riktigt kyligt och vi begav oss till en marknad som ligger lite närmare vårat guesthouse. Det var 11 grader och blåste och vi har inte med oss så varma kläder så det är ett litet problem. Påvägen tillbaka testade vi även sibylla, jag tyckte det smakade ungefär lika som i Sverige men Tang höll inte med. Det är många street performers ute och är riktigt duktiga. Tycker det är mysigt att stå och lyssna/titta, kan stå hur länge som helst. Nu är vi jättetrötta (speciellt i benen efter att ha gått över 2 mil), så godnatt!Okumaya devam et

• Korea day 4

14 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ☀️ 20 °C

Idag satt klockan på 9 då vi skulle byta guesthouse igen, nu slipper vi förhoppningsvis ungar... vi vandrade iväg till det nya som låg typ 700 meter ifrån det gamla, väldigt skönt. Väl där kunde vi inte checka in direkt men vi vilade i deras allrum tills vi kunde checka in. Vi delar rum med 6 andra denna gång men det är väldigt lugnt då dom flesta hänger i allrummet för det mesta. Vi vilade lite och drog sedan till ännu en marknad, där köpte jag min efterlängtade mugg från korea! För er som inte vet så samlar jag på muggar och fick lov att begränsa antalet denna resa och tänker att jag endast får köpa här samt i Japan. Efter att ha gått runt på marknader ett bra tag så återvände vi tillbaka till vårat guesthouse där vi fick idéen att vi skulle gå ut på en klubb i kväll. Vi bor trots allt i Hongdae som är ett ungdomsställe som består utav så många klubbar, känns dumt att inte testa nu när vi bor mitt i det. Lite innan vi skulle gå så började vi prata med en amerikan som bor i samma rum som oss och det visade sig att han skulle till samma klubb som vi tänkt. Han har varit i Korea i 9 månader och varit soldat så nu när han fick ledigt skulle han och de andra militärerna ut. Väl där var det så mycket folk och har aldrig hört så hög musik i mitt liv. Det slutade med att vi gick hemåt vid 4 tiden och köpte med oss lite mat som vi åt i allrummet. Nu är vi trötta och bör verkligen sova, godnatt!Okumaya devam et

• Korea day 5

15 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ☀️ 22 °C

Det blev en riktigt slöar dag och vi kom tillslut ut och hade siktet inställt på en pork cutlet ställe som jag har fått rekommenderat för mig. Väl där var det för mycket folk och man behövde köa för att komma in så vi struntade i det och vandrade och letade efter något annat. Hungern blev alldeles för stor så tillslut gick vi in på första bästa ställe, visade sig vara supergott samt rätt så billigt! Det var japanskt. Vi kände sen att vi inte orkade gå på nå marknader eller likande, så vi gick bara runt och kollade på gatuuppträdande efter gatuuppträdande. Väl tillbaka på vårat guesthouse så började vi prata med en från England samt en från Australien, man får träffa så mycket folk och intressanta människor när man bor som vi gör, det har verkligen sin charm! Ses imorgon! (Tog alltså endast en bild idag, ska bättra mig...)Okumaya devam et

• Korea day 6

16 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ☁️ 19 °C

Efter mycket funderande om vad vi ska hitta på denna dag så slutade det med att vi åkte till turistorten Itaewon. När vi klev ut tunnelbanan hörde vi hög musik och bas så det skakade hel vägen ner i tunnelbanan, nyfikna så skynda vi oss upp och blev inte besvikna. Det var en stor scen med en dj och några rappare, så det slutade med att vi stod där nästan hela kvällen. Tang gick och åt lite paella då det var internationell matmarknad men jag sparade mig då jag vill testa en korv på sibylla senare haha... trots regn så var det mycket folk, då jag förstått det som att många av koreanerna har precis haft ett stort prov så dom kan äntligen slappna av och gå ut. Vid 10 tiden så åkte vi tillbaka igen och jag tog en korv på sibylla. Ärlig talat så tycker jag det smakar exakt lika som i Sverige, dom har dock en liten annan meny då du kan beställa kokosnöt att dricka, skulle vilja se det i Sverige haha.Okumaya devam et

• Korea day 7

17 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 20 °C

Idag så bar det iväg till Gangnam då jag tyckte det kändes som ett måste att besöka. Vi hade siktet inställt på en gangnam style staty som fanns där. Efter 2 timmar hittade vi den äntligen och Tangs kommentar blev "var det allt?".. jaja vägen dit tyckte jag iallafall om mest då man verkligen fick se den "fina" dyra delen av Seoul. Alla man mötte hade antigen kostym eller kjol/klänning, och det var fina bilar överallt. Vi blev klara rätt tidigt i Gangnam och eftersom det regnade när vi var i Itaewon igår så tänkte vi att vi åker dit igen och kikar. Efter att ha gått en hel del var vi rejält hungriga och smet faktiskt in på McDonalds... för mig blev det en kycklingburgare och Tang tog en bulgogiburgare. Vi var in på några affärer men det var inte så mycket att se så vi begav oss hemåt igen. Så nu sitter jag här med nytvättat hår och äter lite från 7-eleven. Imorgon blir det en "tidig" morgon då vi måste byta rum vid 10 tiden. Nu ska jag kolla av mobilen lite och sen blir det att sova, godnatt!Okumaya devam et

• Korea day 8

18 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 22 °C

Vi fick lov att byta rum då vi bokade in en dag till på samma guesthouse, så denna gång var det endast vi i rummet, rätt skönt ändå. Så vi gick upp vid 10 för att checka ut och sedan direkt checka in igen, så kan man ju också göra haha... vi gick ut på matjakt och jag fick äntligen prova pork cutlet och det var så gott! Med brist på saker att göra åkte vi till Myeong-dong igen och kollade runt men vi behövde vara hemma tills 18 då Tang skulle ha en jobbintervju via Skype klockan 19. Jag blev utslängd från rummet då han inte ville ha några åskådare... Så jag gick ner i allrummet och satt mig och det tog cirka 2 minuter så fick jag umgänge, det är det som är så otroligt bra med guesthouses då de flesta är väldigt pratsamma och basic. Denna gång var det dock en från personalen och vi satt och prata säkert 2 timmar innan vi bestämde oss för att spela lite spel. Vi började med Uno och kom överens om att förloraren köper soju som vi ska dela på. Förvånansvärt så vann jag på något höger och vi vandrade till närmaste 7-eleven och köpte soju och snacks. Med tanke på att jag trots allt är halvfinne har jag ju ett rykte att leva upp till alkoholmässigt och jajemensan det gjorde jag, nu kan ni vara stolta! Vi spelade allt från jenga till dart till något piratspel, med tanke på att jag vann nästan hela tiden behövde jag dock inte dricka så mycket. Vid cirka 2 tiden la vi ner spelandet. Nu ska jag sova som vanligt, så syns!Okumaya devam et

• DMZ and Busan

19 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 22 °C

Vid 8:20 skulle en buss komma och hämta oss vid stationen för att ta oss till dmz. Så klockan stod på 7 då vi behövde packa ihop allt då det var vår sista dag i Seoul. Vi köpte med oss frukost som vi åt på bussen och var spända på vad vi hade att vänta oss. När vi åkte in i militärbasen kollade dom igenom bussen samt kollade allas pass. Väl inne i basen så var det strikta förbud mot att ta kort förutom när vi stannade på specifika ställen. Vi stannade på massa olika ställen men den mest minnesvärda var infiltrationstunneln som vi var ner i och var cirka 170 meter ifrån Nordkoreas gräns och kunde se en dörr som skiljde nord- och Sydkorea åt. Vi stannade även på en utsiktsplats där vi kunde se Nordkorea.
    Vi var tillbaka i Seoul vid runt 2 tiden och vi gick direkt och köpte mat som vi värmde på på vårat gamla guesthouse, vi tog även en nap där efter vi bokat flyg samt boende i Busan. Vid halv sju började vi ta oss till flygplatsen och allt gick problemfritt tills vi landade och skulle ta ut pengar. Automaten på flygplatsen tog inte Visa så Tang kunde inte ta ut pengar. Men mitt lär ju funka tänkte vi, eftersom det är Mastercard, men då hängde sig maskinen och mitt kort fastnade där inne. Då klockan vid denna punkt var cirka 10 och allt var stängt och all nästan all personal hade gått hem så låg vi ganska illa till. Till slut hittade vi en som kunde engelska och kunde ringa till en repair man som fick ut mitt kort, men inga pengar... så klockan var nu 10:30 och vi skulle vara på vårat guesthouse 11 med 90000 won, så vi hade ett problem. Vi kontaktade receptionen och dom sa att vi hade tills 12 på oss, sen går dom så vi testade varenda atm vi såg och tillslut så hittade vi en. Väldigt lättade vandrade vi till guesthouset och fick checka in. En spännande dag...

• Exploring Busan

21 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 18 °C

Detta blev en dag då vi bara kollade läget i Busan, kollade på marknader och så vidare. Kan tillägga att jag gick runt och log i flera timmar då en gammal tant kallade mig fin. Hon sa det på koreanska så det var väl tur jag lärt mig dom viktigaste orden.. ;) Vi delar rum med 8 andra personer denna gång och det är inga problem alls. Ett jättefräscht guesthouse förövrigt, känns som vi bor på värsta lyxhotellet nästan haha. Vid 9 tiden blev vi hungriga och när vi var påväg ut så frågade en från Filippinerna och en annan från Belgien om dom kunde följa med ut och äta, så vi blev fyra istället, jättetrevligt! Det blev friterad kyckling och lite side dishes. När vi kom tillbaka till guesthouset så satt det en del folk nere i allrummet/baren så vi satte oss med och tog en öl. Jag som egentligen inte ens gillar öl, men ölen här smakar i princip endast vatten så den är faktiskt god tycker jag haha.. När dom andra gick ut till en bar så gick vi och la oss istället, det fick räcka för idag tyckte vi. Vi hänger på imorgon istället! Godnatt :)Okumaya devam et

• Fish market in Busan

21 Ekim 2016, Güney Kore ⋅ ⛅ 18 °C

När vi vakande så gick jag, Tang och han från Belgien till en fiskmarknad som ligger här i Busan. Personligen tyckte jag det var äckligt att se alla skaldjur, bläckfiskar, ålar som var överallt men samtidigt var det väl intressant. Vi gick in till ett ställe som lagar maten du köper på marknaden, så vi gick in och försökte beställa, men han hade svårt att förstå vad vi ville ha, så tillslut sa vi: vi är fattiga turister som vill testa all möjlig koreansk seafood. Han som jobbade där fattade då direkt vad vi menade och begav sig iväg för att fixa maten. Till och med jag tyckte att maten var okej och vi gick därifrån mätta. Kollade runt på marknader och bokaffärer innan vi skiljdes åt och jag och Tang gick till en gammal by som ligger som uppe på ett berg. När vi väl kämpat oss dit så var det värt det, jättefin miljö och utsikt! Vi tänkte ta en annan väg tillbaka, men det var nog det största misstaget vi gjort... vet inte hur lång tid det tog innan vi tillslut kom ner, vi gick tydligen runt hela berget... När vi kom tillbaka var vi fryssna och hungriga så vi tog oss lite nudlar innan vi tog en kort nap. För att vid 10 tiden gick vid ner i allrummet/baren och drack oss lite varmare haha... vi och cirka 7 till gick till en bar och sedan vidare till en klubb. Det var kul men föredrar faktiskt att gå ut i Seoul, mer drag där! Nu är klockan 5 på morgonen så ska äntligen sova, godnatt!Okumaya devam et