Greece
Katákolo

Here you’ll find travel reports about Katákolo. Discover travel destinations in Greece of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

7 travelers at this place:

 • Day3

  Katakolon, Griechenland

  September 25, 2017 in Greece

  Katakolon ist ein Dorf und eine Ortsgemeinschaft in der Gemeinde Pyrgos auf der Peloponnes, in der griechischen Region Westgriechenland. Das Dorf hat 509 Einwohner, zusammen mit den vier gemeldeten Einwohnern der Feriensiedlung Agios Andreas zählt die Ortsgemeinschaft insgesamt 513 Seelen.

 • Day4

  Katakolon, Greece

  September 8, 2016 in Greece

  The weather as we approached Katakolon in Greece 🇬🇷 was awful, the sky's where black and the rain was lashing down, so much so that at one time you could see nothing out of the lounge windows.
  I had planned on getting the bus to Olympia to see the ruins, which at €10 return was a very reasonable price, but with the weather being so, I decided against it.
  It finally did clear up later in the day so I just had a walk around.
  The town is very small and reminded me more of a Caribbean island than a Greek town.
  I spoke to some Swiss passengers that we know, and they hired a car and drove out of the town.
  And there was storm damage everywhere with trees brought down and even the permanent umbrellas on the beach, the thick type that are cemented into the ground snapped in two.
  They found out from some locals that overnight there was a big storm, and what we'd caught in the morning was the tail end of it.
  Read more

 • Day4

  Katakolon

  November 27, 2010 in Greece

  Rouch sea, 2,5 - 4 m hoge baren.
  Omdat we op het 10e dek liggen en ver naar achter op het schip voelen we het goed.

  Tegen de ochtend wordt het terug rustiger, rond half 6 zien we de lichtjes van de Griekse kust. Aanleggen om half 7, naar buiten en ontbijten op het buitendek aan het zwembad. Het is bewolkt met een aangename temperatuur van 20° uit de wind is het goed zitten.
  We namen geen excursie naar Olympia en verkennen op eigen gelegenheid het stadje. Langs de kade en de jachthaven vind je verschillende bars en restaurants, waar het heerlijk relaxen is op één van de terrasjes. Verder is er één hoofdstraat in Katakolon met souvenirwinkels, lederwaren, juwelen en kleren. Na een wandeling in de rurale omgeving met vooral veel blaffende honden en schapen waar we het niet al te proper vinden zoeken we een terrasje op aan de haven en nemen een ouzo en een cappuccino in een aarzelend zonnetje. Tegen 11,30u terug naar het schip om ergens een snack te nemen, de zon die ondertussen doorgebroken was laat ons terug in de steek daarom eten we binnen in ‘La carravela’. Het afmeren is altijd spectaculair en kunnen we goed volgen vanop het bovendek. ‘S avonds was het een echt Grieks diner, Theo die zijn hemden vergeten was had hier goede koopjes gedaan. Na de varietéshow en een dansje in de Piazza di Spagna, de bar met live music, is het voor ons bedtijd om 23u.Read more

You might also know this place by the following names:

Katákolo, Katakolo, Κατάκολο

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now